Şimdi Ara

Fuji'den panasonic FZ18'e cevap s8000fd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda Fuji de optik görüntü sabitleyicili bir makina çıkardı.

S8000fd

27-486mm 18X optik zoom
    8 mp
    1/2.5" super ccd
    mekanik görüntü sabitleyici
    yüz tanıma
    410g

Eylül'de yaklaşık 400$'a (Amerika fiyatı) çıkacakmış.

Tam da FZ18'e karar vermişken bu çıktı. Şimdi bi de bunu mu bekleyeceğiz?

• FZ18'in kağıt üzerindeki görüntüsüne bakarak karar verme bence, iyi araştırmak lazım.

ayrıca neden 1/2,5" yapmışlar acep
  • Sensör sanırım 1/2.35 ama çokda önemli olmasa gerek. Bu arada bende topic açmak için gelmiştim. Siz benden önce yazmışsınız

Çok inceleyemedim, işler yoğun ancak şahsen ben şu ana kadar gördüğümle, 6500 ün 1/1.8 lik (yada 1.7 mi hatırlamıyorum) sensörünü, 8000 in 486 mm sine tercih ederim - gibi (henüz!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

Sensör sanırım 1/2.35 ama çokda önemli olmasa gerek. Bu arada bende topic açmak için gelmiştim. Siz benden önce yazmışsınız

Çok inceleyemedim, işler yoğun ancak şahsen ben şu ana kadar gördüğümle, 6500 ün 1/1.8 lik (yada 1.7 mi hatırlamıyorum) sensörünü, 8000 in 486 mm sine tercih ederim - gibi (henüz!)
    Optik zoom bu kadar fazla olunca kompakt gövde içinde büyük ccd yerleştirmek zor oluyor, sanırım bu yüzden 1/2,5" kullanıyorlar. Ancak Fuji'nin açıklamasında normal ccd yerine super ccd denen bir sensör kullanmışlar, artık ne avantajı olur onu şimdilik bilemiyoruz ama bence önemli olan fuji'nin inadından vazgeçip ISO'yu yüksekleterek yaptığı görüntü sabitlemenin yanında mekanik görüntü sabitleme sistemini kullanmış olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: ods

Optik zoom bu kadar fazla olunca kompakt gövde içinde büyük ccd yerleştirmek zor oluyor, sanırım bu yüzden 1/2,5" kullanıyorlar. Ancak Fuji'nin açıklamasında normal ccd yerine super ccd denen bir sensör kullanmışlar, artık ne avantajı olur onu şimdilik bilemiyoruz ama bence önemli olan fuji'nin inadından vazgeçip ISO'yu yüksekleterek yaptığı görüntü sabitlemenin yanında mekanik görüntü sabitleme sistemini kullanmış olması.

Alıntıları Göster
    Görüntü sabitleme olarak CCD-Shift kullanılmış. Umarım ilerleyen günlerde Fuji bunu kompakt modellerine de yansıtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

Sensör sanırım 1/2.35 ama çokda önemli olmasa gerek. Bu arada bende topic açmak için gelmiştim. Siz benden önce yazmışsınız

486 mm Telezoom - 2.5'' Sensor boyutu...
    Piyasadaki mevcut tüm rakipleri ile aynı sensor boyutu!

FUJI s6500 ün CANON S5 ile kıyaslanmasında S5 in sensör boyutu hep eleştirilmişti.Bir diğer deyişle FUJİ S6500 ün sensör boyutu herzaman bir artı olmuştu.Ama hiçkimse S6500 ün telezoom oranının 300mm oldugunu S5 in ise 432mm oldugunu sensör boyutları kıyaslanırken dile getirmedi.
    İşte simdi FUJİ ninde telezoom oranı 400 ün üzerinde hatta 486 mm olan bir modeli var.
    Peki şimdi nasıl yorumlar yapılacak 'Fuji elinde kalan 2.5'' lik sensörlerini elinden cıkartmaya mı calısıyor' denilecek?
    Kimse bu makinadan S6500 deki gibi 1.7'' lik sensör beklemesin,486 mm tele zoom oranını ancak bu sensör kaldırırdı.Bence en mantıklısını yapmışlar.
    Eger FUJİ iso performansını bu modelinede yansıttıysa cok tutulaçak bir model olucagına eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 26 Temmuz 2007; 18:41:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dnn

