Şimdi Ara

Fujitsu (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sn. Gareysar soğutmada kapasite hesabı çok fazla faktör olduğu için biraz karışık. Isıtmada hesaplama daha kolay. Pratik hesap için ısıtılacak yerin m3 ünü bölge katsayısı ile çarpmak kafi. Türkiye'de ısıtma katsayıları çok soğuk, soğuk, ılıman bölge olmak üzere üçlü olarak belirlenmiş. Sırasıyla m3 başına BTU cinsinden 240, 180, 120 BTU. Yalıtım durumuna göre bunlara 60 BTU ilave etmek gerekiyor.

Dolayısıyla yalıtımı iyi olan 25 m2 lik bir yeri ısıtmak için ılıman bölgede (25x2,70x120) 8100 BTU, soğuk bölgede (25x2,70x180) 12150 BTU, çok soğuk bölgelerde ise (25x2,70x180) 16200 BTU ısı veren kapasitede cihaz kullanmak gerekli. Bunları watt olarak ifade edersek sırasıyla yaklaşık 2300, 3500, 4700 watt ediyor. Başka bir ifadeyle 25 m2 alanı bildiğimiz rezistanslı elektrik sobalarıyla ısıtabilmek için ihtiyaç duyulan watt'a eşit hatta %15 fazla watt elektrik tüketmek gerekli.

9'luk Fujitsu'nun COP değeri 4.55 olduğu için 1 saatte tüketilecek elektrik miktarı sırasıyla 520, 780 ve 1000 watt ediyor. Klima inverter'li olduğu için tüketilen elektrik miktarları duruma göre %50-60'a kadar düşebilir. Bunuda elektrik sayaçlarından daha iyi kimse belirleyemez.

Dolayısiyle size de, size inanmayanlara da itibar etmek gerekiyor. Çünkü çok sayıdaki değişkeni olan ısıtma ve soğutma konusunda ortak kesin kanaate varabilmek mümkün değil. Plastik kalitesi, ebat, fiyat, gürültü durumu, şekil şemal de bile kişiden kişiye farklı beklentiler olabiliyor.

Bununla birlikte klima kullananların, klima almak ya da değiştirmek isteyenler gibi bu foruma mesaj yazmalarında büyük fayda var. Fikir fikirdir, doğru yanlışı, yanlış da doğruyu öğretir. Önemli olan karşılıklı paylaşımdır. Paylaşmayı bildiğiniz için size teşekkürlerimi sunuyorum. (Bakalım benim ne yanlışlarım çıkacak Rahmetli İsmet İnönü aklıma geldi. Televizyon'da demeç verirken 80 kusur yaşıma geldim hala öğrenmeye çalışıyorum demişti)

• quote:

Orijinalden alıntı: testereci

Sn. Gareysar soğutmada kapasite hesabı çok fazla faktör olduğu için biraz karışık. Isıtmada hesaplama daha kolay. Pratik hesap için ısıtılacak yerin m3 ünü bölge katsayısı ile çarpmak kafi. Türkiye'de ısıtma katsayıları çok soğuk, soğuk, ılıman bölge olmak üzere üçlü olarak belirlenmiş. Sırasıyla m3 başına BTU cinsinden 240, 180, 120 BTU. Yalıtım durumuna göre bunlara 60 BTU ilave etmek gerekiyor.

Dolayısıyla yalıtımı iyi olan 25 m2 lik bir yeri ısıtmak için ılıman bölgede (25x2,70x120) 8100 BTU, soğuk bölgede (25x2,70x180) 12150 BTU, çok soğuk bölgelerde ise (25x2,70x180) 16200 BTU ısı veren kapasitede cihaz kullanmak gerekli. Bunları watt olarak ifade edersek sırasıyla yaklaşık 2300, 3500, 4700 watt ediyor. Başka bir ifadeyle 25 m2 alanı bildiğimiz rezistanslı elektrik sobalarıyla ısıtabilmek için ihtiyaç duyulan watt'a eşit hatta %15 fazla watt elektrik tüketmek gerekli.

9'luk Fujitsu'nun COP değeri 4.55 olduğu için 1 saatte tüketilecek elektrik miktarı sırasıyla 520, 780 ve 1000 watt ediyor. Klima inverter'li olduğu için tüketilen elektrik miktarları duruma göre %50-60'a kadar düşebilir. Bunuda elektrik sayaçlarından daha iyi kimse belirleyemez.

