Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugun adaya gittim, eve geldiğimde çektiğim bazı fotoğrafların kenarında siyahlık gördüm (sağ üst ve alt kenara bakarsanız göreceksiniz.)
    Önce ağacın dalının gölgesi mi dedim ama farklı yerlerde çektiğim fotoğraflarda var. İlginç olanı hepsinde yok, fotoğraflar baştan itibaren düzgün gidiyor, sonra bu şekilde oluyor sonra düzeliyor sonra gene bir kaç tane bu şekilde ve en sonundakiler düzgün çıkmış :S ne olduğunu bilen eden var mı acaba? öğlen güneşi olduğu için parasoley kullanmıştım acaba onun kenarımı dedim ama bütün fotoğraflarda çıkardı öyle olsaydı.

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

• Parosoley olma olasılığı var emin olmak için parasoleysiz denemeler yapın.
  • hadi bakalım biraz hareket gelsin buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege_ -- 17 Eylül 2011; 0:54:48 >
  •  FUJİ  S200EXR (ana başlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege_ -- 17 Eylül 2011; 0:57:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seth86

Arkadaşlar bugun adaya gittim, eve geldiğimde çektiğim bazı fotoğrafların kenarında siyahlık gördüm (sağ üst ve alt kenara bakarsanız göreceksiniz.)
    Önce ağacın dalının gölgesi mi dedim ama farklı yerlerde çektiğim fotoğraflarda var. İlginç olanı hepsinde yok, fotoğraflar baştan itibaren düzgün gidiyor, sonra bu şekilde oluyor sonra düzeliyor sonra gene bir kaç tane bu şekilde ve en sonundakiler düzgün çıkmış :S ne olduğunu bilen eden var mı acaba? öğlen güneşi olduğu için parasoley kullanmıştım acaba onun kenarımı dedim ama bütün fotoğraflarda çıkardı öyle olsaydı.

Siyahlıklar sağ altta ve üstte aynı büyüklük ve simetride çıkmış. Zoom yapmadan çektiğin fotoğraflarda parasoleyden kaynaklanıyor olabilir. Bazı fotoğraflarda olmadığını söylemişsin. Onları zoom yaparak çektiysen parasoleyin köşeleri çıkmamış olabilir. Paylaştığın fotoğrafta siyahlıklar sadece sağda olduğu için parasoley tam yerine oturmamış sola doğru yatık duruyor gibi bir fikir oluştu benim kafamda. Ne kadar doğrudur bilemem ama Önce zoom'lu ve zoom'suz olarak çekimler yapıp o siyahlıkların parasoleyden olup olmadığına bakmanı sonra da parasoleyi çıkarıp tekrar takmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege_ -- 17 Eylül 2011; 0:45:10 >
  • @raver
    o fotoğraflar kadar olmasa da bence keskin bir fotoğraf, incele istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

@raver

Bizim s200 neden böyle çekemiyor usta?

@ege_
    Fotoların tam boyutunu rica edebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 17 Eylül 2011; 8:31:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

@raver

Bizim s200 neden böyle çekemiyor usta?

@ege_
    Fotoların tam boyutunu rica edebilirmiyim?

tam boyutta fotografların kötü olduğu konusunda sana katılıyorum. senden başka kimse kral çıplak diyemiyor. ama bana şu an yetiyor. bir kaç yıl kullanıp yeni teknoloji -yine- like bir makine almayı düşünüyorum. umarım bizi %100 tatmin edecek like br makine icat olur o zamana kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: ege_
    tam boyutta fotografların kötü olduğu konusunda sana katılıyorum. senden başka kimse kral çıplak diyemiyor. ama bana şu an yetiyor. bir kaç yıl kullanıp yeni teknoloji -yine- like bir makine almayı düşünüyorum. umarım bizi %100 tatmin edecek like br makine icat olur o zamana kadar

Aynen benimde kafayı yemem sebebim bu kardeşim desenize insanları anlamak ne kadar zor elinde ne varsa illa onu sonuna kadar savunacak biraz inceledim nette s6500fd bile çok daha iyi bu konuda nede olsa orjinal japon ne varsa hep eskilerde var bizimki dandik çin işi zaten plastiğinden v.s belli ediyor kendini ayar tekerleri bile korkuyorum elimde kalacak çok fazla oynayınca insan hissediyor allah muhafaza düşse müşse sanırım asla sağlam bi tarafı kalmaz.

