Şimdi Ara

SAPPHİRE PURE 625 ile SEASONİC 620 Watt teknik karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU KONUYU TIKLAYANLARIN AKLINDA HANGİSİ DAHA İYİDİR DİYECEKSİNİZ ? HANGİSİ İYİ HANGİSİ DAHA KÖTÜ BUNUN KARARAINI SİZ VERİN !

BRONZ OLMASI DAHA İYİ ANLAMINA GELİRMİ HER ZAMAN ? ( BU İKİ PUSUDA BÖYLE BARİZ İSTİSNAİ BİR DURUM VAR BENİM FİKRİM HAYIR NEDENMİ AŞAĞIYI İYİCE OKUYUNUZ )

ÖNCELİKLE ŞUNDAN BAHSEDEYİM.

EPS12V NEDİR ?

EPS 12V DESTEĞİ

"Yeni nesil Conroe ve AM2 işlemcilerin ihtiyaç duyduğu EPS güç kanalı beslemesi direk çıkışına sahip olan nadir güç kaynaklarından biridir.Bu çıkışda, çoklu çekirdek kullanan işlemcileri sorunsuzca kullanmanıza imkân tanımaktadır."

YANİ EPS 12 V DESTEĞİ BU İKİ ÜRÜNDEDE VARDIR.EPS 12 DESTEĞİ OLAN PUSULARI ALMAKTA YARAR VAR

AŞAĞIDAKİ VERİLERİ 80PLUS.ORG SİTESİNDEN ALDIM

SAPPHİRE PURE GERÇEK DEĞERİ 625 WATT DEĞİL 628 WATTDIR .YANİ SAPPHİRE PURE 628 WATT PEAK DEĞERİ İSE YİNE 628 WATTDIR !!!

BUNUN İDDA DEĞİL GERÇEĞİNİN ISPATINI FORUM DONANIMHABER VİDEO SAYFASINDA ISPAT VİDEOSUNU İZLERİSİNİZ !

FULL:776 WATT PRİZDEN FULL OUTPUT WATT İSE 628 WATTDIR VERİMLİLİK %80.89 VE % 82 İYİ AZ FARKLA GEÇEMEDİĞİ İÇİN BRONZ MADALYA ALAMAMIŞTIR .

YANİ PUSU TAM GERÇEK WATT DEĞERİ NE İSE HAKKINI VERİYOR VE 3 WATT VAZLASI İLE

SEASONİC 620 WATT OLANINA GELELİM

BUNUN GERÇEK DEĞERİ 620 DEĞİL 626 WATTDIR.PEAK DEĞERİ BELİRSİZ ?

FULL 755.70WATT PRİZ DEĞERİ , FULL OUTPUT DEĞERİ İSE 626.03 WATT DIR %82.84 VERİMLİLİK % 82 Yİ GEÇTİĞİ İÇİN BRONZ ALMIŞ BUNA DİKKAT EDİN.

GELELİM ASIL ÖNEMLİ KONUYA

SAPPHİRE PURE

FULL:776 WATT PRİZDEN FULL OUTPUT WATT İSE 628 WATTDIR VERİMLİLİK %80.89 VE % 82 İYİ AZ FARKLA GEÇEMEDİĞİ İÇİN BRONZ MADALYA ALAMAMIŞTIR .

SEASONİC 620

FULL 755.70WATT PRİZ DEĞERİ , FULL OUTPUT DEĞERİ İSE 626.03 WATT DIR %82.84 VERİMLİLİK % 82 Yİ GEÇTİĞİ İÇİN BRONZ ALMIŞ BUNA DİKKAT EDİN.

BU DEĞERLER SONUÇTA BİRBİRİNE YAKIN DEĞERLER.ARALARINDA ÇOK ABARTICI PEK FARK YOK AMA HANGİSİ DAHA FAZLA DEĞER ALMIŞ DERSENİZ YUKARIDADA BELLİ OLDUĞU GİBİ SAPPHİRE DERİM ZATEN KAPAK GİBİ ORTADA. BİRİ 776 YA DİĞERİ 755, BİRİ 628 İSE DİĞERİ 626.03.