Dolayısiyle size de, size inanmayanlara da itibar etmek gerekiyor. Çünkü çok sayıdaki değişkeni olan ısıtma ve soğutma konusunda ortak kesin kanaate varabilmek mümkün değil. Plastik kalitesi, ebat, fiyat, gürültü durumu, şekil şemal de bile kişiden kişiye farklı beklentiler olabiliyor.

Bununla birlikte klima kullananların, klima almak ya da değiştirmek isteyenler gibi bu foruma mesaj yazmalarında büyük fayda var. Fikir fikirdir, doğru yanlışı, yanlış da doğruyu öğretir. Önemli olan karşılıklı paylaşımdır. Paylaşmayı bildiğiniz için size teşekkürlerimi sunuyorum. (Bakalım benim ne yanlışlarım çıkacak Rahmetli İsmet İnönü aklıma geldi. Televizyon'da demeç verirken 80 kusur yaşıma geldim hala öğrenmeye çalışıyorum demişti)

sanırım burdaki en gerçekçi yorum sizin yorumunuz olmuş. güzel yazınız için teşekkür ederim. şu sözünüz harika Dolayısiyle size de, size inanmayanlara da itibar etmek gerekiyor.

çünkü sevgili gaysaray arkadaşımız. tamamen iyi niyeti ile kendi kullanımını anlatmış. özür dilerim alınmasın kendisi. ama zaman zaman iyiniyetinden gereksiz tartışmalarada girilmiş konuda çünkü işin özüne aykırı iddialarda bulunulmuş. sevgili albanide en büyük destekçisi olmuş arkadaşımızın. halbuki albani hocanı esas uzmanlık alanı gürcendır:)) albani hocam gürcanla aran nasıl bu aralar tanıyamıyorsun adamı artık gari++ efsana oldu adam:)) her ikiside kendince haklı tabi. bunu şu yüzden söyledim son zamanlarda benimde kabahatli olduğum bir durum hakim olmaya başladı forumda küçük btu lu klimalarla koca evi soğutmak.. böyle bir şey yok halbuki tamamen güce göre öneriler yapsakta çok yanlıl bir durum.

bende mesela oldukça büyük bir alanda 12000 btu inverter klima kullanıyorum. (haklı değilim ama bende kendimce haklıyım) fakat bu durumu kesinlikle kimseye önerilecek iddia edilecek durum değil. her yazımda değiniyorum buna. aynen dediğiniz gibi yerin durumuna göre özellik göstermesi söz konusu. sanırım sizde katılırsınız aşağı yukarı sınırda bir durum.

çünkü ne 12000 btu klima 100m2 de kullanılır nede 9000 btu klima 25m2 de kullanılır soğutma ve ısıtma için. bunu kesinlikle klimacılar kabul etmez. hem siz bu işin ilmini almış bir arkadaşsınız yazılarınızdan bunu anlıyorum. işin mantığında aslında soğutma olayı daha zordur hesaba vurunca bunu bilirsiniz. ama bizler genel olarak yazın nemli sıcağında en ufak bir serinliğe bile tav oluruz. söz gelimi geçenlerde antalyalı bir arkadaşımla konuştum aynen şunu diyor gece yatarken klimayı 30 dereceye alıyorum burası çok sıcak olduğu için burada 30 derece bile bizlere bonus geliyor. (aksi durumda zaten klima çarpıyor) diyordu. çok doğru gerçekten.

buradan şu çıkartılmasın diğer arkadaşlarca. klimayı 30 derecede çalıştırmak gibi bir durum yoktur türkiye genelinde.. tabi bu arkadaşımız gece 30 dereceyi çarpılmamak açısından söylüyor kendiside aynı zamanda klimacıdır. düşünürsek sıcaklık ve nem açısından antalyada klima belki 30 derecedede çalışabilir ama istanbulda klima 30 derecede çalışmaz. hatta 26-27 derecede bile çalışmaz bu derecelere zorlarsanız istanbulda. klimanız bol bol salınım ageçeceği için fandan gelen bol bol zararlı olan rutubeti tenefüs edersiniz. benim sınırım istanbulda 25-26C en fazla 26C ise geceleri uyurken odanın klimasını çalıştırırsam alıyorum hatta bazen çok soğuk geldiğinden 27C aldımmı inanın çarpılmak daha mantıklı geliyor o pis kokuyu çekene kadar çünkü kokmayan klima yoktur.

