Arkadaşlar burada benim bi sorunum war. benim laptop hızı bazen 590 mhz oluyor. yani bilgisayara sağ tıklayıp baktığımda.
işlemcinin yüküne göre işlemci hızı deişir yani normal bir durum. bütün centrino platformundaki işlemciler için geçerli bir durum yani bir sorun yok.
eğer pil ile çalışıyorsa değiştiremiyorsun, fakat elektriğe bağlı kullanıyor da o şekilde görüyorsan kısayol tuşlarından en soldaki olması lazım o tuş ile 1.7ghz e çıkartabilirsin.
pille çalıshtığı sıradada işlemci yüküne göre işlemci hızı deişiyor. ama centrino hardware control ile her durumda istediğiniz gibi işlemci hızını kontrol edebilirsiniz.
quote:
Orijinalinden alıntı: suicider
pille çalıshtığı sıradada işlemci yüküne göre işlemci hızı deişiyor. ama centrino hardware control ile her durumda istediğiniz gibi işlemci hızını kontrol edebilirsiniz.
ARkadaşım aldım yükledim. oldu. peki anlamadığım bu normalde neden 1.700 mhz de kalmıyor. şimdi programda max performance dedim. bilgisayara sağ tıklayp baktığımda tamam ok 1.7 hiç değişmiyor. ama neden bu normalde programsız aynı kalmıyor onu anlamadım. bir yardım edin
ısı üretimi ve güç tüketimini minimumda tutmak için.bence centrino hardware contrl programını kullnmak gereksiz.çünkü zaten sistem ihtiyaç olduğunda ulaşabaleceği son hıza çıkıyor.Bu yüzden sürekli tam gaz çalıştırmak yanlış olur gibime geliyo.YAnılıyormuyum sizce???
@KCH
sürekli tam perfonmans çalışması ICARUS unda dediği gibi daha fazla ısı üretimi ve daha az pil ömrü olarak sana geri dönecektir. Sen bilgisayar ile çalışırken oyunlar ve yoğun uygulamaları bir kenara bırakırsak hiç bir zaman işlemcine %100 yük bindirmessiz. Görev yöneticisinden CPU kullanımına bakarsan genelde %1-5 civarında görürsün (en azından ben çoğunlukla öyle görüyorum). Bu durumda CPU nun 1.7 de çalışması boşuna enerji harcaması demektir ve Centrino teknolojisindeki Step-Step mi neydi özelliği hızı düşürüyorki daha az pil harcayıp daha az ısı yaysın.
@ICARUS
CHC programını sadece pildeyken Dynamic, fişteyken max perf. şeklinde çalıştırırsan Win güç yönetiminden faklı birşey yapmamış olursun. O zamanda bu programa gerek yok diyebiliriz. Ama sen hangi hızda sabitlenmesini ayarlamak istiyorsan veya belirli hızda daha düşük voltajda çalıştırmak istiyorsan o zaman CHC ile bunu yapabilirsin.
bi de chc nn anlamadığım bişeyi aleti yeni açsam bile cpu sıcaklığını 75C gösterio
@Evgin
CHC işlemci ısısı hakkında doğru bilgi vermiyor Ben her zaman 75C görüyorum açıldığında da çok yüklendiğimde de ve diğer programlar da tam doğru bilgi vermiyorlar. Forumda hangi başlık altında olduğunu hatırlayamadığım bir yerde Sistem Info programları ve BIOS farklı ısılar gösterdiğinden bahsedilmişti.
sanırım fs laptopların üstünde işlemci ısısını ölçmek için yonga yok..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme