Şimdi Ara

Router ın IP alma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, metronet bpl kullanıcısıyım. tp-link 841nd router ımla eve wifi dağıtıyorum. yaklaşık 1.5 yıl hiç sorun yoktu. şöyle ki;
    metronet static ip ile çalışıyor. router ise dynamic, veya static. otomatik tespit et seçince router verilen hizmetin static olduğunu yazıyordu ama ben dynamic
    seçeneğini seçerek, metronet ten gelen ip değişse bile router ım yeni ip yi alıp kesintisiz çalışıyordu. son 3-5 aydır, routerdan dynamic ip seçili olunca,
    ip ler 0 lanıyor. obtain new ip ye tıklasam dahi router yeni ip yi alamıyor. verilen hizmet static ip ama nedense sürekli ip leri değişiyor. yeni ip alınamayınca bende mpdemi pc ye direk bağlıyorum, ayrıntılardan yeni ip yi öğreniyorum. sonra bunarı router da static ip yi seçip bilgileri giriyorum ancak o zaman çalışıyor.
    kısaca metronet ip sini değiştirdikçe benim router işgörmez oluyor her seferinde modemi pc ye bağlayıp yeni ip yi öğrenmem gerekiyor.

işin ilginci. router ın alamadığı ip yi pc nasıl alıyor. değişen ip yi öğrenmek için modem i pc ye bağlayıp yeni değişen ip yi öğreniyorum ve router a yeniden giriyorum yazdım yukarıda. pc ayarlarında otomatik ip al, otomatik dns al seçili..pc her değişen ip yi otomatik alabilirken, router ım neden bunu kesti son 5 ayda.

tabi burada asıl kabahatliyi metronet olarak görüyorum çünkü madem statik ip ile çalışıyorsunuz neden ip niz sürekli değişiyor. değişmese bir kere router ı ayarlayacağım sorun kalkacak.

adamları aradım 20 gündür bana bir statik ip atayamadılar. 3 tl de farkı var malum. tamam dedim 3 tl veririm ama bana statik ip verin. router ım siz her ip değiştirdiğinizde bağlantısını kesiyor dedim.

router ın fw sini yeniden yükledm, fabrika ayarlarına getrdim ne yaptysam artık olmuyor. metronet i statk ip hizmet veriyor görüyor, dynamic seçersem ip yi almıyor, statik seçersem malum elle girmem lazım. elle girmem için modem i pc ye direk bağlayıp her seferinde değişen ip yi almam ve yeniden router a girmem gerekiyor. pc nin otomatik aldığı ip yi, router neden alamıyor. özetle durum bu.

yapılabilecek bir şey var mı, router mı problem çıkarmaya başladı? sizde router la bpl modem kullanıyorsanız, sorun yaşıyor musunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Router'ın IP Adresi Alınamadı Sorunu

Bir router'ın IP adresi alamaması, WiFi bağlantınızı etkileyebilecek yaygın bir sorundur. Bu sorun, aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

• Yanlış Kablo Bağlantıları: Router'ınızı modeme veya ağa yanlış şekilde bağlamış olabilirsiniz. Tüm kabloların doğru şekilde bağlandığından emin olun.
    • Modemin Kapatılması: Modeminiz kapalıysanız, router'ınız IP adresi alamaz. Modeminizin açık olduğundan emin olun.
    • DHCP Sunucusunun Kapalı Olması: DHCP sunucusu, router'ınıza otomatik olarak IP adresi atar. DHCP sunucusunun router'ınızda etkin olduğundan emin olun.
    • DNS Ayarları: DNS ayarlarınız yanlış yapılandırılmışsa, router'ınız İnternet'e erişemez ve IP adresi alamaz. DNS ayarlarınızı doğru şekilde yapılandırın.
    • Donanım Sorunları: Router'ınız veya modeminiz arızalı olabilir. Fiziksel hasar veya hatalar olup olmadığını kontrol edin.