486 mm Telezoom - 2.5'' Sensor boyutu...
    Piyasadaki mevcut tüm rakipleri ile aynı sensor boyutu!

FUJI s6500 ün CANON S5 ile kıyaslanmasında S5 in sensör boyutu hep eleştirilmişti.Bir diğer deyişle FUJİ S6500 ün sensör boyutu herzaman bir artı olmuştu.Ama hiçkimse S6500 ün telezoom oranının 300mm oldugunu S5 in ise 432mm oldugunu sensör boyutları kıyaslanırken dile getirmedi.
    İşte simdi FUJİ ninde telezoom oranı 400 ün üzerinde hatta 486 mm olan bir modeli var.
    Peki şimdi nasıl yorumlar yapılacak 'Fuji elinde kalan 2.5'' lik sensörlerini elinden cıkartmaya mı calısıyor' denilecek?
    Kimse bu makinadan S6500 deki gibi 1.7'' lik sensör beklemesin,486 mm tele zoom oranını ancak bu sensör kaldırırdı.Bence en mantıklısını yapmışlar.
    Eger FUJİ iso performansını bu modelinede yansıttıysa cok tutulaçak bir model olucagına eminim.

Alıntıları Göster
    ah fuji birde 9600 yada 6500 modelini bozmadan sadece donanımsal görüntü sabitleyicisi eklese o zaman cok güzel olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer35

ah fuji birde 9600 yada 6500 modelini bozmadan sadece donanımsal görüntü sabitleyicisi eklese o zaman cok güzel olur...

Alıntıları Göster
    s6500 bunu cebinden çıkarır

çok iddalı oldu ama ne yapalım daha yeni 6000fd aldık

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinçer

s6500 bunu cebinden çıkarır

çok iddalı oldu ama ne yapalım daha yeni 6000fd aldık

Alıntıları Göster
    Bu cihazın s6500'den bir farkı da manuel zoom ve focus'unun olmaması. Ayrıca boyutlarının ve ağırlığının da FZ8 ve FZ18 ayarında olması direk olarak FZ18 ve olympus sp550'nin rakibi olarak çıkacağını gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ods

Bu cihazın s6500'den bir farkı da manuel zoom ve focus'unun olmaması. Ayrıca boyutlarının ve ağırlığının da FZ8 ve FZ18 ayarında olması direk olarak FZ18 ve olympus sp550'nin rakibi olarak çıkacağını gösteriyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ods

özelliklerinde focus mod larında auto focus ve manuel focus yazıyor ama büyük ihtimalle yön tuşlarıyla yapılıyordur diye düşünüyorum birde bunlara ek olarak aynı anda aşağıdaki modelleride piyasaya sürecek fujifilm

# Fujifilm FinePix S5800
    # Fujifilm FinePix Z100fd
    # Fujifilm FinePix F50fd
    # Fujifilm FinePix Z10fd
    # Fujifilm FinePix F480
    # Fujifilm FinePix A920

• quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

quote:

Orjinalden alıntı: ods

özelliklerinde focus mod larında auto focus ve manuel focus yazıyor ama büyük ihtimalle yön tuşlarıyla yapılıyordur diye düşünüyorum birde bunlara ek olarak aynı anda aşağıdaki modelleride piyasaya sürecek fujifilm

# Fujifilm FinePix S5800
    # Fujifilm FinePix Z100fd
    # Fujifilm FinePix F50fd
    # Fujifilm FinePix Z10fd
    # Fujifilm FinePix F480
    # Fujifilm FinePix A920

