Şimdi Ara

FTL: Faster Than Light (2012) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
11.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  FTL: Faster Than Light (2012) [ANA KONU]

Steam Linki:
    store.steampowered.com
    FTL: Faster Than Light on Steam
    http://store.steampowered.com/app/212680

Faster Than Light bir uzay simülasyon oyunudur. Subset Games tarafından yapılmıştır.27 Şubatta kickstarter aracılığıyla duyurulan oyun
    14 Eylülde piyasaya sunulmuştur. Oyun bir uzay gemisini kontrol eden, ittifak filosunun askerleri olarak başlıyoruz. İsyancıların ittifak üssüne saldırısını engellemek için çok uzaklardan üssümüze kadar gidiyoruz. Gittikçe gemimizi geliştiriyoruz. Yol üzerinde korsan isyancı gibi gemilerle karşılaşıp savaşıyoruz. Dükkânlardan benzin, silah, upgrade alıyoruz. Oyundaki para birimi scrap.Scrap ile takaslar yapabiliyoruz. Oyunda 3 ana eşyamız var. Benzin, scrap, robot parçası. Benzini haritada bir yerden başka bir yere atlamak için kullanıyoruz. Scrap ile ticaret yapıp robot parçalarıyla -gemimizde robot sistemi yüklüyse- robotlar yapıp savaşta kullanıyoruz.

Oyunda ana sistemler, yan sistemler, ırklar, silahlar, gemiler, özellik sistemi, sektörler, upgrade sistemi gibi sistemler bulunmaktadır. Şimdi bunları tek tek açıklayalım.
    Ana Sistemler:
    Geminizde bulunan temel özelliklerin olduğu sistemlerdir. Kalkan, motorlar, silahlar, oksijen, revir, robot kontrol, teleport ve gizlenmedir.[Detaylı bilgi sistemler rehberinde.]
    Yan Sistemler:
    Geminizde bulunan yan özelliklerin olduğu sistemlerdir .Kontrol,sensörler ve kapılardan oluşur.[Detaylı bilgi sistemler rehberinde.]
    Irklar:
    Geminizde bulunan sistemleri tamir etmek yada kontrol etmek için farklı ırklar vardır. Bazı ırkların diğer ırklara göre artıları vardır. Örnek olarak bazı ırklar daha hızlı tamir eder bazıları silah kullanmada daha iyidir.[Detaylı bilgi ırklar rehberinde.]
    Silahlar:
    Gemizdeki en önemli sistemlerden birisi. Düşmanla savaşırken yardımcı olacak değişik çeşitli silahlar.[Detaylı bilgi silahlar rehberinde]
    Gemiler:
    Oyunun en önemli parçasıdır. Değişik gemilerde değişik sistemler bulunur. Başlangıç adamlarının ırkları farklıdır. Geminin kendi özellikleri ayrıdır.[Detaylı bilgi ulaşım rehberinde.]
    Özellik Sistemi:
    Gemilerde olan özelliklerdir. Bazıları gemiyle birlikte gelir. Bazılarını satıcılardan alabilirsiniz.[Detaylı bilgi sistemler rehberinde.]
    Sektörler:
    Oyunda 8 sektör bulunur. Bu sektörlerin içinde 5-10 nokta vardır. Bunlarla atlayıp son noktaya geldiğinizde sektör değiştirebilirsiniz[Detaylı bilgi ulaşım rehberinde.]
    Upgrade Sistemi:
    Bu sistem oyundaki diğer sistemleriniz için güç ve o sistemleri upgrade etmek için gereklidir. Scrap ile alınır.[Detaylı bilgi sistemler rehberinde]
    ANA EKRAN

Hull: Geminin sağlığı.
    Shield: Kalkanlar.
    Jump: Zıplama
    Ship: Uprade menüsü.
    Evade: Kaçınma oranı. Pilot varsa ve motorda birileri varsa yükselir. Bir gemiden gelen merminin size değmeme olasılığının oranıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shade of Death -- 27 Haziran 2016; 18:38:00 >

• IRKLAR

İnsan

İnsanlar her yerde bulunur. Özel bir yetenekleri yoktur. Bu nedenden ötürü 40 scrap gibi ucuz fiyattan satılırlar.