• Birkaç mesaj önce yazdım, yine yazayım tam boy olayı hakkında, raver yoksa bırakacak fotoğrafı. :) . 4000 x 3000 monitör bulabilirseniz, yada tam boy çıktısını alabilirseniz fotoğraflarda kalite bozulmadığını görürsünüz. Ama şu an elimizde bulunan monitörler, en iyi Full HD olsa bile 1920 x 1080p çözünürlükte, 4000 x 3000 boyutlu fotoğrafın az bi kısmını görebiliyor. Bi nevi zum yapmış, kroplamış gibi oluyor. O da haliyle bozuk gösteriyor. Hasselbladla çekseniz sonuç değişmez, yine aynı olur. Aynı olurdan kastım, kalite belli bir miktar düşer. Ha kalitenin kat be kat düşmüş hali hepimizi tokatlar, orası ayrı. Ama düşer. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G1Y071N -- 17 Eylül 2011; 22:59:27 >
  • En fazla 30sn, bulb modu olmadığı için daha fazla pozlama yok.
  • Bilmiyordum, bu kadar yazı yazacağınıza makineyi elinize alıp M modunda tekerleği bi iki kere ileri geri yapıp bulmuş olabileceğinizi düşündüm sadece, özür dilerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: G1Y071N

Birkaç mesaj önce yazdım, yine yazayım tam boy olayı hakkında, raver yoksa bırakacak fotoğrafı. :) . 4000 x 3000 monitör bulabilirseniz, yada tam boy çıktısını alabilirseniz fotoğraflarda kalite bozulmadığını görürsünüz. Ama şu an elimizde bulunan monitörler, en iyi Full HD olsa bile 1920 x 1080p çözünürlükte, 4000 x 3000 boyutlu fotoğrafın az bi kısmını görebiliyor. Bi nevi zum yapmış, kroplamış gibi oluyor. O da haliyle bozuk gösteriyor. Hasselbladla çekseniz sonuç değişmez, yine aynı olur. Aynı olurdan kastım, kalite belli bir miktar düşer. Ha kalitenin kat be kat düşmüş hali hepimizi tokatlar, orası ayrı. Ama düşer. :)

iyi de biz diğer makineleri karşılaştrıken de aynı ekranı kullanıyoruz. eşit şartlarda mukayese ediliyor sonuçta.

• ördek resimleri revaçta bu aralar
  • quote:

ördek resimleri revaçta bu aralar

Tam boy lütfen
  • Ben tam boyu napacaksınız onu merak ediyorum.Tamam tam boyda bozuluyor.Ama siz bunu alıyorken tam boyda bozulmuyor diye mi aldınız.Lütfen biraz mantıklı olalım.Hangimiz 4000*3000 baskı alırıız.1024*768 baskı bile bize göre büyük gelir ki orada yeterlii verimi alırız.Tam boy isterseniz benim önerilerim olacaktır makina için ama iş bütçe işi.Şu anda elimde para olsa bende DSLR almak isterim.Ancak yoksa su anlık en iyi DSLR-Like FUJİ s200exr.Bu yüzden boşuna kendimizi üzmeyelim bence.Bence daha kompozisyona ve konuya odaklanalım.Emin olun güzel fotolar çekebiliriz.Özellikle macro modunun çok iyi olduığunu söyleyebilirim.

İyi Çekimler!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: G1Y071N

Birkaç mesaj önce yazdım, yine yazayım tam boy olayı hakkında, raver yoksa bırakacak fotoğrafı. :) . 4000 x 3000 monitör bulabilirseniz, yada tam boy çıktısını alabilirseniz fotoğraflarda kalite bozulmadığını görürsünüz. Ama şu an elimizde bulunan monitörler, en iyi Full HD olsa bile 1920 x 1080p çözünürlükte, 4000 x 3000 boyutlu fotoğrafın az bi kısmını görebiliyor. Bi nevi zum yapmış, kroplamış gibi oluyor. O da haliyle bozuk gösteriyor. Hasselbladla çekseniz sonuç değişmez, yine aynı olur. Aynı olurdan kastım, kalite belli bir miktar düşer. Ha kalitenin kat be kat düşmüş hali hepimizi tokatlar, orası ayrı. Ama düşer. :)

iyi de biz diğer makineleri karşılaştrıken de aynı ekranı kullanıyoruz. eşit şartlarda mukayese ediliyor sonuçta.

Son cümlede bundan bahsettim ya, kalite düşüyor sonuçta. Ama tabii Hasselblad'ın düşmüş kalitesiyle bi SLR-Like'ın kalitesini kıyaslamak ne anlama geliyor bilemiyorum..

Anadolu Karameleği
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.