Alıntıları Göster
    Sensor
    • 1/2.35" Type CCD
    • 8.3 million pixels total

Image sizes
    • 3,264 x 2,448
    • 3,264 x 2,176 (3:2 format
    • 2,304 x 1,728
    • 1,600 x 1,200
    • 640 X 480 pixels

Movie clips
    • 640 x 480 @ 30 fps
    • 320 x 240 @ 30 fps

File formats
    • JPEG Exif v2.2
    • DPOF
    • AVI (Motion JPEG ) with sound

Lens
    • Fujinon 18 X Optical zoom lens
    • equivalent to 27- 486 mm on a 35mm camera
    • F2.8 - F4.5

Image stabilization
    CCD shift

Conversion lenses
    No

Digital zoom
    up to 5.1x

Focus modes
    • Auto Focus
    • Manual Focus

Focus distance
    • Normal : Wide angle :Approx. 70cm/2.3 ft to infinity
    Telephoto: Approx. 3.0 m/9.8 ft to infinity
    • Macro: Wide angle :Approx. 10cm/0.3 ft to 80cm/2.6ft
    Telephoto :Approx. 1.2m/3.9 ft to 3.2m/10.5ft
    • Super Macro : Approx 1cm/0.4in. to 10 cm/4in

AF area modes
    Single, Continuous, Area, Centre, Multi, Face Detection

AF assist lamp
    Yes

Metering
    • TTL 256-zones metering

ISO sensitivity
    • Auto
    • Auto (1600)/ Auto(800)/ Auto(400)
    • ISO 64
    • ISO 100
    • ISO 200
    • ISO 400
    • ISO 800
    • ISO 1600
    • ISO 3200
    • ISO 6400
    * ISO3200 & ISO 6400 : Number of recorded pixels : 4M pixels or lower

Exposure compensation
    n/a

Exposure bracketing
    Yes (±1/3EV,±2/3EV,±1EV)

Shuttter speed
    • 4 sec. to 1/2000 sec. (depend on Shooting mode)

Aperture
    F2.8- F8.0, 10 steps in 1/3 EV increment

Modes
    • Programmed AE
    • Aperture Priority AE,
    • Shutter Priority AE
    • Manual
    • Scene mode SP1/SP2

Scene modes
    • Portrait
    • Landscape
    • Sport
    • Night
    • Fireworks
    • Sunset
    • Snow
    • Beach
    • Museum
    • Party
    • Flower
    • Text
    • Auction
    • Natural Light
    • Natural Light & with Flash

White balance
    • Automatic scene recognition
    • Preset (Fine, Shade, Fluorescent light (Daylight), Fluorescent light (Warm White),Fluorescent light (Cool White), Incandescent light)
    • Custom

White balance fine tune
    No

Self timer
    2 or 10sec

Continuous shooting
    • Top-3 ( max 1.3 frames/sec)
    • Long-period ( max.0.5 frames/sec)
    • Top-15, High speed (max 7 frames/sec, 4M pixels or lower)
    • Top-15, Ultra High speed (max 15 frames/sec, 2M pixels or lower)

Image parameters
    n/a

Flash
    • Auto flash
    • Effective range: (ISO AUTO (800)):
    Wide-angle: approx. 0.5 - 8.8m /1.6 - 28.9 f
    Telephoto: approx. 0.5 - 5.6m /1.6 - 18.4 ft
    Macro: approx 0.3m – 3m / 1.0 ft - 9.8 ft
    • Flash mode :Red-eye removal OFF : Auto, Red-eye Reduction, Forced Flash, Suppressed Flash, Slow Synchro.
    • Red-eye removal ON : Red-eye Reduction Auto, Red-eye Reduction & Forced Flash, Suppressed Flash, Red-eye Reduction & Slow Synchro.

