Şimdi Ara

fuji f30 hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • video çekimi kartla sınırlı. 2gb xd kart aldım 140 ytl ye hepsiburada'dan.
    640*480 30 dk, 320*200 60 dk kayıt ediyor.
    bildiğim kadarıyla makine resmi olarak Türkiye'ye girmedi. fujinin başka ccd kullanan daha ucuz modellleri satılıyor.
  • evet birkaç yerde var.
    diğer eski modelleri de fujifilm reklam broşurlerinde bile yok.f10 f11 bile eklenmemiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: radiko

evet birkaç yerde var.
    diğer eski modelleri de fujifilm reklam broşurlerinde bile yok.f10 f11 bile eklenmemiş.

bunlar iyi modeller ya ondan ;)
    illa, türkiyeye dandik modelleri kakalıycaklar...

ya da bizim sevgili ithalatçılarımız bize bunları layık görüyorlar
  • Öyle ama DOĞUBANK sağ olsun demek kalıyor

ALEHAR bu makine alınır değil mi kendi ce sınıfının 10 numaralı makinesi ben
    quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

quote:

evet birkaç yerde var.

• quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Öyle ama DOĞUBANK sağ olsun demek kalıyor

quote:

quote:

evet birkaç yerde var.

Kesinlikle, şayet portatiflik aranıyorsa F30,
    SLR-like aranıyorsa f6000fd derim. Bunların dışında ne fuji'de ne de canon ve diğerlerinde bu sınıfta önerebileceğim bir makina yok benim. Benim açımdan SLR altı kategoriklerde durum bu kadar net! Tabii benim için en başta gelen fotoğraf kalitesi, değerlendirme ve karar alacakların...

• Aynen başka makine yok bu performansta ayrıca F30 un fiyatı TR de çok iyi bir kaç baktığım yerde.

S3 gibi makinelere o kadar para vermek enaylikten başka bşiy değil
    quote:

quote:

Öyle ama DOĞUBANK sağ olsun demek kalıyor

quote:

quote:

evet birkaç yerde var.

Kesinlikle, şayet portatiflik aranıyorsa F30,
    SLR-like aranıyorsa f6000fd derim. Bunların dışında ne fuji'de ne de canon ve diğerlerinde bu sınıfta önerebileceğim bir makina yok benim. Benim açımdan SLR altı kategoriklerde durum bu kadar net! Tabii benim için en başta gelen fotoğraf kalitesi, değerlendirme ve karar alacakların...

• f30 u yaklasik 1.5 ay once dogubanktan 450 ytl ye aldım. belki bilinmiyor ama bu makina sınfının en iyisi olarak odul almis bir modeldir. iso 800 de bile az noide li fotolar elde edebiliryorum. lensi cok cabuk odaklama yapiyor. acilis 1 sn gibi cok kisa surede acılıyor. gece flassız cekimler ummadıgım sekilde mukemmel. pili super yaklasık 500-600 poz cektim. video su 640*480 ve 30 kare/sn. gayet iyi. makro da keskinlik mukemmel fakat dis ortam cekimlerinde keskinlik biraz zayif gibi geldi bana. daha once olympus ve leica lensler kullanmistim. leica da da keskinlik sorunları vardi. bunda da var. fakat leica daki noise sorunu bunda yok. fakat olympus lensi kadar keskinligi yok. bilgisayara baglanti icin kullanilan usb kablosunun ucu standart lardan daha kucuk.
  • daha evvel bu keskinlik konusu yine konu olmuştu. Size de (şayet yapmadıysanız) dış çekimlerinizde diyafram önceliğini ele alıp, f5-f6 gibi değerlerde çekim yapmanızı önereceğim.
  • Ben hep aynı soruyu soruyorum ama abi bunda manuel ayar var mı

ben batım doğubamkta bulamadım yav

2 tane M modu var yok yapamdım diğer modlarda mı acaba

nette falan bakıyroum sitelerde var diyor ama ben mi bulamıyorum
    quote:

daha evvel bu keskinlik konusu yine konu olmuştu. Size de (şayet yapmadıysanız) dış çekimlerinizde diyafram önceliğini ele alıp, f5-f6 gibi değerlerde çekim yapmanızı önereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 7 Aralık 2006; 11:13:43 >
  • üstteki düğmeyi A yı getirin sonra ekranın yanındaki tuşlarla f değerini artırıp azaltınız.
    makinayı hiç görmedim ama tahmin ediyorum...
  • leica kulanan biri olarak keskinlik ve netlik gayet güzeldi..
    hatta bir arkadaş geçici olarak kullanmıştı ve çok sevmişti keskinlik ve netliğini
    İllede panasonic diyordu zar zor canon a520 aldırdım ona...
  • tekerleği A/S ye getirin menu tuşundan (ortadaki) aperture veya shutter'ı seçin. ikisi aynı anda olmuyor.
    quote:

Ben hep aynı soruyu soruyorum ama abi bunda manuel ayar var mı

quote:

daha evvel bu keskinlik konusu yine konu olmuştu. Size de (şayet yapmadıysanız) dış çekimlerinizde diyafram önceliğini ele alıp, f5-f6 gibi değerlerde çekim yapmanızı önereceğim.

• Anladım o zaman kendisi ayarlıyor Shuttar la opturatörü

Benim aklıma takılan da n-buydu

Ama o zaman M modları ne iş yarıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: basickit

tekerleği A/S ye getirin menu tuşundan (ortadaki) aperture veya shutter'ı seçin. ikisi aynı anda olmuyor.
    quote:

Ben hep aynı soruyu soruyorum ama abi bunda manuel ayar var mı

quote:

• M modu iso ,af vb. ayarları yapmak için konulmuş.

