Şimdi Ara

FULL JETTA MI BOŞ PASSAT MI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
24.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: knkrmnsd

Herkese merhabalar, günlerdir kafamda bir soru var 10 yıldır kullandığımız corolla yı değiştirme kararı aldık. Ancak kafam çok karışık. küçük bir şehirde yaşadığımızdan şehir içinde yılda maksimum 5000km, yaz ayları şehirler arası 10-15bin km arası yol yapıyoruz. 60bin gibi bir bütçemiz var. siz olsaydınız yakıt/performans/konfor olarak hangi aracı seçerdiniz? Bu alacağımız araçları da 100bin km yi bulmadan satmayız sanırım. Uzun yıllar kullanacağız yani. ayrıca yakıta vereceğim parayı önemsiyorum

Jetta 1.6TDI comfortline mı?
    Passat 1.4TSI trendline mı?

Alıntıları Göster
    Benzinli passat 1.4 TSI trendline 55.700

Jetta 1.6 TDI comfortline 60.800

Passat 1.6 TDI trendline 66.300

Aralarında 5.000 tl fark var , yıllık km niz çok düşük olduğu için 5.000 tl için benzin li passat mantıklı duruyo.

Aylık 1000 km+ yapıyor olsanız alternatif olarak imkanınız da varsa dizel passat düşünebilirsiniz , kesinlikle parasını telafi eder.

Bir başka husus passat trendline , jetta comfortlinedan üstün bir araç her bakımdan eksiği yok fazlası var.

Eşit şartlarda aynı marka , aynı donanım bir araçta benzinli / dizel farkı 8-9 bin lira civarında seyrederken benzinli jetta / dizel passat arasında 5000 tl fark cidden çok uygun.

Hiç tereddütsüz passat , imkanınız varsa dizel yoksa benzinli , ama her türlü passat alın derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: focusRS

aynı ikilemi bende yaşamıştım ama şimdi şükrediyorum passatı seçtiğime....

ama passat trendline olacakmış. boşline araç da alınmaz ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

quote:

Alıntıları Göster
    %100 passat. İçine oturunca farkı anlayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

%100 passat. İçine oturunca farkı anlayacaksınız.

Alıntıları Göster
    Full Jetta al bence. Passat alıp, dışı seni yakar içi beni diyeceğine, Jetta al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Full Jetta al bence. Passat alıp, dışı seni yakar içi beni diyeceğine, Jetta al

Alıntıları Göster
    Peki sizce yılda 10.000-15.000 km için dizel tavsiye eder misiniz? Özellikle Passat'ta 55.ooo TL benzinli model ile 66.000 TL dizel modelleri arasında seçim yapacak olsanız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatergenoglu

Peki sizce yılda 10.000-15.000 km için dizel tavsiye eder misiniz? Özellikle Passat'ta 55.ooo TL benzinli model ile 66.000 TL dizel modelleri arasında seçim yapacak olsanız?

Aracı uzun vadeli alıyorsan, istersen senede 5 bin km bile yapsan dizel almanı öneririm. Yok arkadaş bn 3-5 sene biner sıkılırım değiştiririm diyorsan benzinli al gitsin. Yapılacak km kadar kullanılacak sürede önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

quote:

Orijinalden alıntı: fuatergenoglu

Aracı uzun vadeli alıyorsan, istersen senede 5 bin km bile yapsan dizel almanı öneririm. Yok arkadaş bn 3-5 sene biner sıkılırım değiştiririm diyorsan benzinli al gitsin. Yapılacak km kadar kullanılacak sürede önemli.

Alıntıları Göster
    işçilik ve maliyetten dolayı birçok marka değişik ülkelerde montajlama yapıyorlar. Türkiyede son yıllarda montaj sanayinde oldukça iyi konuma geldi. Ancak ben bir arabanın önünde vw logosu görüyorsam hangi model olursda olsun işçiliğin aynı kalitede olmasını isterim. Bu nedenle jettanın golften veya passsattan daha kalitesiz oluşu katlanılamaz bir hata. Aynı parayı golfe versen sorunsuz senelerce binebilirsin ama jettaya verince daha kısa sürede mi kullanılamaz hale gelecek araç? Yani senelik masrafından bahsediyorum.

Bizim golf 7 yaşında. Şu ana kadar periyodik bakımları haricinde tek masrafını bu yıl çıkarttı. Klima ayar motorları bozuldu. Ancak sürüş aksamlarıyla ilgili en ufak bir arıza yaşamadım.

BEn vw alacaksam işte bu kaliteyi isterim. Hemde her modelde gözüm kapalı olarak...

• quote:

Orijinalden alıntı: racai

Jetta'yı çok dikkatli incelerseniz, boyasından, iç döşemeye, koltuklara, kapı içlerine vb her parçasına kadar Golf'e göre oldukça kalitesiz olduğunu görürsünüz.
    Şöyle bie 20-25 dakika ayırın, iice inceleyin. Görürsünüz.

