Şimdi Ara

fuji f30 hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eyvallah radiko çoook iyi tam istediğim gibi açıklamışsın da ben ıkısının arasında kaldım fakat canon un manuel odaklanmasından ötürü canon u seçebilirim. Birde bunlardan hariç başka önerebiliceğin manuel ayarları olan başka makıneler varmı
  • manuel odaklama yı fazla kullanılacağını tahmin etmiyorum dediğim gibi hileler ile kullanabilirsin.
    önerim aynı fiyat aralığında mı bilmem ama a610 ,
    nikon p1 ve ya p2(foto kalitesi biraz daha düşük, manuel ayar olarak sadece A var..)
    sony V serisi ...
    olympu sp serisi
    a710is garantisiz ithal 500 ytl civarı idi ..
  • hmm sağol ilgilendiğin için bakalım doğubank civarını bi dolaşayım fiyatlar ne alemde ona göre artık bi seçim yapayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: NakkaSss

eyvallah radiko çoook iyi tam istediğim gibi açıklamışsın da ben ıkısının arasında kaldım fakat canon un manuel odaklanmasından ötürü canon u seçebilirim. Birde bunlardan hariç başka önerebiliceğin manuel ayarları olan başka makıneler varmı

dayanamadım söyleyeyim: Biz SLR kullananlar bile manuel odaklama kullanmayız :) (belki fantezi olsun diye kullnılabilir)

bence buna hiç mi hiç takmayın! Netlemeyi farklı bir kadrajda yapıp, sonra kadrajı kaydırarak neticede istediğiniz kısmın fotoğrafta net çıkmasını sağlamak çok kolay.
  • evet yazacaktım fakat yazı uzar ve konudan sapar diye yazmamıştım..
    hile dediğim şeyde alehar ın söylediği olaydır.
    shutter ayarı olmayan panasonic i bile 1/2000 ve 8 sn aralıklarında foto çekiyordum...

bence en önemli manuel ayar aperture dir.
    onuda yapmak için zoom kullanmak zorundaydım (manuel ayar olmayan makinelerde)..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

quote:

eyvallah radiko çoook iyi tam istediğim gibi açıklamışsın da ben ıkısının arasında kaldım fakat canon un manuel odaklanmasından ötürü canon u seçebilirim. Birde bunlardan hariç başka önerebiliceğin manuel ayarları olan başka makıneler varmı

dayanamadım söyleyeyim: Biz SLR kullananlar bile manuel odaklama kullanmayız :) (belki fantezi olsun diye kullnılabilir)

bence buna hiç mi hiç takmayın! Netlemeyi farklı bir kadrajda yapıp, sonra kadrajı kaydırarak neticede istediğiniz kısmın fotoğrafta net çıkmasını sağlamak çok kolay.

şimdi benim bahsettiğim olay odaklanma derken hani bişeyi çekerken ön planı çekıyosun arka taraf bulanık oluyo ona denıyo dımı odaklanma fazla bilmiyorum da bu işleri yani fuji yi aldığımdada öle arka tarafı bulanık yapabilimriyim birde hangisinde daha fazla resim modu var

• Aynen menuel netleme bunlarda fazla bşiye yaramaz.

Ama işte TR de F30 zor bulunuyor

Ama bulunan yerlerde f/p iyi geldi bana.

Bir kötü yani da Xd kart çok par 50 milyona 512 mb Xd alınırken 35 milyona 1 gb MMC alabiliyorum işin kötü yani bu

Ama ne olursa olsun F30 F/P olarak PİYASADA kendi sıfının 10 numaralı makinesi AMİRAL yani
    quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

