Şimdi Ara

Full Su Sogutmali Sistem Toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tamamen su sogutmali bir sistem toplamak istiyorum arkadaslar.
    Su anki teknolojide fansiz CPU lar oldugunu hepimiz biliyoruz. O yuzden CPU icin cok onemli degil de, şu GPU icin su sogutmali hazir sistem toplamak icin kime danismak gerekir ? Maliyeti onemli degil. Nitrojenle sogutma olsa ona bile varim. Amacim OC falan degil tek istegim fan sesi olmayan ve her zaman soguk(!) bir sisteme sahip olmak. Zira bu sicaklik merhumundan basima gelmeyen kalmadi. En kaliteli kasayi aliyorsun yine de isiniyor. Yani isinmaya neden olabilecek binlerce neden var ve toplama bilgisayarlarda bu nedenleri arastirmak ve bulmak hem zor hem de cok zaman aliyor. En son yasadigim isinma sorunu ekran kartlarina olan butun guvenimi sarsti. Guya Direct CUII. Yok arkadas benim ful su veya nitrojen ile sogutmam en iyisi.
    Bir diger sorum da yarin bi gun yeni bir ekran karti almak istedigim zaan butun su sogutma sistemini bastan mi yaptirmam lazim? Bundan anlayan kisiler var mi ? Degisim yapacagim ya da sorun yasadigim durumlarda basvurabilecegim ve surekli danisabilecegim birileri var mi? Su sogutma isinde benim bilmedigim riskler var mi ?

Bu ve bunu gibi sorularimda bana yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcbeyhan -- 11 Eylül 2012; 9:37:34 >

• Su soğutma sistemlerinin Radyatörleri de Fan ile soğutuluyor onlarda da ses olur sonuçta. Sıfır ses olmaması mümkün değil.

Ama doğru seçimler ile iyi hava soğutmalarla da ısı sorunu aşılabilir.

Yaşadığınız şehir, kullanılan Kasa, kasa içi soğutma gibi etkenler sıcaklığı etkiler.

İlla da su soğutma istiyorsan Su Soğutma bölümünü incele.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_378/tt.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Eylül 2012; 9:40:58 >
  • evet illa sivi sogutma istiyorum ve en iyisini istiyorum. Dedigim gibi nitrojen bile olur.
    Donanim Haberde Su Sogutma bolumunun oldugunu bilmiyordum yonlendirmen icin sagol. Konuyu orada acacagim / inceleyecegim.
  • Sıfır ses istiyorsan duvara 2 delik açıp radyatörü ve pompaları başka bir odaya yada balkona koyman lazım, diğer odadan gelen hortumlar
    ile kasana giriş yaparsın ve tamamen bloklar ile soğutma sağlarsın. Bu şekilde ünlü bir proje de var. Altta link veriyorum bir incele. Ama kesenin ağzını sonuna kadar açman lazım :)

http://www.l3p.nl/l3p-d3sk/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vain

Sıfır ses istiyorsan duvara 2 delik açıp radyatörü ve pompaları başka bir odaya yada balkona koyman lazım, diğer odadan gelen hortumlar
    ile kasana giriş yaparsın ve tamamen bloklar ile soğutma sağlarsın. Bu şekilde ünlü bir proje de var. Altta link veriyorum bir incele. Ama kesenin ağzını sonuna kadar açman lazım :)

http://www.l3p.nl/l3p-d3sk/
    Abi o nasıl bir soğutma ya. Ben resmi ilk gördüğümde kesin sen uzaylısın zannetmiştim ama öyle olmadığını araştırınca anladım.
    Not: uzaylı kelimemi yanlış anlamazsan sevinirim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: any77

Abi o nasıl bir soğutma ya. Ben resmi ilk gördüğümde kesin sen uzaylısın zannetmiştim ama öyle olmadığını araştırınca anladım.
    Not: uzaylı kelimemi yanlış anlamazsan sevinirim

Alıntıları Göster
    Dostum sistem bana ait değil, arkadaşın yapmak istediği sessiz sıvı soğutma için örnek verdim.
    Adam radyatörü evin zemin altına koymuş, böylece fan gürültüsü oda dışında kalıyor. Böyle olduktan sonra tak delta fanları aç son rpm'i yani :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• beyler direk çeşmeden bağlasın çeşmeyi az açsın olur yani ama su boşa gider
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi.

• Dostum az sesli bir sıvı soğutma diyorsan sessiz fanları ve hava direnci düşük radyatörleri tercih etmen gerekir.
    Yok ben hiç fanı olmayan dolayısıyla da fan sesi olmayan bir sıvı soğutma istyorum diyorsan onunda çözümü var tabii..
    fakat son zamanlarda bu konuda zihnisinir projeleri gibi öneriler görüyorum bu nedenle pasif su soğutma denen hiç fansız sıvı soğutma sistemi hakkında açıklama yapmak gerekir diye düşündüm.
    piyasada farklı ölçülerde ve hazır olarak satılan pasif radyatörler var bunun gibi...

radyatör bu şekilde soğutucu çubuklarda oluşuyor..özel bağlantı parçaları ile istenen büyüklükte rad oluşturmak mümkün..

bu soğutucuları kullanarak yapılmış güzel bir çalışma ise..

sistemde fan olmadığı için ses yok tabi ama sıvı soğutmacıların en korktuğu şeyi söylemeden yapamıyacağım. soğutucu çubuklar aleminyumdan üretilmiş . bizler sistemimizde aleminyumla bakır bloğu beraber kullanmak istemeyiz. hernekadar adamlar özel şekilde eloksal işlemi ile korozyonu önlemiş olsalar bile..
    ama senelerdir konuyu takip ederim senelerdir kullanılan bir sistem demekki adamlar çözümü getirmişler.

ürünlerle ilgili bilgi almak isterseniz

http://www.aquatuning.de/index.php/cat/c93_Passive.html

http://www.alphacool.com/index.php/cat/c67_Passive-Radiators.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 7 Ekim 2013; 10:11:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.