isatanbulda antalya kadar nemli olmasada çok nemli bir yer. 40- 40 küsur derece hissedildiği zamanlar dışarıdan eve girdiğimizde 24C de çalışıp 100m2 hükmetmeye çalışan klima tabiki her yeri 24C getirmesi imkansızdı. ana ön tarafı bu dereceyi bulurken diğer taraflar 27-30C arası değişiyordu. ama biz ne sanıyorduk ortam aniden 10 küsur derece değişince a bu klima koca evi soğutmuş:)) ne mümkün hakkı en fazla 25m2 hedi 2-3m2 de obsiyon olsun.

artık son yazılarımda belirtmekten bıkmıştım bu durumu yok böyle bir hesap diyerek. çünkü kullanım amacımız belli ekonomi olarak her alana klima takamyacağımız için yetinmeken başka birşey değil budurum. bir çok zaman arkadaşlara idare eder sizi bu klima desemde vebal alma durumu vardı şerh düşmemenin.

halada diğer ev için düşük btu ile soğutma planlarım var yok değil. yine yetinmeye devam:))

• Mesajımın Sn. 9köy üstad tarafından beğenilmesi bana cesaret verdi. Çünkü fen bilimlerinde kağıt üzerinde yapılan hesaplar deneylerle test edilmediği sürece doğru kabul edilemez. Benim hayatım hesap kitapla geçti, yazılarından anladığım kadarıyla 9köy üstad'da sağduyulu, bildiğini saklamadan paylaşabilen deneyimli bir insan. Bu suretle hesabı ve deneyimi yanyana getirerek keşif yaptıracak arkadaşlara olası yanlışlardan korunacak bilgilerden bazılarını vurgulayarak yardımcı olmamız mümkün olabilir. Tabiatıyla bilgi ve görgü paylaşımına katılan kişi sayısı arttıkça ulaşılan sonuçların da doğruluk oranı artmış olur.

Klima denilince ilk etapta aklımıza soğutma geliyorsa da günümüzde klimalar iklimlendirme cihazı haline gelerek ısıtma ve hava kalitesini düzenleme fonksiyonları da bünyelerine eklemişlerdir. Fonksiyonlar artınca üreticiler de çok farklılaşan ihtiyaçlara cevap verebilmek için çok sayıda model çıkartmak zorunluluğunda kalmışlardır. Yurt dışı sitelere bakıldığında aynı markanın neredeyse her ülke için farklı modeller ürettiği görülecektir. Isıtma, soğutma ve havalandırma gibi üç temel fonksiyona sahip klimaların dünyadaki iklim çeşitlerine hitap edebilecek şekilde üretilmesindeki zorluk farklı model sayısını her gün artırmaktadır.

Diğer taraftan Türkiye'deki 7 coğrafi bölge, farklı iklim koşullarına sahiptir. Ancak bu genellemeyi klima istekleri ile birebir örtüştürmek de mümkün değildir. İrtifa farkı hava akımını kesen bir tepe, oturulan binanın konumu ve yapısı aynı şehirde çok farklı klima talebini yaratmaktadır. Bu çeşitlilik içinde özellikle bireysel kullanıcılar hangi klimayı alacakları konusunda tereddüte düşmektedir. Inverter klimalar kendiliğinden kapasite değişikliği yapabildiklerinden kapasite tespitindeki yanılgılar nisbeten azalmıştır. Bununla birlikte doğru keşif, inverter klimaların broşürlerinde gösterilen değerlerle kullanılabilmesi açısından hala önemini devam ettirmektedir.

Piyasada yaygınlaşan m2 başına 500 BTU hesabı işi çok hafife alan bir pazarlama yaklaşımıdır. Eğer kapasite hesabınızı çaresizlik nedeniyle pratik yoldan hesaplamak istiyorsanız öncelikle ısıtılacak ya da soğutulacak yerin hacmini m3 cinsinden bulunuz. İkinci olarak yaşadığınız yerin kışlık ısıtma ve yazlık soğutma ihtiyacını çok, normal veya az olarak tanımlayınız. Üçüncü olarak bulduğunuz m3'ü aşağıda verdiğim katsayılar ile çarparak soğutma ve ısıtma ihtiyacınızı ayrı ayrı BTU cinsinden bulunuz.