Viewfinder
    0.44" Color EVF (188K Pixels), Field of View : approx. 100%

LCD monitor
    • 0.24-inch low-temperature polysilicon TFT colour LCD monitor(WV type)
    • approx.230,000 pixels
    • approx. 97% coverage
    • 60fps

Connectivity
    • DC in
    • AV out
    • USB High Speed

Print compliance
    PictBridge, DPOF

Storage
    • Internal memory (approx. 58MB)
    • xD-Picture Card ™
    • SD memory card /SDHC memory card

Power
    • 4xAA type alkaline batteries (included)
    • 4xAA type Ni-MH rechargeable batteries(optional)
    • AC power adapter AC-5VX(optional)

Weight
    Approx.410g/14.5oz.(excluding accessories, batteries and memory card)

Dimensions
    111.3(W)x78.2(H)x78.9(D) mm/4.4(W)x 3.1(H)x 3.1(D) in.(excluding accessories and attachments)

Yani sensör 1/2.35" çok fark etmez tabi ha 1/2.5 ha 1/2.35 :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Erulmo

Sensor
    • 1/2.35" Type CCD
    • 8.3 million pixels total

Image sizes
    • 3,264 x 2,448
    • 3,264 x 2,176 (3:2 format
    • 2,304 x 1,728
    • 1,600 x 1,200
    • 640 X 480 pixels

Movie clips
    • 640 x 480 @ 30 fps
    • 320 x 240 @ 30 fps

File formats
    • JPEG Exif v2.2
    • DPOF
    • AVI (Motion JPEG ) with sound

Lens
    • Fujinon 18 X Optical zoom lens
    • equivalent to 27- 486 mm on a 35mm camera
    • F2.8 - F4.5

Image stabilization
    CCD shift

Conversion lenses
    No

Digital zoom
    up to 5.1x

Focus modes
    • Auto Focus
    • Manual Focus

Focus distance
    • Normal : Wide angle :Approx. 70cm/2.3 ft to infinity
    Telephoto: Approx. 3.0 m/9.8 ft to infinity
    • Macro: Wide angle :Approx. 10cm/0.3 ft to 80cm/2.6ft
    Telephoto :Approx. 1.2m/3.9 ft to 3.2m/10.5ft
    • Super Macro : Approx 1cm/0.4in. to 10 cm/4in

AF area modes
    Single, Continuous, Area, Centre, Multi, Face Detection

AF assist lamp
    Yes

Metering
    • TTL 256-zones metering

ISO sensitivity
    • Auto
    • Auto (1600)/ Auto(800)/ Auto(400)
    • ISO 64
    • ISO 100
    • ISO 200
    • ISO 400
    • ISO 800
    • ISO 1600
    • ISO 3200
    • ISO 6400
    * ISO3200 & ISO 6400 : Number of recorded pixels : 4M pixels or lower

Exposure compensation
    n/a

Exposure bracketing
    Yes (±1/3EV,±2/3EV,±1EV)

Shuttter speed
    • 4 sec. to 1/2000 sec. (depend on Shooting mode)

Aperture
    F2.8- F8.0, 10 steps in 1/3 EV increment

Modes
    • Programmed AE
    • Aperture Priority AE,
    • Shutter Priority AE
    • Manual
    • Scene mode SP1/SP2

Scene modes
    • Portrait
    • Landscape
    • Sport
    • Night
    • Fireworks
    • Sunset
    • Snow
    • Beach
    • Museum
    • Party
    • Flower
    • Text
    • Auction
    • Natural Light
    • Natural Light & with Flash

White balance
    • Automatic scene recognition
    • Preset (Fine, Shade, Fluorescent light (Daylight), Fluorescent light (Warm White),Fluorescent light (Cool White), Incandescent light)
    • Custom

