< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı? (2. sayfa)
-
-
zaten komik olan kısım ftth fiberde boyle bir kaybın olmayacagını kendileride bilmesine ragmen bu normla bişeymiş gibi soylenip bu tarz cevaplarla konu kapatılmak istenmesi.
-
kesinlikle. caddedeki kutudan modeme kadar fiber kablo geliyor, hız testlerinde 600mbitle açılış yapmışlığım var hâlâ kayıp normal deniyor :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: eminjrBende turk telekom altyapısı üzerinden ftth turk.net abonesiyim 100mbit üzeri hızı ben de alamıyorum. Üstüne herhangi bir şekilde upload yaparken internet donuyor. Rica etsem herhangi bir download yapmazken, download sırasında ve upload sırasında herhangi bir siteye örneğin google.com a tracert yapıp sonucu paylaşabilir misiniz? @Backspace7
şuan 12 mb/s olarak indirme yaparken yaptıgım test sonucu
Tracing route to e6858.dscx.akamaiedge.net [95.101.15.211]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms VOIP [192.168.1.1]
2 49 ms 45 ms 46 ms 172.17.1.172
3 59 ms 60 ms 59 ms 13.3.146.159.srv.turk.net [159.146.3.13]
4 57 ms 58 ms 55 ms 14.3.146.159.srv.turk.net [159.146.3.14]
5 64 ms 61 ms 65 ms 9.3.146.159.srv.turk.net [159.146.3.9]
6 75 ms 71 ms 72 ms 22.100.146.159.srv.turk.net [159.146.100.22]
7 89 ms 85 ms 92 ms decix-ist.netarch.akamai.com [185.1.48.28]
8 40 ms 39 ms 36 ms a95-101-15-211.deploy.static.akamaitechnologies.com [95.101.15.211]
-
Hocam nokia ont cihaz kullanan ftth abonelerine has olarak bufferbloat problemi yaşıyorum. Download sırasında büyük bir problem yaşamasam da upload sırasında internet iptal.
[url=https://www.hizliresim.com/3svrmwd][img]https://i.hizliresim.com/3svrmwd.png[/img][/url] bu benim test sonucum
[url=https://www.hizliresim.com/ombns58][img]https://store.donanimhaber.com/26/b3/4b/26b34bf5470f8bce6797e3c16e142d7c.jpeg[/img][/url] bu da zyxel ont kullanan superonline ftth arkadaşımın sonucu
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=63ce9469-14a4-48bc-bf3a-65442b61da6f&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber üzerinden bir test yapıp paylaşabilir misiniz? Bir de aboneliğiniz ftth değil mi? Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminjr -- 11 Ağustos 2021; 22:28:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Portun 100mbps ile sınırlı olmasından kaynaklanıyor bu durum bendede superonline fiber ancak kablonun diğer ucunda takılı olan port 100 mbps 1000mbps değil bu sebeple 94 alıyorum sizdeki sorunda bu.Hatta zamanında tv plus satıyorlardı hızınız düşmeden kullanırsınız demişleri.Trt 4K açınca yanlış hatırlamıyorsam hız 60 lara düşüyordu.Çünkü portun kapasitesi belli 94 mbps.İligine kadar çekseniz zaten 94 gelecek çünkü aynı zamanda yüklemede aşağı yukarı 4 mbps olacak 98-99 mbps’lık bir ağ trafiği oluşacak buda portun kapasitesi zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: luzumsuzdur
Portun 100mbps ile sınırlı olmasından kaynaklanıyor bu durum bendede superonline fiber ancak kablonun diğer ucunda takılı olan port 100 mbps 1000mbps değil bu sebeple 94 alıyorum sizdeki sorunda bu.Hatta zamanında tv plus satıyorlardı hızınız düşmeden kullanırsınız demişleri.Trt 4K açınca yanlış hatırlamıyorsam hız 60 lara düşüyordu.Çünkü portun kapasitesi belli 94 mbps.İligine kadar çekseniz zaten 94 gelecek çünkü aynı zamanda yüklemede aşağı yukarı 4 mbps olacak 98-99 mbps’lık bir ağ trafiği oluşacak buda portun kapasitesi zatenPeki sorun buysa eger bunun için yapılabilecek bişey var mı?
-
valla test, başlatıyorum ama bu şekilde kalıyor herhangi bir ilerleme olmuyor.
-
Maalesef yok firma gbit portlu cihaz getirip koymalı,size getireceğine altyapı olmayan yere gidip kurarlar istediğiniz kadar yazın şikayet oluşturun.Ben zamanında hani hız düşmüyordu diyip şikayet kaydı oluşturdum kaç sefer 60’a düşen hız için yinede bir şey yapmadı superonline.