Isıtma ihtiyacı katsayıları: Çok soğuk yerlerde 240 BTU, Normal soğuk yerlerde 180BTU, Az soğuk yerlerde 120 BTU (Not: Kişisel istek ve yalıtım durumuna göre bu miktarlara 0 ila 60 BTU arasında ilave yapınız)
    Soğutma ihtiyacı katsayıları: Çok sıcak yerlerde 240 BTU, Normal sıcak yerlerde 180BTU, Az sıcak yerlerde 120 BTU (Not: Kişisel istek ve yalıtım durumuna göre bu miktarlara 0 ila 60 BTU arasında ilave yapınız)

Isıtma ve soğutma ihtiyacınızı tespit ettikten sonra çalışma sıcaklık aralığını ve hangi sıcaklıkta hangi kapasitede çalıştığını araştırarak marka ve model ayrımı yapmadan ihtiyacınızı karşılayacak klima modellerini tespit ediniz. Ancak bu tespitten sonra flitre, gürültü, ebad, görünüm ve kalite ile en sonunda fiyat karşılaştırmasına girişiniz.

Bu süreç içerisinde en önemli husus alınacak klimanın hangi sıcaklık aralığında hangi kapasite ile çalıştığını öğrenmektir. Inverterlililer de dahil olmak üzere bütün klimalar belli dış ısıda belli kapasitede çalışabilirler. Genellikle 5 ila 38 derecelik dış ısı arasında bütün klimalar %100 performansla çalışabilirler. Bu aralığın dışında ise hem soğutma hem de ısıtma kapasitelerinde gittikçe artan oranda kapasite düşüklüğü olur. Özellikli klimalar -15 dereceden +43 derecelik dış ortam ısısında çalışabilmektedir. Ancak bu klimalarda da -5 ila +40 derece dışında büyük performans kayıpları olmaktadır. Bu nedenle klima seçiminde ismindeki BTU oranından çok hedeflediğiniz dış ısıda hangi kapasitede çalışacağını bilerek kararınızı veriniz. Çalışma sıcaklık aralığı ve kapasiteleri belirtilmeyen ya da gizlenen klimaları müşteri bilinci çerçevesinde almaktan mümkün olduğu ölçüsünde kaçınınız. Aksi taktirde 50 beden giydiği halde 46 veya 56 beden elbise alan kişilerin durumuna düşer şikayet sitelerine yazı yazmaktan kurtulamaz size gelen ustalardan da bu makine böyle çalışır cevabını alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 2 Eylül 2012; 18:10:57 >

• quote:

Mesajımın Sn. 9köy üstad tarafından beğenilmesi bana cesaret verdi. Çünkü fen bilimlerinde kağıt üzerinde yapılan hesaplar deneylerle test edilmediği sürece doğru kabul edilemez. Benim hayatım hesap kitapla geçti, yazılarından anladığım kadarıyla 9köy üstad'da sağduyulu, bildiğini saklamadan paylaşabilen deneyimli bir insan. Bu suretle hesabı ve deneyimi yanyana getirerek keşif yaptıracak arkadaşlara olası yanlışlardan korunacak bilgilerden bazılarını vurgulayarak yardımcı olmamız mümkün olabilir. Tabiatıyla bilgi ve görgü paylaşımına katılan kişi sayısı arttıkça ulaşılan sonuçların da doğruluk oranı artmış olur.

Klima denilince ilk etapta aklımıza soğutma geliyorsa da günümüzde klimalar iklimlendirme cihazı haline gelerek ısıtma ve hava kalitesini düzenleme fonksiyonları da bünyelerine eklemişlerdir. Fonksiyonlar artınca üreticiler de çok farklılaşan ihtiyaçlara cevap verebilmek için çok sayıda model çıkartmak zorunluluğunda kalmışlardır. Yurt dışı sitelere bakıldığında aynı markanın neredeyse her ülke için farklı modeller ürettiği görülecektir. Isıtma, soğutma ve havalandırma gibi üç temel fonksiyona sahip klimaların dünyadaki iklim çeşitlerine hitap edebilecek şekilde üretilmesindeki zorluk farklı model sayısını her gün artırmaktadır.