PEKİ SAPPHİREİN DEĞERİ SEASONİCDEN FAZLA OLDUĞU İÇİN NEDEN BRONZ DEĞİL DE STANDART !!!

776-628 ORANI %80 LERE TEKABİL EDİYOR %82 Yİ 628 YERİNE 636 WATT OLSAYDI SAPPHİRE PUREDE BRONZ MADALYAYI KAPMIŞTI BU BİZİM İÇİN DERT DEĞİLDİR !

755-626 ORANI %82 MATEMATİK ALGORİTMASI TUTURDU DİYE ALMIŞ OLAN SEASONİC BRONZ MADALYAYI ALARAK SAPPHİREDEN DAHA MI İYİ OLDU ?

BENİM GÖRÜŞÜM MALESEF DAHA İYİ DEĞİL SAPPHİRİN ALTINDADIR ?

BU DURUMU DÜŞÜNÜN TAŞININ KARAR SİZLERİN OLSUN !!!

NOT: RESİMLERDE 12 V DEN ÇIKAN WATT SAYISI ÇOK AZ FARKLA SEASONİC ÖNDEDİR !!! MATEMATİKDE ÇARPIM TABLOSUNU BİLEN SEASONİC 12 VDEN ÇOK AZ WATT DEĞERİNİN FAZLA OLDUĞUNU ANLAR !

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İki üründe alındığında pişman ettirmeyecek ürünler

Benim tercihim Sapphire Pure den yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dan-ger

İki üründe alındığında pişman ettirmeyecek ürünler

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

Orijinalden alıntı: Dan-ger

İki üründe alındığında pişman ettirmeyecek ürünler

Alıntıları Göster
    ilk tercihim seasonic almaktı ama stoklarda olmadığı için sapphire i aldım ikisi de eşdeğer ürün aralarındaki 2-3 watt pek de önemli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ayzenberg

ilk tercihim seasonic almaktı ama stoklarda olmadığı için sapphire i aldım ikisi de eşdeğer ürün aralarındaki 2-3 watt pek de önemli değil

Alıntıları Göster
    2 psuda aynı bence hangisi aLmak daha koLay ve ucuza geLiyorsa onu aLın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roy CharLes

2 psuda aynı bence hangisi aLmak daha koLay ve ucuza geLiyorsa onu aLın.

Alıntıları Göster
    Seasonic gibi bir firmanın yanında sadece kağıt üzerindeki değerlere bakıp ben Sapphire alırım demek ne kadar sağlıklı bilemiyorum.
    Kağıt üzerindeki değerler bir yana işin içinde bileşen kalitesi var.Sapphire power supply'ın kasa içindeki sıcakları görünce bu değerleri verip veremeyeceği muamma.
    80 plus org kesinlikle testlerini kasa içi sıcaklıklara yakın sıcaklıklarda yapmıyor.Şu ana kadar testlerde çakılan bir Seasonic görmedim.
    İşin içinde voltaj dalgalanmaları ve sinyal gürültüsü var ve bu test bu değerleri zaten göstermiyor.
    Kısacası Seasonic her zaman tercih edilen marka olmalı.Bulunmuyorsa Corsair alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatti

Seasonic gibi bir firmanın yanında sadece kağıt üzerindeki değerlere bakıp ben Sapphire alırım demek ne kadar sağlıklı bilemiyorum.
    Kağıt üzerindeki değerler bir yana işin içinde bileşen kalitesi var.Sapphire power supply'ın kasa içindeki sıcakları görünce bu değerleri verip veremeyeceği muamma.
    80 plus org kesinlikle testlerini kasa içi sıcaklıklara yakın sıcaklıklarda yapmıyor.Şu ana kadar testlerde çakılan bir Seasonic görmedim.
    İşin içinde voltaj dalgalanmaları ve sinyal gürültüsü var ve bu test bu değerleri zaten göstermiyor.
    Kısacası Seasonic her zaman tercih edilen marka olmalı.Bulunmuyorsa Corsair alınabilir.