Engi

Engiler adından da anlaşılabileceği gibi çok iyi mühendislerdir.2 kat daha hızlı onarırlar fakat dövüşlerde 2 kat daha az etkilidirler. Fiyatları 50 scraptır.

Mantis

Mantisler savaş için yaratılmışlardır.2 kat daha fazla zarar verirler. Diğer ırklardan biraz daha hızlıdırlar.2 kat daha yavaş onarırlar. Fiyatı 50 scraptır.

Rockmen

Rockmen ırkı ender bulunan bir ırktır.%50 daha fazla cana sahiptirler. Ateşten etkilenmezler fakat %50 daha yavaştırlar. Fiyatı 65 scraptır.

Zoltan

Zoltanlar Engilerin yakın müttefikleridir. Rockmenler kadar enderdirler. Zoltanların canı %30 daha azdır fakat gemi içindeki bir sistem için, 1 power puanı verebilirler. Fiyatı 65 scraptır.

Slug

Sluglar telepatik ırklardır. Sensörler çalışmasa bile tüm canlıları görebilirler. Aynı zamanda en ender bulunan ırktır. Fiyatı 45 scraptır.

Crystal

Crystaller oyun içinde gezerken bulabileceğiniz Yaşam Destek Kozalarında bulabileceğiniz ve oyunun ilerisinde bilim adamları tarafından canlandırabileceğiniz ırktır.%50 daha fazla canları vardır. Oksijensiz ortamda daha yavaş boğulurlar. Lockdown isminde özellikleri vardır. Bu özellik bir crystal adamın bulunduğu odayı her şeye karşı kapamasıdır. Boş bir odaya girdiğinde o oda hiç bir şekilde zarar görmez ve başkası giremez.

SİSTEMLER
    [/color>
    Ana Sistemler:
    Teleport: Düşmanın gemisine tayfalarınızı göndermenize yarayan sistemdir. Upgrade etmek tekrar ışınlanma süresini azaltır.
    Kalkanlar: Kalkanları yönettiğiniz sistemdir. Upgrade ettikçe daha çok ve hızlı dolan kalkanlara sahip olursunuz.
    Silah Kontrol: Silahlarınızı kontrol ettiğiniz sistemdir. Upgrade ettikçe daha çok silah kullanabilirsiniz.
    Bombardıman Işını: The Osprey/Nisos Federasyon Krüvazörlerine özel bir özelliktir. Tüm kalkanları geçen bir mermi atar. Upgrade tekrar ateşleyebilmek için gereken süreyi azaltır.
    Gizlenme: Daha çok gizli gemilerde bulunur. Diğer gemilerde satın alınmalıdır. Kullanıldığında Kaçınma oranını %60 artırır ve düşman silahlarını kilitleyemez. Eğer siz ateş ederseniz gizliliğiniz gider (bir gemi özelliğiyle üstesinden gelinebilir aşağıda açıklayacağım). Upgrade etmek süresini uzatır.
    Robot Kontrol: Robotları kontrol etmenize yarayan sistemdir. Silah sistemine benzer çalışır. Robotlar bu sistem olmadan çalıştırılamaz.
    Motorlar: Bir geminin olmazsa olmazı. Motorlar FTL atlayışlarının - FTL ışıktan hızlı demektir - hızını belirler. Ayrıca Evade oranını - birşeyden kaçınabilme oranı - belirlerler. Upgrade etmek FTL atlayışının daha hızlı dolmasını ve Kaçınma oranını artırır.
    Revir: Tayfalarınız zarar gördüğünde revirde tedavi olabilirler. Upgrade etmek tedavi hızını artırır.
    Oksijen: Tüm canlılar oksijenle yaşadığı için en önemli sistemlerinizdendir. Düşmanlar öncelikli hedef alır. Upgrade etmek oksijen dolum hızını geliştirir.
    Yan Sistemler:
    Kapılar:Geliştirdikçe ateşin yayılımı azaltılır. Son seviyede düşmanlar geçmez.
    Sensörler:Geliştirdikçe düşman hakkında daha fazla bilgi elde edersiniz.
    Kontrol:Işık hızında atlamalarınız daha kısa sürelerde yapabilirsiniz.

