Şimdi Ara

Ekran Kartı Dalgalı Voltaj MHZ Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden oyunlarda sorun yoktu, akıcı şekilde oynuyordum sonra her zamanki gibi PC temizledim ve sonucunda ise oyunlarda enterasan bir kasma ile karşılaştım. Oyunlardayken FPS yükselip alçalıyordu sonrasında oyun açıkken GPU z programına baktım ve aşşağıdaki tablo ile karşılaştım.

GPU işlemci hızı ve ekran kartı bellek hızları sürekli bir yükselik bir iniyor ve buna karşın voltajda sürekli inip yükseliyor, kırmızı şekillere bakarsanız anlarsınız.

Sorunun nedeni nedir bilmiyorum.

PC formatlandı virüs taraması dahi yapıldı ama sorun düzelmedi, ekran kartını başka PC'ye taktım anakartta vardır diye ama ekran kartı yine aynı şekilde oluyor. Sorun ekran kartında ama bu sorun neden oldu ve niçin böyle oluyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 1 Eylül 2014; 23:19:20 >

• Voltaj verme işleri ile ilgileniyor isen sabit voltaj vermeyi deneyebilirsin ya da bir servisten yardım alabilirsin. Belki ekran kartında bir sorun vardı ve senin temizliğine denk geldi. Şu halde onla da alakası olmayabilir.
  • Temizlerken, kartın üzerindeki soğutucu bloğun GPU'ya temasında 1 sıkıntı çıkmış olabilir ve doğal olrk aşırı ısı limitini aşan GPU yüzünden kart, GPU'hızı & voltage'ı kesiyor, 104c GPU ve 100%'ü gösteren fan devri buna işaret ediyor, Ancak GPU-Z fan devri 100% demesine karşın fanın RPM'i ~ (dönüş hızı) görünmüyor, yani kartın fanı 1 şekilde durmuş olabilir, kasanı açıp dönüp dönmediğini 1 kontrol etmelisin, temizlerken fanlara 1 şey sıkışmış veya fan soketi kartın üzerindeki yuvasına temas edemiycek kadar çıkmış/oynamış olabilir.

Edit : Sorunu çözmeden oyunlara giriş yapmaman hayrına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 2 Eylül 2014; 8:21:36 >
  • sıcaklık tan dolayı ekran kartı voltaj ve hız düşürüyor.
  • Ekran kartı AMD HD 6850 SCS3 yani fansız soğutma ama ben üzerine 12 cm akasa viper fan taktım bu şekilde ısınması imkansız diyebilirim, 104 derece sıcaklığı ise gerçek değil bence çünkü kasa için sıcaklık o kadar yüksek değil. Ayrıyetten kasada yanda 20 cm fan ,egzoz 12 cm ,üst egzoz 14 cm fan var bu şekilde ısı sorununun olacağını sanmıyorum.
    Sanırım sorun bıostan olabilir sıcaklık fazla gösteriyor ve voltajı düşürüyordur ama sıcaklık gerçekte gösterdiği kadar yok.
  • Kartı temizlerken belki soğutucu bloğu yerinden oynatmış olabilirsin veya kartın üzerindeki ısı okuyan sesnsörü bozmuş olabilirsin yada buna benzer 1 durum oluşmuş olabilir (tabi kartı sökerek & sökmeden temizlediysen,) temizlikten sonra oluşan 1 durumu biosa bağlaman bana göre yanlış ve mantıkdışı, bios ısı ile alakalı 1 sorun varsa algılıyor yada algılamıyor ama görevini yapıyor, niçin bios'a kesiyosun faturayı ? Temizlikten önce aynı bios'u kullanmıyomuydun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Kartı temizlerken belki soğutucu bloğu yerinden oynatmış olabilirsin veya kartın üzerindeki ısı okuyan sesnsörü bozmuş olabilirsin yada buna benzer 1 durum oluşmuş olabilir (tabi kartı sökerek & sökmeden temizlediysen,) temizlikten sonra oluşan 1 durumu biosa bağlaman bana göre yanlış ve mantıkdışı, bios ısı ile alakalı 1 sorun varsa algılıyor yada algılamıyor ama görevini yapıyor, niçin bios'a kesiyosun faturayı ? Temizlikten önce aynı bios'u kullanmıyomuydun ?

