Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle bir durum varsa sorun çekenindir.Senindir benimdir.Merak etme.o güvercin fotonda biraz fazla pozlama var ayarlarla oynayarak güzel kareler elde edeceksin merak etme.
  • Fujifilm sorunlu makine yapmış da, bunu ürünleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen fotoğraf siteleri, uzmanlar değil de aynştayn DH üyeleri mi çakmış?

Tam boyutta görünteleyebilecek monitörleri mi varmış, 4000 x 3000 piksellik de bu kanıya varmışlar? Fotoğrafları tam boyutta açtığında 17" bir monitörde fotoğrafın yaklaşık 4'te biri 5'te biri görünüyor. Tamamına bakmak için hareket ettirmek gerekiyor. Yani ilk açıldığında yüzde 80 crop varmış gibi düşünün. Yüzde 80 krop, hangi makinede olursa olsun netlikte bariz sorunlar yaratır..

Ayrıca makineyi kaldırır atarım makineyi olayına da hiç girme, kimse 1 günde fotoğrafçı olmadı. Fotoğraf sabır isteyen iş. Bi önceki sayfada paylaştığım sinek fotoğrafı vardı. Kullandığım aparat netliği çok kısıtlıyor, net bi fotoğraf elde edemiyordum. O kareyi alabilmek için toprağa yatılı 15 dakika bekledim, 50 kare denedim, milletin ilginç bakışlarına maruz kaldım. Bel fıtığı oluyordum az daha. Ama sonunda iyi kötü çıktı bişeyler..

• Ustalarım şuna bakın birde karşılaştırma için ilk foto dandik canon a550 diğeri bizim makina sanki bizi makinayı ezmiş netlikte.

CANON A550

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

-----------------------------------------------------------------------------
    Fujifilm S200EXR

Adaletli bir karşılaştırma olsun diye ikisinide aynı boyuta getirdim (1600x1200) gerçi tarih olarak aralarında yıllar var ama neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

like makinelerin kötü tarafı tam yakınlaştırmada iğrenç bir görüntü vermesi,ama ufaltılmış halinde makro kaliteli,harika renkler ve süper netlik.6mp e kadar güzel,ondan sonra yakınlaştırınca işin rengi değişiyor malesef,eline sağlık macropolo güzel bir kare

Arkadaşlar nerdeyse 40 kusur sayfayı inceledim gördümki bizim makinalar tam boyutta 4000x3000 gerçekten fotolar berbat görünüyor sanırım sadece benim makinaya has değil nasıl olurda kimse dert etmiyor anlamış değilim..

Malesef dediğiniz gibi değil, fotoğraflarınızı incelediğimde sert ışık altında ve yüksek iso lu fotoğraflar gördüm bu durumda böyle çıkması normal. Ayrıca elinizdeki like makinedir tam çözünürlükte slr gibi sonuç vermez kaldı ki slr makinelerde bile objektif kalitesine bağlı olarak tam çözünürlükte kötü sonuçlar mümkündür. Bence bunlara fazla takılmayın. Fotokritik gibi sitelerdeki fotoğrafları inceleyin mümkünse exif değerlerine bakarak tekniği anlamaya çalışın bunu yaparken kendi makinenizle sınırlı kalmayın. Makinenizde sorun var mı anlamak istiyorsanız 100iso da aydınlık ortamda yakın çekim (makro) denemeler yapın görüntü sizi tatmin etmezse kendinize bir dslr alın. Ayrıca lensinizi de temiz tutun, uv filtreniz kalitesiz ise bu da görüntü kalitesini bozar.

• quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

quote:

like makinelerin kötü tarafı tam yakınlaştırmada iğrenç bir görüntü vermesi,ama ufaltılmış halinde makro kaliteli,harika renkler ve süper netlik.6mp e kadar güzel,ondan sonra yakınlaştırınca işin rengi değişiyor malesef,eline sağlık macropolo güzel bir kare

Arkadaşlar nerdeyse 40 kusur sayfayı inceledim gördümki bizim makinalar tam boyutta 4000x3000 gerçekten fotolar berbat görünüyor sanırım sadece benim makinaya has değil nasıl olurda kimse dert etmiyor anlamış değilim..