Diğer taraftan Türkiye'deki 7 coğrafi bölge, farklı iklim koşullarına sahiptir. Ancak bu genellemeyi klima istekleri ile birebir örtüştürmek de mümkün değildir. İrtifa farkı hava akımını kesen bir tepe, oturulan binanın konumu ve yapısı aynı şehirde çok farklı klima talebini yaratmaktadır. Bu çeşitlilik içinde özellikle bireysel kullanıcılar hangi klimayı alacakları konusunda tereddüte düşmektedir. Inverter klimalar kendiliğinden kapasite değişikliği yapabildiklerinden kapasite tespitindeki yanılgılar nisbeten azalmıştır. Bununla birlikte doğru keşif, inverter klimaların broşürlerinde gösterilen değerlerle kullanılabilmesi açısından hala önemini devam ettirmektedir.

Piyasada yaygınlaşan m2 başına 500 BTU hesabı işi çok hafife alan bir pazarlama yaklaşımıdır. Eğer kapasite hesabınızı çaresizlik nedeniyle pratik yoldan hesaplamak istiyorsanız öncelikle ısıtılacak ya da soğutulacak yerin hacmini m3 cinsinden bulunuz. İkinci olarak yaşadığınız yerin kışlık ısıtma ve yazlık soğutma ihtiyacını çok, normal veya az olarak tanımlayınız. Üçüncü olarak bulduğunuz m3'ü aşağıda verdiğim katsayılar ile çarparak soğutma ve ısıtma ihtiyacınızı ayrı ayrı BTU cinsinden bulunuz.

Isıtma ihtiyacı katsayıları: Çok soğuk yerlerde 240 BTU, Normal soğuk yerlerde 180BTU, Az soğuk yerlerde 120 BTU (Not: Kişisel istek ve yalıtım durumuna göre bu miktarlara 0 ila 60 BTU arasında ilave yapınız)
    Soğutma ihtiyacı katsayıları: Çok sıcak yerlerde 240 BTU, Normal sıcak yerlerde 180BTU, Az sıcak yerlerde 120 BTU (Not: Kişisel istek ve yalıtım durumuna göre bu miktarlara 0 ila 60 BTU arasında ilave yapınız)

Isıtma ve soğutma ihtiyacınızı tespit ettikten sonra çalışma sıcaklık aralığını ve hangi sıcaklıkta hangi kapasitede çalıştığını araştırarak marka ve model ayrımı yapmadan ihtiyacınızı karşılayacak klima modellerini tespit ediniz. Ancak bu tespitten sonra flitre, gürültü, ebad, görünüm ve kalite ile en sonunda fiyat karşılaştırmasına girişiniz.

Bu süreç içerisinde en önemli husus alınacak klimanın hangi sıcaklık aralığında hangi kapasite ile çalıştığını öğrenmektir. Inverterlililer de dahil olmak üzere bütün klimalar belli dış ısıda belli kapasitede çalışabilirler. Genellikle 5 ila 38 derecelik dış ısı arasında bütün klimalar %100 performansla çalışabilirler. Bu aralığın dışında ise hem soğutma hem de ısıtma kapasitelerinde gittikçe artan oranda kapasite düşüklüğü olur. Özellikli klimalar -15 dereceden +43 derecelik dış ortam ısısında çalışabilmektedir. Ancak bu klimalarda da -5 ila +40 derece dışında büyük performans kayıpları olmaktadır. Bu nedenle klima seçiminde ismindeki BTU oranından çok hedeflediğiniz dış ısıda hangi kapasitede çalışacağını bilerek kararınızı veriniz. Çalışma sıcaklık aralığı ve kapasiteleri belirtilmeyen ya da gizlenen klimaları müşteri bilinci çerçevesinde almaktan mümkün olduğu ölçüsünde kaçınınız. Aksi taktirde 50 beden giydiği halde 46 veya 56 beden elbise alan kişilerin durumuna düşer şikayet sitelerine yazı yazmaktan kurtulamaz size gelen ustalardan da bu makine böyle çalışır cevabını alırsınız.

verdiğiniz bilgileriçin teşekkürler. bendehttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=64953793 mesajımda bir hesaplama yolu belirtmiştim. bu konuda ne düşünüyorsunuz..

