FUJİFİLM Z100FD VS. FUJİFİLM Z20FD ARKADAŞLAR BEN BU İKİ MAKİNE ARASINDA KALDIM SİZCE HANGİSİ DAHA İYİ BİR MODEL BEN OZELLİKLERİNİ KISACA :) YAZDIM PEK FARK YOK GİBİ AMA Z 100 UN FİYATI 30DOLAR DAHA FAZLA(AMERİKADAN GETİRTİCEM:)
Marka FujiFilm Model FinePix Z100fd Çözünürlük 8.00 Mpixel Maksimum çözünürlük 3264x2448 Minimum çözünürlük 640x480 Sensör boyutları 1/2.5-inch Sensör tipi CCD Optik Zoom Evet Odak uzaklığı çarpanı n/a Geniş açı zoom (mm) 36 Tele zoom (mm) 180 Dijital zoom Evet Otomatik odaklama Evet Manuel odaklama Hayir Odak uzaklığı (cm) 60 Makro odak uzaklığı (cm) 1 Flaş modları anti red-eye auto fill in off slow flash
Bellek türü xD Picture card
ISO oranı auto Diyafram önceliği Hayir Geniş açı minimum diyafram f3.8 Geniş açı maksimum diyafram f6.4 Telefoto minimum diyafram f4.8 Telefoto maksimum diyafram f8 Çekim hızı önceliği Hayir Minimum çekim hızı (sn) 4 Maksimum çekim hızı (sn) 1/1000 Seri çekim (kare/sn) 1.4
User review rating: FujiFilm FinePix Z20fd Marka FujiFilm Model FinePix Z20fd Çözünürlük 10.00 Mpixel Maksimum çözünürlük 3648x2736 Minimum çözünürlük 640x480 Sensör boyutları 1/2.3 Sensör tipi CCD Optik Zoom Evet Odak uzaklığı çarpanı n/a Geniş açı zoom (mm) 38 Tele zoom (mm) 114 Dijital zoom Evet Otomatik odaklama Evet Manuel odaklama Hayir Odak uzaklığı (cm) 60 Makro odak uzaklığı (cm) 8 Flaş modları anti red-eye auto fill in off slow flash
Bellek türü SDHC Secure Digital xD Picture card
ISO oranı auto, 64, 100, 200, 400, 800, 1600 Diyafram önceliği Hayir Geniş açı minimum diyafram f3.7 Geniş açı maksimum diyafram f8.0 Telefoto minimum diyafram f4.2 Telefoto maksimum diyafram f8 Çekim hızı önceliği Hayir Minimum çekim hızı (sn) 3 Maksimum çekim hızı (sn) 1/1000 Seri çekim (kare/sn) 0.6
arkadaşlar yokmu yardımcı olacak olan
Ben Z10 kullandım geri verdim sonra. Boyutun çok önemi yoksa bu modelleri tercih etme bence. Genelde normal objektifli modellere göre çekimleri daha kötü oluyor.
teşekkür ederim ali kardeş ben standart bir kullanıcıyım oyle çok extrem işler için kullanmicam ama yinede fiyat/performans olarak en iyisini almayı düşünüyorum aslında forumlardaki f50 ve f100 modellerinin fotolarına baktım çok güzeller ama biraz daha pahalılar:( standart bir kullanıcı için z100 modelini tavsiye edermisin? şimdiden teşekkürler
ben de sana başka makinelere bakmanı öneririm ama bu ikisi arasında tercih yapayım dersen eğer z100fd geniş ve tele açılarıyla daha öne çıkıyor.. fakat yine dediğim gibi başka modellere de bakmalısın uygun fiyata makineler de bulabilirsin.. hele bi de uzun süreli kullanacaksan az daha biriktir en azından iyi bişey al onu kullan derim..
F50fd bence o kadar pahalı değil... Sonuçta ABD den getirteceksin...200-250$ civarında bulabilirsin...
teşekkürler ilgilendiğiniz için arkadaşlar ben f100fd ve f50fd kullanan arkadaşaların çektikleri fotoları gördüm gerçekten çok güzeller ama ben o özellikleri ortaya çıkaracak kadar profesyonel bi kullanıcı değilim hep otomatik ayar ve standart modda çekim yapıyorum genelde z 100fd herhalde benim gibi standart bi kullanıcının işini hayli iyi görür evet gerçekten f100fd yada f50fd de alabilirim ama kullnamicaksam bilemiyorum o makinenin güzelliği ortaya çıkmayacaksa fazladan masraf yapmiyim diyorum.. z100 fd şu anki son kararım ama emin değilim. doğrumu düşünüyorum? ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..
Z100 hoşuna gitmiş anlaşılan. Görüntü itibariyle çok hoş. Alırsan şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
sağol ali hocam güzel bi görüntüsü var hakkaten ama dün teknosadaki danışman benim vazgeçmeme sebep oldu şimdi artık başka modellere yönelmeyi düşünüyorum.
hirotaro hocanın önerdiği f0fd gerçekten hoş ve fiyatı uygun şuanda f50fd ve f100fd arasında kaldım
dün teknosada ikisinide gördüm f100 fd daha bi iyi göründü gözüme ama teknik özelleklerden pek anlamadığım için bilemiyrum
amerika fiyatları f100fd 310ş f50fd 200ş sizce hangisini terceih etmeliyim?
Fiyat farkı çoook fazla eğer görünümü ve görüntü kalitesi çok farklı değilse fazladan 110$ vermenin anlamı yok diye düşünüyorum.
görünüm açısından ciddi fark yok istiyorsanız fotoda ekleyebilirim özlelliklerde yakın gibi banada öyle geliyoki f50fd almak iyi olur( ama hala f100 ü tam olarak silmedim kafamdan) böylece bende belki fotoğrafcılığa adım atmış olurum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme