Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

raver koyduğun fotoğrafların çekim tekniklerini de yazarsan yorumlarız burada.Ama bence fazla pozlanmış gibi arka tarafta vinç gözükmüyor bile.

üstat exif de görünmüyormu?
  • Resimleri koyarken çektiğin ayarları yaz buraya ama bu fotolar da enstantane fazla gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Resimleri koyarken çektiğin ayarları yaz buraya ama bu fotolar da enstantane fazla gelmiş.

makina üzerindeki ayarları soruyorsan hatırlamıyorum.
    bu pozlama dediğin enstantane ile aynı şeymi?
  • Eve pozlama demek entantane ayarı anlamında.Buraya çektiğiniz fotoları koyarken şu tabloyu da koyarsanız iyi olur sizin için.
    ISO:Çok çok zor durum harici 100 kalsın.
    f:Çekimine göre ayarlarsın.
    Enstantane:Çekimine göre ayarlarsın.
    Öncelikle bu ayarları hangisinin ne işe yaradğını ve hangi etkiyi gösterdiğini incele.Sonra denemeler yap sürekli ve internette gördüğün fotoları incele.Burayada koyarsan yardımcı olmaya çalışırız.
  • hep diyorum çekdiğimiz fotoyu anında tam boyut görsek çok hızlı öğreneceğiz ama imkan yok malesef ufacık lcd ekrandan birşey anlaşılmıyorki.
    kolaya kaçsakda P modunda çeksek yeterli kaliteyi alabilirmiyiz yada şöyle söyleyeyim M modu beceremiyorum (AUTO - P - EXR) modları arasından en yüksek kaliteyi hangi modda alabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 9 Eylül 2011; 23:11:44 >
  • Bence m modda çekersen o lcd de bile ayrıntı gözüküyor.Ama illa outo istiyom dersen p sana en çok işini görür herhalde ama o zaman cihazın anlamı kalmaz.kompakta aynı işi yapar.
  •  FUJİ  S200EXR (ana başlık)
  • Ayhan, mesela o ay resminin exif bilgileri nedir acaba? makro açık mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

hep diyorum çekdiğimiz fotoyu anında tam boyut görsek çok hızlı öğreneceğiz ama imkan yok malesef ufacık lcd ekrandan birşey anlaşılmıyorki.
    kolaya kaçsakda P modunda çeksek yeterli kaliteyi alabilirmiyiz yada şöyle söyleyeyim M modu beceremiyorum (AUTO - P - EXR) modları arasından en yüksek kaliteyi hangi modda alabilirim?

Auto ve EXR modlarında ISO hep tavanda, o yüzden P modunu tercih edin. ISO ve flaş sizin kontrolünüzde olacağı için, kumlanmaları önleyebilirsiniz.
  • Ay fotoğraflarımda full zoom ve dijital zoom kullanıyorum.Ondan sonra istediğin kalite elde edemezsin picassa ve photoscape te çeşitli düzenlemeler yaptım.Kırpma ve noise giderme.Ama hala uğraşıyorum.
  • Exif:
    f:8
    ISO:100
    Enstantane:1/100
    Kırpma ve keskinlik verildi.
     FUJİ  S200EXR (ana başlık)
  • Bu fotoyu yorumlayabilirmisiniz arkadaşlar?

• quote:

Bu fotoyu yorumlayabilirmisiniz arkadaşlar?

Amatör birisi olarak yorumlayım. Kareyi biraz daha aşağıya doğru indirseydin daha iyi olabilirdi. Fotoğrafı yukardan aşağıya doğru 3 eşit parçaya bölersek en üstteki 1 parça gökyüzü, alttaki 2 parça kara ve deniz olsaydı daha güzel olurdu. Ben de National Geographic fotoğrafçılık okulu cd'lerinden öğrendim

• Makro

• quote:

Orijinalden alıntı: seth86

quote:

M Modunda denemeler yapmaya başladım, kendimi geliştirme adına çekdiğim fotoyu yorumlabilirmisiniz neyi doğru neyi yanlış v.s yapmışım.

Arkada gökyüzü bembeyaz çıkmış mesela ben de bu hatayı yapıyorum ama nasıl düzeltileceğini bilmiyorum, bilen biri bizi aydınlatır umarım:)

Gökyüzünün beyaz çıkması normal zaten beyaz çıkmasa kamyon ve kamyonun olduğu gölgedeki nesneler karanlık çıkacaktır ancak normal çekimlerde estantane-diyafram-iso üçlüsü ile M modda zamanla pratik yapılarak çözülebilecek bir durum.

• Maden konu alan derinliği;

• Haftasonu çekdiğim fotolar (P - S - M) Modları kullandım tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu bilemiyorum güneştenmidir nedir çok göz alıyordu bembeyaz keskin berbat bir ışık yada ben rezil ettim.
    Asıl canımı sıkan iyiye gitmesi gerekirken bu son fotoların tam rezalet oldu hevesim iyice kaçmaya başladı sanırım makinay kuytu bir köşeye kaldıracağım yıldırdı beni bu iş
    Bu arada en çok canımı sıkan ise telafisi olmayan bu çekimler bir daha kalkıp oralara gidemem çok zor ve hiç EXR ve Auto modu kullanmadım keşke kullansamıydım acaba bunlardan çok daha iyi sonuç alırmıydım?

• Fotoğraf için ışık şarttır ama güneşin tepede olduğu ışık iyi değildir.
    Sebebi de güneş vuran yerler o saatte çok parlak, gölgeler ise çok koyudur.
    O nedenle güneşin tepede olacağı an fotoğraf çekiyorsanız, böyle ışık sorunları normaldir.
    Sakın keyfiniz kaçmasın. Burada yapılacak seçim, sizin için fotoğrafta önemli olan ne ise onun ışığını tutturup,
    diğerlerini kafaya takmayacaksınız.
  • Fotoğraf için en uygun saatler güneşin çok etkili olmadığı saatlerdir, sabah 7-8 ve akşam güneş batmadan önceki 1 saat gibi. Öğle çekilen fotoğrafların böyle çıkması normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Bu fotoyu yorumlayabilirmisiniz arkadaşlar?

Amatör birisi olarak yorumlayım. Kareyi biraz daha aşağıya doğru indirseydin daha iyi olabilirdi. Fotoğrafı yukardan aşağıya doğru 3 eşit parçaya bölersek en üstteki 1 parça gökyüzü, alttaki 2 parça kara ve deniz olsaydı daha güzel olurdu. Ben de National Geographic fotoğrafçılık okulu cd'lerinden öğrendim

Bu arada bu fotoyu ben çekmedim berna laçin in kocası eos 7d ile çekmiş nette rastladım, ayrıca kendisi kocam tam profesyonel diyor şaşırdım bu fotoyu bile eleştirdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 12 Eylül 2011; 14:24:53 >

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.