İngilizce izliyorum hocam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Furiosa: A Mad Max Saga | George Miller | Anya Taylor-Joy - Chris Hemsworth (24 Mayıs 2024) (3. sayfa)

-
-
Stremio'ya düştü ama TR altyazı berbat ötesi
Diyalogların neredeyse yarısı yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün izledim. Fury Road'ın öncesini anlatıyor
Güzel film beğendim ama Fury Road daha güzel daha sürükleyici hikayesi daha güzel.
Mad max serisinde Mad max 2 ve Fury Road bence başyapıttır
Ya sorma bu altyazı işi artık kanayan bir yara haline geldi. Popüler yapımların bile düzgün altyazısı düşmüyor hemen.
izledim çok iyiydi ilk 45dk inanılmazdı kücük kız rolün hakkını inanılmaz veriyor hatta anyadan daha iyi chris zaten döktürmüş genel olarak fury roaddan iyiydi anyanın bazı yerlerde durgunlaşmasını sevmedim çok donuk kalıyor bazı yerlerde dialog olması gerekirken yok mesala dönüp bakıyorlar sonlara doğru güzel bir final beklerdim charlize oynaması lazım dı kesinlikle
-
Yine harika bir film. İlkinden biraz daha zayıf bu tamam. Ama ilk film müthişti o zamana göre. Bunun 10 yıl sonra çıkması talihsizlik. 4-5 yıl önce çıksa başyapıt olurdu bu filmde. Gişeside iyi olurdu.
Çöl Thor'un oyunculuğu alıp götürüyor zaten.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Son büyük savaş sahnesi çok hızlı geçilmiş. 40 gün süren savaştan pek bir şey göremedik. Zaman ne hızlı geçiyor ya. MM FR'ı ilk izlediğim yıl 2015'ti galiba. 5'ten fazla kez izlemişimdir. Hatta torrent veya yts'den indirdiğim 1080P duruyor diskimde. Taa 2015-16'dan. Bu filmide bir iki kez daha izlerim büyük ihtimalle.
Puanım 10/8.2
Umarım Wasteland'i görebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Suratsız annaya başrol olmamış sokaktan biri de oynasa fark etmezmiş.Filmdeki çocuk hali bile daha iyi.
Burnu sırıtsa da filmin yıldızı chris hemsworth.
Ayrıca farklı teknikle mi çekildi yoksa renk paletinde sorun mu var bilemiyorum , kapanış jeneriğinde ilk filmi gösteriyor orada bile kalite farkı bariz anlaşılıyor.
Sınırdan 7 puan veriyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Filmin senaryosu Fury Road'dan önce tamamlandığı için iki film arasında eksiksiz bir köprü kurmak mümkün. Kurgu ve akıcılık olarak Fury Road'un biraz gerisinde olsa da atmosfer ve metin kalitesi bakımından hiçbir eksiği yok. Çöl havuzu kum fırtınaları hariç çoğunlukla eylemsiz uçsuz bucaksız yerler olmasına rağmen iki filmdir burada aksiyon dersi vermek büyük maharet. Düzlükten yararlanarak ufuk noktası merkezli uzak planları çok fazla kullanıyor Miller ve bu da filme devasa bir lezzet katıyor. Özellikle iyi ses sistemiyle izlenmesini tavsiye ederim. Sesler, filmden alınan zevki hiç şüphesiz iki katına çıkaracaktır.
Çöl temalı western filmlerinde kadının merkezi evdir ve erkekler dışarda avlanırlar. Bu iki filmde de George Miller kadının 'ev' mantığını çöle oturtarak arabalarla, tamirle, çölle ve kanla uğraşan erkeğin görevini kadına atfediyor. Furiosa filminde karakterin yanağına koyduğu ve hiç ayırmadığı tohum aslında kadının net sembolüyken; Furiosa sürekli saçlarını erkekleştiren, onların yapamadığı işleri bile çözmeye gayret gösteren bir çöl tilkisi gibi. Bu doğal olarak tezat yaratıyor fakat; çöl havuzu içerisinde net olarak eğlenceli ve tutkulu yönelimlere sebebiyet veriyor. Yorumların bazısında gördüğüm Anna Taylor'ın role yakışmadığı vb. gibi konulara pek katılmıyorum. Zira küçüklüğünden büyüklüğe geçişte neredeyse sırıtmayan bir yapı var, tebrik etmek lazım. Bebeksi bir yüzünün olmaması da suratsız çetelerin, deforme olmuş insanların evrenine net olarak oturuyor hatta.
En üzücü noktası ise filmin gişede maalesef batmış, izleyicinin de Wasteland'den mahrum edilmiş olmasıdır.
