Şimdi Ara

FSP Bluestorm II - Silverstone ST50EF F/P olarak hangisi daha iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu 2 üründen birisini yarın kısmetse sipariş etmeyi düşünüorum.Son olarak sizlerinde fikrini almak istedim.Ürünlerin inventustaki fiyatları : FSP 137 ytl , Silverstone 174 ytl olarak gözüküyor.Ürünlerin her ikisininde kaliteli olduğunu düşünüorum.Sormak istediğim Silverstone aradaki yaklaşık 40 ytl lik farkı hak edecek extra özellik yada performansa sahip mi ?

• Arkadaşım ikisi de kaliteli ve gerçek güç veren psu'lar.. Öncelikle sana söylemek istediğim, hangisini alırsan al pişman olmayacağındır. Seçim sana kalmış bir şey. Biraz daha az para ödemek istiyorsan fsp al, ama silverstone hoşuna gittiyse biraz daha para ver onu al. İki psu'nun da aynı kalitede performans vereceği konusunda şüphen olmasın
  • SilverStone almanı öneririm. FSP'den bir gömlek üstündür. FSP'nin kötü olduğu anlamına gelmesin, bütçen fazladan 40 YTL'ye müsade etmiyorsa FSP alabilirsin.
  • Şu yazıyı ve devamındaki güç kaynağı deneylerini okumanı şiddetle tavsiye ederim. Arkasından hangi marka ve aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine çok rahat karar vereceksin.

İNCELEME ADRESİ: Altına Hücum Mu? %600'e Varan Kar Oranı
  • Sistemin ihtiyacı tahminen 400w civarı olduğundan fazla uçmayayım dedim ve az önce inventustan FSP yi sipariş ettim.İnşallah hayırlı olanı yapmışımdır. ( Kapıda ödeme : 145,70 ytl )
  • ben de gigatek den 133 ytl ye almıştım 2 hafta önce şimdi 139 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microgenius -- 30 Temmuz 2007; 19:27:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoyiiiM Mi Abi

Sistemin ihtiyacı tahminen 400w civarı olduğundan fazla uçmayayım dedim ve az önce inventustan FSP yi sipariş ettim.İnşallah hayırlı olanı yapmışımdır. ( Kapıda ödeme : 145,70 ytl )

En iyisini yapmışsın arkadaşım. Güzel günlerde kullan.

Ayrıca kim ne derse desin güç kaynağı konusunda FSP en kral marka. Bunu bir çok donanım sitesinin testlerinde görebilirsiniz. Üstelik fiyatlarıyla da tüketiciyi soymayan bir marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 30 Temmuz 2007; 19:37:34 >

• Silverstone ST50EF F/P daha iyidir ama sen FSP sipariş verdiysen o da güzeldir
  • quote:

Orjinalden alıntı: imPsYcHo

Silverstone ST50EF F/P daha iyidir ama sen FSP sipariş verdiysen o da güzeldir

Yukarıdaki güç kaynağı testini okursan silverstone'un hikaye olduğunu görürsün.
    Eğer daha fazla bütçe ayırdıysanız seasonic diyorum.
  • Zaten sipariş geçilmiş,yoruma yetişemedim ama olsun.
    Rahat olasınız,FSP gerçekten iyidir.PSU sektöründe en tanınanı en çok satanı da tahminimce FSP,
    zaten FSP kötü olsa,ASUS AOPEN gibi firmalar gelip de psularını FSPye yaptırmazlar.

Ben eski psularını da hatırlarım FSPnin,hep malları kaliteli olmuştur.Bir FSP kullanıcısı olarak hayırlı olsun diyorum.
  • Arkadaslar bu konu açılmışken bluestorm II ile bluestormun farkları neler? Sonuçta ikisi de 500 watt değil mi? Ben de bluestorm alacağım da...
  • Ben de FSP hakkında bir dip not düşeyim. Gigatek'deki listede FSP Bluestorm 1 görünüyor ama spariş ettim Bluestorm 2 verdiler. İlgilenenlere duyrulur.
  • beyler ben de 2-3 gün önce kadıköy eksenden 130 ytl ye fsp bluestorm 2 aldım.
    ürün çok güzel.sessiz.kaliteli malzeme ve işçilik var.kutu içeriğide ii.ekstra sticker cırt cırt vs. gelio.aslında kaliteli bi çok bi firma bunları verir.