Temizlerken soğutucu bloğunu sökmedim sadece kabaca tozunu aldım fırçayla.
    Ekran kartı olduğundan fazla ısı gösterince aklım direk biosa gitti ayrıca voltaj dalgalanması v.s olduğundan sorun bıos'tur diye düşündüm ama eskiden kullandığım bıos bir anda bozulacak diye bir şet olmaz orasıda var tabiki.

En iyisi ben bilgisayarcıya götüreyim, belki bir çözüm yolu bulabilirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve EKRAN KARTI ISINMA SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendin soğutucu bloğu söküp macun yeniliyemiyceksen tabiki 1 pc tamircisine götürmek en güzeli, muhtemelen macun yenilendiğinde gpu etrafında toz v.s. varsa blok açıldığında temizleniceinden eski haline dönücektir kart.
  • quote:

Kendin soğutucu bloğu söküp macun yeniliyemiyceksen tabiki 1 pc tamircisine götürmek en güzeli, muhtemelen macun yenilendiğinde gpu etrafında toz v.s. varsa blok açıldığında temizleniceinden eski haline dönücektir kart.

İnşallah öyledir, şimdi götüreceğim bakalım yapabilecekler mi ?
    Ama ısınma sorunu olacağını hiç sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428

Ekran kartı AMD HD 6850 SCS3 yani fansız soğutma ama ben üzerine 12 cm akasa viper fan taktım bu şekilde ısınması imkansız diyebilirim, 104 derece sıcaklığı ise gerçek değil bence çünkü kasa için sıcaklık o kadar yüksek değil. Ayrıyetten kasada yanda 20 cm fan ,egzoz 12 cm ,üst egzoz 14 cm fan var bu şekilde ısı sorununun olacağını sanmıyorum.
    Sanırım sorun bıostan olabilir sıcaklık fazla gösteriyor ve voltajı düşürüyordur ama sıcaklık gerçekte gösterdiği kadar yok.

Siz gpuyu temizlerken arkadaşın dediği gibi bloğu yerinden biraz bile gevşetmiş olsanız gpu ile blok arasında temassızlık yok olacağından veya daha az seviyeye ineceğinden gpu ısınmaya başlamıştır ve ısı transferini sağlıklı yapamadığından yüksek sıcaklıklara ulaşmıştır.100 dereceyi göstermesi sensör hatası olacaktır diye bir kural yok, birincisi elinizdeki kart eski bir kart bu da tdp değerini günümüzdeki muadillerine göre daha yüksek kılar, ikincisi 100 derece gpu olarak görünüyorsa, bunu kasanın içinde hissetmeniz mümkün değil;ancak termal kamera gibi bir çözüm olursa neresi çok ısınıyor, neresi az ısınıyor öyle görebilirsiniz.Bios ekran kartını durup dururken yüksek voltaja zorlamaz veya kendi kafasına göre overclock yapmaz.

Siz kasanın hava akışını iyi sağlamış olabilirsiniz;ancak isterseniz o kasada 100 tane 14cm lik fan olsun, eğer sorun gpu ile soğutma bloğu arasında ise o sorunu çözmenize faydası olmaz.

• Ekran kartının gpu ile soğutma bloğuna şuan baktım ve hiç bir oynama yok isterseniz resmini çekeyim yollayayım zaten vidalanmış orası oynaması imkansızdır.
  • Öncelikle bazı sorularım var.
    1-Kart oc lu mu ?
    2-Daha önce oc yaptıysanız 1 saatten fazla oynayıp görüntünün gittiği oldu mu ?
    3-Kartı aldığınızdan beri hiç toz temizleme yaptınız mı ?
    4-Psu güç kaynağı markanız nedir ? (kaç yıllık)
    5-Sadece 1 oyunda mı oluyor bu sorun. (çok düşük bir ihtimal)
  • LyingStory kullanıcısına yanıt
    @LyingStory
    Okuman yokmu, yoksa okumaya üşeniosun ?
    Okumamış olduğunu varsayarak bu sorduğun soruların nekadar saçma sapan olduğunu bu mesajı'daki en azından belirginleştirdiğim 1 kısımı okuyup görebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428

Eskiden oyunlarda sorun yoktu, akıcı şekilde oynuyordum sonra her zamanki gibi PC temizledim ve sonucunda ise oyunlarda enterasan bir kasma ile karşılaştım. Oyunlardayken FPS yükselip alçalıyordu sonrasında oyun açıkken GPU z programına baktım ve aşşağıdaki tablo ile karşılaştım.

