Şimdi Ara

TP LINK Modeme 2 Tane Cihaz ile Bağlanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tp link modem kullanıyorum. 4 tane kablo çıkışı var. Ancak laptop ile bağlandıktan sonra birde cep telefonu ile bağlanınca cep telefonu internete bağlı oluyor, laptopun bağlantısı var gözüküyor ancak bağlı olmuyor. Cep telefonu ile bağlantısını kestiğim zaman laptop ile bağlanabiliyorum hemen. Acaba port vs mi açmam lazım ikisini aynı anda bağlayabilmem için? Neden kablosuz bağlantıdan tek cihaz ile bağlanıyorum da ikinci cihazı bağlayamıyorum? Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voilet -- 19 Mart 2011; 15:10:14 >

• Güncel sorun arkadaşlar
  • Bilgisayarınızda ıp otomatik mi alıyor yoksa ellemi verdiniz ?
  • Hocam şimdi şöyle bir adet pc bir adet laptop ve bir adet de cep telefonu var pc açık kapalı farketmiyor. Laptop otomatik bağlı iken cep telefonu ile bağlandığımda kesiliyor laptopun bağlantısı.
  • pc tcp/ip ayarlarindan otomatik ip al ( dhcp) kismini aciniz sabit ip verdiyseniz. muhtemelen her iki cihaz ayni ip yi aliyor ve bu da soruna neden oluyor.
    eger otomatik durumdaysa
    ipconfig diyerek aldiginiz ipyi subnet ve default gateway'i bulun ve mesela 192.168.1.2 almissaniz (subnet 255.255.255.0 gw 192.168.1.1) ip yi 192.168.1.20 diye elle verin, subnet ve gw ayni kalacak sekilde tanimlayin. bir de boyle deneyin cep telefonundan internete girmeyi. cakisma olmazsa sorun da kalmaz diye dusunuyorum.
  • Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim su an denedim otomatik ip alma ikiside ve su an laptop ve telefondan rahatlikla girilebiliyor tekrar
    tesekkur ederim ilginiz icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

pc tcp/ip ayarlarindan otomatik ip al ( dhcp) kismini aciniz sabit ip verdiyseniz. muhtemelen her iki cihaz ayni ip yi aliyor ve bu da soruna neden oluyor.
    eger otomatik durumdaysa
    ipconfig diyerek aldiginiz ipyi subnet ve default gateway'i bulun ve mesela 192.168.1.2 almissaniz (subnet 255.255.255.0 gw 192.168.1.1) ip yi 192.168.1.20 diye elle verin, subnet ve gw ayni kalacak sekilde tanimlayin. bir de boyle deneyin cep telefonundan internete girmeyi. cakisma olmazsa sorun da kalmaz diye dusunuyorum.

Konuyu hortlatıyorum ama benzer bir sorun da bende mevcut. İnternet servis sağlayıcım uydunet. Scientific atlanta kablolu modemim ve ona bağladığım Tp-Link access pointim var. Bendeki sorun da maksimum 2 ayrı cihaz bağlantı kurabiliyor. 3. Cihazı bağlamak istediğim de sorun yaşıyorum. Modem arayüzündeki statik ip kısmını da dhcp olarak değiştirdim ama sorun devam ediyor. 2009 yılında almıştım modem ve access pointi 2 cihaz şeklinde bir sınırlaması olduğunu düşünmüyorum. Yol gösterebilecek var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fikri olan yok herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.