Şimdi Ara

Fuji'den panasonic FZ18'e cevap s8000fd (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu Fuji Finepix S8000fd kullan arkadaşlardan makinenin performansıyla ilgili bilgiler ve haberler bekliyoruz.
    Özellikle 800 ve üstündeki asada gerenlenme ne düzeyde?
    Akıllı flaş ne ölçüde etkili?
    Yüksek zoomda görüntü sabitleyici nasıl performans veriyor?
    Bu ve bunun gibi bilgileri ancak makinan iyi incelenip ve kullanımla ortaya konulabilir yoksa yazılanlarla sonuca varamayız.
  • 1/2000 de bıraklamarı kötü olmuş şahsen hiç sevmedim yeni çıkacak modelin shutter hızını. şuan bendede s5700 var oda 4 sn maximum pozlama yapıo buda öle ne fark yaparki şimdi :( şahsen param olsa hiç düşünmeden 6500 alırdım direk
  • ii olmuş
  • Arkadaşlar,
    Biliyorsunuz bende S6000fd kullanıcısıyım ve bu makine ile 6000' in biraz üstünde ve her türlü koşulda çekim yaptım. 2 sayfa kadarda yapılan çekimlerle ilgili bilgi notum var ve bunları toparlayıp bu topikte yazacağım.
    Kısaca S6000fd/S6500fd hakkındaki bazı gerçeklerden bahsedeyim.
    İlki Fujinin s9000 ve 6000 serilerinde kullandığı SuperCCD HR ve SuperCCD sensörlerini bir daha kullanacağını düşünmüyorum. ve sensöre de bağlı olarak 30-20 hatta 10 sn gibi düşük enstantane hızlarını da. Nitekim piyasaya çıkarttıkları yeni makinelerin hepsinde bu sensörler kullanılmadığı gibi petek dokulu tüm sensörlerin kullanıldığı CCD sensörlerde enstantane en düşük 4 sn ile sınırlandırılmış.
    Bunun nedeni Uzun süreli pozlamada sensörün SAÇMALAMASI.... Sensör ısınarak Hot pixel dediğimiz olaya neden olması. Bu durum kimi makinelerde 8-10 sn' li sürelerde ortaya çıkarken benim makinede olduğu gibi 20. sn ortaya çıkıyor ama sonuçta böyle bir olumsuzluk malesef var....Bu nedenle ben denemedim ama video çekimlerinde de dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum....
    Bu konu ile ilgili olarak bir başka topikte "@buffalo" nick' li arkadaşımızın bu konudaki mesajını haddim olmayarak ancak bilgi amaçlı olarak aşağıya alıyor ve linkini veriyorum. Ayrıca bu linkte beyaz okuyamama ile ilgili "Auto" modunda tipik bir örnekte bulacaksınız.

Fuji S6000fd/S6500fd' de SENSÖR ve BEYAZ OKUMA problemi

quote:

Orjinalden alıntı: buffalo
    6500fd nin çok iyi bir sensörü olduğu fikrine asla katılmıyorum.amacım tartışma yaratmak değil, forumdaki 6500fd kullanıcıları ayaklanmasın :)
    ben foto makinesi incelerken yüksek iso muhabbetini ciddiye almam. iso 100 ve iso 200 ü aynı olan bir makine yok yeryüzünde. Kompaktları geçtim, en gelişmiş DSLR ler , 1DM serisi, nikonD3, Eos5D de bile iso 100 le iso 400 arasında çok ciddi fark vardır. Şimdi ''ben 1,1/7'' sensör kullanıyorum , benim 1600 isom temizdir diyen üreticiyi ciddiye almam.
    Eos 40D ,ki CMOS kullanır bu makine, hakkındaki bir incelemede iso 800 de kabul edilebilir noiseden bahsediyordu. Çok az değil, kabul edilebilirlik :)

1,2/5'' sensörün temiz foto verme eşiği 80,iyimser bir taminle 100 dür. 1,1/7 nin de iso 200 dür .

bence daha fazlasını kompaktlara koymasalar da olur. gerek yok, fuzuli....