Blue1 ve blue 2 arasındaki farklar şunlar:Blue 1 pasif,blue2 aktif pfc,verimlilik blue 2 de % 80-85 lerde ve blue1 de daha düşük,blue 2 blue 1 e göre daha az ses çıkartıo.

blue 2 de fan grilinde fps logosu yok ve dikkatli bakarsanız blue 1 de kabloların psu dan çıkış noktasından itibaren 3-4 cm sonra file sarılmaya başlanmış.blue2 de psunun içinden itibaren file sarılı.

benim bildiim farklar bunlar.detaylı bilgileri FSP nin kendi sitesinden öğrenebilirsiniz.

PSU nu güle güle kullanan.

• @BoyiiiM Mi Abi

Hayırlı olsun

quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

quote:

Test 2005'te yapılmış, bir tane ilgisiz model test edilmiş ve gürültü ile verimden bahsedilmiş ("başarısız" dememiş).

Benim bilgi düzeyim zayıftır; ST50EF'nin ve Silverstone'nin zayıf noktalarını irdelerseniz memnun olurum (güç kaynağı ana konusundaki SS lehine olan SS - FSP sınıf farkını dikkate almayacağım).

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

@BoyiiiM Mi Abi

Hayırlı olsun

quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

quote:

Test 2005'te yapılmış, bir tane ilgisiz model test edilmiş ve gürültü ile verimden bahsedilmiş ("başarısız" dememiş).

Benim bilgi düzeyim zayıftır; ST50EF'nin ve Silverstone'nin zayıf noktalarını irdelerseniz memnun olurum (güç kaynağı ana konusundaki SS lehine olan SS - FSP sınıf farkını dikkate almayacağım).

Sözünü ettiğiniz sınıf farkı hikayeden ibaret.

Bu markaya 3.sınıf ürün diyen adama söylenecek söz yok zaten. Kaldıki orada fsp nin 3.sınıf gösterilen modeli THG mühendislerinden tam not alırken 1.sınıf gösterilen silverstone zeus modeli THG tarafından Gürültülü Ve Verimsiz bulunmuş.
    inceleyin:Silverstone ZEUS

Yine aynı şekilde üst konuda 2.sınıf olarak nitelendirilen Seasonic S12 ürün gurubu THG testinde 1. ve önerilen güç kaynağı olmuş.
    inceleyin:Seasonic S12 600: Verimli Ve Sessiz

Siz üst konuya hiç takılmayın bence.Kendi içinde çelişkilerle dolu, kesinlikle itimat etmediğim ve ayrıca reklam kokuları aldığım bir yazı olmuş.
    İncelemenin 2005 olması da hiç bir şeyi etkilemez.En azından FSP'markasının geçmişte de ne kadar sağlam bir marka olduğunun kanıtıdır. Ayrıca işlemci deneyi de değil bu her 6 ayda yeni inceleme yapmaya gerek yok.Oradaki modeller hala piyasada ismi bile değişmeden satılıyor.

• Gerçekten o üst konuyu ben hâlâ anlamış değilim.FSP niye 3.sınıf yapılmış mesela ben bu olayı çözemedim.
    İçini açsanız baksanız 1.sınıf denilen malla 3.sınıf denilen malların malzeme kaltesinde bi fark göremezsiniz.

İyi kötü elektronikten anlarım,PSU tamiri yaparım,hatta FSP 300W psular ile yüksek amperajlı DC 12V besleme sistemleri yaparım,o kadar içini açtım parçaladım dağıttım,alete tek kelimeyle hayran kaldığımı söylerim her zaman.Malzeme kalitesinden bahsedilmiş de,sanki 1.sınıf mallar ile 3.sınıf diye belirtilen mallar arasında kalite farkı mı var?Hayır.

Aralarındaki fark sadece,renkli şasi,ıvırdan zıvırdan göz boyamalık özellikler,takılıp sökülebilir tip kablolar fişler v.sler,ışıklı fanlar...

