Şimdi Ara

FSP Bluestorm II - Silverstone ST50EF F/P olarak hangisi daha iyi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar FSP kaliteli bir markadır ama üst sınıf değildir. Birkaç incelemeden yola çıkarak yorum yapmak yanlış olur. İncelemeler her zaman gerçeği yansıtmayacağı gibi yönlendirme amaçlı da olabilir.

fenomenhaa'nın listesine gelince, FSP'nin kaçıncı sınıf olduğu bence önemli değil. Zaten listesinde de belirtmiş 3.sınıf olması kötü olması anlamına gelmez diye. Zira dikkat edilmesi gereken güvenilir olmayan sınıftır. Fsp'nin 3.sınıfta yer alması zaten güvenilirliğine işarettir.

fenomenhaa bugüne kadar forumda güç kaynağı ile ilgili birçok kişiye tavsiyede bulundu. Bugüne kadar kimse güç kaynağının ne olduğunu bilmezken böyle bir liste ile güç kaynakları hakkında bilgi edinmemizi sağladı. Bugüne kadar hep Enermzx önerdi, yeni önermeye başladığı bir marka değil. Ayrıca bilgisinden şüphem yok.

Forum tabiki farklı fikirler ile renklenecektir fakat lütfen herşeyi saygı çerçevesinde tartışalım.

Okuma zahmetinde bulundunuz, saygılar, sevgiler

• boyimmi abi ne alıcaksın simdi
  • Ben bir incelemede FSP Bluestorm'un gerçekte 460W verdiğini okumuştum. Ama SS'yi bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Ben bir incelemede FSP Bluestorm'un gerçekte 460W verdiğini okumuştum. Ama SS'yi bilmiyorum.

460W veren Bluestorm1, Bluestorm2 500W.
  • @fenomenhaa,

ADAM lafını üzerine alınmışsın galiba da benim orada kastettiğim sen değildin. Silentpcreview'ın testlerinin güvenilir olduğunu anlatmak için yazdım. Zaten dikkat edersen silentpcreview ile dediklerinin çelişmiyor. Ha bu arada FSP kullanmıyorum elbette.

@Orgeneral_, bak sen de dediğim hataya düşüyorsun. Marka iyi ya da kötü diyemeyiz, ürün iyi ya da kötü diyebiliriz. Silentpcreview da yer alan ve iyi puan alan FSB'nin başka bir modelidir. Dikkat edersen THG testlerinde silverstone'un psusu dandik denilmiş ki eminim de öyledir. Ama efplus iyi bir model. Farklı şeyler bunlar.

Herkese yine saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 31 Temmuz 2007; 11:08:51 >
  • @ Orgeneral
    Ben bu foruma ilk başladığım zamanlarda fenomen bu forumdaydı ve bana tavsiyesi enermax olmuştu; aldığım güç kaynağı hâlâ çalışıyor ve memnunum, bir insanın inandığı ve kalitesini bildiği markaları önermesi gayet normaldir, bir mercedes bayiisinde ya bu çok para siz gidin f/p ürünü opel vectra alın gibi birşey duyamayacağın gibi, üst kalite ürünleri inceleyen ve psu konusunda "guru" olarak bilinen bir kişinin değerlerini yargılayamazsın, Fenomen, daha burada yazan birçok kişi forumda yokken belkide bilgisayarı bile yokken insanlara yardım eden konular açan bir kişidir. Son olarak biz millet olarak yapılan iyilikleri görmektense birilerine biraz çamur atmayı daha çok seviyoruz oturduğumuz yerden, mutlaka bir fesatlık arayacaksak bna göre de NEDENSE!!! çizgi elektroniğin testlerinden sonra herkes ve yeni yeni üyeler fsp aşağı fsp yukarı oldu zaten sadece fsp test edilmiş neredeyse ilk testlerde.. amaç biryerle bit yeniği aramaksa 1000 tane tez atılır ortaya.. Ben burada bir örnek verdim sadece.. Eğer birşeyler düzgünce yapılacaksa bırakın insanlar bilinçli olarak bildiği konuda yorumu yapsın..