Malesef dediğiniz gibi değil, fotoğraflarınızı incelediğimde sert ışık altında ve yüksek iso lu fotoğraflar gördüm bu durumda böyle çıkması normal. Ayrıca elinizdeki like makinedir tam çözünürlükte slr gibi sonuç vermez kaldı ki slr makinelerde bile objektif kalitesine bağlı olarak tam çözünürlükte kötü sonuçlar mümkündür. Bence bunlara fazla takılmayın. Fotokritik gibi sitelerdeki fotoğrafları inceleyin mümkünse exif değerlerine bakarak tekniği anlamaya çalışın bunu yaparken kendi makinenizle sınırlı kalmayın. Makinenizde sorun var mı anlamak istiyorsanız 100iso da aydınlık ortamda yakın çekim (makro) denemeler yapın görüntü sizi tatmin etmezse kendinize bir dslr alın. Ayrıca lensinizi de temiz tutun, uv filtreniz kalitesiz ise bu da görüntü kalitesini bozar.

Ustam üstteki fotoların hepsini 100 isoda çekdim, ayrıca kenko uv filtre takılı 20 kusur tl ye almıştım aldığımdan beri makinaya bu sorun olabilirmi?

• Bu arada başka bi yerdede sordum vizör mü ne yanında bi tırtıklı teker var ondan olabilir dediler acaba o ayarmı.?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ustam üstteki fotoların hepsini 100 isoda çekdim, ayrıca kenko uv filtre takılı 20 kusur tl ye almıştım aldığımdan beri makinaya bu sorun olabilirmi?

Muhtemelen sorun filtre kaynaklıdır... Birde filtresiz deneyin fakat dediğim gibi 3000 - 4000 tl lik objektifler dururken, aps-c ya da 35mm sensörlü dslr ler dururken aynı performansı minicik sensörlü bi makineden beklemek olmaz tamam iyidir hoştur s200exr ama bi yere kadardır... Şu anda Canon 60D kullanıyorum s200exr eşimde, aralarında bariz farklar mevcut ama yinede konu makro olunca compact ya da like makinelerin objektifleri 1 adım önde (Tabi dslr lerdeki makro objektifleri saymıyorum)...

Fotoğraflarınıza tekrar baktım, ışığın sert olduğu ortamlarda çekilmiş, biraz daha uygun zamanlarda mesela güneşin batışına 2 saat kala gibi zamanlarda çekeceğiniz fotoğraflar sizi daha çok tatmin edecektir. Sırf fotoğraf olsun diye çektiğiniz şeyler de asla size güzel görünmez, makineniz olanı güzelleştirmez siz ne görürseniz o da onu çeker.. İşin teknik kısmına biraz daha ağırlık vermenizi öneririm. Fotoğrafta Kompozisyon konulu başlıkları internette aratıp okuyun derim... Fotoğraf aslında resim yapmak gibidir, objeniz belirgin, kargaşadan uzak sade ve güçlü kompozisyonlar her zaman etkiyi arttırır. İsterseniz dslr kullanın isterseniz kompakt makine kullanın bu kurallar çerçevesinde çektiğiniz her fotoğraf etkili olacaktır, makinenize fazla takılmayın derim.

• quote:

Bu arada başka bi yerdede sordum vizör mü ne yanında bi tırtıklı teker var ondan olabilir dediler acaba o ayarmı.?

Onu diyen arkadaşa selamlar burdan....

Onunla alakası yok, gösterdiğiniz şey gözü bozuk olanların kendi gözlerine göre netliği ayarlamalarını sağlayan ayar yeridir. Fotoğrafa bi ekisi yoktur.

• quote:

quote:

Bu arada başka bi yerdede sordum vizör mü ne yanında bi tırtıklı teker var ondan olabilir dediler acaba o ayarmı.?

Onu diyen arkadaşa selamlar burdan....

Onunla alakası yok, gösterdiğiniz şey gözü bozuk olanların kendi gözlerine göre netliği ayarlamalarını sağlayan ayar yeridir. Fotoğrafa bi ekisi yoktur.