White balance fine tune
    No

Self timer
    2 or 10sec

Continuous shooting
    • Top-3 ( max 1.3 frames/sec)
    • Long-period ( max.0.5 frames/sec)
    • Top-15, High speed (max 7 frames/sec, 4M pixels or lower)
    • Top-15, Ultra High speed (max 15 frames/sec, 2M pixels or lower)

Image parameters
    n/a

Flash
    • Auto flash
    • Effective range: (ISO AUTO (800)):
    Wide-angle: approx. 0.5 - 8.8m /1.6 - 28.9 f
    Telephoto: approx. 0.5 - 5.6m /1.6 - 18.4 ft
    Macro: approx 0.3m – 3m / 1.0 ft - 9.8 ft
    • Flash mode :Red-eye removal OFF : Auto, Red-eye Reduction, Forced Flash, Suppressed Flash, Slow Synchro.
    • Red-eye removal ON : Red-eye Reduction Auto, Red-eye Reduction & Forced Flash, Suppressed Flash, Red-eye Reduction & Slow Synchro.

Viewfinder
    0.44" Color EVF (188K Pixels), Field of View : approx. 100%

LCD monitor
    • 0.24-inch low-temperature polysilicon TFT colour LCD monitor(WV type)
    • approx.230,000 pixels
    • approx. 97% coverage
    • 60fps

Connectivity
    • DC in
    • AV out
    • USB High Speed

Print compliance
    PictBridge, DPOF

Storage
    • Internal memory (approx. 58MB)
    • xD-Picture Card ™
    • SD memory card /SDHC memory card

Power
    • 4xAA type alkaline batteries (included)
    • 4xAA type Ni-MH rechargeable batteries(optional)
    • AC power adapter AC-5VX(optional)

Weight
    Approx.410g/14.5oz.(excluding accessories, batteries and memory card)

Dimensions
    111.3(W)x78.2(H)x78.9(D) mm/4.4(W)x 3.1(H)x 3.1(D) in.(excluding accessories and attachments)

Yani sensör 1/2.35" çok fark etmez tabi ha 1/2.5 ha 1/2.35 :))

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben dijital fotoğraflar konusunda pek tecrübem yok ben şunu sormak istiyorum.gerek panasonic FZ18 de gerekse fuji S8000fd de enstantane çok düşük tutulmuş.Klasik filmli SLRlerdeki 1/4000sn ve 1/8000sn hızları hatırladıkça neden böyle 1/2000sn gibi bir hızda bırakmışlar?Maliyeti düşürmek içinmi yoksa dijital sistemde bu hız eskiye göre çok mu yüksek oluyor?Tek tereddüt ettiğim ve anlıyamadığım bu hız konusu çok hızlı sportif mesela bir araba yarışını çekerken 1/2000 yeterli olabilecek mi?
    Ben FZ18'e karar verdim mutlaka alacağım örnek fotoğraflar beni tatmin etti.1/2.5'' sensör benim için yeterli diyorum.Hız konusunda aydınlatırsanız çok mutlu olacağım herkese iyi kareler yakalamak nasip olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperkon

Arkadaşlar ben dijital fotoğraflar konusunda pek tecrübem yok ben şunu sormak istiyorum.gerek panasonic FZ18 de gerekse fuji S8000fd de enstantane çok düşük tutulmuş.Klasik filmli SLRlerdeki 1/4000sn ve 1/8000sn hızları hatırladıkça neden böyle 1/2000sn gibi bir hızda bırakmışlar?Maliyeti düşürmek içinmi yoksa dijital sistemde bu hız eskiye göre çok mu yüksek oluyor?Tek tereddüt ettiğim ve anlıyamadığım bu hız konusu çok hızlı sportif mesela bir araba yarışını çekerken 1/2000 yeterli olabilecek mi?
    Ben FZ18'e karar verdim mutlaka alacağım örnek fotoğraflar beni tatmin etti.1/2.5'' sensör benim için yeterli diyorum.Hız konusunda aydınlatırsanız çok mutlu olacağım herkese iyi kareler yakalamak nasip olsun...