-
Nedense ben beğenemedim. Filmin ilk sahneleri iyi olsa da başrol kızımızın kaçması kimsenin tepki vermemesi bana biraz tuhaf geldi. Film biraz oldu bittiye gelmiş. Bir önceki filmin çok çok gerisinde bence 6/10
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 gün önce izledik. Fena değildi. Beklentim zaten düşüktü ve ne beklediysem aşağı yukarı onu aldım. Filmde az çok bir sürükleyicilik var yalan yok. Ama "Aman tanrım şu ana kadar gördüğüm en iyi aksiyon filmi. Uf ulan o ne be!" diyebileceğim bir şey görmedim. Millet bu filmi bayağı abartmış onu kesinlikle söyleyebilirim. Herhalde son yıllardaki kaliteli film kıtlığından, yokluktan, vasatlığın yüceltilmesinden olsa gerek.
Tırla olan sahneler güzeldi ama 2024 yılında olduğumuzu ve 4K izlediğimizi düşünürsek görsel efektler kendini fazla belli ediyordu sanki be. Yani sanki AAA seviyesindeki yüksek grafikli bir oyundan oyun içi sahneler izliyormuşum hissini verdi bana. Bilmiyorum standartlarımız mı çok uçtu gitti ama hiç o sahne gerçekçiliği bana geçmedi. Ha yine de keyif aldım mı aldın yalan yok.
Anya Taylor-Joy'u burada SJW ayağına fena abartmışlardır diye düşünüyordum ama neyse ki abartmamışlar. Fena olmamış, filmde sırıtmamış. Ancak hiç beklemeyeceğin bir şekilde Chris burada sırıtmış biraz. Ya da karakteri pek beğenmediğimden olabilir. Çok önemsiz, çok boş, çok sırf villian olsun diye koyulmuş bir karakter gibi geldi. Tamam gri bir karakter, koyu gri ama uğruna izleten, izlenecek bir karakter değildi.
Bu filmin peşinden 9 sene önce izlediğimiz Mad Max Fury Road'u bir daha izledik. O filmin hem aksiyon olarak hem de genel olarak bu filmden biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Aksiyon sahne yoğunluğu olarak o daha iyiydi tabii ama bu da iyi. Benzer sahneler mevcut. 9 sene önce yapılan filmdeki aynı kötü karakterleri görece daha genç olarak bu filmde görmek iyiydi. Ben zaten karakterlerin bazılarını unutmuştum ama Mad Max'i tekrar izleyince her şey rayına oturdu.
Fena yapım değil ama mutlaka izleyin, mükemmel ötesi bir yapım da diyemem. 7/10.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Haziran 2024; 22:57:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Film kendini izletiyor ama fury road değil.Anna ve Chris bu filme yakışmamış bence
tüm seriyi 2-3 kez izlemiş bir fan olarak;
beklentimin kat kat altında çıktı.
grafiklerdeki yapaylık göze batıyordu.
senaryoda çok fazla eksik ve saçmalık vardı.
*dementusun, jack sparrowun çakması olması
*kızın sürekli geri dönüp herşeyi bok etmesi
*joe nin özel kasa hareminden rahatça çıkartılıp,
sonra da kaçması
*kan kaybından ölmemesi...
saymakla bitmez.
bir daha izlemem için bir sebep yok.
Aşırı kötü görsel efektler kare atlıyor resmen frame den mi çalmışlar ne yapmışlar, bir önceki film görsel efekt oscarı almıştı bunu nasıl becermişler böyle
Konuya gelirsek fena değil ama çok uzatmışlar bazı sahneleri, içine çekmiyor film zaten mad max olmayınca bir bayağlık olmuş
filmin en büyük sorunu çocukluk dönemi aşırı uzun doğal olarak film de öyle
-
Yeni izleme firsatim oldu. Fury Road’un tirnagi etmez. Ki zaten gisede de patlamislar. 4/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 19 Kasım 2024; 10:42:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fury Road'un kesintisizliği kadar olmasa da aksiyona doyurdu yine. Sanırım herkesin hemfikir olduğu konuların başında, Anya'nın Charlize Theron'u biraz "aratması" oldu. Fakat oyuncu olarak değil karakter olarak baktığımızda dahi, artık bir yol hikayesi anlatmaktan çıkıp bir hayat hikayesi anlatmanın eşiğine gelen bu yeni George Miller deliliğinde sanki Furiosa açısından biraz daha şahsileşebilirdi senaryo.
Gişede batması serinin gidişatını olumsuz etkilemez umarım diyor ve 7.5'u basıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X