Arkadaşlar çözemediğim bir sorunum var.3 katlı bir ofiste Superonline fiber wifi 6 tek modem var. diğer 2 katta da kablolu acces point var. Bazen çoğu bilgisayarlar internete bağlanabiliyorken birkaç cihaz ip alamıyor. Modem ve Acces pointleri kapatıp açınca ip alabiliyorlar.Acces pointleri mi değiştirmeliyiz yoksa modemi mi değiştirmeliyiz. 20 adet bilgisayar ve 20 adet cep telefonu 4 yazıcı var. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
IP Sorunu
-
-
Accespoint kurulumlarında hata olabilir. DHCP dağıtıyor olaiblirler mi?
Diğer yandan Superonline cihazı DHCP'den saçmalıyor olabilir.
ONT mevcut mu altyapınızda?
-
Maalesef Ont cihazı mevcut değil .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ana modemde IP sınırlandırması yapın. Örneğin DHCP başlangıç ipsi 192.168.1.100 olacak şekilde ayarlayın.
Acess pointler e sabit ip tanımlaması yapın. 192.168.1.1 ile 192.168.1.99 arası bir değer olmalı.
Bu şekilde IP çakışmalarının önüne geçersiniz ve tüm cihazlar ana modemin DHCP sunucusundan iplerilerini alır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20+20+4=44 cihaz? ben isp cihazlarının bu sayıda donanım desteklediğini sanmıyorum. zyxel galiba 32 adet cihaz destekliyordu. bu isp'ye göre ve isp'nin kendi cihazlarına göre değişiklik gösterebilir. 16 cihaz bile olabilir. öte yandan tespit yapmadan çözüm önerisi sunmak ve budur demek yanlış olur. güvenlik açığına sahip olan cihaz da saldırı altında kalınca sorun yaratıyor olabilir. sorun yaşandığı anda kaç cihaz bağlı durumda önce buna bak. mac ve buna düşen lan ip'leri network scan ile tarayıp tespit edebilirsin. sonrasına elle ip vermeye çalışabilirsin. almıyorsa ip almış bir cihazın ağ bağlantısını kesip bu ip'yi ağa bağlanmaya çalışan cihaza elle atamayı deneyebilirsin. kullanıcı sınırı var mı yok mu diye yani. mac biding yap diyeceğim ama bunun desteklediği sayı daha azdır o yüzden hiç deneme bence.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X