Bende sevinmiştim benim netlik problemi belki bu ayarla düzelir diye, bu arada @macropolo hocam siz ne diyorsunuz benim fotolara makinam bozuk olabilirmi? Servise gitmeme gerek varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Mert bu uygulamayı hemen başlatıyorum

Iso 100
    1/350Sn
    F5.6

Şuna ve birçok fotoğrafa baktımda 5mp de bile gerçekten hiç net keskin değil fotolar sanırım bizim makinalar buraya kadar yapabiliyor elinden geleni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 16 Eylül 2011; 0:02:24 >

• raver bence burada makinayı yereceğin sürede biraz çekim yapmayı denesen gelişeceksin emin ol.Biraz denedin geliştirdin biraz ama hala yol alacaksın.Bazı değerlerin yanlış oluyor.Ayrıca Makinamız tabii ki bir 550D değil.Ama unutma 550D +18-55 de bir s200exr değil macro da.Kendini boşuna yoruyorsun.Fotoğraf çek.fotokritikte fotoğrafları incele.s200exr kullanan arkadaşları incele fotokritikte.Göreceksin ki dediğin gibi sorun yok.Fotoğrafta herşey önemlidir.Hava durumu ışık ayarlar o anki titremen ve çekim açısı.Mesela farkli makinalarla farkli zamanla çekilmiş fotoğrafları karşılaştıramazsın.Anladığım kadarı ile senin gözün çok çok yüksekte.Ama böyle şeyler elde etmeks istersen 60D bile yetmez yanına makina kadar lens alman gerekir.

Bence makinaya suç atmayı bırak ve denemeler yap.Ve fotoğrafları incele.Buraya koyman önce örneğin bir nesnenin çok değişik ayarlarda çekimlerini yap ki ayarların ne işe yaradığını anla.Sonra beğenmeye başlayınca buraya ayarlarınla birlikte yaz ki yönlendirsin arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

raver bence burada makinayı yereceğin sürede biraz çekim yapmayı denesen gelişeceksin emin ol.Biraz denedin geliştirdin biraz ama hala yol alacaksın.Bazı değerlerin yanlış oluyor.Ayrıca Makinamız tabii ki bir 550D değil.Ama unutma 550D +18-55 de bir s200exr değil macro da.Kendini boşuna yoruyorsun.Fotoğraf çek.fotokritikte fotoğrafları incele.s200exr kullanan arkadaşları incele fotokritikte.Göreceksin ki dediğin gibi sorun yok.Fotoğrafta herşey önemlidir.Hava durumu ışık ayarlar o anki titremen ve çekim açısı.Mesela farkli makinalarla farkli zamanla çekilmiş fotoğrafları karşılaştıramazsın.Anladığım kadarı ile senin gözün çok çok yüksekte.Ama böyle şeyler elde etmeks istersen 60D bile yetmez yanına makina kadar lens alman gerekir.

Bence makinaya suç atmayı bırak ve denemeler yap.Ve fotoğrafları incele.Buraya koyman önce örneğin bir nesnenin çok değişik ayarlarda çekimlerini yap ki ayarların ne işe yaradığını anla.Sonra beğenmeye başlayınca buraya ayarlarınla birlikte yaz ki yönlendirsin arkadaşlar.

Ustam çok haklısın görüşüne katılıyorum sadece bendeki makina sorunlumu yenilenmiş v.s diye canım sıkıldı biri net olarak deseki sorun yok unutup devam edeceğim gerçekten.

• Makinanızı nereden aldınız?
  • abd den bizamerikadayızdan.
  • @Raver,

Pm'ni aldım. Benim s200exr ile çektiğim fotoları sana yollayacam. (Bulabilirsem Ham halini)
  • @ raver,

Geçen sayfada Eos 7D ile çekilmiş bir fotoğraf göstermiştin. Söylediğine göre profesyonel biri tarafından çekilmiş. Tam boyda bu fotoğrafı tekrardan incelersen belki için rahatlar. Tekrar linkini koyayayım.