PC formatlandı virüs taraması dahi yapıldı ama sorun düzelmedi, ekran kartını başka PC'ye taktım anakartta vardır diye ama ekran kartı yine aynı şekilde oluyor. Sorun ekran kartında ama bu sorun neden oldu ve niçin böyle oluyor bilmiyorum.

@zumber4428
    Kartın GPU ile temas olayını, kartı eline alıp çıplak gözle incelesen bile farkedemiyebilirsin, ama bloğu tutup oynattığında oynuyomu kontrol edebilirsin, blok eğer sağlam tutunmuş'sa, senin dediğin gibi temas sorunu yok farzedelim, yani sensör tozdan kapanmış ve haliyle yanlış yüksek oluyor v.s. olsun, bu durumda yine o bloğun sökülüp altınn'da temizlenmesi gerekir, her halükarda ya pc tamircisine yada kendin o bloğu söktüğün'de, macunu'da yenilemek durumun'da kalınır, hem kart eskisinden daha az ısınır 1 hale gelir, ömrü uzar v.s.
    Kartın 2 parçalı 1 bloğa sahip, yani bloğu tutan 1 siyah alüminyum plaka kartın arka kısmında, kendi sökücek olursan ve tecrüben yok ise dikkatli olmalısın, bloğu kendin sökerbilirsin'de kolaydır, 4 adet vidayı sökmenle iş biter , önemli olan bloğu geri takmak, o 4 vidayı dengeli 1 biçimde (sırayla azar azar sıkarak) sıkman ve güç gösterisi yapmaman gerek, temizleme işinide 1 pamuk yada 1 kulak temizleme çöpüyle ypabilirsin, tiner / kolonya/ alkol artık hangisi varsa bu tip uçucu 1 maddeyle temizlenebilir, önce kart üzerin'de GPU dışındaki kısımları, 1 fırça ile nazikçe temizlersin sonra GPU'yu temizler, macunlar, sonra soğutucu blok'ta GPU ya gelen kısmıda güzelce temizler kapatırsın.

Link : Kartın herhalde budur

Edit :
    Beceremezsen, çevrende bu işi yapabilicek 1'ine yada pc tamircisine görütüp bu kartı temzilettiğin'de, sorunun büyük ihtimal zaty çözülücektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 2 Eylül 2014; 12:04:16 >

• coax47 kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz doğru bu durumda kesinlikle anlattığınız gibi yapılmalı.Temizleme işlemini resim fırçasıyla da küçük yerlerdeki toz vb şeyleri alabilirsiniz.Diğer işlemlerinde yapılmasıyla 2 yıl kadar uzayabilir ekran kartının ömrü.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, sorun çözüldü nasıl çözüldü bilmiyorum ama RAM'leri oynadım ekran kartını söküp çıkardım kurcalarken düzeldi, şimdide yeni bir sorun oldu, 2 tane 8gb ram vardı bunlardan 2 sınıde PC görüyor ama kullanılabilir olarak 4gb gösteriyor fakat 8gb olarak görünüyor, RAM'leri başka PC'ye taktığımda 2. bir ramınbuna neden olduğunu öğrendim fakat o bozuk ram'i tek başına taktığımda çalışıyor ama yanına başka bir ram taktığımda bozuk ram PC tarafından görünüyor fakat kullanılabilir oalrak 4gb ram oluyor, işletim sistemi ise win 7 ultimate x64.

Bu arada soğutucu bloğunun oynaması imkansız diyebilirim çünkü vidalı, kartı o derece zorlayacak bir güç dahi uygulamadım zaten tozları temizlerken de fırça ile temizliyorum.
  • Daha önce kartı söküp başka pc ye taktın, sonra geri yine söktüğün pc'ye taktın ama sorun devam etti, şimdi söküp geri taktın ve düzeldiyse ilginç 1 sıkıntısı varmış, düzelmesi enteresan ama güzel olmuş tabi.