• Linkini verdiğiniz mesajınızı daha önce okuyup konuya bilimsel açıdan yaklaştığınız için beğenmiştim. Belirttiğiniz gibi ısıtma ve soğutma konusu başlı başına mühendislik konusu. Ben teknik eleman değilim ancak mesleğim icabı hava meydanından baraja kadar irili ufaklı her çeşit yapı işini denetleme imkanım oldu. Yüzlerce hakediş raporunu imalat kelemleri itibariyle tek tek incelemek mümkün olmadığından, bunları genel kabul görmüş ortalama değerlerden oluşan standartlarla karşılaştırıp sapma gösterenleri teknik elemanların yardımıyla ayrıntılı olarak inceliyordum. Yukarıda BTU cinsinden yazdığım değerler hata ya da hile riski yüksek işleri, diğerlerinden ayırabilmek için kullandığım pratik hesap tablosu. Ancak hemen belirteyim çok özel durumlar haricinde bir evin klimayla ısıtılması ya da soğutulması mühendis tesbitini gerektirecek bir husus değil. Nitekim haber donanımda okuduğum mesajlarda klima konusunda deneyimli üyeler, soruları teknik ayrıntıya girmeden en güzel biçimde tabir yerindeyse şak diye açıklıyorlar.

Benim vurgulamak istediğim esas husus, klimaların tam kapasite çalışma sıcaklık aralığı. Broşürlerde verilen aralıklar, genelde klimanın %20-30 kapasite ile çalışabildiği dış sıcaklık değerlerini de kapsıyor. Şu ana kadar incelediğim dokumanlar arasında sadece toshiba klimaların kapasite- çalışma sıcaklık aralığı grafiğini görebildim, Fujitsu, General, Samsung markalı klimalar için kullanım kılavuzlarında sadece aşırı soğuk ya da sıcak günlerde performans düşüklüğünden bahsedilmiş.

Bu nedenle almayı düşündüğüm bir adet 07L ve bir adet 09L klimanın, kapasite- çalışma sıcaklık aralığı grafiğini arıyorum. Bu grafiği bulamazsam hiç olmazsa kitapçığında -5'ten sonra kapasitesinin %50-60 oranında düştüğü belirtilen Samsung AQV09PSL Maldivesten iki adet alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 3 Eylül 2012; 13:44:01 >

• quote:

Linkini verdiğiniz mesajınızı daha önce okuyup konuya bilimsel açıdan yaklaştığınız için beğenmiştim. Belirttiğiniz gibi ısıtma ve soğutma konusu başlı başına mühendislik konusu. Ben teknik eleman değilim ancak mesleğim icabı hava meydanından baraja kadar irili ufaklı her çeşit yapı işini denetleme imkanım oldu. Yüzlerce hakediş raporunu imalat kelemleri itibariyle tek tek incelemek mümkün olmadığından, bunları genel kabul görmüş ortalama değerlerden oluşan standartlarla karşılaştırıp sapma gösterenleri teknik elemanların yardımıyla ayrıntılı olarak inceliyordum. Yukarıda BTU cinsinden yazdığım değerler hata ya da hile riski yüksek işleri, diğerlerinden ayırabilmek için kullandığım pratik hesap tablosu. Ancak hemen belirteyim çok özel durumlar haricinde bir evin klimayla ısıtılması ya da soğutulması mühendis tesbitini gerektirecek bir husus değil. Nitekim haber donanımda okuduğum mesajlarda klima konusunda deneyimli üyeler, soruları teknik ayrıntıya girmeden en güzel biçimde tabir yerindeyse şak diye açıklıyorlar.

Benim vurgulamak istediğim esas husus, klimaların tam kapasite çalışma sıcaklık aralığı. Broşürlerde verilen aralıklar, genelde klimanın %20-30 kapasite ile çalışabildiği dış sıcaklık değerlerini de kapsıyor. Şu ana kadar incelediğim dokumanlar arasında sadece toshiba klimaların kapasite- çalışma sıcaklık aralığı grafiğini görebildim, Fujitsu, General, Samsung markalı klimalar için kullanım kılavuzlarında sadece aşırı soğuk ya da sıcak günlerde performans düşüklüğünden bahsedilmiş.

