Şimdi Ara

FSB/PCI böleni hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bikac gün önce eski anakart uçtuğu için bir MSI KT4V aldım (fiyat/performans). Aslında EPOX 8K9A da alabilirdim ama soketinin yerleşimi, üzerinde debug displayi olmaması ve 5 PCI slotu olduu için (MSI 6 PCI) MSI aldım. Fekat tabi ki overclock için EPOX daha avantajlı.

Bildiğim kadarıyla EPOX anakartlarda FSB/PCI bölenini manuel olarak da ayarlama imkanı var. Benim merak ettiğim diğer anakartlarda bu nasıl belirleniyor. Yani BIOSdan seçtiğimiz FSB hızına göre mi yoksa boot sırasında detect edilen işlemciye (mesela XP1700+ için 133 MHz ve dolayısıyla 1/4 bölen, XP 2700+ 166 MHz -> 1/5 bölen vs) göre mi?

Bu konuda bilgisi olan veya bir link veren olursa çok sevinirim.

• KT4V
    120-151 arasinda 1/4
    152-166 arasinda 1/5 kullanıyor.
    Bu ayarı otomatik gerçekleştiriyor.
    Ancak 1/6 yok..
  • Peki bu bilgiye nerden ulasabilirim? Yani sanirim anakarttan anakarta deisen bi olay. Bununla ilgili bi link verebilir misin?
  • Peki Epox 8rda+ için fsb/pci böleni otomatik mi ayarlanıyor?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Aspart</i>
    <br />Peki bu bilgiye nerden ulasabilirim? Yani sanirim anakarttan anakarta deisen bi olay. Bununla ilgili bi link verebilir misin?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

MSI 'in sitesinden bakmistim bu bilgiye.. Orda bulabilirsin.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by freeknight</i>
    <br />Peki Epox 8rda+ için fsb/pci böleni otomatik mi ayarlanıyor?

yanlis hatirlamiyosamhttp://www.hexus.net teki bir incelemede bahsediyodu. 8K9A2+ idi yalniz. BIOS ekraninda FSB:PCI gibi bi secenek olmasi lazim.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by evrenzo</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Aspart</i>
    <br />Peki bu bilgiye nerden ulasabilirim? Yani sanirim anakarttan anakarta deisen bi olay. Bununla ilgili bi link verebilir misin?

MSI 'in sitesinden bakmistim bu bilgiye.. Orda bulabilirsin.

Bilgi icin tesekkur ederim. Ve fakat ama lakin msi'in sitesinde bulamadim bisi. Oyle low level bilgiler yok sanirim. FAQ a filan da baktim.

• msi sitesindeki forumda yazıyodu bu bilgi...
  • Oki, buldum. Tesekkurler

----------------------------------------
    12. KT4 FSB and PCI Divider range

PCI bus speed changes dynamically and PCI divider triggers automatically according to FSB.

FSB 100~120 MHz, PCI Divider= 1/3
    FSB 121~151 MHz, PCI Divider= 1/4
    FSB above 152 MHz, PCI Divider= 1/5
    and, no Divider 1/6 support on the chipset.
  • Bilgiler işime yaradı teşekkür ederim Aspart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.