neyse, emrahyaz çok teşekkür ederiz. ortam gerilmesin. paylaşımlarımız güzel olsun
ancak,
şimdi ben korktum. işlem o kadar zormu ? ben 10 yillik kullanıcıyım. ama alet yeni. cicim günleri daha bir evhamlı oluyor insan
ne dersin ?
ortami gerecek herhangi bisey yok ben fujitsu siemens in updatei kaldirdigini sonradan gördüm, yanlis anlasilma oldu kisaca...
Update e gelince bence cok cok kolay bir islem ve de toplam 2-3 dk da bitiyor - o kadar bile sürmüyor - pilin sarjinin full olmasina ve de adaptörün takili olmasina dikkat et, bunlara dikkat edersn vede az bucuk bilgisayardan anliyorsan kolayca gerceklestirebilirsin islemi, madde madde yazdigim islemlerden baska yapman gereken en ufak bir islem dahi yok ama yinede bios update kullanicinin kendi sorumlulugu altindadir, bunuda unutmamak gerek...
emrahyaz,
dosyayi indirdim. rari acarken
" fsc 2045 bios update: The file "fsc 2045 bios update" header is corrupt " hatasi verdi winzip.
bu ciddi bir hata oluşturmaz umarim ?
winrari yükle ve onunla ac... böyle seylerde is sansa birakilmaz...
quote:
Orjinalden alıntı: afro
emrahyaz,
dosyayi indirdim. rari acarken
" fsc 2045 bios update: The file "fsc 2045 bios update" header is corrupt " hatasi verdi winzip.
bu ciddi bir hata oluşturmaz umarim ?
gidin servise yüklesinler:D
klavye sorunu, bios güncellemesini tek başıma yaptım. %100 başarı sağladım.
hiç zor değilmiş !
ama,
5 dakika süren bios güncellemesinde ölüp ölüp dirildim ! acaba takıldı mı diye !
dileyen herkese anlatabilirim...
güncelleme sırasında emrahyaz arkadaşımızın yazmış olduğu yönergeleri takip ettim:
quote:
Orjinalden alıntı: emrahyaz
KLAVYE PROBLEMI OLAN OKUYUN ARTIK SU YAZIYI VE BU SORUYU SORMAYIN ARTIK ! ! ! BU ISLEM SORUNU %100 ÇÖZMEKTEDİR
FS 2040/45 MADDE MADDE KLAVYE UPDATE - IHTIYACI OLANLARA ! ! !
Bu iki modelden birine sahip olan herkeste klavye problemi var ama bu sorun basitce giderilebiliyor, bunun icin yapilmasi gereken seyleri siralarsak
1)http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresine girerek amilo pro 2040 ve 2045 icin 15 eylül de yayinlanan bios güncellemesini indirin.
2)Yüklediginiz dosyayi winzip yada winrar ile acin ve de c sürücüsü icinde yeni yaratacaginiz bi klasörün icine kopyalayin.
3)Nero'yu calistirin ve baslangic cd'si yapmak istiyorum secenegini isaretleyin, daha sonraki adimda (nero veri yükleyin diye bi yazi yazacak) c icine yükledigimiz bios güncelleme dosyalarini (toplam 5 adet) buraya ekleyin, adimlari izleyin ve de kolayca baslangic cdsini olusturun.
4)Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve siyah ekrani görür görmez f12 ye basin sürekli (basili tutmayin, sürekli basin) baslangic sürücüsü secmeniz istendiginde, nec dvdwriteri secin (nero ile yaptigimiz baslangic cd si, dvd writer icinde olmali).
Bilgisayar dos ortaminda baslayacak...
5)Bilgisayarinizin sarjinin full oldugunu ve de adaptörünün de prize takili olduguna emin olun.
6)Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.
Makine otomatik olarak biosu flashlamaya baslayacak, siz hicbirseye dokunmayacaksiniz, bu islem otomatik olarak devam edip sona ericek.
