Şimdi Ara

Ftp Sunucu Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kablonet abonesiyim kurmuş olduğum Ftp sunucu (Filezilla ile) ya başka operatörler üzerinden bağlanabiliyorum ama kablonet abonesi üzerinden bağlanamıyorum operatörü defalarca aradım bir türlü çözüm bulamadım sıkıntı neden kaynaklanıyor aynı sorunu yaşayan varmı

• farklı porttan hizmet vermeyi deneyin.
  • Hangi asamada sorun cikiyor? Ftpzilla log unda baglanti ile ilgili herhangi bir mesaj-hata-kesinti gorunuyor mu?

Eger domain ismi ile baglanyorsan: ping domain yapinca dogru ip gorunuyormu?

Ip dogru ise telnet ip:port yapinca telnet baglanti sagliyormu?

Baglanan tarafin modeminde Ftp Alg (passthrough) secenegi varsa aktif mi?

Baglanan tarafta hangi prg. kullaniliyor, hata olarak ne gorunuyor? Baglanan tarafin yaziliminda aktif-pasif ftp baglantisi secenekleri sorun yapabilir.

Server tarafinda baska operatorden baglanabildigine gore sorun olmamasi gerekiyor.

Baglanan taraf cgn ip almissa sorun olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak: Eger ftp serveri kendi kullaniminiz icin kuruyorsaniz, tavsiyem, ftp portu disari acacaginiza vpn server kurup bilgisayariniza ve networkunuze cok daha guvenli erismeniz.

• Cgn havuzunda isen ftpye baglanamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: kamilh

Hangi asamada sorun cikiyor? Ftpzilla log unda baglanti ile ilgili herhangi bir mesaj-hata-kesinti gorunuyor mu?

Eger domain ismi ile baglanyorsan: ping domain yapinca dogru ip gorunuyormu?

Ip dogru ise telnet ip:port yapinca telnet baglanti sagliyormu?

Baglanan tarafin modeminde Ftp Alg (passthrough) secenegi varsa aktif mi?

Baglanan tarafta hangi prg. kullaniliyor, hata olarak ne gorunuyor? Baglanan tarafin yaziliminda aktif-pasif ftp baglantisi secenekleri sorun yapabilir.

Server tarafinda baska operatorden baglanabildigine gore sorun olmamasi gerekiyor.

Baglanan taraf cgn ip almissa sorun olabilir.

21 nolu protu kullanıyorum dışarıdan türk telekom ve superonline aboneleirnden rahatlıkla bağlanıyorum ama kablonet abonelerinde bağlanamıyorum

• lfkaya L kullanıcısına yanıt
    [quote21 nolu protu kullanıyorum dışarıdan türk telekom ve superonline aboneleirnden rahatlıkla bağlanıyorum ama kablonet abonelerinde bağlanamıyorum ]

Baglanmaya calisan taraftaki ftp prg. minda "Passive Connection" secenegi varsa aktif hale getirmeyi deneyin.

Ftp adresini verirseniz burdan ben veya baska kablonetli arkadaslar baglanmayi deneyebilir.

• kamilh K kullanıcısına yanıt
    browser, file zilla ve ms dos modunda bağlanmaya çalıştım ama nedense kablonetten bağlanamıyorum adresim 49.196.59.32

Ftp Sunucu Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lfkaya -- 28 Şubat 2018; 22:20:40 >
    Baglanmayi denedim ne ftp ne telnet baglanmadi. Cgn havuzunda degilim.

Sizin Ip cgn mi, bilen biri cevaplarsa iyi olur.

Kablonet olmamla alaksi yok, ping.eu den port check yaptim, 21 nolu portunuz kapali gorunuyor.

Ip den eminmisiniz yyyy.com.au seklinde bur adres gorunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilh -- 28 Şubat 2018; 23:10:2 >
  • pardon 46.196.59.32 olacak
    Bu IP şu an bulunduğun IPmi?
    Türksat IPsi çünkü.
    Şu an bağlandığın IP ise localhost yada 127.0.0.1'den bağlanman gerekir

EDiT : Ben bağlanıyorum.Ekran görüntüsü :

Ftp Sunucu Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 28 Şubat 2018; 23:45:2 >
    Turkcellden de, Kablonetden de baglanabildim. (Sifre soran ekran geliyor)

Baglanamayan kisinin Ip si nedir?

Birde baglanayan kisi baska ftp servera baglanabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilh -- 28 Şubat 2018; 23:41:7 >
  • quote:

evet şu an iç ağdayım siz turksat üzerinden denedinizmi ayrıca gönderdiğiniz resim gözükmüyor
  • Baglanamayan ipi cgn havuzundadir ftpde sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: lfkaya

quote:

evet şu an iç ağdayım siz turksat üzerinden denedinizmi ayrıca gönderdiğiniz resim gözükmüyor

Bağlanan kişilerin ipleri sabit değil ayrıca kablo net kullanan kişi var 3 dede bağlanamıyorum ama kablonet dışı ftp serverlere bağlanıyorlar ve test amaçlı kurduğum filezillaftp server kurulu notebook a 3 ayrı kablonet kullanıcıları bağlanamıyor ama kablonet dışında bağlanıyorum bu arada serverimde filezilla ftpserver kurulu

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Baglanamayan ipi cgn havuzundadir ftpde sorun yok

çözümü nedir
    Server'ın işletim sistemi ne?
    Debian tabanlı ve apache kullanıyorsan default ayarlarda LAN --->WAN IP'ye tanımlı olmaz.ServerAlias ve ServerName'de belirtmen gerekir (config) dosyasında.Cep telefonundan normal şebekeden bağlanmaya çalış, bağlanır ama LAN'da mevcut IP ile default ayarlarla bağlanamazsın.

EDiT : Bu bağlanamayan kişilerde aynı ortamda mı (IP) ?

ftp://127.0.0.1

adresinden bağlanmayı dener misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 28 Şubat 2018; 23:56:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lfkaya

quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Baglanamayan ipi cgn havuzundadir ftpde sorun yok

çözümü nedir

Çözümü statik ipi yâda ip4e geçmesi lazım

Evet ben Turksat uzerinden baglanabildim, diger arkadasda Turksat uzerinden baglanmis.

Demekki, Turksat ile ilgili genel bir sorun degil.

Baglanamayan arkadaslardan birinin dinamik de olsa IP sini soylerseniz, CGN olup olmadigini forumdaki arkadaslar soyleyebilir.

Ayrica baglanamayan arkadaslar komut satirindan tracert 46.196.59.32 yapip sonucu gonderirlerse nerde sorun var anlasilabilir.

Baglanmaya calisanlar sizinle ayni networkde ise laptopunuzun local ip sine baglanmalari gerekir.ftp://192.168.x.y gibi...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.