• quote:

Orjinalden alıntı: Lejyonerome

@ Orgeneral
    Ben bu foruma ilk başladığım zamanlarda fenomen bu forumdaydı ve bana tavsiyesi enermax olmuştu; aldığım güç kaynağı hâlâ çalışıyor ve memnunum, bir insanın inandığı ve kalitesini bildiği markaları önermesi gayet normaldir, bir mercedes bayiisinde ya bu çok para siz gidin f/p ürünü opel vectra alın gibi birşey duyamayacağın gibi, üst kalite ürünleri inceleyen ve psu konusunda "guru" olarak bilinen bir kişinin değerlerini yargılayamazsın, Fenomen, daha burada yazan birçok kişi forumda yokken belkide bilgisayarı bile yokken insanlara yardım eden konular açan bir kişidir. Son olarak biz millet olarak yapılan iyilikleri görmektense birilerine biraz çamur atmayı daha çok seviyoruz oturduğumuz yerden, mutlaka bir fesatlık arayacaksak bna göre de NEDENSE!!! çizgi elektroniğin testlerinden sonra herkes ve yeni yeni üyeler fsp aşağı fsp yukarı oldu zaten sadece fsp test edilmiş neredeyse ilk testlerde.. amaç biryerle bit yeniği aramaksa 1000 tane tez atılır ortaya.. Ben burada bir örnek verdim sadece.. Eğer birşeyler düzgünce yapılacaksa bırakın insanlar bilinçli olarak bildiği konuda yorumu yapsın..

Senin enermax çalışıyor da diğer markalar çalış mıyor mu?
    Eğer sen de gelir Türkiye dağıtımcılığını yaptığın iki markayı 1. sınıf seçip diğerlerini de 2. 3. sınıf ilan edersen, senin için de farklı düşünmem doğrusu. Bu fesatlık değil, görünen köy kılavuz istemez.
    Fenomenha'nın cevabınıda bekliyorum.İnsanları kendi sattığı ürüne yönlendirmek hiçte etik değil.

Ayrıca hepiniz donanım sitelerinden, testlerden ve de bu testleri yapan mühendislerden daha iyi biliyorsunuz değil mi?
    Bu kadar kapsamlı yapılan testlerde sizin çok güvendiğiniz üst konu daki 1. sınıf silverstone gürültülü ve verimsiz bulunurken; 2. ve 3. sınıfa ittiğiniz Seasonic ve FSP 1. ve tavsiye edilen ürünler olmuş. Nekadar garip!!!

• Orgeneral dostum,

Kendi sattığı ürünlere yönlendirme gibi bir durum söz konusu değil, 4-5 aydır forumdayım bu süre içerisinde zaten sürekli enermax önermiş bir insan şu an bayilik almış. Yani eskiden beri güvendiği ve önerdiği markanın şu an satışına başlamış. Burada hiçbir sorun yok. Kötü niyetle bakmayalım olaya.

Seasonic'i, FSP'yi kimsenin bir yere ittiği yok, üst konuda sınıflandırılma yapılmış, bu kişinin şahsi kanaatidir. Güvenebilirsin yada katılmayabilirsin. Fakat saygı duymalısın.
  • @diabloxt

quote:

İçini açsanız baksanız 1.sınıf denilen malla 3.sınıf denilen malların malzeme kaltesinde bi fark göremezsiniz.

quote:

Ve ayrıca ben demedim ki FSP 1.sınıf üründür diye.Siz yazdıklarımı yanlış anlama çekiyorsunuz lütfen iyi okuyun.Zaten tek takıldığım konu da FSPnin 3.sınıf yapılarak "5 para etmez mal" durumunda gösterilmesidir.

İşte asıl çelişki burda..Bu yazı neyi ifade etmektedir?Madem 1.sınıfla 3.sınıf aynı neden aynı açıkla?Ben neden aynı olmadığını kullanılan kapasitördür mostur vs.. ile açıklıyorum sen ne yapıyorsun?Aynıdır.Komik duruma düşüyosun..2. oalrak ben nerede Fspyi beş para etmez mal durumuna düşürmüşüm..Eğer yazılanları okuyup anlama yetisine sahip olsaydın herhalde bunu yazmazdın..En az üst konuda 3-4 yerde 3.sınıf psularında iyi olduğunu ancak diğerelrinin yanında daha kötü olduklarını yazdım yukarıda tekrar yazdım..Ancak sen halen beş para etmez yazdığımı iddea ediyorsun bu kadar da komik olunmaz...

Ve yine iyinin iyisi kötünün kötüsü vardır..Bunun farkını sınıflandırma yapmadan nasıl belirtirsin güzel kardeşim?Varsa öyle bir yeteneğin bizimle paylaş..WV poloda araba passat ta araba ancak farklı sınıfta malesef bunu bile anlayamıyorsunuz..

quote:

Aslında bu ürünlerin birbirine yakın olduğunu,dandik içi boş yarım kiloluk psuları almaktansa bunların en ucuzunu almanın iyi olduğunu,bunların en ucuzunun bile kalite olarak herkese yeterli gelirteceğini ilk mesajda ayrıca not düşseydiniz keşke.Bir kısmını da not düşmüşsünüz zaten emeğinize de teşekkürden başka birşey demiyoruz.

