Merhaba,iki aya kadar önce "Fujitsu-siemens amilo m1424" model bir dizüstü aldım(1199 $+kdv).Fiyatını bütçeme uygun buldum ve teknosa'da satılan 80 gb 512 ram 1.6 işlemci başka bir modeli(amiloM7440/1099$+kdv) benim aldığımdan 100 dolar daha ucuz olmasına rağmen satıcı arkadaşlar bana,üzerinde ati ekran kartı var ve 15.4 ekran diye 40 gb 256 ram olan bu bilgisayarı önerdiler.Ve şöyle eklediler onda EKRAN KARTI TÜMLEŞİK RAM DEN HARCADIĞI İÇİN AYNI HESABA GELİR VE HATTA AĞIR GRAFİK VEYA GELİŞMİŞ OYUNLARDA ZORLANIR,m1424 ise ayrı (ati)ram den kullanıyor v.s. Şimdi ise daha önce bu marka ve modelden kullanan birini tanımadığım için acaba doğru mu yaptım diye düşünüyorum,keza bunun Ram 'ini yükseltmek istiyorum.Gönlüm pek rahat değil doğrusu,Ram'i yükseltmek harddiski de büyütmek istiyorum nereden ve nasıl temin edebilirim?Astarı yüzünden daha mı pahalıya gelir? Bu bilgisayarı tanıyan kullanan birilerinin ,ya da en azından notebook konusunda deneyimlilerin görüş ve önerilerine ihtiyacım var.Şimdiden teşekküler.
arkadaşım ben Amilo M7440 kullanıyorum. şuana kadar ekran kartının paylaşımlı olmasından dolayı herhangibir sıkıntı yaşamadım(mesleğim icabı autocad gibi programlar kullandığımı da belirteyim). 80 gb harddisk olması bir avantaj ama sonuçta dvd writer olduğunu düşünecek olursak m1424'de de bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum, yedeklerini yazarsın dvd ye, bence yeni h.disk alman pek mantıklı olmaz. Ama mutlaka Ram takviyesi yap derim, mümkünse 5122lik ram ekle.
Öncelikle aldığın makina için kutlarım, güle güle kullan. Sonuçta bir karar verdin ve aldın eğer iade etme gibi bir durumun yoksa keşkelerle kafanı yorma. Gayet güzel bir seçim yapmışsın bu forumda 1424 kullanan çok kişi var ve hepside memnunlar.
Harici ekran kartı olması ve DVDRW olması 7440 modeline göre üstünlük sağlıyor. 256 Ram ve 40 gb olması ise dezavantajları. Bilgisayarcılara 256 veya 512 Notebook ram ekletebilirsin. 512 Ram 50$ civarındaydı ama ben bu hafta içi bir kaç yere sorduğumda 512 Kingstnon DDR333 lerin 60$+KDV üzerinde olduğunu gördüm. Ne için kullanacaksın bilmiyorum ama HDD değiştirmek daha zor çünkü yetkili serviste yapılması gerekiyor aksi taktirde garanti dışı kalıyor. Ayrıca eksi HDD elinde kalır veya ucuz bir miktara gidebilir. 40GB az gibi görünebilir ama DVDRW ile yedeklemeler yapabilirsin. Murphy kanunlarını unutma hdd ne kadar büyük ise o kadar çabuk dolar. Benim PCde 160GB var ve 1GB civarı boşluk var ama noteboook ise 20-25GB boşlupum var.
quote:
Orijinalinden alıntı: ali307 Bu bilgisayarı tanıyan kullanan birilerinin ,ya da en azından notebook konusunda deneyimlilerin görüş ve önerilerine ihtiyacım var.
Eğer aşağıdaki linke bakarsan 316 tane mesaj var. Burdaki mesajlar sana yeterince bilgi verecektir. Eğer 1424 ile ilgili sorun varsa bu başlık altında sorarsan daha kolay yanıt alabilirsin bence. http://forum.donanimhaber.com/m_3394451/tm.htm