Şimdi Ara

FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
9
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tivibu için vlan 55 oluşturacaksınız.
    Oluşturduğunuz vlan ile tivibunun bağlı olduğu portu köprü yapacaksınız ?

IGMP snooping ayarını açacaksınız.
    https://mum.mikrotik.com/presentations/ID13/asnul.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netlife32 -- 6 Mart 2025; 18:37:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • netlife32 kullanıcısına yanıt

Türkçe kaynak var mı hocam? yada ayar resmi atabilir misiniz

• Mikrotik konusunda Türkçe kaynak yok denecek kadar az malesef.
    Mikrorik forumunda translete yaparak çözüyorum bende genelde.
    Müsait bir zamanımda konu altına ayarları atayım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • netlife32 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• fi tarihinden kalmış o pdf dosyası. güncel değil yani. iptv'yi çalıştırabilmek için öncelikle dhcp client'den add yapınca ikinci wan'ı (iptv vlan 55 için gerekli olan wan ip) görmek lazım. sonrası zaten kolay.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

ayar varsa paylaşır mısınız, resim de olur

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

bunun nasıl bir ayarı olacak ki? interface'den bridge oluşturuyorsun. buna ethernet port atıyorsun. aynı pencerelerde, yukarıdaki pdf eski de olsa, igmp snooping felan onları aktif ediyorsun. vlan ayarı da var bu pencerelerde. ilgili bridge veya bunu tam hatırlamadım şimdi bridge veya buna seçtiğin ethernete vlan ayarını giriyorsun. zaten bunu denersin. yine dhcp client'ten bu bridge veya eth portu seçerek add diyorsun otomatik olarak bir wan ip gelecek. zaten anlarsın bu ip wan ip'den farklı bir ip. kurcalayarak ayarlarsın. şu an bende aktif değil. ben de başka bir şey için bunu denemeyi düşünüyorum ona bile elim varmadı. diğer üye demiş zaten köprü modunda bir eth portu ayıracaksın ve buna vlan55 i vereceksin. modemden sonra mikrotik kullanıyorsan vlan değerlerin de modemde ise mikrotikte yine aynı işlemler ama vlan değeri girmiyorsun o kadar.

• Elinde ilgili openwrt destekli sfp cihazlardan fazla olupta satmak isteyen varsa benimle iletişime geçebilir mi?

Tr de maalesef bu cihazları bulamıyoruz, aliexpress vs ile de hem gümrük işlemleri, hem nakliye süreci yorucu oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün akşamki değerlerim bu şekilde fast da 1.4 gbps speed test 1100 mbps geçemedim ttnet de yine 2200mbps vuruyor ama düşüyor. Türknet 1350mbps alıyorlar. Ben artık sfp desteklemeyen iss kullanmam daha akıcı çalışıyor sistem.

FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 13 Mart 2025; 13:10:23 >

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

hocam akıcılıktan kasıt sadece hız mı yoksa mesela sayfalarda felan biraz gecikme olur ama dns ile ya da vpn ile kullanınca sanki daha bir akıcı ya da seri şekilde sayfaların açılması gibi bir şey mi oluyor ?

• Kablonet GPON içinde ustalardan bir çalışma bekliyoruz :)

• bil21 kullanıcısına yanıt
    FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı)mertcan gökgöz
    Turksat Kablo Fiber'de SFP ONU Nasıl Kullanılır?
    https://mertcangokgoz.com/turksat-kablo-fiberde-sfp-onu-nasil-kullanilir/

Bu arkadaş forumda rehber atmış ama anladığım kadarıyla 1 gbit sfp kullanıyorsun. Yani artısı olur ama çok olmaz diye düşünüyorum. Bir de bölgeden bölgeye değişiyor muş. Kablonetin ki baya şans işi oluyor. Ben kablonet uğraşır mıydım bilmiyorum.

• Boomcu kullanıcısına yanıt

Hocam akıcılıktan kastım. Stabilite siteler daha hızlı açılıyor. Lag yok yok gibi hızlı internet kullandığımı hisettiriyor.

Bana artıları bunlar oldu.

- Türktelekomda sfp artısı şu oldu 3 ms ping 2 ms düştü.

- Yurt dışı serverlarında hızım 700mbit gibi rakamlar çıkabiliyordu şimdi 1150 ile 1400mbit çıkıyor.

- Speed test sarı ping ve mavi mor renk li iconlar hem daha stabil hem de daha düşük çıkıyor.

- web siteleri daha akıcı açılıyor.

- Speed test de single da da aynı hızları alıyorum. Ont varken bunlar stabil değildi. Multi ve single testi var.

- Birde ont vlan id girdim öyle yapınca Asus gt be 98 vlan id girmiyorum ve iki tane 10 gbit lan olmuş oldu. Asus da Vlanid 35 girince interneti 10 gbit porta takmam gerekiyor.

Local de baya 10 gbit ağ yapabildim.

Bana baya avantaj sağladı. Baya cihazlar aldım ama değdi.

teşekkürler hocam yanıt için, isp lerin vermesi gereken kaliteyi millet kendi çabasıyla alıyor şaka gibi :):)

ek : bir de sfp için hangi cihazı kullandın? yazdığın asus router sfp girişi yok diye görüyorum eğer yanlış görmüyorsam , mümkünse setup olarak neler kullandın yazabilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boomcu -- 16 Mart 2025; 13:27:41 >

Teşekürler hocam

• Mikrotik cihaz nerden temin edebiliriz arkadaşlar

idefix te vardı sanırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hangi modeli alacaksın?

• Bu gün speed test sonuçlarımda bir gariplik var. Türktelekom alt yapım.

FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı)speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/17523178965

Hocam Merhaba,

Benim altyapım Nokia ONT. Elimde  Huawei 2.5G SmartAX MA5671A SFP ve Keenetic Hero Modem var. Hep fake O5 alıyorum bir türlü geçemedim. Destek olabilir misiniz ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.