2.el değeri 25YTL olan FSP 300W PSU 12V hattında 18A verebiliyor,ben zamanında 2 tanesini gerçek anlamda paralel vurup 12V hattında gerçek 36A elde etmiştim.Bana maliyeti nedir peki?25+25+10YTL...
    Ha bunun sıfırı da 40YTL civarında,toplam maliyet 100YTL etmez.

Şu an 500W-600W diye geçinen malların çoğu 12V hattında kombine 36A veremez,ama fiyatları 40+40+10 değil 150-200 civarındadır.Hepsi markayı satmakta,bol gösteriş var tabii gösterişin olduğu kadar fiyat da uçuk.

• sessizlik ve verim üzerine yoğunlaşmış yabancı siteler var. Sitenin yöneticisi mikec, şu anda piyasadaki en sessiz kasa olan antec p180, p182 kasalarının dizaynını yapan kişi.
    Sitenin adı dawww.silentpcreview.com ; referans verirken neyden bahsettiğimi daha net anlamanız için böyle bir girişi uygun gördüm.

Şimdi bu sitenin power supplylar ile ilgili bir inceleme bölümü var. Adam gibi test yapıyorlar, verimlilik ve sessizlik en önemli kriterleri.

http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html

Sitede her zaman önerilen en sessiz power supply olarak seasonic s12 serileri gelmektedir. O listede yer alan power supplylar alınabilecek ürünlerdir. Test edilip onaylanmışlardır ve dikkat ederseniz Silverstone Element ST50EF-Plus listede yer almaktadır ve 7,7 gibi güzel bir skora sahiptir. Forumlardan çok takip ettim, bu power supply iyidir arkadaşlar. Kimse çıkıp da silverstone dandiktir demesin. Genelleme yapılmış olunuyor zira. Bir marka iyidir, şu marka kötüdür demek pek mümkün değil. Her markanın güzel ve kötü ürünleri olabilir, mühim olan ürünlerin (modellerin yani) kalitesidir. Ha bir markada ne kadar çok iyi farklı ürün varsa, o marka da akılda "iyi bir marka" olarak kalır.

Sözün özü Silverstone Element ST50EF-Plus gayet iyi bir power supplydır. Keşke diğer arkadaşlarımız da bir ürün kötü ya da iyi derken bu şekilde somut verilerle gelebilseler. Kimsenin aklının karıştırmamış olurlar böylece. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 31 Temmuz 2007; 0:27:14 >

• Sanırım bahsi geçen ADAM ben oluyorum..Bol keseden maral okumadığımı Fpsnin neden 3 sınıfta yer aldığını.Fpsnin kötü psu olmadığını ancak diğerlerine nazaran iyi olmadığını sadece o başlıkta en az 3-4 kere açıkladım.Ancak ne hikmetse Fps kullanan halkım ısrarla anlamamakta..Aradaki farklara gelince başta ripple sorunu topower ve fsp epsilon serisinde bariz bir şekilde ortadır..Neyin savunması yapılır anlamak mümkün değil..

@diablo xt yaa hiç içini açmadınız yada gördüğünüzü anlamıyorsunuz hiç 85 derece Jenpo ile made in japan 105 derece hitachi kondansatör bir olur mu?Hiç fairchild mos ile adi çin malı mos bir olur mu?Sadece 1-2 ufak ayrıntı bile yeterli kaç markada mosların her birinde emi filter gördünüz veya primary stage de kullanılan metaloxid varistor gördüzünüz?Ve nerde çelişki var yazdıklarımın neresi çelişkili?

Buyrun siz açıklayın FSP neden 1.ci sınıf?Aksini bilimsel kanıt ve göstergelerle açıklayın!!Son olarakta yazdığıma yazacağına pişman oldum anlıyorum ki hiç değmezmiş..Nie insanları bilgilendirosun be adam...
    quote:

Kendi içinde çelişkilerle dolu, kesinlikle itimat etmediğim ve ayrıca reklam kokuları aldığım bir yazı olmuş

YAZIKLAR OLSUN

• Fenomenha ben çelişki demedim yazıları karıştırmayın lütfen,tek derdim şu ki,aşırıya kaçılarak yapılmış bir test olmuş.Aşırı derken,ürünlere çok yüksekten bakılmış,aslında birçok kişinin,hatta herkesin işini görebilecek ve gerçekten "kaliteli" sıfatını hakedecek ürünler 3.sınıf yapılmış.