Bir aleştirde bulunup daha sonra cümle dahi bitmeden kendini çürüten bir ifade daha..Ne diyebilirimki buna?Hem eleştiriyosun bir not düşsseydin keşke hemen arkasında not düşmüşsün gerçi???Yani durum şu yazsanda suçlusun yazmasanda..

quote:

tek derdim şu ki,aşırıya kaçılarak yapılmış bir test olmuş

quote:

aslında tüketiciyi fazla etkilemeyecek,%99 teoride,%1 pratikte fark yaratacak,yukarda saydığınız özellikleri belirtseydiniz çok daha iyi olurdu.

Bir yerde aşırıya kaçılmış derken bir diğer yerde aşırıya kaçılmış özelliklerin belirtilmesi isteniyor??Enteresan..

@orgeneral

Psu testlerinde veya listelirinde tek bir veri üzerine sınıflandırılma yapılmaz yukarıda bahsi geçen site sessizlik ve verim anakireterine göre yapmakta iken ben üst konuda koyu fontla belirttiğim üzere ürünlerin genel ağırlıklı olarak Built kalitesi ve güç çıkışları üzerine yaptım..Eğer okuduğunuzu anlayamıyorsanız bu sizi ilgilendiren bir durumdur burda beni yok şu sitede böyle yok burda böyle die eleştiremezsiniz lakin okuduğunuzu anlayamıyorsunuz!!

Ne diyeceğimi yada yazacağımı size soracak değilim..Daha öncede anlattığım gibi iyinin iyisi kötünün kötsü vardır aradaki bu çizgi ise sınıflara ayırarak mümkündür.Varsa fikriniz buyrun.. Ve yine haddinizi aşarak terbiyesizce ve densizce insanları yanıltığımı söylemeyezsiniz..Tam tersine insanları yanıltan sizsiniz aksini iddea ediyorsanız buyrun ispatlayın...

quote:

"Antalya da oturan müşterilerimize müjde... Birçoğunuzun forumlardan tanıdığı, bilgisi ve tecrübesi ile bilinen Fenomenha nın sahibi olduğu Fenomen Bilişim Center da tüm ürünlerimizi bulabilir,inceleyerek alabilirsiniz

Şimdi benim bu konuyu postladığım tarihe bakın.9 Ocakta postlamışım peki fireballun sitesindeki bu ibare ne kadar süredir var?1-2 ay bu listeyle bunun ne alakası var..+ olarak 1 mayısta bir girişimde bulunurak yeni bir donanım firması kurdum forumda yazılarım olduğu için kurmamalımıydım?kuramazmıyım?Ötesinde size mi soracağım?Yaptığınız terbiyesiliğin haddi hesabı yok herkesi kendiniz gibi görüyorsunuz herkes sizin gibi değildir!!

quote:

Şimdi firebal bildiğim kadarıyla Silverstone ve Enermax markalarının Türkiye tedarikçisi konumunda. Sizin listeye baktığımızda 1. sınıf kategorisinde Silverstone ve Enermax haricinde diğer markalar Türkiye'de ithalatçısı bulunmayan, satınalamayacağımız markalar.Bunu siz belirtmişsiniz zaten.

bu ürünlerin Trde olmamasının Veya Fsp gibi markaların 1.sınıf psularının olmamasın sorumlusu veya suçlusu neden benim anlamak mümkün değil?Fireball 1.sınıf psuları getirmekle demekki hata yapıyor!!Nasıl bir yaklaşımdır anlamak mümkün değil..
    1.sınıf ürünleri yazarkende en başa enermax ve silverstone yazmışım!!bu kadar art niyetli bir yaklaşım olabilir mi?Allah aşkına!!İnanın sizin gibi art niyetli yaklaşılacağını bilseydim sona yazardım!!Rahatsızsanız sona alayım!!Ve en başa hangi markanın geldiğini ne önemi var?Hepsi aynı sınıfta ha önce yazılmış haa sonra!!!
    Ve aynı ürünleri benim satmam konusunda bir ifade bulunmuşsunuz..Benim fsp yada thermaltake veya x... marka satmadığımı nerden biliyorsunuz?Bu ne saygısızlıktır!!Ötesinde ister satarım ister satmam size ne!!!!!!

Malesef sizler gibi Art niyetli insanlar bulunduğu sürece ana amacı bilgi paylaşımı olan bu forum ve benzerleri görüldüğü gibi amacından sapacaktır..Çok yazık!!Bu tarz terbiyesizlik ve saygısızlaıkların olduğu ortamlara mümkün olduğunca ne makale ne de tavsiye mahiyetli postlar atmayacağım!!!!!

Şu an msg kutumda çoğu silinmesine rağmen 244 tane pm var ve bunların en az %80i psu ile ilgili.Ve pm atan arkadaşlar onaylıyacaktır ki hiçkimseye gel sana şunu satayım demedim dememde!!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.