Alıntıları Göster
    Sapphire enermax ile ortak üretim. Ortak üretim dediysek ürün bildigimiz enermax kalitesinde.
    İki ürün arasında tercih tamamen kişiseldir ben olsam 2sinide almam 50 lira daha koyar 60A+ Psu alırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Sapphire enermax ile ortak üretim. Ortak üretim dediysek ürün bildigimiz enermax kalitesinde.
    İki ürün arasında tercih tamamen kişiseldir ben olsam 2sinide almam 50 lira daha koyar 60A+ Psu alırım.

Alıntıları Göster
    Evet baktım Sapphire Enermax Modu82+ 625W'ın yeniden etiketlenmiş hali.
  • quote:

Bir nevi haklılık payınız var.

@serhatti

sapphire sadece standart madalyaya sahpken enermax 625 watt olanı bronz madalya

yani kısacası enermax 625 watt alınır ama buda pahalıdır.enermax 625 olanı ile sapphirein 625 olanı aynı değildir farklılıklar var.Şahsen enermax kalitesinde üretilseydi sapphire 625 olanıda pahalı olmalıki malzeme kalitesinde eksiklik olabilir bakın olur demiyorum olabilir.

Ayrıca sapphire in ülkemizde kaçak maçak gibi olaylar var bu ne derece doğrudur bilemiyecem ama 190 ytl gibi bir fiyattan satılması sapphire kaçak konusundada kıllandırıyor beni.

• quote:

quote:

Bir nevi haklılık payınız var.

@serhatti

sapphire sadece standart madalyaya sahpken enermax 625 watt olanı bronz madalya

yani kısacası enermax 625 watt alınır ama buda pahalıdır.enermax 625 olanı ile sapphirein 625 olanı aynı değildir farklılıklar var.Şahsen enermax kalitesinde üretilseydi sapphire 625 olanıda pahalı olmalıki malzeme kalitesinde eksiklik olabilir bakın olur demiyorum olabilir.

Ayrıca sapphire in ülkemizde kaçak maçak gibi olaylar var bu ne derece doğrudur bilemiyecem ama 190 ytl gibi bir fiyattan satılması sapphire kaçak konusundada kıllandırıyor beni.

Alıntıları Göster
    enermax,seasonic,silverstone psu konusundaki en çok güvendiğim firmalardır onun dışındakiler nedense çok güvenmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tiger cage

enermax,seasonic,silverstone psu konusundaki en çok güvendiğim firmalardır onun dışındakiler nedense çok güvenmiyorum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, bu hafta içerisinde sapphire pure 625w satın aldım. Ürünün kutusunu elime aldığım da kaliteyi ve ağırlığı fark ettim. Ürünü sisteme taktığımda stabilite sorununun hiç olmadığı sesinin hiç olmadığı kadar az olduğunu gördüm. Tabi seasonic de yılların markasıdır. O da bu ürün kadar olmasa da ona yakın performans vereceğini düşünmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC5C7D984

Arkadaşlar, bu hafta içerisinde sapphire pure 625w satın aldım. Ürünün kutusunu elime aldığım da kaliteyi ve ağırlığı fark ettim. Ürünü sisteme taktığımda stabilite sorununun hiç olmadığı sesinin hiç olmadığı kadar az olduğunu gördüm. Tabi seasonic de yılların markasıdır. O da bu ürün kadar olmasa da ona yakın performans vereceğini düşünmekteyim.

Alıntıları Göster
    Seasonic stoklarda olsaydı şu an onu kullanıyor olacaktım ama yoktu Sapphire aldım ben de.
    Sapphire ekran kartlarına karşı ön yargılıyım bu Enermax üretimi diye güvendim. Umarım pişman etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Seasonic stoklarda olsaydı şu an onu kullanıyor olacaktım ama yoktu Sapphire aldım ben de.
    Sapphire ekran kartlarına karşı ön yargılıyım bu Enermax üretimi diye güvendim. Umarım pişman etmez.