Sorunu Giderme Adımları:

• Kabloları Kontrol Edin: Kabloların her iki ucuna da düzgün şekilde bağlandığından emin olun.
    • Modemi Yeniden Başlatın: Modeminizi kapatın, birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın.
    • DHCP'yi Etkinleştirin: Router'ınızda DHCP sunucusunun etkin olduğundan emin olun.
    • DNS Ayarlarını Kontrol Edin: DNS ayarlarınızı İnternet servis sağlayıcınızın (ISS) sağladığı doğru DNS sunucuları olarak ayarlayın.
    • Router'ı Sıfırlayın: Sorun devam ediyorsa, router'ınızı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin. Bu, tüm ayarları sıfırlayacaktır, bu nedenle sıfırlamadan önce bunları yedeklediğinizden emin olun.

Yukarıdaki adımları izleyerek router'ınızın IP adresi alma sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, İnternet servis sağlayıcınıza veya bir ağ uzmanına başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Routerda sıkıntı var yada kurulum ile alakalı olabilir. Metronet kullanan kullanıcılara cok cihaz verdim, hemde router degil sıradan bir modem verdim access point olarak ayarladim hic boyle bir soruna denk gelmediler.
    Router cihazini router olarak degilde sıradan bir access point gibi calistirmayi dene sorun cozulebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

Routerda sıkıntı var yada kurulum ile alakalı olabilir. Metronet kullanan kullanıcılara cok cihaz verdim, hemde router degil sıradan bir modem verdim access point olarak ayarladim hic boyle bir soruna denk gelmediler.
    Router cihazini router olarak degilde sıradan bir access point gibi calistirmayi dene sorun cozulebilir.

tşk ler ama benim cihaz sadece router sanırım. Access point gibi bir ayarı yok. ap olarak kullanmak için bpl modemden gelen kabloyu direk lan a takmak yada wan a takıyorsak ap olarak kullan seçeneği olması lazım sanırım. yada daha gelişmiş ayarları vardır bilemediğim. dün ap aldım, sadece 1 lan girişi vardı. direk bpl modemden aldığını kblosuza çeviremedi. kılavuzunda da modem router a, router ap e şeması vardı. geri verdim.

ilk aldığımda auto-detect e tıklayınca metronet i statik ip olarak görüyor ama ben wan ayarını dynamic yapsam bile otomatik ip alıyordu sorunsuz. sonradan bunu yapmamaya başladı. mh aradığımda direk pc ye bağlamamı söylediler. evt direk pc ye bağlayınca otomatik ip alıyor pc, pc deki ayarda otomatik ip al dns al şeklinde. pc bu ip yi alırken router neden almaz ki.

yukarıdaki mesajdan sonra tp-link müşt.hiz aradım.. verici statik ip bile verse, router ın dynamik le ip yi alması lazım dediler. bana mail den ayar dökümanı yollayacaklar yine düzelmezse ürünü garantiden yollayacağım..
    23 yıllık pc kullanıcısıyım, herşeyi yaptım birde onların dediğini yapalım bakalım ne olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Eylül 2013; 11:04:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

quote:

Routerda sıkıntı var yada kurulum ile alakalı olabilir. Metronet kullanan kullanıcılara cok cihaz verdim, hemde router degil sıradan bir modem verdim access point olarak ayarladim hic boyle bir soruna denk gelmediler.

tşk ler ama benim cihaz sadece router sanırım. Access point gibi bir ayarı yok. ap olarak kullanmak için bpl modemden gelen kabloyu direk lan a takmak yada wan a takıyorsak ap olarak kullan seçeneği olması lazım sanırım. yada daha gelişmiş ayarları vardır bilemediğim. dün ap aldım, sadece 1 lan girişi vardı. direk bpl modemden aldığını kblosuza çeviremedi. kılavuzunda da modem router a, router ap e şeması vardı. geri verdim.