Fuji 6500fd nin rakiplerine göre dezavantajı imaj sabitleyicisi yok, objektif diyafram değerleri de rakiplerinin gerisinde.
    28-280 mm objektifi 280mm de f4.9 yapabiliyor .
    panasonic fz50 nin objektifi 420mm de f3.7 yapıyor.
    eski sony f828 in objektifi ise 200mm de f2.8 yapabilen hayret verici bir objektif.

bu nedemek?
    fz50 420mm de f3.7 yaparken fuji 280mm de sadece f4.9 yapıyor. Arada kaç stop var siz hesaplayın. buna bir de fz50nin 2-3 stop avantaj sağlayan imaj sabitleyicisini ekleyin .
    fujinin geriye isoyu yükseltme şansı kalıyor ki enstantane yükselsin. isoyu 400 e çekse ancak durumu eşitler. yani; aynı ışık koşullarında örneğin ; fuji 6500fd 1/20 enstantane gösteriyorsa fz50 1/50 filan gösterir ki 2 stopluk biR İS avantajı da var.

bunlar karışık hesaplar, 6500fd nin çok temiz foto veren sensörü var demekle olmuyor, bu her şeyi açıklayamıyor, tamam iso konusunda başarılı olabilirsin ama rakiplerin senin kadar isoya muhtaç değil ki...aynı ışık koşullarında adam iso 100 le çekerken sen iso 400 e çıkmak zorundasın. iso 400 de senin sensörünün kapasitesini aşar, zaten +1 ev fazla pozlarsan aslında kullanığın iso 400 değil 800 dür, eskilerin poz itelemek dedikleri şey bu. Yani makine hatayla 400 isoda çekerken fazla pozlama hatası yaparsa bu iso400 değil, aslında 800 dür. İso 800 de çekilen bazı fotoğrafların çok temiz bazılarınınsa anormal kirli olmasının nedeni budur zaten.
    Ki, kompaktlar ve aslında tüm dijital makineler fazla ya da eksik pozlamaya meyilli aletlerdir.

Ben 6500fd nin yetersiz ışıkta hiç bir avantajını görmüyorum, isoyla ilgili değil bu iş sadece, objektifin doğrudan etkilidir.

Ama nedense herkes kompakt makine incelerken objektifin F değerlerini hiç incelemez, anormal derecede önemlidir oysa.Varsa yoksa iso testi.

**
    6500fd nin gözlerini yani objektifini böyle batırdıktan sonra işlemcisine geleyim

Renkleri okuyamıyor, beyaz ayarı sıkça yanılıyor, ortamdaki baskın bir renk tüm fotoğrafı etkiliyor.

**
    Gelelim sensörüne ; evet 2.5luklara göre büyük, bu daha büyük piksel, daha yüksek iso başarımı, daha büyük fotoğraf boyutu demek. ve elbette daha fazla detay anlamına da geliyor. bunlar makinenin artılar hanesine yazılan şeyler. ama gece uzun pozlamalarda zırvalayan bir sensörü de var. forumlarda açılmış onlarca konu var bu konuda, kimse yok öyle bir şey demesin:)
    Konu 6500fd değil, o nedenle daha fazla girmeyeceğim o konuya, her şeye rağmen fiyatını hak eden , manuel fokusa imkan veren, 28mm geniş açısı olan bir makine.

**
    Sensör meselesi de çok abartılır bence, kompaktlarda hep aynıdır. 2 ya da 3 tip sensör var.
    Fuji,Kodak bir de Sony CCD (canon tüm kompaktlarında Sony CCD kullanır diye biliyorum, forumda o mu bu mu diye çıkan gürültünün ne derece anlamsız olduğunu anlamışsınıdır artık, afedersiniz aynı.....lacivaerti)
    bu CCD lerin de ebetları farklı olanlar var. çok önemli değil bunlar bence.

kompaktlarda daha byük sensör olacak mı?
    bence hayır.
    sadece CCD ler CMOS a dönüşecek, teknik nedenlerle CMOS kompaktlara uyarlanamıyordu, SOny 3-5 ay önce bu sorunları aştıını ve kompaktlar için tasarlanmış, anormal hızlı 6mp toplam pikselli bir CMOS ürettiğini duyurdu. bu sensörü kullanan ilk makine casio nun bir dslr-like makinesi olacak.

tüm komapktlara yayılması 2-3 seneyi bulur. CMOS CCD kadar gelişmiş bir teknoloji değil aslında, ama az ısınıyor ve bu nedenle daha az noise üretiyor ve daha yüksek fps ye de izin veriyor.

Örneği aşağıya taşımaya karar verdim. Yazdıklarım havada kalmasın.....

