Şimdi Ara

=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO ===

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
765
Cevap
0
Favori
106.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO

bugüne kadar bu ürünle ilgili yazılan önemli mesajlar:

OEM Windows kurmak isteyenler için,
    quote:

Orjinalden alıntı: eyupbiraker
    Windows'u OEM kurmak isteyen arkadaşlara BIOSA (acılışta F2 ile)girip ADVACED altında AHCI Configuntion'nu Disable yaparsanız OEM kuruluşta SATA diski görüyor.

Adı Üstünde. Klavye Sorununu Ortadan Kaldıran Bios Update'i,
    quote:

Orjinalden alıntı: emrahyaz

FS 2040/45 MADDE MADDE KLAVYE UPDATE - IHTIYACI OLANLARA ! ! !

Bu iki modelden birine sahip olan herkeste klavye problemi var ama bu sorun basitce giderilebiliyor, bunun icin yapilmasi gereken seyleri siralarsak

1)http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresine girerek amilo pro 2040 ve 2045 icin 15 eylül de yayinlanan bios güncellemesini indirin.

2)Yüklediginiz dosyayi winzip yada winrar ile acin ve de c sürücüsü icinde yeni yaratacaginiz bi klasörün icine kopyalayin.

3)Nero'yu calistirin ve baslangic cd'si yapmak istiyorum secenegini isaretleyin, daha sonraki adimda (nero veri yükleyin diye bi yazi yazacak) c icine yükledigimiz bios güncelleme dosyalarini (toplam 5 adet) buraya ekleyin, adimlari izleyin ve de kolayca baslangic cdsini olusturun.

4)Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve siyah ekrani görür görmez f12 ye basin sürekli (basili tutmayin, sürekli basin) baslangic sürücüsü secmeniz istendiginde, nec dvdwriteri secin (nero ile yaptigimiz baslangic cd si, dvd writer icinde olmali).

Bilgisayar dos ortaminda baslayacak...

5)Bilgisayarinizin sarjinin full oldugunu ve de adaptörünün de prize takili olduguna emin olun.

6)Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.

Makine otomatik olarak biosu flashlamaya baslayacak, siz hicbirseye dokunmayacaksiniz, bu islem otomatik olarak devam edip sona ericek.

7)Bios flash sona erdiginde makine kendi kendini kapatacak, bu nedenle herhangi bir panige kapilmayin.

8)Bilgisayari acma tusundan tekrar acin ve de klavyenizi sorunsuz olarak kullanmanin keyfini sürün...

Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.

BIOS UPDATE KLAVYE PROBLEMİNİ ÇÖZMEKTEDİR, BEN UYGULADİM VE %100 OLUMLU SONUÇ ALDIM - BİLGİLERİNİZE...

Genel Yorum,
    quote:

Orjinalden alıntı: osmanaga
    Şöle bir kurcaladım 1 saat kadar, kasa kısmında ısınma adına en ufak bir şey yok,elinizi koyarak hdd nerde anlamak zor:), yalnız lcd nin alt kısmında tam fijutsi-siemens yazan yer çok fazla ısınıyor. Birde 1 hafta kadar öğretmen toshibası kullandım, bununla kıyasladığım zaman FS nin fan çok daha sık devreye giriyor ve daha uzun süre çalışmaya dewam ediyor. Kasanın hiç ısınmamasının nedeni budur belkide, bilemicem. Belkide fanın bu kadar çok sık devreye girmesi ve uzun süre çalışması bana has bi şeydir yada normaldir bilemicem ama ses kesinlikle rahatsız edici değil.

arkadaşlar, eksikleri söyleyin tamamlayayım... hepinizin yorumlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afro -- 5 Temmuz 2006; 7:47:48 >

• emre d.,
    esarikaya,
    hoydaa,
    emrahyaz,
    yeniadministrator,
    osmanaga,
    acer,
    iasonion...

nerelerdesiniz ?!?! yorumlarınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afro -- 12 Ekim 2005, 0:01:18 >
  • güzel hazırlık yapmışsın @afro.. eline sağlık.. tekrar hayırlı olsun..
  • arakadaşım öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan darısı bizim başımıza..