Alıntıları Göster
    Sapphire pure Psu kullanan arkadaşlar.Fan delay özelliği sizde çalışıyor mu?.Ben de çalışmıyor.Kasanın yanı pancereli olduğu için Psu yu görebiliyorum.Bilgisayarı kapattığım zaman Psu nun fanı da duruyor.Reklamında birkaç dakia daha çalışıyor diyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: conquerx

Sapphire pure Psu kullanan arkadaşlar.Fan delay özelliği sizde çalışıyor mu?.Ben de çalışmıyor.Kasanın yanı pancereli olduğu için Psu yu görebiliyorum.Bilgisayarı kapattığım zaman Psu nun fanı da duruyor.Reklamında birkaç dakia daha çalışıyor diyordu.

Alıntıları Göster
    bendede çalışmıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorleoneXT

bendede çalışmıyor .

Alıntıları Göster
    aynen bendede
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

aynen bendede

Alıntıları Göster
    arkadaşım bişiler anlatmaya çalışmnışsın ama anlatamamışsın seasonişc daha verimli ama daha iyi değil demişsin başka biyerdede sapphire daha yüksek gibi bişiler yazmışsın 3-5 kerede buraya dikkat demişsin ama dikkat edecek bişi göremedim sayısal veriler ortada. Ayrıca değerlendirmeni çok yanlı buldum. bu ikisi arasında seasonic daha üstün ayrıca sapphire psu konusunda yeni bir firma seasonic ise kalitesini kanıtlamış bir firmadır. Benim tercihim seasonic ten yana olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

arkadaşım bişiler anlatmaya çalışmnışsın ama anlatamamışsın seasonişc daha verimli ama daha iyi değil demişsin başka biyerdede sapphire daha yüksek gibi bişiler yazmışsın 3-5 kerede buraya dikkat demişsin ama dikkat edecek bişi göremedim sayısal veriler ortada. Ayrıca değerlendirmeni çok yanlı buldum. bu ikisi arasında seasonic daha üstün ayrıca sapphire psu konusunda yeni bir firma seasonic ise kalitesini kanıtlamış bir firmadır. Benim tercihim seasonic ten yana olur.

Aslında bu konuyu açmamın amacı bu iki pusu arasında kalanlara sayısal verilere göre hareket etmelerini vurgulamak içindi.Kararsız kalanlar genelde hangisi full outputtan tahmini olarak fazla veri vereceğini bilmedikleri için bu tür arkadaşlara bir kaynak olsun diye konu açtım.Tahminden kastım 80 plus verileridir .80 plus verileri tahminmidir gerçekmidir bunun araştırmasını bizzat yaparsınız.Önümüzde tek güvenilir kaynak 80 plus olduğu için başka sitelerden alıntı yapmamaya bilhassa özen gösterdim.

Hangisinin daha iyi olup olmadığının kararını konunun en başında varın sizler belirleyin yazdımki , bilhassa yanlı taraflı olmadığımı belirtmek içindi bu hususa dikkat etmemişsiniz.

Yazdıklarımızı uydurmuyoruz test raporlarına sayısal verilere göre yorumladım.

Sizin için tekrar alıntıyorum

SAPPHİRE PURE

SEASONİC 620

Rapora göre verimliliğin seasonic pusunun az farkla yüksek olduğunu ama bronz özellikli pusunun her zaman daha iyi olur anlamınamı geldiğinin ISPATINI DETAYLI AÇIKLADIM DİKKATLİCE OKUDUYSANIZ ve seasonicin 12 vden çıkan amper değerinininde az farkla sapphireden fazla olduğunu konunun altında bizzatda yazdım.

Full output değerinin fazla olduğunun hangisinin yüksek olduğunu benim söylememe gerek yok zaten kabak gibi ortada göründüğünü belirttim.

