Şimdi Ara

fujitsu klima bozuldu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fujitsu marka klimam vardı ama arıza yaptı zaten 13 yıllık orjinal japon klimaydı sanırım komprasör bozuldu servisi çağırmadım ama daha evvel bu işde çalışmış bir tanıdığımız baktı 350-400 gider tam verim alınır mı ? bilinmez dedi Ş,imdi bunu yaptırsam tam verim alabilirmiyim çünkü çok memnundum. Yoksa evim 29 m kare en üst kat ama öğleden snra devamlı güneş alıyor çift cam pvc li 1500 ytlye kdr ne klima tavsiye edersiniz?

• Sayın arkadaşım öncelikle klimayı bir servis çağırıp baktırmanizda fayda var.Çünkü cihazınız daha küçük bir arızadan dolayı çalışmıyor olabilir.Mesala dış ünitedeki kondansitör arızalı oldğu için kompresör çalışmıyor olabilir.
    Eğer gerçekten klimanızın kompresörü arıza yapmışsa şayet bence yeni klima almaya yönelin.Çünkü 13 yılık bir klima mekanik ömrünü tamamlamıştır.Bu saatten sonra sürekli sorun çıkaracağını düşünüyorum.En azından yeni bir klima aldığınızda garanti olacağı için cebinizden para çıkmaz.Klima bütçeniz için 1500YTL demişsiniz bence bu bütçeyi biraz yükselterek şu an kullanmakta olduğunuz klima gibi kaliteli bir klima almanızı öneririm.1500ytl ye alacağınız klima kesinlikle fujitsu kullanan birini memnun etmez.Tavsiyem daikin,mitsubishi electric ve hithachi
  • tavsiyenize teşekkr ederim biz evde akşamları 5 - 6 saat oturuyoruz bir de hafta sonu ful çalışıyor bu yuzden inverter olmaz herhalde 18lik hitachi 1600 ytlye (r22 gazlı)buldum fiyatı iyi gbi? mitsubishiden ve toshibeden hangi modelleri önerirsiniz? İlginize şimdiden teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyalcan -- 2 Ocak 2008; 13:20:10 >
  • Sayın arkadaşım inverter klima sizin için gereksiz görünüyor.Tercihiniz klasik klimadan yana olmalı.Almayı düşündüğünüz gayet güzel bir klima ama ben olsam 410A gazlı olanını alırdım.Her nekadar çoğu kişi r22 iyi desede 410A gazlı cihazların COP oranları daha iyi ve -10 dereceye kadar çalışabiliyor.Bunun yanıda MSH-GA50VB mitsubishi electric klimayıda önerebilirim.DAİKİN ın bildiğim kadarıyla piyasada klasik cihazı kalmadı bulabirseniz oda olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Tavsiyem daikin,mitsubishi electric ve hithachi

bu forumdakilerin hitachiye karşı aşırı bir ilgisi , mitsubishi heavy industries'e karşı da aşırı bir ilgisizliği var, hitachiye ucuz ve kaliteli diyorlar, arkadaşlar hitachinin neresi ucuz, fiyatları mhi ile başa baş, + hitachi zaten kalitesi bilinen bir marka elektronik sektöründe, yani ucuza hitachi diye bir marka keşif edilmiş gibi yansıtılıyor da bana saçma geldi, hitachi türkiyenin sadece belirli yerlerinde servisi satışı olan bir marka, ayrıca arkasında sağlam distribütörler yok, o yüzden aynı para verileceğine mhi, carrier vs klimalara bakılabilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 3 Ocak 2008; 6:21:37 >
  • Hitachi havy klimaya oranla daha iyi klimadır,ne zaman türkiyeye havy lerin iyileri gelir o zaman belki aaa diyipte o markaya yönelebiliriz,o zamana kadar hitachi havy den daha iyi seçenek japonda olması nedeni ile,

elektrik modelleri türkiye açısından daha kalitelidir,ovent sitesindeki veriler bizi baglamaz,nasılsa türkiyeye çogu gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ata1606

quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Tavsiyem daikin,mitsubishi electric ve hithachi

bu forumdakilerin hitachiye karşı aşırı bir ilgisi , mitsubishi heavy industries'e karşı da aşırı bir ilgisizliği var, hitachiye ucuz ve kaliteli diyorlar, arkadaşlar hitachinin neresi ucuz, fiyatları mhi ile başa baş, + hitachi zaten kalitesi bilinen bir marka elektronik sektöründe, yani ucuza hitachi diye bir marka keşif edilmiş gibi yansıtılıyor da bana saçma geldi, hitachi türkiyenin sadece belirli yerlerinde servisi satışı olan bir marka, ayrıca arkasında sağlam distribütörler yok, o yüzden aynı para verileceğine mhi, carrier vs klimalara bakılabilinir.

+1000000000000000

• eğer kompresöründe sorun varsa değiştirmenizi tavsiye ederim.ama zaten klimanız 13 yıllık bu kadar sene size hzimet etmiş.bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.(kompresör değişirse hiçbir sorun kalmaz tabi başka parçalarıda arıza yapmazsa sonuçta uzun yıllar çalışmış) klimayıda değiştirebilirsin size fujitsunun yeni modelini önerebilirim buda size bi 13 sene daha gider belki dahada fazla
    ASYA18LCC inverter modeldir (az enerji sarfiyatı)
    fiyatı 2200$ + KDV montaj dahildir.
    tercih size kalmış umarım yardımcı olabilmişimdir
  • peki arkadaşlar fuji ve fujitsu arasında bir fark varmı değerler fiayatları hemen hemen aynı bizim memlekette fuji var fujitsu yok kalite olarak fark varmı hangisi daha iyi yoksa ikiside iyimi birde merak ettiğim fuji klimanın 12.000 btu inverteri 1.950 ytl daikin 12.000 btu inverteri 1.750 ytl şimdi nasıl oldu fuji daikinden kaliteli mi ki fiyatı yüksek anlamadım.yoksa daikinlerde mi fasona başladı veya fiyatı çok yüksek olup satamayıp aşağı çektiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.