Özellik Sistemi:
    Her geminin kendine ayrı özellikleri vardır. Mesela Engi gemisinde doktor nanobotlar vardır. Revirde olmasada (revir çalışıyor ise) tayfalar tedavi olabilir. Veya Crystal gemiler atılan mermiyi kristal olarak yansıtabilir.

Upgrade Sistemi:
    Reaktörden güç alırsınız belli bir scrap karşılığında. Sonra upgrade etmek istediğiniz sistemden upgrade slotu alırsınız. Gücü oraya yerleştirince upgrade tamamlanmış olur.

ULAŞIM

Gemiler:
    Oyunda 9 gemi her gemi içinde 2 ayrı seçenek bulunmaktadır. Her gemi için 3 achievement vardır. Bunların 2 sini açarsanız 2. seçenek açılır ve genellikle daha güçlüdür.
    KESTREL:
    Standart ittifak kruvazörü. Oyundaki ilk gemimiz.3 insanla birlikte başlar.

STEALTH:
    Gizli ittifak kruvazörü.3 insanla başlar. Standarttan farkı gizlenme aygıtının olmasıdır. Ayrıca silah ve özellikleride farklıdır. Açmak için Engi kontrolündeki bir sektörde quest yapmanız gerekir. Unutmayın Engiler sadece kendi ırkına güvenir.[Özellikler kısmında hangi özelliğin neye yaradığını öğrenebilirsiniz]

MANTIS CRUISER:
    Ünlü mantis hırsızı KazaaakplethKilik()'ın gemisi. Bu gemiyi elde etmek için gemiye sızıp tüm mürettebatı öldürmeniz gereklidir. Gemi 3 Mantis 1 Engi ile başlar.

ENGI CRUISER:
    En çok sevdiğim gemidir kendileri. Kolay oynayışa sahiptir.2 Engi ve 1 insanla başlar. Sadece 5. sektöre vardığınızda sahip olabilirsiniz. Robot sistemi yüklü olarak başlar.

FEDERATION CRUISER:
    Sektör 8 deki boss'u yenince açılır. Birer tane Mantis Engi Rockmen ve İnsan ile başlar. Kendine özel Bombardıman Işını sistemi vardır.

SLUG CRUISER:
    Adı üstünde slugların gemisi.2 slugla başlar. Slugların nebulasında dolaşırken bir quest sonucu elde edilir.

ROCK CRUISER:
    3 Rockmen ile başlar. 2 çeşit füzesi vardır. Açmak için Rockmen sektöründe dolaşırken bir quest sonucu elde edilir.

ZOLTAN CRUISER:
    3 Zoltanla başlar. Zoltan kalkanı denilen çok özel bir kalkanla donatılmıştır(sadece bu tarz gemilerde). Zoltan sektöründeki bir görevle elde edilir.

CRYSTAL CRUISER:
    2 İnsan 2 Crystal adam ile başlar. Crystal adam görevini tamamlayıp onu aldıktan sonra verilen questle alınır. Kendine has gelen zararın %10unu direk yansıtabilme imkânı vardır.