Ve ayrıca ben demedim ki FSP 1.sınıf üründür diye.Siz yazdıklarımı yanlış anlama çekiyorsunuz lütfen iyi okuyun.Zaten tek takıldığım konu da FSPnin 3.sınıf yapılarak "5 para etmez mal" durumunda gösterilmesidir.

Bu konuda sıfır ayrımını yapmanız doğru olmamış kaliteli ürünler arasında.

"3.sınıf" ibaresi bile çok ağır geliyor,ki o yazıyı okuyan herkes,"Lan görüyon mu FSP de fıs çıktı" demiştir.
    En azından onları 3.sınıf diye belirtmek yerine daha yumuşak kelimelerle aslında tüketiciyi fazla etkilemeyecek,%99 teoride,%1 pratikte fark yaratacak,yukarda saydığınız özellikleri belirtseydiniz çok daha iyi olurdu.Aslında bu ürünlerin birbirine yakın olduğunu,dandik içi boş yarım kiloluk psuları almaktansa bunların en ucuzunu almanın iyi olduğunu,bunların en ucuzunun bile kalite olarak herkese yeterli gelirteceğini ilk mesajda ayrıca not düşseydiniz keşke.Bir kısmını da not düşmüşsünüz zaten emeğinize de teşekkürden başka birşey demiyoruz.

Aslında o konuya yazmak isterdim bunları ama hiç nasip olmadı.

• quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

sessizlik ve verim üzerine yoğunlaşmış yabancı siteler var. Sitenin yöneticisi mikec, şu anda piyasadaki en sessiz kasa olan antec p180, p182 kasalarının dizaynını yapan kişi.
    Sitenin adı dawww.silentpcreview.com ; referans verirken neyden bahsettiğimi daha net anlamanız için böyle bir girişi uygun gördüm.

Şimdi bu sitenin power supplylar ile ilgili bir inceleme bölümü var. Adam gibi test yapıyorlar, verimlilik ve sessizlik en önemli kriterleri.

http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html

Sitede her zaman önerilen en sessiz power supply olarak seasonic s12 serileri gelmektedir. O listede yer alan power supplylar alınabilecek ürünlerdir. Test edilip onaylanmışlardır ve dikkat ederseniz Silverstone Element ST50EF-Plus listede yer almaktadır ve 7,7 gibi güzel bir skora sahiptir. Forumlardan çok takip ettim, bu power supply iyidir arkadaşlar. Kimse çıkıp da silverstone dandiktir demesin. Genelleme yapılmış olunuyor zira. Bir marka iyidir, şu marka kötüdür demek pek mümkün değil. Her markanın güzel ve kötü ürünleri olabilir, mühim olan ürünlerin (modellerin yani) kalitesidir. Ha bir markada ne kadar çok iyi farklı ürün varsa, o marka da akılda "iyi bir marka" olarak kalır.

Sözün özü Silverstone Element ST50EF-Plus gayet iyi bir power supplydır. Keşke diğer arkadaşlarımız da bir ürün kötü ya da iyi derken bu şekilde somut verilerle gelebilseler. Kimsenin aklının karıştırmamış olurlar böylece. Saygılar

Çok güzel bir site adresi vermişsiniz. Burada da görüldüğü üzere FPS'ye 7,6 puan verilmiş. Ve açıklamasında: "Geri döndürülebilir ve zehirli olmayan malzemelerden imal edilen çevresel yönden arkadaşça güç tedariği, yüksek verimlilik, kararlı güç, iyi serinletme" denilmiş.

Sözünü ettiğiniz gibi silverstone 7,7 puan almış. Başı ise Seasonic çekiyor. 7+,7+ ve 7+,8 puanlarını almış.