şimdi benim bahsettiğim olay odaklanma derken hani bişeyi çekerken ön planı çekıyosun arka taraf bulanık oluyo ona denıyo dımı odaklanma fazla bilmiyorum da bu işleri yani fuji yi aldığımdada öle arka tarafı bulanık yapabilimriyim birde hangisinde daha fazla resim modu var

bu bahsettiğiniz "şey"e yani alanderinliğinin dışında kalan yerlerin puslu çıkmasına "bokeh" denir. Malesef türkçede tam karşılığı yok. Bokeh, tamamiyle diyafram, fokal uzunluk ve sensör büyüklüğü ile ilgilidir. Malesef kompakt makinalardaki sensörler SLR lere göre çok küçük kaldığı için fazla bokeh yaratamazlar. Yapabileceğin şey, diyaframı tam açmak veya cismi uzaktan çekerek zoom yapmaktır. Ayrıca makro çekimlerde de bokeh elde edebilirsin. Geniş açı çekimlerinde ise hiç şansın yok. (Zaten geniş açı da da istemezsin)

Bu konu senin için çok önemliyse, seçeceğin kompakt makinanın sensörünün olabildiğince büyük olmasına ve en geniş diyafram değerinin de büyük olmasına (f3.5 yerine f2 daha iyi bokeh verir) dikkat etmelisin.

• Alan derinliği Diyafaram net alan derinliği ile içeri giren ışık miktarını belirler.

Diyaframı kıstıkçada senin netlediğin nesne ile onun önünde ve arkasında daha fazla alan netlenir.

Diyaframı açtıkça yani F3.2 falan yaptıkça da nesnenin önünde ve arkasında daha az alan netlenir.

F değeri büyüdükçe diyafram kısılır

Alehar ın da dediği gibi COMPAKt makineler hem alan derilnği oluşturmkata zorlanıyor sensör faktörüyle hem de F değeri 2 falan olmadığı için alan derinliğini ancak çok iyi biçimde MAKRO fotolarda görebiliyruz.

quote:

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 8 Aralık 2006; 11:27:57 >

• @basickit dostum fto ekleyebilirmisin makro ve norma bir de bir kaç tane daha gece çekimi

bende düşünüyorum bu makineyi

Bakalım hayırlısı ile bişiyler alsam da kurtulsam
    quote:

Orjinalden alıntı: basickit

Ufak çaplı bir fenomen sayılan fuji f30'u geçenlerde gittigidiyorda görünce 450 ytlye dayanamayıp aldım. Burada resmi olarak satılıyor mu bilmiyorum; yurt dışında fiyatı 250$ civarında şu an.
    Bilindiği üzere f30 un ünü yüksek iso başarısı. f10 ve f11de de kullanılan süper ccd ile iso 1600lerde bile makul sonuçlar almak mümkün. iso 800 ise her zaman rahatça kullanılabiliniyor. özellikle iç çekimlerde flaşsız güzel çekimler yapabiliyor. renkler çok güzel. makinenin yapısı, ekranı da oldukça iyi. Performansı fena sayılmaz.
    Eksileri genelde yurt dışı forumlardaki anlatıldığı üzere güneşli çekimlerde over exposure ve purple fringing sorunları. Dışarıda doğru dürüst resim çekemediğim için pek yorum yapamayacağım. Bunun dışında xd kart kullanması da pek iyi değil bana göre.
    Canon s2de is'e alıştığım için ilk başlarda zorluk çektim. düşük enstantanelerde dikkatli olmak gerekiyor. f30da is ve 28mm objektif olsaymış mükemmel bir makine olacaktı. Yine de ufak ve dslrye yakın iso performans isteyenlere tavsiye ederim.
    xd kart henüz gelmediği için vga çözünürlükle idare ediyorum. ilerde daha büyük resimler ve croplar da koyarım.

iso 1600 1/30 f:2.8

fuji f30 hakkında

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu bahsettiğiniz "şey"e yani alanderinliğinin dışında kalan yerlerin puslu çıkmasına "bokeh" denir. Malesef türkçede tam karşılığı yok. Bokeh, tamamiyle diyafram, fokal uzunluk ve sensör büyüklüğü ile ilgilidir. Malesef kompakt makinalardaki sensörler SLR lere göre çok küçük kaldığı için fazla bokeh yaratamazlar. Yapabileceğin şey, diyaframı tam açmak veya cismi uzaktan çekerek zoom yapmaktır. Ayrıca makro çekimlerde de bokeh elde edebilirsin. Geniş açı çekimlerinde ise hiç şansın yok. (Zaten geniş açı da da istemezsin)