Kimi arkadaşlar verimlilik durumuna göre pusu alıyor kimi arkadaşlar ise en fazla full output watt değerinin hangisinin yüksek olduğuna bakıyor.

Ayrıca seasonic daha iyidir diyenlerede saygı duyarım sapphire pure daha iyi diyenlerede saygı duyarım.

UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR

• quote:

quote:

Aslında bu konuyu açmamın amacı bu iki pusu arasında kalanlara sayısal verilere göre hareket etmelerini vurgulamak içindi.Kararsız kalanlar genelde hangisi full outputtan tahmini olarak fazla veri vereceğini bilmedikleri için bu tür arkadaşlara bir kaynak olsun diye konu açtım.Tahminden kastım 80 plus verileridir .80 plus verileri tahminmidir gerçekmidir bunun araştırmasını bizzat yaparsınız.Önümüzde tek güvenilir kaynak 80 plus olduğu için başka sitelerden alıntı yapmamaya bilhassa özen gösterdim.

Hangisinin daha iyi olup olmadığının kararını konunun en başında varın sizler belirleyin yazdımki , bilhassa yanlı taraflı olmadığımı belirtmek içindi bu hususa dikkat etmemişsiniz.

Yazdıklarımızı uydurmuyoruz test raporlarına sayısal verilere göre yorumladım.

Sizin için tekrar alıntıyorum

SAPPHİRE PURE

SEASONİC 620

Rapora göre verimliliğin seasonic pusunun az farkla yüksek olduğunu ama bronz özellikli pusunun her zaman daha iyi olur anlamınamı geldiğinin ISPATINI DETAYLI AÇIKLADIM DİKKATLİCE OKUDUYSANIZ ve seasonicin 12 vden çıkan amper değerinininde az farkla sapphireden fazla olduğunu konunun altında bizzatda yazdım.

Full output değerinin fazla olduğunun hangisinin yüksek olduğunu benim söylememe gerek yok zaten kabak gibi ortada göründüğünü belirttim.

Kimi arkadaşlar verimlilik durumuna göre pusu alıyor kimi arkadaşlar ise en fazla full output watt değerinin hangisinin yüksek olduğuna bakıyor.

Ayrıca seasonic daha iyidir diyenlerede saygı duyarım sapphire pure daha iyi diyenlerede saygı duyarım.

UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR

Alıntıları Göster
    çıkış gücü olarak arada 1.97 watt fark var buda belki 1 adet 8cm lik fanı ekstradan çalıştırmaya yeter belki ona bile yetmez yani çıkış güçlerini yaklaşık aynı olarak kabul edebiliriz ozamna çıkış güçleri aynı ise diğer etkenlere göz atmammız gerekir arada %1.95 gibi bir verimlilik farkı var az gibi bir değer görünsede bir psu yu 10 yıl kullanıcağımızı farz edersek % 1.95 fark ile 600*%2*8saat*3650gün= yaklaşık 350 kw/h*30kuruş= 105tl gibi bir para yapıyor.(değerler yaklaşık) yani neredeyse yarı fiyatını görece elektrik verimliliği sayesinde çıkarıyor.

ha burdan benim psu alırken sadece verimliliğine dikkat edin dediğim anlaşılmasın kesinlikle böyle bir şey yok

ürünlerin ticari isimlerinden zaten birinin diğerinden milim ile fazla olduğu anlaşılıyor biri 620 biri 625 ancak kullanıcılar nezdinde ha 620 ha 625 ha 630 aynıdır.

psu alırken öncelikle ihtiyaç olunan güç belirlendikten sonra diğer kıstaslara bakılır o yüzden de alınacak watt belirlendikten sonra verimlilik değeri ön önemli şeylerden biridir.

