Şimdi Ara

FUJİTSU D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba başlıkta yazdığım üzere elimde FUJİTSU D3041 A11 GS1 anakart bulunuyor. Bu anakart ile XEON 5430 çalıştırdım ve gördüğüm kadarı ile internette bu konu ile alakalı pek detaylı bilgi bulunmuyor aynı model veya benzer bir model de sorun yaşayan olursa işine yaraması adına bu konuyu açmaya karar verdim.

önemli not :

konuda anlatılanlar adımları düzgün bir şekilde uyguladığınız taktirde bilgisayarınız düzgün bir biçimde çalışacaktır. konudaki anlatım sadece yazılımsal mod içermektedir. ( işlemci sticker anakart soket kesimi vb işlemler konuda bulunmamaktadır )
    xeon işlemci takmadan önce kesinlikle üretici firmanın sitesinden en güncel biosu indirip biosunuzu güncelleyin.

ilk olarak bu konu görüntü alabilen ancak bu görüntüyü sadece şu şekilde alan kişiler için açılmıştır.
    " no microcode update loaded for booting proccessor "
    FUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODE

1. adım Fujitsu microcode dosyası için ihtiyacımız programı indirmek için Tıkla

ihtiyacımız olan yazılımı bu şekilde indiriyoruz.

FUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODEFUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODE

ardından yapmamız gereken indirdiğimiz yazılımı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmak. file extraction seçili olacak. ok diyoruz işlem çok kısa sürüyor ( ok demeden önce aşşağıdaki önerileri okumanızı öneririm )

Ardından program konum olarak temp klasörünü seçiyor, temp klasörünün içerisinde birden fazla dosya vardır. Bunun için temp klasörüne ulaşıp içine yeni bir klasör oluşturun. Bu sayede çıkaracağımız dosyaları bu yeni klasöre çıkarıp hata yapmanızı veya dosyaları karıştırmanızı önlemiş olacağız. temp klasörüne aşşağıdaki resimi baz olarak ulaşabilirsiniz.

windows arama alanına çalıştır yazıp tıklayın ve :

örneğin ben temp içerisinde b klasörünü seçiyorum

kontrol edin klasörünüzde birden fazla dosya oluşmuş olacak.

ardından boş bir flash disk bulun dolu ise flash diskinizi biçimlendirin
    rufus yazılımı ile free dos yazacağız. rufus indirmek için Tıkla

FUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODEFUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODE

bu işlemlerin ardından flash diskinizin içerisinde eğer dosya varsa silinecektir. flash diskinizin içerisine free dos kurmuş oldunuz. şimdi temp klasörüne çıkardığımız dosyaları direkt olarak flash diskimizin içine atıyoruz.
    aşşağıdaki uyarı çıktığında ise bu dosyaları atla diyeceğiz.

flash diskimiz şuan hazır. öncelikle bilgisayarı yeniden başlatın ve boot ekranından flash diski birinci sıraya alın ( biosa göre değişiklik gösterir )
    eğer flash diskinizi 1. sıraya aldığınız halde aşşağıdaki gibi hata alıyorsanız muhtemelen farklı bir flash disk kullandığınızda sorun çözülecektir ( 3 farklı flash disk ile denediğimizde birinde bu sorun ile karşılaştık )

eğer sorunsuz bir şekilde boot edebildiyseniz karşınıza klavye seçme ekranı gelecektir tr olanı seçersiniz ardından
    aşşağıdaki ekran ile işlemimize devam edeceğiz.

bu ekranda yapmamız gereken komut bioflash.exe /P6 ve enter tuşuna tıklamak.

eğer işlemleriniz düzgün bir şekilde gerçekleştiyse :

bu ekranı gördüyseniz içiniz rahat edebilir çünkü işlem başarılı demektir.

sonuç olarak gördüğünüz üzere düzgün bir şekilde işlemcimizi sistemimize tanıtabildik. yaptığımız işlem sadece bu işlemci ve bu anakart için değildir fujitsu model başka bir anakartta daha farklı işlemcilerde bu yöntem ile çalıştırılabilir. konuda bulunan işlemleri uygulamak veya uygulamamak tamamen sizin kararınız olup oluşabilecek sorunlardan dolayı kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorum.

umarım yararlı bir konu olmuştur

FUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODEFUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODEFUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODEFUJİTSU  D3041 A11 GS1 771 PİN XEON 5430 BİOS MİCROCODE

işlemci ve anakart sahibi : @cikop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 5 Ocak 2020; 17:45:12 >

• Güzel rehber olmuş eline sağlık mahmut anakart ve işlemci sahibide benim bu arada xeona kapıldık gidiyoruz :D
  • cikop kullanıcısına yanıt
    güzel rehber oldu da ilgilenen olmadı
  • Çok sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde sorum var bu işlemi xeon e5420 işlemcim takılıykenmi yapmalıyım şuam core2 duo işlemci ile deniyorum

• Hulk Civic H kullanıcısına yanıt
    Xeon takılı iken deneyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler birde uzun sürüyor galiba

Aşırı derecede uzun sürmemesi gerekiyor Normal şartlarda adımları tek tek okuyup düzgün bir şekilde yaptığınız takdirde

• Herşeyi adım adım uyguladım 15 dakika fln oluyor ve hala start flas memories ekranında

• 2.5 saat bekledim olmadı maalesef anlamafığım herşeyi eksiksiz yapyım nadıl olur

• Ve benim anakartım Gs3 model farklı bir öneriniz varmı olmuyor saatlerdir bekliyorum

Konunun içerisindeki anakart ve işlemci modeli dışında durumu başka bir üründe denemedim o yüzden bilemiyorum

• Peki gs3 modeli neredwn bulabilirim bir bilginiz varmı

• Şey bende d3041-A1 anakart var aynı hatayı bana da veriyor ama bende q9300 işlemci var. Bu bahsettiğiniz işlemleri bu işlemci ve bu anakart üzerinde denersem sıkıntı olur mu ?

• anakartın chipseti g41 sanırım

• Muhammed01470147 M kullanıcısına yanıt

sadece başlıkta verilen model üzerinde denedim başka bir modelde denemedim o yüzden net birşey diyemeyeceğim.

• Merhaba hocam iyi günler.Anlattıgınız yöntem fujitsu d2451 c23 gs 2 içinde geçerli midir?

• Goktuk35 G kullanıcısına yanıt
    Anlattığım yöntem Başlıkta bulunan anakart işlemci dışında hiçbir üründe kullanılmamıştır. Ürüne uygun yazılım bulduktan sonra deneyebilirsiniz. Ancak doğacak iyi veya kötü sonuçlar için bir şey diyemiyorum. Elimde söylediğiniz model olmadığı için deneyemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biosa xeon işlemci ile mi girelim

• kel kafali messi K kullanıcısına yanıt
    Açıyorsa evet yapılabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.