Bu nedenle almayı düşündüğüm bir adet 07L ve bir adet 09L klimanın, kapasite- çalışma sıcaklık aralığı grafiğini arıyorum. Bu grafiği bulamazsam hiç olmazsa kitapçığında -5'ten sonra kapasitesinin %50-60 oranında düştüğü belirtilen Samsung AQV09PSL Maldivesten iki adet alacağım.

Fujitsu

•  Fujitsu
  • teşekkürler bilgiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stunc63 -- 4 Eylül 2012; 4:00:26 >
  • Harikasın Sn. xraytr . Mesajınızı dün farkettim ama forumdaki problem nedeniyle okuyamadım. Bir ara ban'landık mı? diye endişelendim ama Sn. Stunc63'ün PM sayesinde sitenin problem yaşadığını öğrendim. İlgisinden dolayı ona da teşekkür ediyorum.
  • quote:

Harikasın Sn. xraytr . Mesajınızı dün farkettim ama forumdaki problem nedeniyle okuyamadım. Bir ara ban'landık mı? diye endişelendim ama Sn. Stunc63'ün PM sayesinde sitenin problem yaşadığını öğrendim. İlgisinden dolayı ona da teşekkür ediyorum.

hele şükür bende girebildim inanın 3 gündür foruma giremiyorum sizlere yazıcam form çökük. gerçekten bıktırdı artık. bu durumları bu linkle bolca yazalım.http://forum.donanimhaber.com/m_65287690/tm.htm

sn testereci arkadaşım teveccühünüz için teşekkür ederim. ben üstada felan değilim sadece biraz fazla araştıran bir yapım var.

dediğiniz gibi bu tür paylaşımlar artarsa herkeze yüksek derecede fayda sağlar.

mesela xraytr arkadaşında incelemelri harika. ondan ricam bu grafiklerin nasıl okuncağına dair türkçe bilgiler verirse benim gibi işin kolayına kaçanlarada çok faydası dokunur:))

asya 09lgc serilerine gelince dikkatli olun derim. ben şahsen 07 lgclere taktım değerler eski lcc serisi ile aynı. rotasız45 kardeşimiz kullanıyor kasa kalitesi hari. çok memnun bu klimadan. (bu arada rotasız kardeşim bana foto gönderecektiniz iç ve dış ünite için sanırım unuttunuz bir el atın bir zahmet)

09 lgc serisi ise, soğutma konusunda oldukça sorun yaşattı dikkatli olun derim. koko69 nickli dostumuzun yazılarını aratıp okuyunuz. profesyonel bir kullanıcıdır kendisi.

ayrıca samsung içinde dikkatinizi çekmek isterim. makine iyi fakat servislerine çok dikkat ediniz. sizin için hayırlısı neyse o olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

xraytr arkadaşında incelemelri harika. ondan ricam bu grafiklerin nasıl okuncağına dair türkçe bilgiler verirse benim gibi işin kolayına kaçanlarada çok faydası dokunur:))

xraytr zahmet edip tabloları ekledi. Ben de Kısaltmaların Türkçesini vereyim. Indoor Temparature: Oda içi sıcaklık, Outdoor Temparature: Dışarıdaki hava sıcaklığı, IP ( Input Power) : Güç Girişi (Kw), TC (Total capacity) : Toplam kapasite, SHC (Sensible heat capacity): Hissedilen sıcaklık kapasitesi

Fujitsu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 5 Eylül 2012; 21:32:16 >

• quote:

quote:

Harikasın Sn. xraytr . Mesajınızı dün farkettim ama forumdaki problem nedeniyle okuyamadım. Bir ara ban'landık mı? diye endişelendim ama Sn. Stunc63'ün PM sayesinde sitenin problem yaşadığını öğrendim. İlgisinden dolayı ona da teşekkür ediyorum.

hele şükür bende girebildim inanın 3 gündür foruma giremiyorum sizlere yazıcam form çökük. gerçekten bıktırdı artık. bu durumları bu linkle bolca yazalım.http://forum.donanimhaber.com/m_65287690/tm.htm

sn testereci arkadaşım teveccühünüz için teşekkür ederim. ben üstada felan değilim sadece biraz fazla araştıran bir yapım var.