ilk aldığımda auto-detect e tıklayınca metronet i statik ip olarak görüyor ama ben wan ayarını dynamic yapsam bile otomatik ip alıyordu sorunsuz. sonradan bunu yapmamaya başladı. mh aradığımda direk pc ye bağlamamı söylediler. evt direk pc ye bağlayınca otomatik ip alıyor pc, pc deki ayarda otomatik ip al dns al şeklinde. pc bu ip yi alırken router neden almaz ki.

yukarıdaki mesajdan sonra tp-link müşt.hiz aradım.. verici statik ip bile verse, router ın dynamik le ip yi alması lazım dediler. bana mail den ayar dökümanı yollayacaklar yine düzelmezse ürünü garantiden yollayacağım..
    23 yıllık pc kullanıcısıyım, herşeyi yaptım birde onların dediğini yapalım bakalım ne olacak :)

Tp link bilmem ayarlarını fakat mantık olarak aynıdır airties cihazlarda ya ip alip dagitir yada sen ip verirsin cok basitdir. Tamam cihazi router olarak calistir sana farkli bir ip versin yapının yine calismasi gerekir. Umarım sorunun biran once cozulur.

• zyxel router-Access point aldım.. aynı tp-link gibi zyxel i de router olarak kullanırsam 10 kerede 1 kez otomatik ip alabiliyor. fişi çekip takayım gidiyor net..
    Access point olarak çalıştırırsam sorun yok nete rahatlıkla girebiliyorum. düne medya oynatıcım var, o bile otomatik ip al ayarı yapınca ip yi otomatik alabiliyor, ama evdeki iki cihazda otomatik ip alamıyor. işin garibi zyxel i ilk kurdum aldı, sonra kesildi. ne değişiyorda sonradan ip alamıyorlar anlamış değilim.
    bana göre bir şey değişmiyor !!!
  • ana modemin markasi ne? Tam olarak router normal konfigure ediyorsundur sanırım. Sadece ap olarak kur router kullanılacak bir yapı degil sonucta.
  • quote:

zyxel router-Access point aldım.. aynı tp-link gibi zyxel i de router olarak kullanırsam 10 kerede 1 kez otomatik ip alabiliyor. fişi çekip takayım gidiyor net..
    Access point olarak çalıştırırsam sorun yok nete rahatlıkla girebiliyorum. düne medya oynatıcım var, o bile otomatik ip al ayarı yapınca ip yi otomatik alabiliyor, ama evdeki iki cihazda otomatik ip alamıyor. işin garibi zyxel i ilk kurdum aldı, sonra kesildi. ne değişiyorda sonradan ip alamıyorlar anlamış değilim.

Merhaba,
    daha önce kullandığınız tp-link tl-wr841nd duruyorsa, üzerine openwrt yükleyerek kullanın.
    http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd
    openwrt alıştıktan sonra eminim daha az sıkıntı yaşarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ana modemin markasi ne? Tam olarak router normal konfigure ediyorsundur sanırım. Sadece ap olarak kur router kullanılacak bir yapı degil sonucta.

apa 2000 df elektrik prizine takılı modem bu, birde apartmanın altında ana modem olabilir emin değilim..modem İsviçre patentli çin malı..

router ın normal ayarlarını yapıyorum, bilmediğim birşeyler olduğunu sanmıyorum. sonuçta router ın easy setup assistant programıda var. onunla aylarca kullandım sorun yoktu. dediğim gibi sorun son 4-6 ayda oluştu.

router kullanılacak bir yapı değil derken ne demek istiyorsunuz.. router la ev içi ağ kurmak daha kolay, her cihaza statik ip veriyorum. birbirlerini rahat görüyorlar. sonuçta router verici görevi görüyor. aldığını kendi ip sinden veriyor..

ap ile metronet in verdiği hattı evdeki her cihaz bağımsız alıyor. ilk başlarda birbirlerini görmediler ama şimdilerde sorun yok..
    birde ap olduğu zaman router ip si 192.168.1.1 den 1.2 ye döndü ama cihaz ana menüye erişilmiyor..herhalde artık router bir çeşit anten görevi gördüğü için olsa gerek..