Sektörler:

Oyunda toplam 8 tane sektör bulunmakta. Bunların her birinde rastgele noktalar var. Bazılarında güneş gibi gezegenler olur.
    Belli bir süre bekleyince gemi yanmaya başlar. Bazılarında astroid yağmuru olur. Geminize kayalar çarpabilir.
    Nebula olan yerlerde (pembe bulutlar) sensörler çalışmaz ve gücünüz gidebilir.
    Distress yazanlarda yardıma ihtiyacı olan birileri vardır. Bazen tuzakta olabilir dikkatli olun!
    Exit yazan yere gittiğinizde diğer sektöre atlamış olursunuz. Şimdi sektörler ve özelliklerine gelelim;
    Sivil:Genellikle daha az korkulması gereken yerlerdir. Engi ve Zoltan kontrolünde olabilirler.
    Düşman:Daha tehlikeli yerlerdir. İsyancı korsan Mantis veya Rockmen kontrolünde olabilir.
    Nebula:En tehlikeli yerlerdir. Neredeyse tamamen nebuladan oluşur.Slug kontrolünde olabilir
    SİLAHLAR

Şimdilik 4 tip silah vardır.
    Füzeler: Füzeler kalkanları geçer ve her atışta 1 füze gider.
    Lazerler: Lazerler birşey gerektirmez ama tüm kalkanları geçemez. Her lazer 1 seviye kalkan deler.
    Işınlar: Işınlar da birşey gerektirmez. Çoğu ışın kalkanları geçemez. Geçebilenlerde her bir kalkan için gücü düşer.
    Bombalar: Düşman gemisine teleport olur. Tüm kalkan ve robotları geçer. Ama boşluğa teleport olup ıskalama oranı da vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shade of Death -- 14 Mayıs 2013; 22:31:04 >

• Oyundan kareler:

Teknoseyir İncelemesi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shade of Death -- 14 Mayıs 2013; 22:08:02 >

• mesajım bulunsun iyi oyuna benziyor.
  • hocam oyunda bi payın vs. var mı yoksa oyunu tanıtım amaçlı mı yaptın? eğer inceleme gibi yaptıysan çok iyi olmuş eline sağlık ayrıca baya iyi oyuna benziyo minecraft gibi versionlarda yeni şeyler gelip gelişirse çok daha iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potatomasher

hocam oyunda bi payın vs. var mı yoksa oyunu tanıtım amaçlı mı yaptın? eğer inceleme gibi yaptıysan çok iyi olmuş eline sağlık ayrıca baya iyi oyuna benziyo minecraft gibi versionlarda yeni şeyler gelip gelişirse çok daha iyi olabilir.

Yok hocam ne payı.Benim çok hoşuma gittide.Sizde bilin diye rehber niteliğinde bir çalışma yaptım.Oyun çok güzel.Ben bu tarz oyunları sevmememe rağmen pc başına kilitledi.Oyun geliştirilme aşamasında zaten yeni versiyonlar geliyor.
  • Gemiler kısmı bitti en kısa zamanda bitireceğim rehberi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akumu

quote:

Orijinalden alıntı: potatomasher

hocam oyunda bi payın vs. var mı yoksa oyunu tanıtım amaçlı mı yaptın? eğer inceleme gibi yaptıysan çok iyi olmuş eline sağlık ayrıca baya iyi oyuna benziyo minecraft gibi versionlarda yeni şeyler gelip gelişirse çok daha iyi olabilir.

Yok hocam ne payı.Benim çok hoşuma gittide.Sizde bilin diye rehber niteliğinde bir çalışma yaptım.Oyun çok güzel.Ben bu tarz oyunları sevmememe rağmen pc başına kilitledi.Oyun geliştirilme aşamasında zaten yeni versiyonlar geliyor.

anladım. baya uğraşmışsın çok iyi olmuş tebrikler. oyunda güzele benziyor en kısa zamanda bakacağım.