Ayrıca psu da kullanılan komponentlerin kaliteside önem arz etmektedir ancak bunu firmalar açıklamazlar ( kimisi japon malı kapasitör falan kullanıyoz der ama içi boş bir deyiştir). O yüzden kompenent konusundada firmanın ismine güvenmemiz gerektiği için eğer kaliteli bir psu alıcak isek kaliteli bir markanın psu sunu almalıyız (sapphire de kendini kanıtlamış firmalardan biridi ancak seasonic bana bu konuda daha tecrübeli ve güven veren bir firma olarak geliyo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 5 Temmuz 2011; 21:09:03 >

• quote:

çıkış gücü olarak arada 1.97 watt fark var buda belki 1 adet 8cm lik fanı ekstradan çalıştırmaya yeter belki ona bile yetmez yani çıkış güçlerini yaklaşık aynı olarak kabul edebiliriz ozamna çıkış güçleri aynı ise diğer etkenlere göz atmammız gerekir arada %1.95 gibi bir verimlilik farkı var az gibi bir değer görünsede bir psu yu 10 yıl kullanıcağımızı farz edersek % 1.95 fark ile 600*%2*8saat*3650gün= yaklaşık 350 kw/h*30kuruş= 105tl gibi bir para yapıyor.(değerler yaklaşık) yani neredeyse yarı fiyatını görece elektrik verimliliği sayesinde çıkarıyor.

ha burdan benim psu alırken sadece verimliliğine dikkat edin dediğim anlaşılmasın kesinlikle böyle bir şey yok

ürünlerin ticari isimlerinden zaten birinin diğerinden milim ile fazla olduğu anlaşılıyor biri 620 biri 625 ancak kullanıcılar nezdinde ha 620 ha 625 ha 630 aynıdır.

psu alırken öncelikle ihtiyaç olunan güç belirlendikten sonra diğer kıstaslara bakılır o yüzden de alınacak watt belirlendikten sonra verimlilik değeri ön önemli şeylerden biridir.

Ayrıca psu da kullanılan komponentlerin kaliteside önem arz etmektedir ancak bunu firmalar açıklamazlar ( kimisi japon malı kapasitör falan kullanıyoz der ama içi boş bir deyiştir). O yüzden kompenent konusundada firmanın ismine güvenmemiz gerektiği için eğer kaliteli bir psu alıcak isek kaliteli bir markanın psu sunu almalıyız (sapphire de kendini kanıtlamış firmalardan biridi ancak seasonic bana bu konuda daha tecrübeli ve güven veren bir firma olarak geliyo)

Alıntıları Göster
    Sapphire pure güç kaynağı,aslında Enermax modu 82 nin aynısı.Sapphire güç kaynağı için üretim tesisi yapmamış,Enermax'a yaptırmış.Çoğu firma da öyle yapıyor.Corsair;Seasonic ve Chanell well'e,Thermaltake;Tougpower serisini Channel well'e vs..yaptırıyor.Japon malı kapasitör meselesi Nippon ve Hitachi markalarını kullanıldığında söyleniyor.Nippon,Hitachi japon markaları.Pek te haksız sayılmazlar.Bu seviye güç kaynaklarında genellikle Nippon tercih ediliyor.Seasonic tabiki çok iyi marka.Rakibi de Enermax.İkisi de iyiler.Kullananı üzmezler.Seasonic 620 watt'ı tercih etmememin sebebi,Bir sitenin incelemesinde(jhonny guru'da ancak baktım nedense kaldırmışlar incelemeyi)küçük pcb kullanılmış,soğutucuların ufak olması sebebiyle fazla ısınıyor diye not düşmüşlerdi.Gerek Sapphire Pure gerekse seasonic'in bütün modelleri özenilerek hazırlanmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquerx -- 6 Temmuz 2011; 18:27:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: conquerx

Seasonic 620 watt'ı tercih etmememin sebebi,Bir sitenin incelemesinde(jhonny guru'da ancak baktım nedense kaldırmışlar incelemeyi)küçük pcb kullanılmış,soğutucuların ufak olması sebebiyle fazla ısınıyor diye not düşmüşlerdi.

Bu teknik detayı bildiğim halde konu içeriğine koymayı unutmuşum hatırlattığınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.