Alıntıları Göster
    tam 6500fd alıcakken beklemelimiyim acaba eylülü

• quote:

Alıntıları Göster
    2000 ile 4000 arasında hissedilir bi fark olacağını sanmıyorum. ayrıca dijital makinalarda da 1/4000 enstantanelere çıkılabilmektedir. belki bu makina yarı profesyonel sayılabilcek tğrden olduğu için 1/2000'i yeterli görmüşlerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinçer

2000 ile 4000 arasında hissedilir bi fark olacağını sanmıyorum. ayrıca dijital makinalarda da 1/4000 enstantanelere çıkılabilmektedir. belki bu makina yarı profesyonel sayılabilcek tğrden olduğu için 1/2000'i yeterli görmüşlerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Alıntıları Göster
    boş iş bunlarrrrrr

• quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

boş iş bunlarrrrrr

Alıntıları Göster
    slm arkadaşım eylül ayında japonyaya gidiyor bu makineyi tavsiye edermisiniz yada hangi makinayi sipariş vermeliyim ?? tavsiyede bulunursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: komandant

slm arkadaşım eylül ayında japonyaya gidiyor bu makineyi tavsiye edermisiniz yada hangi makinayi sipariş vermeliyim ?? tavsiyede bulunursanız sevinirim

Alıntıları Göster
    fz18 amazonda 400$

acaba alsam mı dıye dusunuyorum. sızce cok mu pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

fz18 amazonda 400$

acaba alsam mı dıye dusunuyorum. sızce cok mu pahalı

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben Canon S5 mi Sony H9 mu diye düşünüyordum. H9 a karar vermiştim ki birde fujinin bu yeni modelini gördüm. Arasında gece görüşü dışında bir fark var mı? H9 31mm, bu model 27mm. Sizce hangisini alayım?
    Gece görüşlüsünü mü, geniş açılısını mı?(Arasında başka farkları da yazarsanız sevinirim)

• quote:

Orijinalden alıntı: Extreme20

Arkadaşlar ben Canon S5 mi Sony H9 mu diye düşünüyordum. H9 a karar vermiştim ki birde fujinin bu yeni modelini gördüm. Arasında gece görüşü dışında bir fark var mı? H9 31mm, bu model 27mm. Sizce hangisini alayım?
    Gece görüşlüsünü mü, geniş açılısını mı?(Arasında başka farkları da yazarsanız sevinirim)

Alıntıları Göster
    Arkadaşım ben Panasonic FZ18 de karar kılmıştım ki arkadaşlar FZ50'nin üst modelinin ilave özelliklerle çıkacağının bu ay içerisinde söylüyorlar.FZ50 de sensör 1/1.8''CCD bunu dahada büyüteceklerini söylüyorlar.Bu ay ve önümüzdeki ay çıksın beklemeye değer derim.Leica objektifin tadını 3CCD li kameramdan biliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Extreme20

• quote:

Arkadaşım ben Panasonic FZ18 de karar kılmıştım ki arkadaşlar FZ50'nin üst modelinin ilave özelliklerle çıkacağının bu ay içerisinde söylüyorlar.FZ50 de sensör 1/1.8''CCD bunu dahada büyüteceklerini söylüyorlar.Bu ay ve önümüzdeki ay çıksın beklemeye değer derim.Leica objektifin tadını 3CCD li kameramdan biliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Extreme20

Alıntıları Göster
    Ben FZ18 deneme fırsatı buldum cebit fuarında ama maalesef hoşuma gitmedi.Canon s3 kullandım bir yıldan fazla artı geniş açı objektif ve zoom da aldım ama sonuç pek tatmin edici değil.Tavsiyem yarı DSLR makinelere fazla para vermeyin değmezmiş.Benim niyetim 400D almak şimdi.

ibrahimkarkinoglu.blogspot.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onealone -- 11 Ekim 2007; 22:43:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.