öğrenmek istediklerim :

1- Bu makinada kart okuyucu var mı (3*1 veya 4*1 veya 6*1 gibi)

2-Bu opsiyonel bluetooth ne oluyor. anlamadım gitti ? zaten her bilgisayara dışardan usb üzerinden bu özelliği kazandırmıyormuyuz da burada opsiyonel nasıl oluyor?

3- ekranı nasıl ? nedense tüm markalar ekran görüntüsünü çiftlediler yani normal ekran birde değişik değişik isim verdikleri parlak ekran.. fujitside ise böyle bir şey yok yada ben bilmiyorum.. acaba fs ekranı çok mu iyiki buna ihtiyaç duymuyorlar ? bu konuda yorumunuzu özellikle bekliyorum...

4- sizin makinada ekran kartı 64 mb gözüküyor aynı makinayı alanlardan ise 128 mb çıkıyor kos koca fujitsi bu şekilde tüketicileri ikilemde nasıl bırakır.. ozaman 64 mb alanlar direk 128 mb ile değiştirme hakkı doğmaktadır..

5- makinayı nerden aldınız teknosa mı pcdepomu, direk giderekmi yoksa internettenmi aldınız? bu bile çok önemli ki buradaki teknosa yorumları insanı korkutuyor ?

6- son ortak sorum ise bu iade edilen geri verilen makinalar yada serviste düzeltilen makinalar tekrar tüketiciye yeni diye geri geliyormu açıkcası ben bu konuda hiç bir firmaya güvenmiyorum.. bu konudaki düşünceniz nedir ?

• güzel olmus, hosuma gitti, insanlar topic topic dolasacagina bütün bilgileri ayni topicte toplamak daha iyi, bunlara ek olarak düsünce ve yorumlari da bu topicten yazarsak fs 2040/45 sahiplerine daha kolay ulasacagimizi düsünüyorum.
  • 1.kart okuyucu war, ama kaçlık bilmiyorum. yani sol alttaki şey kat okuyucu di mi :D
    2.sanırım sipariş sırasında belirtiyorsun entegre bir bluetooth oluor
    3.ekran gerçekten hoş. İlk bakışta wide screnni biraz yadırgadıysamda alıştım. renkler iyi ekran parlak. bi sorun yok
    4.daha önceden konuşulanlar pcdepo dan alınan ürünler sadece 128mb ama teknosadan alıp 128mb landa war. Ben pcdepodaki yetkili arkadaşlar konuştum bana direkt ekran kartının 128mb olduğunu gösterdi:D
    5.ben pcdepodan aldım. telefonda teslimat esnasında şirkette ödeyeceğimi belirttim. siparişi 3 te verdim 5 te gel dediler. 5 te gittim peşin para werdim aldım. epey bir muhabbet ettik gayet ilgilendiler. Özellikle kafanda takılan şeyleri arayıp sormanı öneririm. ellerinde geldiğince yardım etmeye çalışıyorlar.
    6.vallah bilemicem. ama gerçekten güven weren insanlar. kutu kapalı geliyor açıyor yanında. yarı kurulu xp prof yüklü.bi 5 dakkada kurulum gözlerinin önünde tamamlanıyor ve teslim alıyorsun notebooku

Bi de klawye sorununa deyinmek istiyorum. Bu gelen seride klawye problemi yaşanmadığını belirttiler. sanırım insanlar sorunlarını kendileri hallettiği için onlara öle bir sorun gelmemiş. ama şu an bu sorunu sanırım bende yaşıyorum. gerçi tuşlara dokunmya korkuyom biraz ondanda olabilir:D

FS ci arkadaşlar lcd deki fujutsi siemens logosu sizdede çok fazla ısınıyormu?

quote:

Orjinalden alıntı: G774

arakadaşım öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan darısı bizim başımıza..

öğrenmek istediklerim :

2-Bu opsiyonel bluetooth ne oluyor. anlamadım gitti ? zaten her bilgisayara dışardan usb üzerinden bu özelliği kazandırmıyormuyuz da burada opsiyonel nasıl oluyor?

