Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar ben bir türlü ayar tutturamadım üstte sizden gövde üzerindeki ayarlardan hangilerini nasıl kullanıyorsunuz diye sormuşum sağolsun bir kaç kişi cevap yazdı keşke daha çok fikir gelse idi.Neyse şimdi sizlerden "Çekim Ayarları" menüsünden hangi seçenekleri kullanıyorsunuz hangileri daha verimli rica edeceğim, özellikle;

- Görüntü Kalitesi
    - Devingen Alan
    - Film Benzetimi
    - İnce Beyaz Ayarı
    - Renk
    - Renk Tonu
    - Keskinlik
    - Gürültü Azaltma
    - AF Kipi
    - Pzl Dzs Basamakl.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 29 Ağustos 2011; 10:24:02 >

•  FUJİ  S200EXR (ana başlık)
  • ayhan bey yanlış anlamazsanız foto çok kötü çıkmış bendede durum aynı sanırım bu makinalar çok basit kötü yusufcuk net değil renkler soluk v.s.
    tekrar söylüyorum size değil lafım makinaya.

Şöyle bir makro çekemiyoruz.

Üstelik bununla çekmiş bu fotoları;

quote:

Pentax k200D’e geçtim. Makro kullanım için, genellikle eski SMC Pentax-M 50mm f1.7 veya Pentax Takumar Bayonet 28mm f2.8i uzatma tüplerine ters bağlanmış şekilde kullanıyorum. Işıklandırma içinse ev yapımı diffuser (yumuşatıcı) ile Vivitar Thryistor flash kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 29 Ağustos 2011; 20:55:01 >

• Bence öncelikle makinanın sınırlarını bilmen gerek ve bazı durumları ayırt etmen gerek.Benim koyduğum senin gösterdiğin tarzda bir macro değil close-up çekimdir.Yani yakın çekimdir.Siz 2000TL ye bir 600D alsanızda o fotoğrafı çekemezsin.Özel lenslerin olması gerek.Ayrıca benim koyduğum fotoğraf en iyisi demem ama vuran ışığa rağmen yusufçuk gayet belirgin arka plandan ayrılmış.Zaten daha güzellerini görmek istersen fotokritikten gavurdağlı nın profilini incelemeni öneririm.Ondan sonra makina yetersiz dersin belki.
    İyi Bayramlar bu arada.
  • evet fotokritikdeki ''gavurdağlı'' benim bu makineyi almamdaki en büyük sebeplerden birisidir..ama şu an kendisi canon a geçmiş yeni fotolarını canon la çekiyor artık..ama s200 ile yarattığı harikalar var..tavsiye ederim bir bakın
  • @raver bu makinenin nesini beğenmedim anlamadım..yusufçuk fotoğrafı da bu makineyle çekilebilecek gayet güzel bir makro bence..ne demişler nekaa ekmek okaa köfte..650 tl likk s200exr ile 65.000 eouroluk hesselblad aynı olmayacaktır..veya 6500 tl lik başka bir makine ayrıca işin bir de ekipman boyutu var ki o da ayrı bir dert..örneğin raynox makro lensin metini çok duydum..almayı düşünüyorum bu aralar..bizim makineler ile makro çekmek için mantıklı bir çözüm bence harici flaşım ve tetikleyicim de var..bir de raynox alırsam yukarıdakelere yakın bir makro çekebilirim sanırım..herhangi bir ekstra masraf yapmadan nikon d90+18-105 la bile s200exr dan daha iyi makro çekemedim..3000 tl lik alet sonuçta ama ona da ekstra şeyler gerek..s200exr iyimidir kötümüdür bilemem ama kesinlikle parasının üstünde bir makinedir..herkese İYİ BAYRAMLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrucci82 -- 1 Eylül 2011; 1:41:33 >

• fotokritikteki fotoğraflara bakın benim çektiğim yusufcuklar var orada görürsünüz bu makina nasıl makro çeker... Fotoğraf çekmek bilgi ve zamanlama işidir aynı makinaya sahipsiniz diye aynı kareleri yakalayacaksınız diye bi garanti yok ama size bi tüyo vereyim bu makinede makro için makro moduna alın sonuna kadar zoom yapın ve 1-1,5 metre mesafeden çekin o zaman yusufcuk ya da o boyuttaki canlı ya da çiçekleri çok güzel pozlarsınız, ortamın çok ışıklı olmasına dikka edin makro için sert ışık doğru kullanıldığı taktirde çok iyi sonuç verir... FK kullanıcı adım onur_erozkan
  • macropolo tebrikler raynox ve s200 ikisi bir arada çok iyi olmuş ben de bir tane alacam inşallah
  • petrucci82Ben gavurdağlı ile konustum yakın zamanda kelebek fotoğrafı üzerinde çok iyi çalışmaları var ve bunları hala s200exr ile çekiyor.

macropoloSizi fotokritikten biliyorum.Ama üstte de belirrtiğim gibi benim amacım yusufçuğun gözündeki lekeleri çekmek değildi.Genel olarak bir yakın çekim yapmıştım.Bu çekimler hoşuma gidiyor.Kelebek,yusufçuk bunları çekmesi gayet zevkli.bu arada dediğin gibi kelebek çekerken çok yaklaşamazsam 1 metreden sadece macro ya alıyorum.O zaman netlemede sorun çıkmıyor ve güzel işler çıkabiliyor.

