Şimdi Ara

Ekran Kartı Mhz Düşmesi Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
5.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarım
    Inspiron 3593 FHDB35F41C
    i5-1035G1
    4GB Ram
    2GB MX230

Tüm oyunlarda GPU kullanımı %99 a geldiğinde Kartım Mhz düşüşü yaşıyor anlık olarak fps düşüyor takılmalar meydana geliyor, sürekli dalgalanmalar mevcut.
    After Burnerla ne kadar sabitlemeye çalıştıysamda problemi halledemedim
    Driverlarım ve win10 güncel, nvidia denetim masasından tüm ayarlarım performansa göre ayarlı,
    Sorunumu aşağıdaki resimlerlede belirtiyorum ve acil olarak yardımınızı bekliyorum

EDİT:Sıcaklık sorunununda orjinal windows 10 kurarak çözdüm korsanlardan uzak durmak lazımmış 😂

.Ekran Kartı Mhz Düşmesi Acil Yardım
    Ekran Kartı Mhz Düşmesi Acil Yardım

Kullanım arttıkça mhz düşüyor ve fps drop yaşayıp anlık takılmalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Netraxy -- 11 Kasım 2019; 11:52:24 >

• 75 derece sınır olarak belirlenmiştir muhtemelen ve sıcaklık 74 olunca hız düşüyordur. Değer olarak 74 bile görseniz ondalıklı göstermediği için aslında 74.9 olabilir ve 75'i bulduğu için hız düşüşü yaşatır.

Benim ekran kartımda böyle bir durum vardı ve 78 olunca hız düşüşü yaşatıyordu, fan hız grafiğini ayarladım ve o derecelere gelince biraz daha hızlı dönmesini sağladım. Böylece 75'in üzerine çıkmıyor sıcaklık. Böyle bir imkanınız varsa sorun çözülür muhtemelen.

Bu arada durum cpu kaynaklı da olabilir tabii ki. Bir görüntüde sıcaklık 97 olunca hız düşmüş gözüküyor. CPU sebebiyle ise yine aynı durum söz konusu. Ka. derecede throttle olduğunu bulup fan hızını ona göre ayarlamak lazım. Zaten %100'de dönüyorsa yapabileceğiniz tek şey notebook soğutucu almak veya daha serin bir yerde oynamak olur.

60 fps gibi bir değer yeterli ise vsync açarak da sıcaklıkları kontrol altına alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 10 Kasım 2019; 16:26:58 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Daha 3 günlük makine neden böyle yaptığını anlamıyorum oynadığım oyun lowda soğutucuda kullanmaktayım vermiş olduğu sıcaklıklar aşırı saçma bir şekilde yüksek görev yöneticisinden baktığımda cpu hızının 1.19 da olduğunu görüyorum turboyu açmıyor sanki bu yüzden ısınıyor olabilir mi

Gpu sıcaklığını düşürmek için ne yapabilirim ya da engeli kaldırmak için teşekkür ediyorum şimdiden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Netraxy N kullanıcısına yanıt
    Afterburner'da gpu ve cpu fan hızlarını da ekrana getirip bu sıcaklık seviyelerinde fan hızlarının yüzde kaçta olduğuna bakın. %100'de ise yapacak bir şey yok, bilgisayarın soğutma sistemi yetersiz demektir. Daha düşük hızlarda çalışıyorlarsa o fan hızlarını daha yukarı çekmenin bir yolunu bulmanız lazım. Sorun cpu kaynaklı gibi, o yüzden cpu fanını artırmanız gerekir.
    Afterburner fan ve voltaj ayarlarına ulaşmama izin vermiyor maalesef fanım gayet sessiz çalışıyor bu yüzden ısınıyor olabilir ve turbo açılmadığı için ısınıyor olabilir mi

Bios'da cpu fan ayarı belki vardır ama laptoplarda pek seçenek olmuyor. Yine de bakmak lazım.

Turbosuz daha az ısınır, oyunda turbo açılıyordur yoksa 100 dereceye çıkmaz. Afterburner'a cpu saat hızını ekleyip bakabilirsiniz kaç mhz'e çıktığına.
  • Boşta 65 derecede olması normal mi peki cpu ve gpu nun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Fan hızları düşükse dizüstü için normal.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim fan hızlarını ayarlayabileceğim bir yer bulamadım ve saçma bir şekilde sıcaklık arttıkça fan hızı ve seside artmıyor servisi arayacağım sanırım

Fps 60 sabitlediğimde gpu sıcaklığı 69 a sabitlendi ve dalgalanma yaşanmadı bir daha çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için

Rica ederim.
  • Öncelikle selamlar, geçmiş olsun
    Sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi? Ve bu dropları 99luk kullanıma ilk çıktığı andan itibaren mi yaşıyorsunuz, yoksa 10-20dk sonrasında mı?

Edit: Diğer arkadaşların yorumları başta gözükmüyordu.Sitenin mobil versiyonu ile ilgili bir sorun sanırım. Aynı durumları zaten sorgulamışlar. Tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcnarslan -- 10 Kasım 2019; 17:25:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcnarslan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim anlık olarak yaşıyorum sıcaklıktan dolayı olduğunu anladım 75 derece olduğunda kendini 139 mhz ye kitliyor ve droplar başlıyor sıcaklığı düşürmek için yapıyor sanırım ama bu kadar ısınması saçma alt tarafı low ayarlarda lol oynuyorum ekran kartının 75 derecede kitlemeside saçma 75 çok bir sıcaklık değil bence

Bu arada laptopuma monitör bağlayarak kullanıyorum saçma bir soru olucak ama sıcaklığa etkisi var mıdır?

Rica ederim. Hava çıkışını engelleyen birşey olmadığından, hava alan kısımlarının açık olduğundan, temiz olduğundan eminseniz. Termal macun veya soğutma boruları veya fanları ile ilgili bir sorun vardır diyebilirim. Ancak çözülmeyecek ciddi bir sorun değildir. Sadece kullanma zorunluluğunuz varsa, başka sorunlara yol açmamak adına bakana/baktırana kadar sıcaklıkları sürekli takip edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcnarslan kullanıcısına yanıt
    Daha 3 gün önce 0 olarak aldım laptopu soğutucuda kullanıyorum macun konusundada temizlik konusundada sıkıntı olmaması gerekmez mi kullanılmış makine değil ekstra monitör kullanıyorum bunun bir etkisi var mıdır? Boşta 59 derece olarak görüyorum cpu ve gpu yu

Laptopum kapağı kapalıysa sıcaklık artabilir. Harici ekran takmak ile sıcaklık bağlantılı olmaz.

Ayrıca görüntü sadece harici monitörde var değil mi? İki monitörü birden çalıştırmak da yorar bilgisayarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 10 Kasım 2019; 17:52:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kapak açık görüntü sadece monitörde var

• Sorun bence LoL den kaynaklanıyor. Yeni güncellemelerden sonra iyice kasmaya başladı.

• IT Engineer kullanıcısına yanıt
    Csgo ve overwatch tada yaşıyorum maalesef keşke lolden kaynaklansa 🤭

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.