Dün geceden beri bende de aynı durum var. Siteden kaynaklı sanırım hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: luzumsuzdur
Maalesef yok firma gbit portlu cihaz getirip koymalı,size getireceğine altyapı olmayan yere gidip kurarlar istediğiniz kadar yazın şikayet oluşturun.Ben zamanında hani hız düşmüyordu diyip şikayet kaydı oluşturdum kaç sefer 60’a düşen hız için yinede bir şey yapmadı superonline.Peki acaba cihaz portlarımı 100 destekli yoksa gbit desteklide sadece aktif mi etmiyorlar. yani o tarz bir cihazın 100 mbit ile sınırlı portlara sahip olmasıda donanımsal olarak cok sacma olmaz mı?
-
Rakamlardaki temel fark port ve yazılım kısıtlamaların bit üzerinden yapılması.
Size tanımlı bit 100.000.000. Bu da takribi 94-95 mb ediyor.
TTNet TürkNet e port başına verdiği hizmeti bu şekilde tanımlamış olmalı ki siz testlerde (hangi donanımı kullanırsanız kullanın) sürekli maksimum 94mb alıyorsunuz.
Santrallerin kullandığı donanıma, bu donanımların kodlanmasına kadar bir çok etken var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 12 Ağustos 2021; 11:2:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ardicli2000Rakamlardaki temel fark port ve yazılım kısıtlamaların bit üzerinden yapılması.
Size tanımlı bit 100.000.000. Bu da takribi 94-95 mb ediyor.
TTNet TürkNet e port başına verdiği hizmeti bu şekilde tanımlamış olmalı ki siz testlerde (hangi donanımı kullanırsanız kullanın) sürekli maksimum 94mb alıyorsunuz.
Santrallerin kullandığı donanıma, bu donanımların kodlanmasına kadar bir çok etken var.
bu bit degerini turknet değiştirebilir mi veya telekomdan bunun degişikliğini talep edebilir mi? bana soylenen 102400/8192 profilinde oldugum. turknet bu kısımda bir değişiklik yaparak (yapabiliyorsa veya yaptırabiliyorsa) bir sonuca varabilir mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Backspace7bu bit degerini turknet değiştirebilir mi veya telekomdan bunun degişikliğini talep edebilir mi? bana soylenen 102400/8192 profilinde oldugum. turknet bu kısımda bir değişiklik yaparak (yapabiliyorsa veya yaptırabiliyorsa) bir sonuca varabilir mi?
Alıntıları Göster102400 ün 100000000 olduğu kanaatindeyim. Dediğim gibi kullanılan cihaza göre bile değişir.
TürkNet müdahale edemez ancak anlaşmaları çerçevesinde vaat edilen verilmiyorsa verilmesini talep edebilir.
Ama 100mbit anlaşıldıysa yapacak bir şey yok diyebilirim.
TTNet fazlasını vermez.
-
Aktif etmeme gibi durum olduğunu düşünmüyorum en azından bizim sitedeki cihazı gittim baktım arattım internette 100 mbitlik portu var cihazın zaten 1000mbitlik converter alıp takdığında cihaz çalışmamıştı sinyal gelmedi tekrardan 100mbit converterı taktım.Ben zamanında araştırdığımda dedim kendim alıp değişeyim cihazıları fiyatlarına o zaman bakmıştım 100’lükle 1000’lik portlara sahip olan cihazlarda fiyat açısından ciddi bir fark vardı şimdi nedir fiyatları bilmiyorum.Ancak 1000’lik olan porta sahip cihazda vardı orada onun kablo bağlatınsı ise farklıydı benimkine tek kablo gelirken 1000’likte iki fiber kablo vardı.Uzun lafın kısası mesele tamamen duygusal.
-
Bu bağlantı kabini cihaz yok içerisinde gpon arayüzden bağlantı hızına bakabilirseniz yahut turuncu kabloların gittigi yere gidip cihaza bakıp port kapasitesine bakmanız lazım.Ancak gerekse yok 94 geliyorsa 100dür portun sınırı
kabloları takip etme sansım yok ama cunku binadan cıkınca yer altına giriyor dogal olarak.
-
Bazıları boş yapmış. TT'nin verdiği cihazların ethernet kısmı 1 gigabit destekli. Aynı şekilde ben tamamen gigabit çıkışlı olmama rağmen 95 mbps ye kitliyim. Bu telekomun kısıtlaması ile ilgili.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X