Şimdi bu deneyede bakarak söyleyin FSP'ye yada Seasonic'e 2.sınıf, 3.sınıf demek doğru mu?
    Söylemek istediğim silverstone'un kötü olduğu değil.Tepkim fsp'den iyi ve 1.sınıftır. fsp ise 2. hatta 3. sınıftır sözlerinedir.Çünkü bu doğru değil.

quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

Sanırım bahsi geçen ADAM ben oluyorum..Bol keseden maral okumadığımı Fpsnin neden 3 sınıfta yer aldığını.Fpsnin kötü psu olmadığını ancak diğerlerine nazaran iyi olmadığını sadece o başlıkta en az 3-4 kere açıkladım.Ancak ne hikmetse Fps kullanan halkım ısrarla anlamamakta..Aradaki farklara gelince başta ripple sorunu topower ve fsp epsilon serisinde bariz bir şekilde ortadır..Neyin savunması yapılır anlamak mümkün değil..

@diablo xt yaa hiç içini açmadınız yada gördüğünüzü anlamıyorsunuz hiç 85 derece Jenpo ile made in japan 105 derece hitachi kondansatör bir olur mu?Hiç fairchild mos ile adi çin malı mos bir olur mu?Sadece 1-2 ufak ayrıntı bile yeterli kaç markada mosların her birinde emi filter gördünüz veya primary stage de kullanılan metaloxid varistor gördüzünüz?Ve nerde çelişki var yazdıklarımın neresi çelişkili?

Buyrun siz açıklayın FSP neden 1.ci sınıf?Aksini bilimsel kanıt ve göstergelerle açıklayın!!Son olarakta yazdığıma yazacağına pişman oldum anlıyorum ki hiç değmezmiş..Nie insanları bilgilendirosun be adam...
    quote:

Kendi içinde çelişkilerle dolu, kesinlikle itimat etmediğim ve ayrıca reklam kokuları aldığım bir yazı olmuş

YAZIKLAR OLSUN

Sayın fenomenhaa, beni yanlış anlamayın ve alınmayın lütfen. Ama yazdığınız yazıyla okuduğum güç kaynağı testleri sürekli çelişiyor. Sizin 2.sınıf ve 3. sınıf dediğiniz Seasonic ve FPS ciddi donanım inceleme sitelerinde hep ilk sırayı göğüsleyip önerilen ürünler oluyor. Bu markalar kendi alanlarının en iyisi iken siz kafanıza göre bir sınıflandırma yapıp şu 2. sınıftır bu da 3.sınıf diye biliyorsunuz. Ve bir çok kişiyi yanıltıyorsunuz. Bir ürüne 3.sınıf dedikten sonra, 3.sınıf dedim ama iyidir o marka da demeyin. Çünkü kimse gidipte 3. sınıf bir ürüne okadar para vermez.

Üst konuda insanları yanılttığınızı bilin lütfen. Orada süzünü ettiğiniz 1. 2. ve 3. sınıf dediğiniz markaların hemen hepsi 1. sınıftır.Güvenilirdir.

Ayrıca yanlış anlamış olabilirim.Yanlış anladıysam da çok çok özür dilerim. Firebal'a girdiğimizde şöyle bir yazıyla karşılaşıyoruz.

http://www.firebal.net/asp/index.asp

"Antalya da oturan müşterilerimize müjde... Birçoğunuzun forumlardan tanıdığı, bilgisi ve tecrübesi ile bilinen Fenomenha nın sahibi olduğu Fenomen Bilişim Center da tüm ürünlerimizi bulabilir,inceleyerek alabilirsiniz."

Şimdi firebal bildiğim kadarıyla Silverstone ve Enermax markalarının Türkiye tedarikçisi konumunda. Sizin listeye baktığımızda 1. sınıf kategorisinde Silverstone ve Enermax haricinde diğer markalar Türkiye'de ithalatçısı bulunmayan, satınalamayacağımız markalar.Bunu siz belirtmişsiniz zaten.
    Yine 2.sınıf ürünleri belirtirkende en başa enermax ve silverstone yazmışsınız. Ve ne tesadüftür ki aynı ürünleri siz satıyorsunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.