Şimdi Ara

FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
5.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olay zaten cihaz ile alakali degil bu cok net belli. Cunku huawei ile de 94te takilan var nokia ile de 120 mbit alan var. Oltden bunun cozumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 21 Ağustos 2021; 18:7:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • az önce çok ilginç bi şey dikkatimi çekti. telefonumda speedtest uygulaması gözüme çarptı; bi hız testi yapayım bakalım kaç çıkıcak dedim (5ghz kullanıyorum) ve testi yaptığımda hızın 120 mbps civarlarında olduğunu gördüm. sonra hemen dizüstü bilgisayarıma geçip onda da aynı sunucudan hız testi yaptım ancak sonuç çok garipti. en fazla 94mbps görebildim (ethernet). sonra hemen ethernet kablosunu çıkarıp wifi ağına bağlanıp hız testi yaptım ve aldığım hız 220 mbpsleri görüp 120lerde sabitleşti. sanırım modemden kaynaklanan bir durum var.

ilgili video:

Berkantyoutube
    aynı modeme farklı bağlantılarda alınan farklı hızlar
    https://www.youtube.com/watch?v=2dHvm0qM2Gc&feature=youtu.be

kullandığım modem ZXHN H298A ve yazılım sürümü V1.0 TTN.19T4_210317. Gpon cihazımın markası ise Huawei EchoLife HG8010H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantkz -- 26 Ağustos 2021; 21:51:54 >

• berkantkz B kullanıcısına yanıt
    Ben her turlu denedim hic bisey degismedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Ben her turlu denedim hic bisey degismedi

bende değişiyor. modem ayarlarında lan bağlantılar için sınır mı var acaba diye düşündüm ama baktım bi şey göremedim. ilginç.

Ont ne marka?

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda yazdım hocam. Huawei

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bilgisayarınızdaki ethernet kartı en fazla 100 Mbps destekliyordur yada kullandığınız kablo (cat5 vs) 100 Mbps destekliyordur. Telekomun verdiği modemlerde bir sıkıntı yok ethernet portlarının hepsi gigabit destekliyor.

• Arazion kullanıcısına yanıt
    ONT markası?

• hayır daha önce çıkabiliyodum 94 üzerine

• quote:

Orijinalden alıntı: weeknd

Bilgisayarınızdaki ethernet kartı en fazla 100 Mbps destekliyordur yada kullandığınız kablo (cat5 vs) 100 Mbps destekliyordur. Telekomun verdiği modemlerde bir sıkıntı yok ethernet portlarının hepsi gigabit destekliyor.

aygıt yöneticisinden ethernet'in gelişmiş ayarlarında "hız&ikili" seçeneğini 1.0gbps'den 100 mbps'ye çektim, sonra yeniden 1.0gbps yaptım şu an 400mbps ile başlayıp 120 civarlarına düşüyorum.

• Siz yine iyi bende ftth fibere sahibim 90 mbps üstüne çıkamıyorum testler 80mbpslerde falan bitiyor😂

• sametyiigit kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımızın ve saha ekiplerinin kontrol edebilmesi için test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • bu durum bende de var superonline kullanırken de 93-94 ü geçmiyordu sonra sol altyapıda vodafone kullanmaya başladık hala aynı huawei modem yine altyapı aynı ping değerine kadar aynı , binanın altında kutu var o oradan bina içine cat kabloyla geliyor sanırım

• 94 mbps hız aldığım ont markası nokia

130 mbps hız aldığım ont markası huawei

müsait olduğum bir gün ont cihazlarını değiştirip hız testi yapacağım.

• Arazion kullanıcısına yanıt
    ONT cihazları santrale tanımlı oluyor. Değiştirsenizde çalışmaz hocam maalesef.

• anladım hocam. o zaman bizim yapacağımız konuyu gündemde tutup yetkililerin dikkatini çekmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arazion

94 mbps hız aldığım ont markası nokia

130 mbps hız aldığım ont markası huawei

müsait olduğum bir gün ont cihazlarını değiştirip hız testi yapacağım.

ONT ile Router arasındaki CAT kablonun 8/8 bütün pinleri (kabloda) var mı ?

İstersen farklı bir CAT6 kablo takarak deneyebilirsin.

CAT kablolar kolay arızalanabiliyor ve 8/8 pin tamamen sağlıklı olarak karşı tarafa gitmezse giga yerine fast ethernet olarak çalışıyor olabilir, bu durumda 95 Mbps i göremezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Ağustos 2021; 23:34:48 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

130 mbps hız aldığım modem ile ont arasına kutudan çıkan yeşil kablo kullanılmış

94 mbps hız aldığım modem ile ont arasına kutudan çıkan gri kablo kullanılmış. yeşil kablo boşta duruyor. düşük hız aldığım modeme yeşil cat kablo kullanıp deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arazion -- 30 Ağustos 2021; 23:56:28 >
  • Turk telekom 100 mbit üstü paketlere geçtikten sonra bence düzelir gibi diğer issler 100 mbite kilit koyuyolar TT vanaları açarsa bütün issler 100 üstü paketleri çıkarcaktır.100 üstü hızlar için mecbur nokia ontlerin kilitlerini açmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametsamet533 -- 30 Ağustos 2021; 23:59:57 >
  • sametsamet533 kullanıcısına yanıt
    100 üstü hızlar ne zaman gelecek bilmiyoruz işte. İnşallah bu yıl bitmeden birşeyler olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.