http://a.yfrog.com/img807/6451/mt6n.jpg
  • tam ekran fotoğrafa bakınca pixel dağılacaktır elbette asıl önemli olan ne kadar dağıldığıdır..eğer fotoğrafda gözünüzü yoracak bir durum oluşuyorsa bu kesinlikle titreme sorunudur normal boyutta anlaşılmaz ama tam boy bakınca ortaya çıkar..eğer sadece gürültü (noise) artıyorsa bunda bir sorun yoktur haa isoya bakılır yüksekse yapacak bir şey yok.ki bu durumda bazen 100 iso bile fazla olabiliyor ki bizim makinenin en alt değeri bu bazı aletler 40 lara 50 lere düşüyor...düşük iso rakamlarında aradaki kumlanma farkları daha da belirginleşiyor..yani 800 iso ile 1600 arasındaki fark çok belli olmaz ikisi de çok kumlu çıkar zaten ama 100 iso ile 50 iso arasında ciddi farklar vardır..bunu bir yerden okuyup öğrenmedim sadece tecrübelerim ve denemelerimden anladığım şey bu..ve yüksek enstantene.... eğer ışık azsa yapacak hiç bir şey yok mecburen düşük ens 1/10 gibi ya da gece manzaralarında 5-8'' gibi..tripod bile çaresiz kalır bu durumda bu yüzden 30 tl ye de tripod vardır 5000 tl ye de tripod vardır..ucuz bir tripod yerine (ki bendeki 30 tl) duvara sabitlemek daha daha caziptir..sonuçta makinenin diyafram bıçakları fotoğrafı çekerkenki açılıp kapanmasında bile makineyi sarsıp fotoğrafı bulanıklaştırabilir..bunun için en iyisi yüksek enstantenedir ve bunun içinde gerekli şey bol bol ışıktır..hele hele zoom yapılıyorsa 1/500 ens nin altında net foto beklemeyin..ben bunları bizim alet için söylürum 70.000 euro ya hasselblad alırsanız durum değişir.siz koşarken başka koşan birisini çekersiniz hiç de bişey olmaz..makinenin sınırlarını bilmek beklentileri ona göre ayarlamak fotoğraf kalitesini olumlu etkileyecektir..raver dostum makinen gayet sağlam emin ol netlik sorunu hatası filan ıvır zıvır hiçbirşey yok..fotoğrafı kağıda bastırıp 1 metre karelik bir poster çıkaracaksan rahat rahat çıkarırsın zaten bu durumda en büyük belirleyici baskı makinesinin ve kağıdın kalitesi ve türüdür..fotoğraflara tam boyutlu bakmaktan vazgeç pc de tam ekran yeter..ki benim monitör 20'' ve ben tam ekran bakar geçerim..eğer dev bir poster yapacaksam ki hiç bastırmadım henüz..o zaman tam boyut yap bak aşağı yukarı kaça kaç boyutta bir fotoğraf bastırabileceğine zaten karar verirsin..baskıyı yapacağın yerde zaten sana optimum ölçüleri verir..yukarıdaki güvercin fotoğrafını 1,5 metreye 1 metre olarak kaliteli bir kağıda ve kaliteli bir makinede hiçbir sorun yaşamadan bastırabilirsin..herzaman olabilecek en yüksek enstantene ve en düşük iso..

• bu arada berna laçinin kocasının fotoğrafında kesinlikle titreme problemi var manzaranın kalabalık bir fotoğraf türü olmasından dolayı düz bakınca anlaşılmıyor ama tam boyutta bu kabak gibi ortada..birde senin güvercinde netleme alanı problemi var nu makineden değil ama senle alakalı..tam boyut bakınca sigara izmaritine bir bak bir de güvercinin kafasına bak netlik izmaritin olduğu bölge ve kuşun kuyruğuna doğru..kafasına odaklansaymış en azından gövdesine olsaymış daha farklı olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrucci82 -- 16 Eylül 2011; 13:19:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: petrucci82

bu arada berna laçinin kocasının fotoğrafında kesinlikle titreme problemi var manzaranın kalabalık bir fotoğraf türü olmasından dolayı düz bakınca anlaşılmıyor ama tam boyutta bu kabak gibi ortada..birde senin güvercinde netleme alanı problemi var nu makineden değil ama senle alakalı..tam boyut bakınca sigara izmaritine bir bak bir de güvercinin kafasına bak netlik izmaritin olduğu bölge ve kuşun kuyruğuna doğru..kafasına odaklansaymış en azından gövdesine olsaymış daha farklı olurdu..

@musakka üstat "berna laçinin kocasının fotosundada netlik problemi var tam boyutta doğal bu" deyince biraz rahatlamıştım, ancak şimdi siz titreme sorunu var deyince tekrar üzüldüm demekki titretmese tamamen her yer net çıkacakmış.Yani üst seviye makinalarda full boyut tam net çıkabilir demek oluyor bu.
    Ancak gel görki nette araştırma yaptım d3 ler olsun mark2 ler v.s bazı full boyut fotolar gördüm tam boyut net olmayan çok kafam karıştı, aramaya devam ediyorum tam boyut bozulmayan işlenmemiş bir manzara fotosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 16 Eylül 2011; 14:25:39 >

• Şunlar beya güzel bence normalde böyle görünse tam boyda bizim fotolar çok iyi olur;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 16 Eylül 2011; 14:40:03 >

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.