Yine aynı şekilde ram'i başka pc ye takıyosun sorun aynen devam ediyor, yani ram, başka pc de'de tek başına çalışıyo'da yanına 2. modül takıldıın'da yine 4gb kapasiteyemi düşüyo ?
    1 uyum sorunu var olabilir ama bu uyum durumu genelde ramler'in timinglerini yada çalışma hızlarını fln etkiler, kapasite etkilemesi'de tuhaf, başka pc de ve mevcut pc de bu ramler'i aynı sıralamaylamı takıyosun ~yani ilk slota arızalı olduğunu düşündüğün modülü arkasına:'da sağlam 1 modül ?
    Farklı slotlarda 2 li modül olrk kombinasyonlar denedinmi ?
  • quote:

Daha önce kartı söküp başka pc ye taktın, sonra geri yine söktüğün pc'ye taktın ama sorun devam etti, şimdi söküp geri taktın ve düzeldiyse ilginç 1 sıkıntısı varmış, düzelmesi enteresan ama güzel olmuş tabi.

Yine aynı şekilde ram'i başka pc ye takıyosun sorun aynen devam ediyor, yani ram, başka pc de'de tek başına çalışıyo'da yanına 2. modül takıldıın'da yine 4gb kapasiteyemi düşüyo ?
    1 uyum sorunu var olabilir ama bu uyum durumu genelde ramler'in timinglerini yada çalışma hızlarını fln etkiler, kapasite etkilemesi'de tuhaf, başka pc de ve mevcut pc de bu ramler'i aynı sıralamaylamı takıyosun ~yani ilk slota arızalı olduğunu düşündüğün modülü arkasına:'da sağlam 1 modül ?
    Farklı slotlarda 2 li modül olrk kombinasyonlar denedinmi ?

2 TANE PC var 1. PC'de 2 tane 4 gb ddr3 ram var, bunlardan 1 tanesı arızalı sorunu ise yukarıda zaten belirttim. 1. PC'de sadece bozuk ramı taktığımda PC açılıyor ve 4gb ram olarak görünyor, fakat yanına sağlam rami taktığımda diğer tam PC tarafından görünüyor ama bilgisayarım özelliklerine geldiğimde toplam ram 8gb kullanılabilir oalrak 4 gb gösteriyor. Sonra arızalı RAM'i çıkardım ve 2. PC'deki 8gb'lık rami taktım bu sefer ikisinide gördü ve toplamda 12 GB RAM oldu, sonrasında ise 8 gb ram ile arızalı 4 gb rami taktım sadece 8gb kullanılabiliyor ama 4gb görünüyor.Bu kombinasyonun aynısını 2. PC'de denedim aynı sorunları yaşadım ama 4gb arızalı RAM tek başına çalışıyor yanına başka bir ram taktığımızda ise arızalı ram görünüyor ama kullanılmıyor.

Az önce ekran kartı saçma bir sorun vardı şimdi belleklerde saçma bir sorun var. :D
    Böyle sorunlarda hep beni bulur. :D

• Bu durumda, yapılıcak çok fazla 1 şey yok, o arızalı ram'i yahiç kullanmıycaksın yada tek başına kullanıcaksın veya elinden çıkarıcaksın (satıcaksın vericeksin) v.s.
  • quote:

Bu durumda, yapılıcak çok fazla 1 şey yok, o arızalı ram'i yahiç kullanmıycaksın yada tek başına kullanıcaksın veya elinden çıkarıcaksın (satıcaksın vericeksin) v.s.

Peki ekran kartı neden bu duruma düşmüş olabilir. Yine temizledikten sonra böyle olursa ne yapmalıyım.
  • şimdi neler yaptın'da düzeldi, aklında tut, aynen uygula, kartı söküp bunun bloğu oynıyabilirmi şeklin'de kıpırdatmayamı çalıştın mesela, aynısını yaparsın, neden bozulup nasıl düzeldüği meçhul gibi, ama blok ile GPU arasında oluşan 1 temassızlık dışında bu tarz 1 sıkıntının oluşabilmesi çok düşük 1 ihtimal, ya 1 şekilde tozdan sensörü tıkıyacaksın'ki, ısı olması gerekeninde üzerine okunucak (düşük olan ihtimal bu,) yada blok GPU'ya tam temas edemiycek, ve ısı real olrk yükseklere çıkıcak.

Edit : Aslına bakarsan 1 seriden sonra burada bahsettiğim sensör bile GPU / CPU içlerine alındılar mesela, ama AMD GPU'larda bu yenilik hangi serilerden başlıyo emin olamadıım için böyle 1 ısı sensörü geyiine girebiliyorum, o sensor sendeki GPU da'da çekirdek içine alınmış'sa bloğun temassızlığı dışında başka alternatif bile kalmıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 2 Eylül 2014; 17:14:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.