3- ekranı nasıl ? nedense tüm markalar ekran görüntüsünü çiftlediler yani normal ekran birde değişik değişik isim verdikleri parlak ekran.. fujitside ise böyle bir şey yok yada ben bilmiyorum.. acaba fs ekranı çok mu iyiki buna ihtiyaç duymuyorlar ? bu konuda yorumunuzu özellikle bekliyorum...

4- sizin makinada ekran kartı 64 mb gözüküyor aynı makinayı alanlardan ise 128 mb çıkıyor kos koca fujitsi bu şekilde tüketicileri ikilemde nasıl bırakır.. ozaman 64 mb alanlar direk 128 mb ile değiştirme hakkı doğmaktadır..

5- makinayı nerden aldınız teknosa mı pcdepomu, direk giderekmi yoksa internettenmi aldınız? bu bile çok önemli ki buradaki teknosa yorumları insanı korkutuyor ?

6- son ortak sorum ise bu iade edilen geri verilen makinalar yada serviste düzeltilen makinalar tekrar tüketiciye yeni diye geri geliyormu açıkcası ben bu konuda hiç bir firmaya güvenmiyorum.. bu konudaki düşünceniz nedir ?

• Orjinalden alıntı: osmanaga

1.kart okuyucu war, ama kaçlık bilmiyorum. yani sol alttaki şey kat okuyucu di mi :D
    2.sanırım sipariş sırasında belirtiyorsun entegre bir bluetooth oluor
    3.ekran gerçekten hoş. İlk bakışta wide screnni biraz yadırgadıysamda alıştım. renkler iyi ekran parlak. bi sorun yok
    .....
    ........

cevap için teşekür ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinalden alıntı: G774

-sol altta tek tip boyda bir kart okuyucu slotu var. sanırım SD ve aynı boyuttaki diger kart

-dahili bluetooth yok ! otekisini ben de anlamadım

-hayatimda ilk defa bir laptop aliyorum. ekrani 60 hertz (1280*800). masaüstü monitörüm 1280*1024 çözünürlükte 100 hertz veren bir profesyonel 19 inch oldugundan ekrana adapte olmam biraz zaman alıcak

-benim makina 128 sanıyorum. nerden bu kanıya vardın ?

-pcdepo'dan aldım. telefon açtim. elinizde var mı dedim. var dediler. 10 dakika sonra ofisteydim ve aldim. satıcılar çerez gibi satılan bu ürünün satışından memnun ve kendinden emindiler. cihaz ilk kez gözümün önünde açıldı. bundan emin oldum. teknosada satilan parti sorunlu saniyordum ama klavye sorunu bende de var. hızlı yaziyosan harfler atliyor. bios update ile duzeltecegim yarin.

-iade edilen ürünler elbette bi şekilde revize edilip geri bizlere dönüyordur bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afro -- 12 Ekim 2005, 2:18:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: afro

Orjinalden alıntı: G774

-sol altta tek tip boyda bir kart okuyucu slotu var. sanırım SD ve aynı boyuttaki diger kart

...
    ....

Afro hemen cevap için çok teşekür ederim, tekrar sorunsuz şekilde, keyfini çıkararak kullan derim..
    kolay gelsin...
  • Kesinlikle klavye problemin var, tuslarin yeni olmasiyla yada dokunmaya korkmakla bi alakasi yok, bios update yapman gerekli...

Isınmaya gelince, bende de ayni yer isiniyor ama bu isinma olayini cok arastirdim, teknik servisle günlerce görüstüm hem telefonla hem de yüzyüze, bilmeniz gereken sey su eger makine durduk yere yada sistemi zorlayan bi programda takiliyor yada kendini kapatiyorsa isinma probleminden bahsedilebilir öteki durumlarda yasanan isinma tamamen normal bu laptoplarin mimarisiyle ilgili bi durum,yani surasi isiniyor burasi isiniyor gibi seyleri cok fazla önemsemeyin, bende takmistim buna bi ara...