mesela xraytr arkadaşında incelemelri harika. ondan ricam bu grafiklerin nasıl okuncağına dair türkçe bilgiler verirse benim gibi işin kolayına kaçanlarada çok faydası dokunur:))

asya 09lgc serilerine gelince dikkatli olun derim. ben şahsen 07 lgclere taktım değerler eski lcc serisi ile aynı. rotasız45 kardeşimiz kullanıyor kasa kalitesi hari. çok memnun bu klimadan. (bu arada rotasız kardeşim bana foto gönderecektiniz iç ve dış ünite için sanırım unuttunuz bir el atın bir zahmet)

09 lgc serisi ise, soğutma konusunda oldukça sorun yaşattı dikkatli olun derim. koko69 nickli dostumuzun yazılarını aratıp okuyunuz. profesyonel bir kullanıcıdır kendisi.

ayrıca samsung içinde dikkatinizi çekmek isterim. makine iyi fakat servislerine çok dikkat ediniz. sizin için hayırlısı neyse o olsun

abi yanlış mı yazdın ben mi anlamadım.LGC'lere taktım demişsin.LEC olmasın,LGCler sorunlu çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: ygt07

quote:

quote:

abi yanlış mı yazdın ben mi anlamadım.LGC'lere taktım demişsin.LEC olmasın,LGCler sorunlu çünkü

aynen kardeşim yanlış yazmışım sen düzeltmiş oldun kimsede ikaz etmedi dikkatin için teşekkürler

• rica ederim...
  • Fujitsu Asyg09LU modeli nasıldır.2500 TL 10 taksit fiyat aldım.Panasonic Ethere 09 Nke modeli ile aynı fiyat sayılır.Yorumlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.

Model:FUJİTSU ASYG09LU
    Enerji Sınıfı: A
    Soğutma Kapasite:1.700-10.950 BTU
    Isıtma Kapasite:1.700-14.400 BTU
    Nominal: 8550 - 10.950 BTU
    Kapasite soğutma: 2.50 (0.5~3.2) kw
    Kapasite ısıtma: 3.20 (0.5~4.2) kw
    Enerji sınıfı : A/A
    Ses seviyesi : 21 DB
    EER : 4.50 KW
    COP : 4.71 KW
    Boyutlar(İç) YxGxD :282x870x185 MM
    Boyutlar(Dış) YxGxD :540x660x290 MM
    Soğutucu Akışkan : R410A TİP
  • Bende Fujitsu ASYG24L inverter klima Aldım.
    bu klima iç oda sıcaklıgı 24 dereceye ayarlı dısarıda hava 14 derece ve ıcerıye bellı bır sure sonra soguk uflemeye baslıyor nedenı ne olabılır acaba bılgı verırsenız sevınırım.
    son olarakta nasıl bır klıma verdıgım ucrete degermı acaba???
  • Bende Fujitsu ASYG24L inverter klima Aldım.
    bu klima iç oda sıcaklıgı 24 dereceye ayarlı dısarıda hava 14 derece ve ıcerıye bellı bır sure sonra soguk uflemeye baslıyor nedenı ne olabılır acaba bılgı verırsenız sevınırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djhavana

Bende Fujitsu ASYG24L inverter klima Aldım.

cihaz güzel.

bir termometre ile oda sıcaklığını ölçün. eğer 24 dereceye gelirse ortam,inv kendini kısar ve haliyle soğuk üfler.
  • klima 5505 ewet ustadım oda sıcaklıgı 24 derece ama klıma yavaslamıyor yıne aynı hızda soguk uflemeye baslıyor yanı normalde ınventır klımanın motorunun yavaslaması gerekmezmı _?
  • selamlar. bende asyg12lu fujitsu klima aldım. birkaç gün sonra takılacak. internetten araştırdım cop eer kw. değerleri falan iyi geldi. ama kullananlar varsa onlardanda bi bilgi alırsam iyi olur.

http://www.fujitsu-general.com/global/news/2011/11-Y05-17/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutbaltaci -- 4 Aralık 2012; 14:11:34 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.