Şimdi Ara

Fujitsu (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bir aylık elektrik faturam geldi klima hergün 7/24 açık 118 tl.Nasıl bilmiyorum ustalar değerlendirsin.Klima olmadan 70-75-80 civarı geliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Bugün bir aylık elektrik faturam geldi klima hergün 7/24 açık 118 tl.Nasıl bilmiyorum ustalar değerlendirsin.Klima olmadan 70-75-80 civarı geliyordu.

az bile gelmiş :)

gerçi bunu tam bilebilmek mümkün olmuyor,bazen bayanlar fazla börek çörek yapıyor çok fazla elektrik faturası geliyor,bazen hiç yapmıyor o zaman bayağı düşük fatura geliyor

yazın klimanın 50-60 tl. kadar harcaması bence normaldir ama kullanım şekline+klima kalitesine+yalıtıma+bölgeye göre değişebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Arkadaşlar Fuji Electric(Fujitsu-General) RSA-09 LGC cihaz aldım cihazın soğutmasında sorun var gibi.
    Yüksek-Orta ve düşük fan modlarında ölçtüğüm değerler içler acısı gibi görünüyor bu konuda değerlendirmelerinizi alayım arkadaşlar.
    Diğer odada mitsubishi klimam yüksek fanda;8.1 derece orta fanda 9.0 derece ölçüm adım.
     Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu

öncelikle hayılrı olsun kliman Serhat,

moralini bozmayayım ama, umarım gene klasik lgc nem alma problemi değildir. ama hemen üzme kendini ben şahsen görmeden konuşuyorum. umarım önemli bir durum yoktur.

Aynı cihaz RSA-09 LGC kullanmaktayım 3 yıl oldu sanırım,Antalyada oturmaktayım dış ortam sıcakşığı 33-35 derece 1 saat çalışma sonrası ; kumandadan 18 derece set edildi, Hi vw low fan settingste ağız çıkış sıcaklıkları gözlemlendi,Temp 1 ağız sıcaklığını temp 2 ise oda sıcaklığını göstermekte..

High fan hızında 12.3
     Fujitsu
    Low fan hızında (Quiet değil) 10.1
     Fujitsu

videonun ilk 5dk26. sn bakınız.

12. dakikada ise 5.2 c ler gözüküyor.

videonun tamamı çok uzun vaktiniz olursa seyredin yine veya youtube iyi çalışıyorsa ileri sarar izlersiniz önemli görüntüler var.

sizin klimaya gelirsek özelliklerinden olabilir diyeceğim. işinizi görüyorsa dert değildir.

• Merhaba arkadaşlar cihazım Fuji Electric RSA-09LGC modeli.Fujitsu-General 09LGC olan model
    Cihazın dış ünitesini söküp kompresör ve fan motoruna baktım..
    Cihazda Matsushita Electric kompresör kullanılmış yani Panasonic'in kompresörü kullanılmakta..
    Fan motoruda Panasonic ..
    Kısacası klimam Fuji Electric değilde Panasonic klima..:))
    Ayrıca kompresör kendini kıstığında dış ünite fan motoruda azda olsa kendini yavaşlatıyor onuda gözlemledim.
    Bizim burda yazın akşamları 30 derecelerde seyrediyor.
    Ben daha önce cihazımın yaklaşık buzdolabı dahil saatte 500 watt tükettiğini söylemiştim..
    Geçen evden çıkarken buzdolabının fişinide çekip tam tüketimini öğreneyim dedim..Hava sıcaklığı 24 derecelerdeydi.Ben cihazı 20 derece MED'de çalıştırdım.
    Saat 18:40'ta sayaça baktığımda son endeks 5124 idi..
    Gece 23:00 eve geldiğimizde sayaça baktım 5125 olmuştu bu gidişle cihaz 4 saat 20 dk boyunca 1 kw elektrik tüketmiş.Şimdilik söyleyeceklerim bunlar..

Fujitsu Fujitsu Fujitsu

Dış ünitesi AOTR24LCL olan bir FUJITSU klimanın dış ünite incelemesinde de PANASONIC kompresör kullanılmış 13.dakikadan itibaren bakınız.

http://www.youtube.com/watch?v=34w2omb_lgE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 16 Ekim 2013; 16:06:03 >

• En azından markalı kompresör kullanmışlar.fanda inverter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FUJİTSU 14LECA KLİMA HAKKINDA BİLGİSİ OLAN KARDEŞLERİMDEN ACİL OLARAK BİLGİ ALMAM GEREK,BİRKAÇ GÜNE KLİMAYI TAKTIRMAM GEREKİYOR.24m2 sabahtan, saat 15.00 kadar güneş alan bir salonum var,4 camlı,bir balkon kapılı yalıtım orta düzeyde(camevleri doğraması alimünyum ,PANJURLU),yorumlarını bekliyorum yaz kış kullanabileceğim bir ürün istiyorum.kullananlar memnun mu?ve fiyatı hangi arlıkta
  • quote:

Orijinalden alıntı: serserikont

FUJİTSU 14LECA KLİMA HAKKINDA BİLGİSİ OLAN KARDEŞLERİMDEN ACİL OLARAK BİLGİ ALMAM GEREK,BİRKAÇ GÜNE KLİMAYI TAKTIRMAM GEREKİYOR.24m2 sabahtan, saat 15.00 kadar güneş alan bir salonum var,4 camlı,bir balkon kapılı yalıtım orta düzeyde(camevleri doğraması alimünyum ,PANJURLU),yorumlarını bekliyorum yaz kış kullanabileceğim bir ürün istiyorum.kullananlar memnun mu?ve fiyatı hangi arlıkta

Alma o malı...