Not:Yukarida belirttigim durumlar harici 2045 in diger markalara göre biraz daha fazla isindigini söylemem gerekli ama sunuda belirteyim ki bu isinma yukarida belirttigim nedenler harici tamamen zararsiz.

quote:

Orjinalden alıntı: osmanaga

Bi de klawye sorununa deyinmek istiyorum. Bu gelen seride klawye problemi yaşanmadığını belirttiler. sanırım insanlar sorunlarını kendileri hallettiği için onlara öle bir sorun gelmemiş. ama şu an bu sorunu sanırım bende yaşıyorum. gerçi tuşlara dokunmya korkuyom biraz ondanda olabilir:D

FS ci arkadaşlar lcd deki fujutsi siemens logosu sizdede çok fazla ısınıyormu?

• bende de aynen. en çok ısınan yer logonun üstü ve sol üst hoparlör kısmı... ama ben bunu hiç dert etmedim.

peki ben size birşey sorayım,

speedfan programı ile ısıyı görmek istediğimde sadece hdd ısısını gösteriyor ! işlemci ısısı görünmüyor !
    nedendir ? anakart buna izin vermiyor mu ? işlemci ısısını teorik olarak nerden ve nasıl görebiliriz ?

nitekim bir arkadaş fujitsu laptop işlemcisinin 85 derece olduğunu ve bu yüzden laptopu geri iade ettiğini söylemişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afro -- 11 Ekim 2005, 23:56:26 >
  • PC Wizard 2005 programı ile hem hdd hemde işlemci sıcaklığı gözüküyor. bende 35 e 58 derece.

şu fanın çalışma sıklığını yazabiirmiin sende?
    quote:

bende de aynen. en çok ısınan yer logonun üstü ve sol üst hoparlör kısmı... ama ben bunu hiç dert etmedim.

speedfan programı ile ısıyı görmek istediğimde sadece hdd ısısını gösteriyor ! işlemci ısısı görünmüyor !
    nedendir ? anakart buna izin vermiyor mu ? işlemci ısısını teorik olarak nerden ve nasıl görebiliriz ?

nitekim bir arkadaş fujitsu laptop işlemcisinin 85 derece olduğunu ve bu yüzden laptopu geri iade ettiğini söylemişti...

• bende speedfan programiyla test etmistim yalniz bende hdd nin yaninda, islemci ve chipset sicakligini da göstermisti, islemci sicakligi 65-80 derece arasi oynuyor, ve bu degerler sizi temin ederim ki normal en azindan bu laptop icin normal, bu arada benim bilgisayar günde 18-20 saat arasi acik kaliyor, bir kez dahi kilitlenmedi, bir kez dahi kendi kendine kapanmadi, performansinda en ufak bir düsüs yok, pro ev. soccer,call of duty vs.. denedigim her oyunu oynadim hic birinde hicbir problemle karsilasmadim (call of dutyde bir kere windows a döndü, bu da isletim sistemiyle alakali zaten) Ilgilelere duyurulur...

quote:

bende de aynen. en çok ısınan yer logonun üstü ve sol üst hoparlör kısmı... ama ben bunu hiç dert etmedim.

• çok güzel bir topic olmuş eline sağlık bu arada ekran kartı 128 mb 64 değilki
  • arkadaşlar yokmu fan çalışma durumunu yazacak. benim fan 10 dakka çalışıo 10 saniye susuyo. herhangi bir işlemde yapmıyorum.
  • araştıranların ellerine sağlık,
  • gercekten araştıranın ellerine sağlık anladığım kadarı ile geyet performanslı ve problemsiz bir ürün
  • Dün bir arkadaşım aldı bu aletten. Genel olarak çok memnun. Klavye sorununu servis hemen çözüyormuş. Isınma yokmuş.

Ama fanı neredeyse hiç durmadan çalışıyormuş (yüklenmediği halde)!!!

herkeste aynı durum söz konusu mu?
  • yaw bu makine 798 MHZ mi 1.73 GHZ mi? analamdım şimdi ben, almayı düşünüyorum da,
  • 1.73 Ghz. cpuz programındaki daki mhz lere bakarsan 133 den başlıo değişik değişik onlarca mhz bilgisi içeriyor. ama işlemci 1.73Ghz

798Mhz olan core speed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanaga -- 12 Ekim 2005, 10:33:08 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.