Passat'ın kalitesini tartışma anlşmasız olur. İçine oturdunuz anda farkı hissedersiniz.
    İşin maddi boyutunu bir kenara bırakırsak kesinlikle passat derim.

Lakin passatın bakım ve onarım maliyetleri jettanın epeyce üzerinde olacaıktır diye tahmin ediyorum. Maliyet boyutundan kastım bu. Bu konuyu özellikle inceleyip kararınızı vermenizi öneririm.

Skoda oktavia bile jettedan çok daha kaliteli. Yakından incelerseniz hak vereceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Özdemir

quote:

Jetta'yı çok dikkatli incelerseniz, boyasından, iç döşemeye, koltuklara, kapı içlerine vb her parçasına kadar Golf'e göre oldukça kalitesiz olduğunu görürsünüz.

Passat'ın kalitesini tartışma anlşmasız olur. İçine oturdunuz anda farkı hissedersiniz.

Lakin passatın bakım ve onarım maliyetleri jettanın epeyce üzerinde olacaıktır diye tahmin ediyorum. Maliyet boyutundan kastım bu. Bu konuyu özellikle inceleyip kararınızı vermenizi öneririm.

Skoda oktavia bile jettedan çok daha kaliteli. Yakından incelerseniz hak vereceksiniz.

ne gülüyorsun zoruna mı gitti adamın dediği doğru

yeni jetta daki kalite düşüşü barizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Özdemir

quote:

ne gülüyorsun zoruna mı gitti adamın dediği doğru

yeni jetta daki kalite düşüşü barizdir.

Ne zoruma gidecek babamın farbrikasındamı çıkıyor Jettalar

Yeni Jettadaki kalite düşüşünü bende kabul ediyorum ama. 2011 yılı itibariyle iç malzeme kalitesi dahil donanım ve motor seçenekleriyle tercih edilebilecek Jetta dışında araba yoktur. Napalım yani kapı içinde plastik sert olduysa memleket meselesimi??? Yıllarca bu millet şahine doğana araba diyerek bindi. B...k atmanın adı eleştiri olmuş ya. İki tane Jetta değiştirdim halen jettaya biniyorum malzeme kalitesindeki farklılık var kabul ama yok bagaj çubuğu, yok kapı plastiği bırakın bu işleri bırakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 18 Temmuz 2012; 15:49:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayurdakok

arkadaşlar,

jetta 1.4 highline ile ilgileniyorum. ama kafamda trendline passat var. acaba sizce full jetta mı yoksa boş passat mı?

kardeşim ben hertürlü passat derim öncelikle sınıf farkları var ve jettada olmayan bazı özellikler bence hertürlü PASSAT !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

quote:

boşline mı ? abi naptın ya jettanın trendline sürümünde olmayan çelik jant passatın trendline sürümünde var. Passata haksızlık etmeyelim lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Jetta istediği kadar dolu olsun.. emniyet kemerinin klipsi bile Golf ten geride...
    kapılar vs hiç girmiyorum bile...

Bence boş passat alınır... zaten boş passat yaklaşık olarak Jettanın confortline donanıman denktir.. (golf ile aynıydı... hatta park sensoru bile vardı :) )

Adamsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak_okan

quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

Jetta istediği kadar dolu olsun.. emniyet kemerinin klipsi bile Golf ten geride...
    kapılar vs hiç girmiyorum bile...

Bence boş passat alınır... zaten boş passat yaklaşık olarak Jettanın confortline donanıman denktir.. (golf ile aynıydı... hatta park sensoru bile vardı :) )

Adamsın

Alıntıları Göster
    Bence de PASSAT, farklı segmentteki araçları mukayese etmek yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinn06

Bence de PASSAT, farklı segmentteki araçları mukayese etmek yanlış olur.

Alıntıları Göster
    Ayrıca, Trendline Passat kesinlikle boş bir araç değil arkadaşlar.
  • jetta
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

jetta
    Full jetta. Babamdan aldığım bi alışkanlık var, hangi aracı alırsan al full ünü al, fullüne paran yetmiyorsa bir düşük modelin full ünü al ama full olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyrenia

Full jetta. Babamdan aldığım bi alışkanlık var, hangi aracı alırsan al full ünü al, fullüne paran yetmiyorsa bir düşük modelin full ünü al ama full olsun

Alıntıları Göster
    Hangisinin özelliği daha fazlaysa onu al bu da sorumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cürükelma

Hangisinin özelliği daha fazlaysa onu al bu da sorumu

Alıntıları Göster
    2012 1.6 HIGLINE JETTA ALDIK. AMA PASSAT Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 66.300-TL alsaydık diye düşünmeden edemiyorum.

jettamız daha 1 haftalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslim82

2012 1.6 HIGLINE JETTA ALDIK. AMA PASSAT Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Trendline 66.300-TL alsaydık diye düşünmeden edemiyorum.

jettamız daha 1 haftalık.

Ne yazık ki doğru tercih bu olurdu. Ben de yıllardır jetta kullanıyorum fakat passat başka bir araç. En kötü passatı en full jettaya değişmem.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.