Beyaz ayarı otomatikte : S:1/1200 sn. - 1600 ISO - 3 mpx. - A: 2.8 _ Full manual - Beyaz Ay:Oto - Odak Uz:6.2 mm.(1x)

Fuji'den panasonic FZ18'e cevap s8000fd

Beyaz ayarı daylight' ta

Fuji'den panasonic FZ18'e cevap s8000fd

Beyaz ayarı dışında her ayar yukarıda verdiğim exif bilgileri ile aynıdır. Crop' lamayı paint' te yaptığım için exif bilgileri malesef kayboldu....
    SONUÇ olarak: Tüm yazdıklarımdan asla bu makineyi kötülüyorum, batırıyorum anlamı çıkartılmasın. Her makinenin mutlaka eksik veya aksak yanları olacaktır. Nitekim Hot pixel olayının sadece bu modellerin değil bu işe merak sarıp işin derinine dalınca çoğu yabancı forumlarda dSLR sınıfından Nikon D80 ve Canon EOS 30D' ninde baş belası olduğunu gördüm. Konuya objektif yaklaşılırsa özellikle bu sensör olayına rağmen fiyatını hak eden , manuel fokusa imkan veren geniş açı ve yüksek zoomlu, objektif/Sensör uyumu sınıfında en iyisi olan, Süper net fotgrafa izin veren ama birde IS olsaydı , telli denklanşörüde olsaydı, daha uzun mesafeler için bir Hot Flash imkanı da olsaydı iyi olurmuş dedirten, kolay kolay vazgeçemiyeceğim, sevdiğim bir makine....
    quote:

Orjinalden alıntı: asenyurt

1/2000 de bıraklamarı kötü olmuş şahsen hiç sevmedim yeni çıkacak modelin shutter hızını. şuan bendede s5700 var oda 4 sn maximum pozlama yapıo buda öle ne fark yaparki şimdi :( şahsen param olsa hiç düşünmeden 6500 alırdım direk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Kasım 2007; 12:59:34 >

• @Bipekkan abi buyuk adamsın vesselam... ne zamandır fotograf bolumunde yazılarını takıp edıyorum.. cogu arkasımız keske senın gıbı ozen gosterse de hos yazılar yazsa paylasımlar yapsa,gereken ozenı,karsı tarafa saygıyı gosterseler. s8000 de fujının getırdıgı yenılık olarak ıs ve 18x zoom var. bunlarda kullanacak kısıye gore gereklılıgı degısen seyler.. kı benım tercıhım s6500 o9lurdu fıyat farkı ve dıger unsurlar nedenıyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,

Dostum bende FZ18 ila S8000fd arasında kaldım.
    Bu konuda oldukça tecrübeli olduğun belli.
    Bu iki makinayıda test ettinmi. senin önerin hangisinden yana olurdu ?
    cevabın için şimdiden teşekkürler.
  • Her 2 makineyide kullanmadım, Ancak şöyle 1/2 saattir bakıyorum Kağıt üzerinde tartışmasız s8000fd' yi yine önde görüyorum. Bugün sabah yoktu ama akşama doğru dprevew' de S8000fd nin full incelenmesi yayınlanmış. Dedik ama akşam biraz göz gezdirdim hiçte hoşuma gitmeyen şeylerle karşılaştım.
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms8000fd/
    Daha tam inceleyemedim. Çok fazla FZ18' e göre bir albenisi yok ama objektif açısından FZ18 LEICA daha iyi olabilir. Sorun max. zoomda oluşması muhtemel PURPLE FRINGING & CHROMATIC ABERRATION OLAYINDA. Bunu da örnekleri gördükçe amlayacağız. Kısacası kağıt üstünde S8000fd...(?) Bu arada akşam baktığımda FZ18'inde full incelenmesi yapılmış ve siteye konulmuş .Ve fuji için erken karar verdiğimi düşünmeye başladım. Yarın iyice inceleyeceğim. Fujinin yüksek ISO' da sensör tepkisi hiç hoşuma gitmediiiii
    quote:

Orjinalden alıntı: Snd

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,

Dostum bende FZ18 ila S8000fd arasında kaldım.
    Bu konuda oldukça tecrübeli olduğun belli.
    Bu iki makinayıda test ettinmi. senin önerin hangisinden yana olurdu ?
    cevabın için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Aralık 2007; 0:05:57 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.