Şimdi Ara

'FULL HD mi HD READY mi almalıyım' sorusunun cevabı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • odamda 28'' full hd monitör var bazen 720p bazende 1080p filmler seyrediyorum nekadar mesafeden izlemeliyim ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ylönen

odamda 28'' full hd monitör var bazen 720p bazende 1080p filmler seyrediyorum nekadar mesafeden izlemeliyim ??

Monitörün Marka Ve modeli Ne???
  • ARKADAŞLAR SİZDEN BİR RİCAM OLACAK HD READY VE FULL HD OYUN GÖRÜNTÜSÜ KOYMA İMKANI OLAN VARMI NE GİBİ MESELA HD READY x720 DE CRYSİS HIGH AA FULLDE AÇIK OLSUN BİKAÇ DIŞARDAN GÖRÜNEN RESİM ATARMISINIZ...????

Atan olursa karşılaştırmak için bi arkadaştan 1080p crysis görüntüsü isteyeceim
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

odamda 28'' full hd monitör var bazen 720p bazende 1080p filmler seyrediyorum nekadar mesafeden izlemeliyim ??

Monitörün Marka Ve modeli Ne???

viewsonic VX2835wm
  • Peki SD yayın 640*480 çözünürlük dedik, kablo tv dijitaldeki SD yayınların çözünürlüğü farklı mı? Çünkü analog yayından bariz daha iyi gösteriyor, hatta bazen HD görüntü zannediyorum bazı yayınlarda
  • quote:

??
  • peki bu xbox ve ps3 oyunları 1080p olmaya basladıgı zaman 200 300 daha fazla verip HD almayanlar pisman olmayacaklarmı

yoksa o teknolojiye gelindigi zaman simdinin hd tvleri (1080p) bunu o kadarda iyi gosteremiyeceklermi

yani 32W4000 almka yerine hdready bir tv almak mı daha mantıklı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Basarrrr

peki bu xbox ve ps3 oyunları 1080p olmaya basladıgı zaman 200 300 daha fazla verip HD almayanlar pisman olmayacaklarmı

yoksa o teknolojiye gelindigi zaman simdinin hd tvleri (1080p) bunu o kadarda iyi gosteremiyeceklermi

yani 32W4000 almka yerine hdready bir tv almak mı daha mantıklı

Evet tamda dediğin gibi olacak 200 300 daha verip full hd almayanlar pişman olacaklar . Ne kadarda arada fark yok deselerde full hd ile hd ready tv yan yana gelince farkı görecekler 1080p oyunlarda .

Hd readylerde 1080p görüntü tabiki bir full hd gibi göstermiyor detaylar farkı bariz hissettiriyor 1080p oyunlarda. Hd ready paneli olanlar 1920.1080 çöznürlüğünü pc bağlayıp bir açsınlar o zaman anlarlar 1920.1080 çöznürlüğünün tv de nasıl görüneceğini.

32W4000 den şaşma ,hem sen ilerde yeni nesil konsollar çıkınca muhtemelen alırsın vede fark o zaman kendini çoook daha iyi hissettirecek.

Ps3 te gt5 ve bir kaç tane oyun tam 1080p, ilerde muhtemelen ps3 ün cell işlemcisi iyi kullanıldığında 1080p oyunlar artacaktır .

God of war 3 1080p olacakmış büyük ihtimal.

• 200-300 vermeyenler pişman olacak demişsin ama 1080p yayınlar ortalığı sarıncada emin ol ne senin W serisi sony'n kalır nede samsung'un.Sn.Signore çok doğru söylemiş ileriye yatırım olsun diye HDReady1080p(full HD) tv alınmaz o zamanda fiyatı şimdiki tv'lerin seviyesine düşen LED tv'leri lazer tv v.s neyse artık görünce ağzının suyu akar benim full HD'de ne fullmüş hee dersiniz.
  • Birde çok merak ediyorum Full HD sony'm vardı PS3te GT5-GTA4-FİFA08-09-COD5-nfs UNDERCOVER oyunlarımı sony'de de oynadım LG plazma aldım ondada oynadım yani ben mi körüm bilmiyorum ama aradaki 1milyar farka değecek pek bişey görmedi gözlerim.Ha olur 50" ve üstü FULL HD tv'niz farkı görürsünüz belki ama 46"ve küçük tv'si olanların bence hiç kasmaması lazım muhakkak FUll olsun diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903
    Ps3 te gt5 ve bir kaç tane oyun tam 1080p, ilerde muhtemelen ps3 ün cell işlemcisi iyi kullanıldığında 1080p oyunlar artacaktır .

Yaygın kanı bu şekilde. Ancak şu an hazırladığım rehber için biraz araştırma yapınca, PS3 ve Xbox360 ile, özellikle Xbox360 ile, konsolların teknik sınırlarından dolayı çok fazla native 1080p (1920x1080@60Hz) oyun beklemenin doğru olmayacağı görüşleri ağır basıyor.

Xbox360 çıkalı 3 seneyi geçti, PS3 çıkalı 1,5 yıla yaklaştı. Ancak ortada beklediği gibi 1080p patlaması yok. Birçok oyunun kapağında 1080p yazıyor ama çok azı native 1080p.

Oyun yapımcılarının bu konsolların teknik sınırlarını dikkate alarak native 1080p (1920x1080@60Hz) yerine, 720p hatta 600 küsür p oyun yapmayı tercih ettikleri birçok yerde belirtiliyor. Yani bu cihazların kapasiteleri belli ve oyun yapımcıları bunu en iyi oyun tecrübesi sunacak şekilde dengeli kullanıyorlar. Amaçlarının en yüksek çözünürlük olmadığı çok açık. Özetle, next-gen oyun konsollarımız PS3 ve Xbox360 maalesef mucize yaratmıyorlar ve günden güne güçleri keşfedilmiyor.

Zaten yapılan araştırmalar bir görüntünün beğenilmesinde çözünürlüğün 1.değil 4.sırada önemli olduğunu belirtiyorlar. 1.sırada ise kontrast var. Sonra renklerin doğruluğu vb. geliyor.

Eğer next-gen oyun konsollarında (PS3, Xbox360) native 1080p oyunlarının yaygınlaşacağını belirten yorumlar varsa, kaynağını belirtirseniz okumak isterim.

• Rehber > HD Ready - Full HD Tercihi ve Temel Bilgiler
    http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm

Rehber yayında olduğu için bu konuyu kilitliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.