Şimdi Ara

Fuji s5600 ile ilgili bir soru ??..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fuji s5600 makinem var. Otomatik ayarında, iso' yu kendim ayarlayabiliyorum, 64' e getirip kumlanmadan kısmen kurtulabiliyorum fakat bu sefer de makineyi sarstığım için fotolar net çıkmıyor. Ardından sarsıntı önleyici moda geçiyorum, fakat burda makine iso ayarını benim yapmama izin vermiyor, fotoğraflar net de olsa, kumlanma sorunu ortaya çıkıyor ( gerekli olmadığı halde 800 iso ile foto çekiyor..)
    -
    Bu makinede aynı anda hem sarsıntı önleyiciyi kullanabilmemin hem de iso ayarını yapabilmemin bir yolu var mı ?

Teşekkürler...

• bu makinede mekanik bir sarsıntı engelleyici sistem olmadığı için isoyu yüksek tutarak perdeyi hızlandırıyor.
    fujide halen optik veya ccd ile sarsıntı önleme özelliği yok maalesef;sorunuzun cevabı ise büyük ihtimalle hayırdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicariouS -- 3 Kasım 2006; 22:40:08 >
  • istedigin seyin malesef fuji s5600 de yapamassin ama sana bir tavsiye cekimlerini aperture modda yap isoyu 64 e ayarla boylelikle optimum estantene degerini malina kendisi sececek boylelikle cok karanlik olmayan ortamlarda titremeden kaynaklanan netlik bozulmalarinin bir nebze onune gecebilirsin....
  • cevaplar için teşekürler.. otomatik ayardayken elini titretmemeye çalışmak en iyisi.. tele modda zaten illa ki tripod istiyor..
  • işte fuji nin bu modelleri tasarım cazibesi ile kendini sattırıyor, sonra da kullanıcılar yüksek ISO'da noise prblemi ile başbaşa kalıyorlar. Arkadaşım malesef sorunun çözümü elindeki makinayla pek yok. Makineyi değiştirip yüksek ISO kabiliyeti daha iyi olan bir modelle biraz olsun çözüm sağlarsın. Tabii bu da para demek.
    Fakat internetten araştır, "neat image" ve "noise ninja" isimli fotoğraflardaki kumlamayı yok eden ekstra programlar var. Çekimini yüksek ISO'da titreme sorun olmadan yapı, daha sonra Pc'inde bu programlarla filtreleyip kumlamadan kurtulabilirsin. Ben bazen kullanıyorum çok işe yarıyorlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

işte fuji nin bu modelleri tasarım cazibesi ile kendini sattırıyor, sonra da kullanıcılar yüksek ISO'da noise prblemi ile başbaşa kalıyorlar. Arkadaşım malesef sorunun çözümü elindeki makinayla pek yok. Makineyi değiştirip yüksek ISO kabiliyeti daha iyi olan bir modelle biraz olsun çözüm sağlarsın. Tabii bu da para demek.
    Fakat internetten araştır, "neat image" ve "noise ninja" isimli fotoğraflardaki kumlamayı yok eden ekstra programlar var. Çekimini yüksek ISO'da titreme sorun olmadan yapı, daha sonra Pc'inde bu programlarla filtreleyip kumlamadan kurtulabilirsin. Ben bazen kullanıyorum çok işe yarıyorlar..

fuji nin modelleri kendi sinifinda basarili bir noise performansi sunuyor ; panasoniclere , kodakin bazi modellerine ve canon s3 serisinden daha basarili noise oranina sahip ustelik yum titresim onleyiciler 1/30 estanteneden daha hizli cekimlerde ise yaramiyor bence burda sorun makinayi kullanan kiside cunku iso ve estantene arasinda isik ortamina gore dengeli bir iliski kurulursa bahsettigininiz programlara ihtiyac kalmaz mesela iso 64 yerine iso 200 de cekim yapip estantene hizi artirilabilir fujinin s5600 de kullanilan sensor ile f30 da kullanilan sensor birbirlerine cok benzer sensorler ve iso 400 e kadar gayet temiz fotolar uretiyorlar.......

saygilar

• quote:

Orjinalden alıntı: zalman

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

işte fuji nin bu modelleri tasarım cazibesi ile kendini sattırıyor, sonra da kullanıcılar yüksek ISO'da noise prblemi ile başbaşa kalıyorlar. Arkadaşım malesef sorunun çözümü elindeki makinayla pek yok. Makineyi değiştirip yüksek ISO kabiliyeti daha iyi olan bir modelle biraz olsun çözüm sağlarsın. Tabii bu da para demek.

fuji nin modelleri kendi sinifinda basarili bir noise performansi sunuyor ; panasoniclere , kodakin bazi modellerine ve canon s3 serisinden daha basarili noise oranina sahip ustelik yum titresim onleyiciler 1/30 estanteneden daha hizli cekimlerde ise yaramiyor bence burda sorun makinayi kullanan kiside cunku iso ve estantene arasinda isik ortamina gore dengeli bir iliski kurulursa bahsettigininiz programlara ihtiyac kalmaz mesela iso 64 yerine iso 200 de cekim yapip estantene hizi artirilabilir fujinin s5600 de kullanilan sensor ile f30 da kullanilan sensor birbirlerine cok benzer sensorler ve iso 400 e kadar gayet temiz fotolar uretiyorlar.......

saygilar

Sensörler aynı, bu "4th generation" sensorleri Fuji bir çok modelinde kullandı ama, F10-F11-F30 serileri dışında hüsran oldu. Olay sadece sensör ile ilgili değil, mesela Nikon da bazı sensörlerini Sony'den alıyor... Önemli olan, sensör-optik-yazılım kombinasyonu!

Bu arada, "indoor" (iç ortam) çekimlerinde, genellikle ISO'yu olabildiğince mesela 1600'a kadar arttırmak gerekir. Çekilen objenin de flu çıkmaması için en azından 1/60 enstantane hızlarına ulşamak gerekli!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.