Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
143.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki ayarlardan mı yapıyoruz o flu işini ? birde 2950 ile 2960 arasındaki fark nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matmazeel

Peki ayarlardan mı yapıyoruz o flu işini ? birde 2950 ile 2960 arasındaki fark nedir

Arkaplanı flu yapabilmek için uygulamanız gerekenleri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.bascek.com/12710/kompakt-makinelerle-arka-plani-flu-yapmak/

İyi çalışmalar...
  • Yani fotoğraf çekme tekniğiyle flu yapılıyor fotoğraf makinesinin böyle bir özelliği yok öyle mi?
  • quote:

Yani fotoğraf çekme tekniğiyle flu yapılıyor fotoğraf makinesinin böyle bir özelliği yok öyle mi?

Arka planı flu yapmak kompaktlarda fotoğraf çekme tekniğiyle ilgilidir ancak DSLR makinelerde uygun lensler ile çok rahat arka plan flu yapılır
  • quote:

Yani fotoğraf çekme tekniğiyle flu yapılıyor fotoğraf makinesinin böyle bir özelliği yok öyle mi?

aslında var ama şöyle bir durum var dslr makinelerde af noktası vardır bunlarda af bölgesi diye bir seçenek var menüde görünüyor af merkez odaklı değişken af vs vs ordan seçip yapabilirsiniz basçekte çok güzel bir video hazırlanmıştı geçen gün bende gezerken gördüm o videoyu izlemenizi tavsiye ederim işe yeni başlayanlar için çok yararlı olur
  • Arkadaşlar ben makinemin diyafram ayarını yapamıyorum sadece 2 diyafram değeri çıkıyor en düşüğü 3.1 gibi bir değer oluyor ne yapmam gerekir?
  • quote:

Arkadaşlar ben makinemin diyafram ayarını yapamıyorum sadece 2 diyafram değeri çıkıyor en düşüğü 3.1 gibi bir değer oluyor ne yapmam gerekir?

Yapacak birşey yok malesef, makina tam manuel ayara izin vermediği gibi, limiti de bu kadar
  • quote:

Hiçbir makinada arkayı flu yap diye bir özellik yoktur. Bu makinanın parçalarının fiziki yetenekleri ile alakalıdır. Lens ve sensör bu arkaplanı flu yapmakta başrolü paylaşırlar. Ondan sonrası ise kullanıcının mevcut donanımı, işi bilerek arkaplanı flu olacak şekilde makinasını ayarlayıp fotoğrafı çekmesine bakar. Genellikle makinalardaki "portre" fotoğrafı seçeneği arkaplanı flulaştıracak şekilde ayarlanmış bir otomatik moddur.
  • quote:

Arkadaşlar ben makinemin diyafram ayarını yapamıyorum sadece 2 diyafram değeri çıkıyor en düşüğü 3.1 gibi bir değer oluyor ne yapmam gerekir?

Bu çok bilen arkadaşlar bu konulara geldiklerinde sus-pus olup ortalardan kaybolurlar nedense ! Fakat bu makina bu ve diğer bazı yönlerden kötü dediğimizde, birisi "kötü çekiyor" dediğinde saklandıkları yerden çıkıp "ayarlamayı bilmiyorsundur", "eline alıp kullanmadan yorum yapma", "kötü dediğin fotoğrafı çeken ayarlamayı bilmiyordur" gibi yuvarlak laflar etmeyi ne de güzel biliyorlar !
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Hiçbir makinada arkayı flu yap diye bir özellik yoktur. Bu makinanın parçalarının fiziki yetenekleri ile alakalıdır. Lens ve sensör bu arkaplanı flu yapmakta başrolü paylaşırlar. Ondan sonrası ise kullanıcının mevcut donanımı, işi bilerek arkaplanı flu olacak şekilde makinasını ayarlayıp fotoğrafı çekmesine bakar. Genellikle makinalardaki "portre" fotoğrafı seçeneği arkaplanı flulaştıracak şekilde ayarlanmış bir otomatik moddur.

Makinelere artık flu mod eklenmeli.
    Koysalar öyle bir tuş. Yapsa reklamı da, bu makine ile tek tuşa basarak fluğğğ resimler çekebilirsiniz dese,
    Bence bir sonraki nesil makinelere böyle isim vererek bir mod ekleyecekler.

• Evet beyler dün itibariyle Nikon D3100 almış bulunmaktayım :) Artık aranızdan ayrılıyorum :) Fujiyi satmıştım zaten.. Sizinde almanızı öneririm süper indirim var fotografiumda son 4 adet;

http://www.fotografium.com/Nikon-D3100-18-55-VR-Kit-Lensli-DLSR-Fotograf-Makinesi_3156.html

Ben dükkanlarına gittim nakit aldım. 1260 TL'ye + 20 liralık kasko yaptırdım toplam 1280 TL ye aldım. (makine + çanta + hafıza kartı + uv filtre + 1 yıllık kasko)

• quote:

Orijinalden alıntı: mmadmurat

Evet beyler dün itibariyle Nikon D3100 almış bulunmaktayım :) Artık aranızdan ayrılıyorum :) Fujiyi satmıştım zaten.. Sizinde almanızı öneririm süper indirim var fotografiumda son 4 adet;

http://www.fotografium.com/Nikon-D3100-18-55-VR-Kit-Lensli-DLSR-Fotograf-Makinesi_3156.html

Ben dükkanlarına gittim nakit aldım. 1260 TL'ye + 20 liralık kasko yaptırdım toplam 1280 TL ye aldım. (makine + çanta + hafıza kartı + uv filtre + 1 yıllık kasko)

hayırlı olsun. Artık fotoğraf çekeceksiniz işte ve keyif alacaksınız.

• makina acıkken pil durumunu ögrenme şansımız yokmu? mesela %60 gibi ayarlar?
  • quote:

bu makine de çok ta ahım şahım olmasa da flu resimler çekebilirsiniz.Örneğin makineyi P moduna alın iso değerini 64 getirin çekmek istediğiniz objeye doğru çok aşırı olmayacak şekilde zoom yapınız ortalara kadar zoomlayınız deneme yanılma ile bir kaç resim çekerek en ideal zoom u kendinizce belirleyiniz.En basit olarak ben bu yöntemi kullanıyorum...
  • Arka planı flu yapmak isteyen arkadaşlar çekeceğiniz obje ve arkada ki nesneler arasında bir alan derinliği olması gerek 20cm gibi çekeceğiniz objeye yeteri kadar zoom yaptığınız takdirde arka plan flu veya önde ki obje flu olacaktır ya da bunu macro ile deneyebilirsiniz.

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  •  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
  • gayet güzel anlatmışsınız tekniği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XacerX -- 15 Ağustos 2012; 15:16:03 >

• Neresi iyi gece fotoğraflarının. hem de küpe olacak kadar
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.