A ve S bence çok yeterli vede aotu exposure olması gerekli eğer bir matematikçi gib hesap yapabilirseniz size M modu gerekli veya kullanabilir düzeyde olursunuz.

M full manuel modda Aperture shutter iso vb siz ayarlıyorsunuz yani foto çok karanlık yada aydınlık çıkabilir ..
    Fakat A ya getirip Aperture ye ayarlarsınız shutter hızı ışığa göre kendisi ayarlıyor.en uygun ışık ayarıyla kendisi çekiyor..

Bügün bu makineyi gidip gördüm ve kullandım..

ilk izlenimlerim.

Makine güzel ve kasası daha sağlam a640 a630 göre ..ixus lar gibi olamaz tabii...
    flashı çok az patlıyor çünkü genelde iso 800 de çekiyor ...niçin 500 foto çektiğini şimdi daha iyi anladım..
    hızlı çekim
    orta açılış hızı..
    ekran hareket hızı biraz yavaş canonlara göre..
    zoom hızı iyi..
    a s modu kullanışlı
    birkaç dk. kullandım menusune alışamadım ama gerçekten iso 800 e kadar güzel
    çekiyor.
    flash mesafesi bana düşük isolarda az gibi geldi bazı uzak flashlı çekimlerde foto karanlık çıktı.. tabii isosu kısıtlanmıştı ve f değeri düşüktü..
    şimdilik bu kadar..
    ilk izlenimlerim iyi
    ama fotaları sadece lcd gördüm pc de denemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiko -- 7 Aralık 2006; 16:50:26 >

• quote:

M modu iso ,af vb. ayarları yapmak için konulmuş.

A ve S bence çok yeterli vede aotu exposure olması gerekli eğer bir matematikçi gib heap yapabilirseniz size M modu gerekli veya kullanabilir düzeyde olursunuz.

M full manuel modda Aperture shutter iso vb siz ayarlıyorsunuz yani foto çok karanlık yada aydınlık çıkabilir ..
    Fakat A ya getirip Aperture ye ayarlarsınız shutter hızı ışığa göre kendisi ayarlıyor.

Bügün bu makineyi gidip gördüm ve kullandım..

ilk izlenimlerim.

Makine güzel ve kasası daha sağlam a640 a630 göre ..ixus lar gib olamaz tabii...
    flashı çok az patlıyor çünkü iso genlde 800 de çekiyor niçin 500 foto çektiğini şimdi daha iyi anladım..
    hızlı çekim
    orta açılış hızı..
    ekran hareket hızı biraz yavaş canonlara göre..
    zoom hızı iyi..
    a s modu kullanışlı
    birkaç kullandım menusune alışamadım ama gerçekten iso 800 e kadar güzel
    çekiyor.
    flash mesafesi bana düşük isolarda az gibi geldi bazı uzak flashlı çekimlerde foto karanlık çıktı.. tabii isosu kısıtlanmıştı ve f değeri düşüktü..
    şimdilik bu kadar..
    ilk izlenimlerim iyi
    ama fotaları sadece lcd gördüm pc de denemedim..

peki kardeş bişey sorucam canon a540 almayı düşünüyodum canon mu yoksa fuji mi manuel ayarları da var dimi bu makıneın canon gibi

• manuel ayarları var canon gibi ..
    a540 yerine fuji yi tercih ederdim..
    a610,a620 ile fuji arasında belki kararsız kalırım çünkü
    öbür tarafta döner lcd ekran,1 cm makro ,sensor boyutu ,foto kalitesi ile ancak karasız kalırım.
    aslında geniş açı olsa idi çok süper olurdu her 3 makine için..
  • hmm kardeş yarın cihaz almaya gidicem kararsız kaldım şimdi eğer zamanın varsa bana a540 ile f30 u kısa bir karşılaştırma yapabilirmsin meswela canonda bu var fuji dde yok fujide bu var canonda yok gibi birdemakroları kaç cm yani hangisi dahya iyi resim çekiyor hem gece hem gündüz
  • tamam yemek yiyeyim

sonra
  • eyvallah hacı bende yıyım o zaman
  • http://www.eniyidijital.com/XX_CompareWiz.php?c=dc&g=C&p1=CA_A540&p2=FF_F30

f30 artıları :
    çok az mpiksel farkı
    sensor büyüklüğü daha fazla (köşeden köşeye canon : 0,4 inç fuji :0,588 inç.. alan olarak oranı 160/345)
    en önemlisi başarılı iso performansı ve yüksek iso)
    daha hafif
    lcd ekran daha çok noktası var 85000 :canon 230 000 :fuji
    10 mb dahili hafıza

a540 ın artıları :
    daha fazla zoom 4X
    manuel odaklanma :önemli bir özellik...(fujide bu görevi yerine getirmek için çekim hileleri yapmalısın)
    daha etkin flash mesafesi
    sınırsız ardışık çekim..(bazen önem arzediyor .. )
    yön sensörü (ne kadar önemli bilmiyorum..olmasada olur)
    pc ile süreli ve ardışık çekim( pc de usb kablosu takılı iken 5 dk arayla 100 resim çekme gibi )(benim kullanmayı düşündüğüm bir özellik )
    daha yaygın bulunan sd kart kullanması
    pil olması (bana göre artı özellik ama fujide 500 foto çekme avantajı çok iyi)
    optik göz bakaçı )( lcd kapalı iken çekme görme )

son karar senin
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiko -- 7 Aralık 2006; 17:38:05 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.