FSI motor passat tavsiye edermisiniz? 1.6 yakıt tüketimi nasıldır? (3. sayfa)
-
-
benim 2006 model 1.6 fsi passatım var. şöyle bir durum oldu benim aracım BLV motor tüpe uyumlu, her neyse bir gün benzin almayı unuttum, içinde tüp var ama eve de 100 km falan var neyse dedim sabah alırım, sabah kalktım arabayı çalıştırayım dedim yok çalışmıyor meğer hiç benzin kalmamış benzin pompasını yakmışız, Sivas'ta çözüm oto diye bi yer var oraya götürdüm ustalar neyse saolsunlar yeni pompa taktılar, ondan sonra aracın yakıtı yarıya yarıya azaldı bi gram yakmıyor araç, depoyu fullemiştim en son, 4 aydır benzin almıyorum çoğu zaman da benzin de kullanıyorum, henüz yarım depo yaktı. hatta sanayiden arabayı almayı gittiğide ustaya dedim ki bu ne biçim araba ya dedim, sıkıntısı bitmiyor, usta sadece volswogen ustası sen ne diyon abi dedi volswogen in en sağlam arabası bu dedi, bakma türkiyede tutulmadığına. yani ben 1 yılı geçti arabaya biniyorum çok çok memnunum, temizini bulun ömürlük binin, benim araç manuel 6 ileri.
-
Passat 1.6 FSI kullanıcı olarak yorumlarım ve tüketimimi yazıyorum. Öncelikle piyasada arabayı bilmeden duyumlarla kötüleyen çok ciddi bi kitle var. Bu yüzden ben de soğuktum araca ve 2 yıl önce alacağım aracı bu yorumlar yüzünden 2 yıl sonra almıştım. Araç yakıt olarak üzer diyenler için görsel ekliyorum. 30 km boş trafik şehir içi tüketimim:
Uzun yolda Ankara İstanbul arası Bolu Dağını tünelden değil dağdan geçmeme rağmen yakıt tüketimi 6.1 oldu. Şehir içi full dur kalk 18 km yolda yakıt tüketimi 7.2 civarı oluyor. Ha şöyle ben sürekli gazlayayım dersen clioyla bile 10 litrenin altına inemezsin. Çekiş olarak bir çok 1.6 araçtan daha iyi. Boğulma çekmeme vs hiç yaşamadım. 1.6 102 bg olanla kıyaslanmayacak kadar iyi çekişi. Bilmiyorsun diyenler için 275 bin km boyunca 1.6 102 lik olanı kullandım iyi biliyorum.
Ses olayına gelince evet motorda bi ses var ama düşük devirlerde duymayacağınız seviyede. Yüksek devirlerde ses çıkıyor ama daha çok basasınız geliyor. Camı açarsanız yüksek devirlerde 6 silindir motormuş ve abarth egzoz varmış gibi hissettiriyor stok halde. Araca binmeden sürmeden yorum yapmayın. Motor zaten tsi ile aynı. Tek farkı 200 cm3 daha fazla hacim ve turbosunun olmaması. Sorusu olan sorabilir eksi ve artı yanlarını detaylı açıklarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
25km de 1tane diş gidiyo yani 4lt yakıyo normal mi sizce? 100kmde 16lt yapar
-
Geçen sene kardeşime 1.6 FSi Jetta aldık.
Ne olabilir, ustası var parayı basar yaptırırız dedik.
Arabanın muayenesi gelmişti, km orjinal 154 bindeydi.
Bir baktık katalitik iptal edilmiş, katalitik kronik sorunmuş. Sıfırı 20 bin civarı, katalitiğin de arıza kaydı silinmiş, arabayı eve getirince ertesi gün katalitik öttü.
Çıkma katalitiğe 5 bin verdik. Araba muayeneye girmeden 1 gün önce ABS ışığı yaktı muayeneden kaldı.