Bu konu senin için çok önemliyse, seçeceğin kompakt makinanın sensörünün olabildiğince büyük olmasına ve en geniş diyafram değerinin de büyük olmasına (f3.5 yerine f2 daha iyi bokeh verir) dikkat etmelisin.

hmm teşekkür ederim çook iyi anladım ona göre seçimimi yapayım o zaman

• ben f30 ile çekilmiş 639 mb dosya indirdim. ve sonunda almaya karar verdim.

yakında elime geçer inşaallah..
  • Evet makina alınacak gibi duruyor
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

ben f30 ile çekilmiş 639 mb dosya indirdim. ve sonunda almaya karar verdim.

yakında elime geçer inşaallah..

• elimde bir tane f30 modeli var yurtdışından geldi. kendim sony T9 kullanıyorum. forumda satışa koydum. konuyu okuyunca biraz kurcalayım dedim. fotoğraf çekmekten pek anlamam. eğer satılmazsa T9'un pabucunu dama atıp kendim kullancam.

fuji f30 hakkında
  • Güzel ve temiz bir foto

Bence SONY yi geç

Karizma olsun diye toplu ortamlara SONY götür normal zamanda F30 kullan
    quote:

Orjinalden alıntı: karadeniz_tr

elimde bir tane f30 modeli var yurtdışından geldi. kendim sony T9 kullanıyorum. forumda satışa koydum. konuyu okuyunca biraz kurcalayım dedim. fotoğraf çekmekten pek anlamam. eğer satılmazsa T9'un pabucunu dama atıp kendim kullancam.

fuji f30 hakkında

• fuji 6500fd,
    onumuzdeki ay piyasada... noise degerleri bi fenomen olan f30 kadar olmasa da ona cok yakın,zaten diger tum rakiplerinden de daha iyi. image kalitesinin , abisi 9600 den bile iyi oldugu soyleniyor.
    face detection denen insan yuzunu algılayıp netlestiren bi sistemi var.
    tek eksigi Ima Stabilisator.o da olsa tam super olurdu:)))
    amerika fiyatı 400 dolar.
    almanya fiyatı 700 milyon lira.
    turkiyede 900 civari bi fiyat tahmin ediyorum.
    ilk once ben alacagım.....
    :)))))
  • Türkiye'ye 900 YTL'den satışa sunulursa makineye yazık ederler ama 800 YTL ile piyasaya çıkarsa o zaman piyasanın tozunu attırırlar...
  • ben bu makinayla gece fotograf cekmekten zevk almaya basladim. gece disari cikarken hep yanıma alip mutlaka birkac poz cekiyorum.
    gece cekimleri mukemmel diyebilirim. (flassız).
  • Ben de bir F30 alırsam çok süper olacak ama işte nakit yok

Hocam ekleyi verin birraz fotoğrafta geri lere gitmesin konu

Gece çekimlerini Auto modda mı çekiyorsunuz yoksa Manüel ayarlamı merak ettim
    quote:

Orjinalden alıntı: huse55

ben bu makinayla gece fotograf cekmekten zevk almaya basladim. gece disari cikarken hep yanıma alip mutlaka birkac poz cekiyorum.
    gece cekimleri mukemmel diyebilirim. (flassız).
  • VAlla foto çok iyi yav gece çekimleri çok güzel
    quote:

Orjinalden alıntı: karadeniz_tr

elimde bir tane f30 modeli var yurtdışından geldi. kendim sony T9 kullanıyorum. forumda satışa koydum. konuyu okuyunca biraz kurcalayım dedim. fotoğraf çekmekten pek anlamam. eğer satılmazsa T9'un pabucunu dama atıp kendim kullancam.

fuji f30 hakkında

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.