• quote:

Orijinalden alıntı: remziakyuz

quote:

zyxel router-Access point aldım.. aynı tp-link gibi zyxel i de router olarak kullanırsam 10 kerede 1 kez otomatik ip alabiliyor. fişi çekip takayım gidiyor net..

Merhaba,
    daha önce kullandığınız tp-link tl-wr841nd duruyorsa, üzerine openwrt yükleyerek kullanın.

neden open wrt yüklemeliyiz in yanıtını bulamadım. sonuçta donanımsal bir kusur varsa bu yazılım bunu daha mı iyi çalıştırıyor.
    + aynı hatayı zyxel de yaptı sonuçta..

• quote:

quote:

ana modemin markasi ne? Tam olarak router normal konfigure ediyorsundur sanırım. Sadece ap olarak kur router kullanılacak bir yapı degil sonucta.

apa 2000 df elektrik prizine takılı modem bu, birde apartmanın altında ana modem olabilir emin değilim..modem İsviçre patentli çin malı..

router ın normal ayarlarını yapıyorum, bilmediğim birşeyler olduğunu sanmıyorum. sonuçta router ın easy setup assistant programıda var. onunla aylarca kullandım sorun yoktu. dediğim gibi sorun son 4-6 ayda oluştu.

router kullanılacak bir yapı değil derken ne demek istiyorsunuz.. router la ev içi ağ kurmak daha kolay, her cihaza statik ip veriyorum. birbirlerini rahat görüyorlar. sonuçta router verici görevi görüyor. aldığını kendi ip sinden veriyor..

ap ile metronet in verdiği hattı evdeki her cihaz bağımsız alıyor. ilk başlarda birbirlerini görmediler ama şimdilerde sorun yok..
    birde ap olduğu zaman router ip si 192.168.1.1 den 1.2 ye döndü ama cihaz ana menüye erişilmiyor..herhalde artık router bir çeşit anten görevi gördüğü için olsa gerek..

Evdeki tum cihazları birbirine baglıyorsanız aynı alt ag maskesinde ardasik aliyorsa gorurlerdi aslında ama router bu yuzden kullanmanız dogru. Fakat metronet olayında sabitde bile bu sıkıntıyı yapıyorsa kaldiki pcyi bagladiginizda ip aliyorsa metronet yapısna ait o zaman cihazda var birsey

Kısaca kullandıgın cihaz belli bir sure sonra router ozellıgıni kaybediyor. Ap olarak işlem yapmaya baslıyor. Tabi senin tum ayarlar routera tanımlı oldugundan bozuluyor tekrardan ayar yapıyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

neden open wrt yüklemeliyiz in yanıtını bulamadım. sonuçta donanımsal bir kusur varsa bu yazılım bunu daha mı iyi çalıştırıyor.
    + aynı hatayı zyxel de yaptı sonuçta..

Sizdeki aksaklık donanımsal görünmüyor.
    openwrt yi öğrenip kullanırsanız kesinlikle cihazla gelen sistemden daha iyi çalışır.
    openwrt, biraz sizin bilgisayar gibi çalışır. Sizin bilgisayar ip alabiliyorsa, openwrt de ip alır.
    Alamadığında loglarına bakarsınız ve neden ip adresi alamadığını görürsünüz, servis sağlayıcınıza şu nedenden dolayı cihazım sizden ip adresi alamıyor dersiniz.
    Sorununuz daha kolay çözülür.

Sistemle gelen firmwarelerde ayrınıtılı log görme ihtimaliniz pek yok. Şayet varsa detaylı loglamayı açıp, neden ip alamadığını cihazdan öğrenip sorununuzu çözebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• tp-link i biladere verdim. onda turksat var docsis 3 modemin lan dan çıkış- tp ye wan dan giriş. netmaster ın dandik wifi özelliğini çok iyi arttırdı.
    zyxel e baktım bendeki modelin kolonu çıkmamış..yada zyxel i biladere verip benim yeniden tp yi alıp kolanlamam lazım..