7)Bios flash sona erdiginde makine kendi kendini kapatacak, bu nedenle herhangi bir panige kapilmayin.
8)Bilgisayari acma tusundan tekrar acin ve de klavyenizi sorunsuz olarak kullanmanin keyfini sürün...
Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.
BIOS UPDATE KLAVYE PROBLEMİNİ ÇÖZMEKTEDİR, BEN UYGULADİM VE %100 OLUMLU SONUÇ ALDIM - BİLGİLERİNİZE...
TEŞEKKÜRLER EMRAHYAZ
Arkadaslar bende PCDEPOYA siparis verdim.Bildigim kadariyla teslim alirken urunu kontrol ediyoruz sorun varsa hemen orada degistiriyorlar.Bu aleti teslim alirken nelere dikkat etmeliyim.ölü piksel olup olmadigini nasil anliyoruz.Tesekkürler.
ölü piksel olduğunda direkt gözüne çarpar zaten beyaz noktalar şeklinde
bu soruyu ikinci defa soracam ama....... arkadaşlar birazda ekran kartını tartışalım.bu x300 ekran kartı iyimidir.bu makineyi kullanan arkadaşlar ekran kartından memlunlarmı.bu kartı 9700 veya x700 ile kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkar.........
ben sadece bu forumda aşağıdaki resmi 40 kez yayınladım. ama yine yayınlayayım peki ...
mr.sabri dilediğin tüm ekran kartlarının test sonuçları aşağıdadır :
afro burada !!!
Lafi bile olmaz... Güle güle kullan...
quote:
klavye sorunu, bios güncellemesini tek başıma yaptım. %100 başarı sağladım.
hiç zor değilmiş !
ama,
5 dakika süren bios güncellemesinde ölüp ölüp dirildim ! acaba takıldı mı diye !
dileyen herkese anlatabilirim...
güncelleme sırasında emrahyaz arkadaşımızın yazmış olduğu yönergeleri takip ettim:
TEŞEKKÜRLER EMRAHYAZ
afro teşekkürler çok işe yaradı ekran kartı çok kötüymüş ya almaktan vazgeçtim.
quote:
ben sadece bu forumda aşağıdaki resmi 40 kez yayınladım. ama yine yayınlayayım peki ...
mr.sabri dilediğin tüm ekran kartlarının test sonuçları aşağıdadır :
afro burada !!!
quote:
Orjinalden alıntı: mr.sabri
afro teşekkürler çok işe yaradı ekran kartı çok kötüymüş ya almaktan vazgeçtim.
sabri, rica ederim de
öldürdün bizi be dostum ! bende x300lü fujitsu var
arkadaşlar bişi sorcam,
ürünü pcdepo'dan alanlar, içinde norton da var ya... bu norton gecici sürelik mi ? orjinal nortonumuz mu olmuş oldu. anlamadım ki
12 aylık olması lazım
ilk postta işlemci sonoma deniyor fakat cpu-z de dothan gözüküyor bi yanlışlıkmı var, ben mi yanlış biyere baktım
ocak ayında bitiyor yanılmıyorsam. Zaten bir norton cd side wermiyorlar sana. Ben format attım kendi nortonumu kurdum
quote:
arkadaşlar bişi sorcam,
ürünü pcdepo'dan alanlar, içinde norton da var ya... bu norton gecici sürelik mi ? orjinal nortonumuz mu olmuş oldu. anlamadım ki
pc wizard dan baktım şmdi, ordada dothan gözüküyor. Gerçi bu tür programlara %100 güvenmemek lazım. ram leride 200mhz gösteriyor mesela. En iyisi yarın arayıp sormak
quote:
Orjinalden alıntı: wertalemon
ilk postta işlemci sonoma deniyor fakat cpu-z de dothan gözüküyor bi yanlışlıkmı var, ben mi yanlış biyere baktım