• Merhaba Fujitsu ASYG09LL TA seri klima almayı düşünüyorum,bu klima iyimidir bilgisi olan bir arkadaş değerlendirirse sevinirim,şimdiden teşekkür ederim
  • Arkadaşlar FUJİTSU ASYG12LU kullanıyorum.
    koskoca bir kış geçti.Aralık ayı faturam 126 lira ,Ocak 120 lira ,Şubat 110 lira Mart 84 lira..Klima aralık ocak ve şubat aylarında hiç kapanmadı 24 saat açık kaldı.23-24 derecede kullandım.Mart ayında da çoğu zaman açık.Klima yokken zaten kışın 80-90 geliyordu.Oda 20 m2 yer hatay....Yani klima hiç kapanmadan aylık 30 tl yakmış.Evde de inanın çoğu zaman atlet şort durdum.Şu ana kadar çok memnunum.Gerçekten çok az yakıyor.
  • Siz Cihazi nereden ve kaca aldiniZ?paylasirmisiniz hataylı arkadaşım?tşk

• Bende klima almayı düşündüğüm için hesap yapıyorum baya merak sardım. Fakat yayınlanan verilere göre klimayı, önerilen 22 derecelerde kullansak bile ayda 30 tl fatura getirmesi çok zor gibi duruyor. ustalar neder bu işe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandıra filozofu

Bende klima almayı düşündüğüm için hesap yapıyorum baya merak sardım. Fakat yayınlanan verilere göre klimayı, önerilen 22 derecelerde kullansak bile ayda 30 tl fatura getirmesi çok zor gibi duruyor. ustalar neder bu işe.

Burada yazan bazı arkadaşlar var günde 2 - 3saat kullanacağım, inandırıcı değilde akdeniz ikliminde belki o zaman faturaya o yansır.
    Benim gibi 24 saat kullanım ortalama 50 - 60 tl altına düşmez.
    Yazında 2 - 3 saat nasıl kullanılır anlamıyorum izmir merkezde kapadigin an yanarsın.
    Kardeşim cimri olduğu için "ben en üst kattayım açıyorum cami pencereyi oh yayla" yalanına sığınıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her klima ortamına göre yazın koku yapar.
    Kimi 3 ay sonra başlar, kimi 1 sene sonra.
    Yazın oda iklimlendimi klima fana geçer koku başlar onun için kapıyı biraz açık tutun denir.

• Arkadaşlar fujitsu 12LM modelini tavsiye edermisiniz . Bu paralara daha iyi başka markanın modeli varmıdır ?

Ben genelde ısıtma amaçlı kullanacağım. Elektrik tüketimi düşük olup verimi yüksek olmalı
    Sessiz olmalı
    Ve yıllarca sorunsuz çalışmalı kompresörü sorun çıkartmamalı. Birde bu modelde rotary kompresor varmış. Bu rotary kompresorlar kaç yıl dayanır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimatavsiye -- 25 Ağustos 2015; 8:37:02 >
  • Fujitsu 12LM modelini aldım , ürün kurulunca deneyimlerimi burada paylaşırım.

• Fujitsu ASYG12LGC nasıl arkadaşlar ikinci elde ederi nedir tahminen
  • Seneler geçmiş üzerinden. İlk Fujitsu klimayı 2008 de almıştım. ASYA09LCC idi. Daha sonra çıkarılan farklı seri klimalardan kullananlar bizim kadar memnun kalmamıştı. 10 yılın ardından başka bir yere taşındığımızdan klimayı değiştirmek durumunda kaldım. İlk göz ağrım Fujitsuya bakmadan geçmek olmazdı. Bu sefer 12000 Btu luk bir klima bakıyordum. Henüz yeni çıkmış hatta keşfe gelen arkadaşın LCC serilerindeki motor bunun motoru dediği bir modelde karar kıldım. ASYG12LMCE modeli. Dün montajı gayet güzel yapıldı. Peşin 3.500 TL ye aldım. İnşallah yazın da bu derece memnun kalırımda başlığın ana sayfasını yeniden düzenleriz.
  • Merhaba

Klimayı nereden aldınız acaba. Akbayın kendi sitesinde bile yok.

• Antalya bayisinden aldım. Bayi eski serilerin LMCA olduğunu yeni serilerin LMCE olduğunu söyledi. Abkay’ın internet sitesinde fiyat listesinde bile 1 Ekim 2017 yazıyor. Fujitsu bunların elinde yine iyi satıyor.

• 21 m2 yer için hangi model uygundur.

İstanbulda nerede bulabilirim yada webden.

Benim aklımda asyg09llt var.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.