• "Şöyle bir makro çekemiyoruz."....

s200exr bir makro makinesi değil ama makinenin performansından hala tatmin olmadıysanız bir de flick-r daki çekilmiş fotolara bir bakın

http://www.flickr.com/photos/31969276@N08/6096801281/in/pool-1246115@N22
  • Arkadaşlar bugün dışarı çıkıp biraz foto çekdim ancak fotolar beni hiç tatmin etmedi.

P modu (çok kötü gürültülü net değil v.s nedense.)

Manzara modu (Sanki biraz daha iyi gibi ama yinede kötü)

Kısaca arkadaşlar fotolar beni hiç tatmin etmiyor sanki en basit kompak bir makina ile çekilmiş gibi, nerede hata yapıyorum yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 4 Eylül 2011; 0:51:41 >

• raver dostum P modunun otomatik moddan tek farkı iso ayarın sen belirlersin..o yüzden başarısız sonuçlar alırsın..manuel mod gibi bir nimet varken P modu fotoğraflarına yazık eder..ve genelde bu enstanteneyi düşük vermesinden kaynaklı..makinenin sağ alt köşesinde sarı renkli makine simgesi çıkıyorsa o fotonun bulanık çıkması kesin gibi birşeydir..şimdi bu makineyi kullanmasam ve deli gibi fotolar çeken adamları görmesem acayip fotoğraflar görmesem tereddüt ederdim ama hayır bu makine d-slr ayarında bir alettir.nikon L100-D70-D90-D3000-D100-canon450D gibi slr makineleri herseferinde kendi makinemle aynı yere sabitleyip eşit koşullarda tesete tabii tutmuş biri olarak söylüyorum..bu aletlerden hiç geri kalmıyor..biraz daha sabır biraz daha deneme ile güzel sonuçlar alacağına inanıyorum.bu arada çok usta adamlar bile bazı fotoğrafların zor bazılarının ise imkansız olduğunu kabul ediyorlar..örn: gece koşan bir adamı ortamla birlikte çekmek..ne bilim bir süre sonra;hangi kare kaç diyafram kaç enstantene kaç iso diiye daha çekmeden karar verebiliyorsun...kurcala biraz daha...aynı şehirde olsak buluşup gezelim derdim..çekerdik kuşu böceği..ama şimdilik günlük 200 kare çekim yap sonra 300 sonra 500 derken çok şey değişecektir..daha sonra pc olaylarına bak..Photoshop öneririm..

• Şu çekdiğimiz fotoları anında büyük boy görebilsek öğrenmemiz çok daha hızlanacak, bunu konu olarak açtım ama kimse doğru düzgün cevap vermedi akşam eve gelip pc ye attığımızda iş işten geçiyor nerde ne ayar yaptık hafızada kalmıyor en sonunda yanımda büyük bir ekran taşıyacağım anında görmek için.
  • raver Öncelikle makinanı hemen M moduna al ve internette çekim tekniklerini arat.Ardından gelen önerileri tek tek yapmaya çalış.Manuelde kullanmassan bu işi tam olarak anlayamazsın.
    Ayrıca çektiğin fotoların exif bilgilerini fotolara bakarken görebiliyorsun.Ama öncelikle bu teknikleri öğrenmeye çalışman gerekir.
  • Fotoğraflta IQ çok iyi değil, sadece Raynoxla birlikte büyütme miktarını göstermek amacıyla birkaç kare yükleyeyim. Evde yapacağım bir diffüzörle sonuçların değişeceğine eminim. Sert ve kötü ışıkla çektim çünkü. flickr'daki nizios da diffüzöre dikkat çekti. Makine küçümsenecek bi alet değil arkadaşlar, DSLR'den geçen biri olarak söylüyorum...

http://flic.kr/p/afqbFe
  • quote:

Orijinalden alıntı: G1Y071N

Fotoğraflta IQ çok iyi değil, sadece Raynoxla birlikte büyütme miktarını göstermek amacıyla birkaç kare yükleyeyim. Evde yapacağım bir diffüzörle sonuçların değişeceğine eminim. Sert ve kötü ışıkla çektim çünkü. flickr'daki nizios da diffüzöre dikkat çekti. Makine küçümsenecek bi alet değil arkadaşlar, DSLR'den geçen biri olarak söylüyorum...

http://flic.kr/p/afqbFe

muhammet ciim fotoğrafına bayıldım bunu raynoxla mı çektin?eğer öyleyse hemen alıyorum

• Aynen abi raynoxla çektim. Bide senin flaştan aldım onunla.

Bu ne ile çekildi, ayrıca raynox nedir nerde satılır?
  • Bence google a yazsan bilgi alabilirsin aradığın konu hakkında.Hem bu girdiğin sitelerden birkaç yöntem öğrenebilirsin.Tavsiye ederim.

raynox macro ve close-up çekim için kullanılır.
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.