akın, beğendiğine sevindim.yorumun için teşekkürler.birşey daha soracağım;fotoğrafları orjinal haliyle mi yoksa biraz müdehale yaparak mı gönderiyorsunuz.
Kimisi kontrastı, renk doygunluğu gibi şeylerle oynuyor ama ben karşıyım. Çünkü burası makineyi almayı düşünenlere örnek olsun diye var. Oynanmış resimleri görüp, hevesle makineyi alıp, ondan sonra kendisi öyle çekemeyince makineyi alınca kişi hevesi kırılabilir. Ayrıca resimlerle oyneyıp birbirimizi kandırmak iyi bir şey değil. Makine hakkında yanlış bilgi verir o resimler. Kanımca.
quote:
Orjinalden alıntı: mrtbnbl
akın, beğendiğine sevindim.yorumun için teşekkürler.birşey daha soracağım;fotoğrafları orjinal haliyle mi yoksa biraz müdehale yaparak mı gönderiyorsunuz.
bu sitenin önceki sayfalarında bahsedilen f50fd türkçe kullanım kılavuzunu indiremedim,sitenin içeriği bozuk diyor.indirebilen varmı acaba.bir de yedek pil konusunda yardımcı olabilirmisiniz.
selam aranıza yeni katılıyorum gg den f50 aldım 2-3 güne ulaşır elime...f100 alacaktım ama acemi olmama rağmen manuel ayarlara sahip bir makina almak istedim ve sayenizde f50 ye karar verdim acemiliğim yüzünden siz ustaları çileden çıkarabilirim şimdiden kusuruma bakmayın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 6 Nisan 2009; 22:33:50 >
selam arkadaşlar f50 elime geçti muhteşem bir makina en kısa zamanda fotoğraflarla aranıza katılacam ama sormak istediğim bazı ayarlar var... 1.kapalı ortamlarda mesela ev içinde en iyi ayarlar hangileri 2.gece çekimlerinde en iyi ayarlar hengileri bilgilerinizi bekliyorum...
tahirlacin;hayırlısı olsun makineni güle güle kullan.kaça maloldu öğrenebilirmiyiz.türkçe menü varmı.ayarları deneyerek bir süre sonra kendin öğrenebilirsin.hiç bilmiyorsan otomatik modda kullan şimdilik.valla galiba ya burada tertipçilik var,bizim gibi çömezleri kaale alıp cevaplamıyorlar,ya da çok meşgul zamanlarına denk geldik. benim biraz kullanmışlığım var,senden fazla bir bildiğim varsa paylaşırım.ilk söyleyeceğim;pc'ye yüklediğimde pek memnun kalmamıştım(filmli makinalara kıyasla).ama kağıda bastırınca kalitesi tatmin etti.kompakt yapısı bir avantaj.sigara paketi gibi her zaman yanında gezdirebiliyorsun.gece hareketli konularda flaşı biraz yetersiz kalıyor.hareketi yakalamak için hızı arttırdığında isoyu da arttırmak zorunda kalıyorsun bu da biraz kumlanma yapıyor.durağan ya da daha yavaş konularda bir problem yok.ama zannediyorum bütün kompakt makinalar böyledir.gece çekimlerinde üçayak kullanırsan çok güzel görüntüler yakalayabilirsin.ben ençok gece çekimlerini seviyorum şahsen.
Foruma nasıl resim koyuloyor beceremedim.Bende f150fd kullanıcısıyım :))
quote:
Orjinalden alıntı: songoku35
Foruma nasıl resim koyuloyor beceremedim.Bende f150fd kullanıcısıyım :))
Direct link to image -yanındaki linki kopyala yapıp
s image - butonuna tıklıyorsunuz [simage]ortasına[/simage] yapıştırıyorsunuz tamam diyorsunuz
selam arkadaşlar makinayı 350 ytl ye 6 taksit aldım gg den türkçe menü var öğreniyorum yavaş yavaş muhteşem bir makina kesinlikle tavsiye ederim herkese...
mrtbnbl arkadaş şu göndermiş olduğun gece çekimi ayarlarımı söylermisin...ben sp2 yi gece moduna alıyorum pozlama süresini arttırıyorum 4-5 saniye fakat isoyu 100 gösteriyor değişmiyorum yardım ederseniz...
quote:
Orjinalden alıntı: tahirlacin
mrtbnbl arkadaş şu göndermiş olduğun gece çekimi ayarlarımı söylermisin...ben sp2 yi gece moduna alıyorum pozlama süresini arttırıyorum 4-5 saniye fakat isoyu 100 gösteriyor değişmiyorum yardım ederseniz...
gece modunda ıso fuji sabit 100 yapmış yükseltilmiyor. zaten 200ıso 400 olsaydı 4.5 sn fotolar çok aydınlık çıkardı.bir işe yaramazdı. fotolarınızı bekliyoruz. fotoğrafların exif bilgilerinide (ayarlarını) fotoyu açtığınız programda göre bilirsiniz.
bu arada makina'da hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 31 Mart 2009; 22:42:38 >
Hafıza kartım olmadığı için sadece 6 tane foto çekebiliyorum.Şimdilik bunları çektim.Daha sonra güzel fotoları sizlerle paylaşacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi songoku35 -- 31 Mart 2009; 13:57:56 >
tahirlacin arkadaş;iso'nun en düşükte olması her zaman daha iyidir.neden değiştirmek gereğiduydun bilmiyorum.4-5 saniye az geldi ise 8 saniyeye kadar çıkabilirsin.ayrıca unutmadan gece modunda flaşı açıkta ayarlayabiliyorsun,bu bazen güzel sonuçlar veriyor.bununla ilgili bir foto yollayacağım.gerçi asıl yollamak istediğim şu anda dvd 'de kayıtlı pc de yok.birde kar manzarası,oda gece çekildi.kaç saniye nin uygun olacağını birkaç çekim arka arkaya yaparak ayarlayabilirsin.şimdilik bukadar.
quote:
Orjinalden alıntı: tahirlacin
fotoğrafın birini bir önceki sayfada yollamışım,sonradan hatırladım.tekrar için kusura bakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 1 Nisan 2009; 19:33:57 >
arkadaşlar video çekimi esnasında zoom yapma özelliği varmı ben bulamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: morfin
arkadaşlar video çekimi esnasında zoom yapma özelliği varmı ben bulamadım.
maaalesef zoom yapma özelliği yok.
fotolar beykoz'dan
f 50 af kilidinin kullanımı gece çekimlerinde işe yarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 5 Nisan 2009; 11:45:57 >
arkadaşlar ben bu resim ekleme işini beceremedim bana yardımcı olırsanız sevinirim...