şu anda sorunum ap olarak çözülmüş görünüyor, şimdilik böyle gitsin bakalım..

tşk ler her ikinize de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 10 Ekim 2013; 13:47:58 >
  • quote:

Sizdeki aksaklık donanımsal görünmüyor.
    openwrt yi öğrenip kullanırsanız kesinlikle cihazla gelen sistemden daha iyi çalışır.
    openwrt, biraz sizin bilgisayar gibi çalışır. Sizin bilgisayar ip alabiliyorsa, openwrt de ip alır.
    Alamadığında loglarına bakarsınız ve neden ip adresi alamadığını görürsünüz, servis sağlayıcınıza şu nedenden dolayı cihazım sizden ip adresi alamıyor dersiniz.
    Sorununuz daha kolay çözülür.

Sistemle gelen firmwarelerde ayrınıtılı log görme ihtimaliniz pek yok. Şayet varsa detaylı loglamayı açıp, neden ip alamadığını cihazdan öğrenip sorununuzu çözebilirsiniz.

Kolay gelsin.

remzi bey tekrar tşk ler, daha doğrusu metronet in size tşk etmesi lazım.. :D

geçen ay 2 yıllık taahütüm bitti, yeni teklifi daha geçen haftaiçi yaptılar 10 bit hız 47.5 tl. olmaz aboneliğimi iptal edin dedim..
    iptal onayı için birkez daha arıyacaklar, direk iptal edelim mi derler yoksa biraz daha fiyat kırarlar mı bilmiyorum..çünkü dedim ki onlara Ethernet hattınızla 20 mbit hızı 44 e verirken bana 10 mbit bpl yi neden 47.5 diyorsunuz dedim..

2 gün önce kafam esti biladerden aldım tp-link i kurdum openwrt yi..2 gündür çatır çatır çalışıyor.. hayret ediyorum..tamam linux, uniyx bu işin erbabıda da bu kadar da olmaz diyorum :) neden mi?

evde dune medya player cihazım var otomatik ip alıyor aynı ip le haftalardır çalışıyor, pc ye otomatik al deyince o sistemsel olarak ip yi arasıra değiştiriyor. şimdi yeni yazılımla aldı bir ip, 2 gündür aynı ip ile çalışıyor.. şimdi router yazılımı ip alamazken, pc ip yi değiştirerek bağlı kalabilirken. linux tabanlı yazılımlar nasıl aynı ip ile sürekli bağlı kalabiliyor anlamıyorum. ip de sorun yoksa diğerleri neden alamıyor veya değiştirerek bağlı kalabiliyor ???

şimdi ki tereddütüm ip değişse acaba tp-link otomatik ip alıp bağlı kalmaya devam edebilir mi? eğer böyle devam ederse metronet sorunlarım bitmiş olur.

yeni indirim önerirlerse metronet te kalacağım, 47.5 a 10 mbit az, yoksa aynı paraya 20 mbit hız veren turksat a geçeceğim

tekrar tşk ler.. metronet kullanıcılarına en azından şimdilik openwrt yazılımı desteği olan router almalarını tavsiye edebiliriz, metronet bağlantı sorunlarını çözmeleri için.. ip değiştiğinde de bağlı kalırsa, çözüm kalıcı hale gelecek.

• Merhaba,
    Bir süredir foruma bakmamıştım. Bundan dolayı geç cevap veriyorum.

Teşekküre etmenize gerek yok. Sorunun çözülmesine sevindim.
    Umarım tekrardan sorun yaşamazsınız. Openwrt li güzel günler geçirmenizi dilerim.

openwrt ile ilgili sorun yaşarsanızda, söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
  • sonu 32 olan ip 181 e değişti hala sorun yok maşallah..çok iyi çalışıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.