Şimdi Ara

FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı)techolay sosyal
    Rehber: FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?
    https://techolay.net/sosyal/konu/ftth-altyapida-sfp-gpon-ile-internete-nasil-erisilir.66094/#post-704209

Arkadaşlar sosyal medyada gezerken böyle bir şeye rastladım. Çok hoşuma gitti proje ve @XpressMusic34 hocam ile bu durumu paylaştım. Forum olarak; biz kendimiz böyle bir proje yapabilir miyiz? Bu projeyi yapmak isteyen veya ben yapabilirim diyen varsa konu altına yazabilirlerse sevinirim.

Konuyu benim için üstat olan @XpressMusic34 yürütecek. Ondan sonra arkasından takip etmeye çalışacağım.

• Huawei ya da Nokia SFP OpenWRT yüklü olarak zaten satılıyor. Konudaki en büyük detay SFP'nin nasıl OPENWRT kurulması olarak anlatıldığı yer.

Bu arada 2.5G medya converterların bazılarında direkt bu modülleri flashlayabileceğiniz yapı da mevcut.

TTNET altyapıda iki sene öncede denendiğinde SFP ' lerin rahatça çalıştığını gördük. Genel olarak sadece Seri No ile Auth olundu. Hatta 2.5G Vsol ont alıp deneyende başardı.

Gel gelelim Superonline bir türlü olmuyor.

Neyse bunları da denerim artık. :)

FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?(Alıntı)

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Maksat forumca bir şeyler yapmak hocam:) Hazır almaktan ziyade.

• Hayırlı olsun.

Türk Telekoım tüm sabit altyapısında adres - port bazlı bir sistem kullanıyor. Yani bir PPPoE oturumunun açılması için PPPoE'nin tanımlı olduğu porttan bağlantı kurulması şart yani esasen Türk Telekom altyapısında fiberi farklı bir cihazdfa solandırmak için bir engel teorik olarak yok zira kontrol için PPP oturumu kullanılıyor. FTTH PON altyapıda önceden vendor uyumululuğu gerekiyordu yani Nokia OLT ile Huawei, ZTE gibi farklı birüreticiye ait ONT çalışmıyordu ancaj bu durum ortadan kalktı artık farklı vendorlara ait ONT'ler de bağlanabiliyor. Ancak bu bağlantı için OLT'ye tanımlı bir seri numarası gerekiyor olabilir bunun için de klon işlemi yapılabilir.

• Zamanında denemeyi düşünüp gereksiz para vermiş olursam diye yapmadığım şey.

@KYTECHNGAMING ile kurcalamıştık zaten böyle şeyleri. Çin'den OpenWRT yüklenen ya da hatta yüklü gelen bir SFP alıp birçok şey yapabiliyorsun. Direk SFP üstünde çalışan bir işletim sistemi var ve tüm modem fonksiyonlarını yerine getirebiliyor. Tüm konfigürasyonu girip PPPoE oturumunu da açabiliyor, taktığın cihaz da direk bağlanabiliyor vs. Tabi Vodafone sistemi ile ne olur bilmediğimden risk alıp masraf etmedim. Vodafone'un GPON routerındaki GPON'a direk erişebilsem benim için yeterli idi ama köprü modunda olduğu halde tüm portlar, yine köprülemiyor bağlantıyı, Vodafone iyi ayarlamış. :) Bir de direk oturumu kendi açar da yine Gpon router gibi bağlanırsam yine double nat ile uğraşırmıyım emin olamamıştım. Bu arkadaş onunla uğraşmadan sadece gpon gibi kullanabilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Kasım 2024; 2:41:33 >

• Herkesin epeydir merak ettigi bir konuydu. Guzel bir makale olmus yapan arkadasin eline saglik :)

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Eline sağlık diyelim:) Birkaç yazı gönderdim karşı tarafa umarım ulaşır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.