• Güzel olmuş, yakın zamanda almayı planlıyorum oyunu eline sağlık.
  • çok tatlı oyun yaw varsa cep telefonu versiyonu oynanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 31 Ekim 2012; 17:24:53 >
  • Gerçekten bağımlılık yapıyor oyun.Keşke daha uzun olsaymış.Modlar felan var ama daha çok gemi ve silahlara yönelik. Senaryoyu uzatacak bir mod bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Gerçekten bağımlılık yapıyor oyun.Keşke daha uzun olsaymış.Modlar felan var ama daha çok gemi ve silahlara yönelik. Senaryoyu uzatacak bir mod bulamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: Déjà Vu

Gemiler kısmı bitti en kısa zamanda bitireceğim rehberi.

ellerinize sağlım hocam. steamde gördüm ancak dandiktir lan deyip indirmemiştim çok büyük hata etmişim.

oyunda easy olup ilk gemi ile ilerleye bildiğim kadar ilerleyip Sector 8 e geldim ancak son gemiyle savaşmaya giderken yol üstündeki gemilerden tekine öldüm.

sizlerin kullandığınız taktik yöntemler neler?
    Missile ları direk kalkanlarına atıp düz lazerleride silah sistemlerine atmaya çalışıyorum genelde. ancak son savaşta kalkan seviye4 olmasına rağmen adma 2 attack droid ve kalkanları deaktif eden beam ile beni öldürdü....

• Oyunu az önce aldım. Aşırı zor bir oyun. Nebulada bir korsan gemisi varsa hiç şansım olmuyor.
  • Oyunun incelemelerini görüp hoşuma gitmişti. Türkçe yaması varmıdır acaba diye düşünürken bu konuyu gördüm. Ellerine sağlık hocam çok yardımı dokundu konunun.

Ayrıca burda da videolu incelemesi var.

http://www.teknoseyir.com/83097/uzayda-hayatta-kalma-mucadelesi-faster-than-light/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 13 Şubat 2013; 23:34:24 >
  • Engi gemisi ile adamların hiç bir şansı yok, 20. oyunda bitirdim

-3 tane anti-ship droid
    -1 tane defense droid
    -3-4 seviye kalkan
    -sonlara doğru invisibility(yüksek seviye olmasına gerek yok, en sondaki büyük gemiyle 2. karşılaşmada çok işe yarıyor)
    - Ve en büyük silahımızz ion blast 2(3sn dolma süresi var, kitleyin kalkanlara tamamdır )
    - tercihen teleport, büyük gemide 3 tane füze atan bir silah var onu etkisiz hale getirmek için

oyunun başlarında scrap recovery arm bulabilirseniz, para sıkıntısı az çekersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executioner -- 12 Şubat 2013; 10:44:40 >

• rehber için teşekkürler türkçe yama olmadığından bu tarz rehberler çok işe yarar.
  • Çok sağlam bir oyun bu koca koca oyunlar dururken günlerimi yedi. Yine de bitiremedim easy de. Son boss 3 kez canlanıyor ve son hali fena canıma okuyor.
  • Çok zor arkadaş kaç gündür oynuyorum ulan ne strateji yaptıysak yemiyor,boss'a gedliğimizde zaten harap b,tap bi biçimde çıkıyorum karşısına,,yav herçi bugn en iyi halimle çıktım yinede banamısın demiyor arkadaş!!!

Bu nasıl bi zorluk seviyesidirki EASY'de bu kadar zorlanıyoruz yahu!!!
  • oyunu yeni gördüm gerçekten boyutuna göre harika bir diğeri de Don't Starve tavsiye ederim
  • Bunu unutmuşum ben yav. Şimdi tamamladım arkadaşlar. Silah robot ve gemi sistemlerinde hepsini tek tek açıklamadım tadı kaçmasın diye. Azcık ta siz keşfedin. :) Ayrıca gemilerin b sistemlerini ve görünüşlerini de eklemeyeceğim zaten merak edenler internetten araştırabilirler şuan oyunu tam anlamıyla oynayabilmeniz için tüm bilgi var. Kolay gelsin şimdiden.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.