4 disk 4 balata fren hidroliği değişti düzelmedi.
En son öylesine araç altı yıkama yaptırdık kendi kendine söndü ve tekrardan geçti.
Arabayla gazladığımız zamanda tekleme yapıyordu, bujilere baktık 20 bin km de sarmış bujiler, yerinden zor çıktı. Bakım, muayene, sigorta derken 30 bini geçtik.
Bakımdan sonra da düzelmedi, benzinde de şehir içi 9.8 litre yakıyor, arabaların hepsi çok ağırmış o dönem. Güncel modellerden hemen hemen 200 kg daha ağır 1.6 ve 1.6 FSI lar. Yakıtı fazla.
LPG taktırdık, LPG de direkt enjeksiyondan dolayı pahalı oluyormuş, LPG kitine 33 bin verdik. Şu an yakıtı yine fazla ama eskisine göre iyi. 42-43 litre gaz ve 4 litre benzin ile şehir içi 575 km yapıyor.
LPG de güzel gidiyor derken ateşleme bozuldu, bir baktık enjektörler dağılmış, yakıt pompa basıncı düşükmüş. Oraya bir girince 40 bin yedi makina. Kroniği bunlar, klima kompresörü de bozuktu. Kapı kilitleri de bozuluyor. Gösterge tablosu sesi kendiliğinden bozuldu. Sanayide yaptırdık çıkarken tırnakları kırıldı vs.
Arabaya 430 bin vermiştik harcadığımız parayla beraber şimdiye bir sıfır araba alıyormuşuz.
Güzel arabalar ama VW öyle yapmış ki servise gitmezsen araba düzen tutmuyor. Serviste 100-200 harcayacaksam da sıfır alırım o zaman.
Araba 2006 model tabii, 20 senelik araba. Çok ta kızamıyorum.
-
İşte bu yüzden hep diyoruz yaşlı alman arabaları alınmaz diye.
2006 model jetta yerine 2006 corolla 1.6 vvt-i alınsa mesela o kadar masraf çıkarmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 5 Ekim 2024; 23:53:20 > -
Japon alsan da aynı parayı kaportaya harcayacaksın değişen bir şey yok.
Ne boya kalmış ne şasi, birkaç tane Japon arabasına baktım hepsi çürümüştü.
Sahibi laf eder diye fotosunu çekemedim ama onlarda sorunlu yani. VW'in sorunlu olma sebebi kasıtlı olarak serviste zımbalamak için yapıyorlar. Gösterge tablosu belli bir km'den sonra birden bozuluyor. İşçiliği de çok zor VW in. Yine de Toyota dan fln iyidir, 20 senelik olduktan sonra isterse Bentley olsun hepsi sorunlu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu motor problemlerin hiç birini düz 1.6 ile yaşamazdınız. Ama kalan hepsini yaşadık çok şükür :) klima, kapı kilitleri, 2 kere silecek suyu hortumu ve deposu, tavan döşemesi 4 kapı içi döşemesi, kapı cam otomatiği. Arabada gram bişey yoktu 2019 yılından sonra araba birden dağıttı kendini :) her yıl 20 bin lira yer motor hariç
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Düz motorda da kötü yakıttan dolayı pompa ve LPG'den sorun yaşadım.
Tavan döşemesini 20 bin verip servisten sipariş ettik. Fıstık gibi oldu. Orijinal olmayınca güneşi yediği gibi yine sarkar vs dediler. Sanayide yaptırmak istemedim.
Bakımları da pahalı bu arada. Mahle ismini her duyduğumda bir tomar para gidiyor.
VW forumlarını da okuyorum bir adam Jetta'nın sorunlarıyla baş edemeyip Punto'ya geçti, sene 2008.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 10 Ekim 2024; 23:10:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tavanda bi tık öpmüşler. 1 sene önce 600 e yaptırdım mis gibi duruyor hala sıfır gibi. 20 deseler bana tavansız gezerim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X