Şimdi Ara

Futboldaki başarı ve ülkelerin gelişmişlik düzeyi arasındaki ilişki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son kısımı fazlaca siyasete kaçıyor, o kısımı alıntılamadım.

quote:

Milli Takım elenince Karar yazarı Mehmet Ocaktan müthiş bir sosyal saptamadan (!) kendini alamamış...
    Nasıl mı?
    Şöyle...
    "Bir ülkenin futboldaki, hatta bütün spor dallarındaki kalitesinin o ülkenin ekonomik gelişmişlik göstergelerinden, demokratik standartlarından, eğitimdeki kalitesinden bağımsız olarak değerlendirilmesinin asla mümkün olamayacağı kanaatindeyim."
    Güler misin, ağlar mısın?
    Cümlelerdeki ciddiyet havası pek yüksek.
    Fakat olgularla yüzleşmek unutulmuş.
    Bizim medyanın eskilerinin numarasıdır bu: Düşünme ama düşünüyormuş gibi söyle!

Şimdi bu dostumuza...

Türkiye'nin ekonomik kriz içinde çırpındığı dönemde uluslararası futbol turnuvalarında önemli başarılara imza attığını; Brezilya futbolunun dünyada herkesin kalbini çaldığı ve bütün kupaları evine götürdüğü yıllarda hem ekonomisinin hem de demokrasisinin yerlerde süründüğünü hatırlatmanın âlemi var mı?
    Hele konu bütün spor dallarıysa, eyvah!
    Çünkü geçmişte Sovyet, bugün Rus sporcuların çeşitli spor branşlarındaki kalitesinin ülkelerinin demokrasi standartlarıyla ne ilgisi var, bir anlatıversin bakalım Ocaktan!
    Şimdi biliyorum; Afrikalı koşucuların başarıları diyeceğim, Ocaktan da bana onların çoğunun Amerikan kolejlerinde iyi spor eğitimiyle başarılı olduklarını söyleyecek. Tabii ama bu fena halde kolonyal bir sistem değil mi?

Spor üzerine gerçekten düşünmeye başlayacaksak, esas bu konuları mercek altına yatırmak gerekiyor.

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2016/06/24/lafi-futboldan-falan-dondurmeyi-birakin

• Spor ile ekonomik gelismisligin bal gibi alakasi vardır.Bana brezilya ornegi verene bende ortadogudan milyon tane ulke ornegi veririm.Guney Amerikada futbol bir kültür gelenek olmuş. Ayrica Brezilya bizden daha gelişmiş bir ulkedir.Refah olarak bizim önümüzdeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açanın siyasi görüşü de göz önüne alındığında "türkiye gelişmiş bir ülkedir, durumumuz çok iyidir" algısı yaratılmaya çalışıldığı çok belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bob Seger

Spor ile ekonomik gelismisligin bal gibi alakasi vardır.Bana brezilya ornegi verene bende ortadogudan milyon tane ulke ornegi veririm.Guney Amerikada futbol bir kültür gelenek olmuş. Ayrica Brezilya bizden daha gelişmiş bir ulkedir.Refah olarak bizim önümüzdeler.

daha ferah yazacaktin sanirim :))

• Gielenberg G kullanıcısına yanıt
    Refah es anlamiyla gonenc varlik bolluk rahatlik geçim gücü anlamina geliyor.Bende tam olarak refah demek istedim.Ferah nereden çıktı :)

• Brezilya gibi ulkelerde arkadaslarin bahsettigi gibi futbol kultur haline gelmis durumda.

Benim kuzenim 97 dogumlu top kosturuyor orada burada. En son osmanlisporun altyapisindan osmaniyesporun altyapisina gecmisti.eger bu sene de patlama yapamazsa besyoya gidip beden egitimi ogretmeni olacak. Cunku bu cocugun is bulmasi lazim. Gerekli imkanlari da yok ailesi zorlaniyor.

Velhasil kelam diyeceklerim bunlar. Kendi kuzenimde olanlar belli. Ingilteredeki bir altyapidaki cocugun durumu belli

• quote:

Orijinalden alıntı: RakiBalikKavun

Brezilya gibi ulkelerde arkadaslarin bahsettigi gibi futbol kultur haline gelmis durumda.

Benim kuzenim 97 dogumlu top kosturuyor orada burada. En son osmanlisporun altyapisindan osmaniyesporun altyapisina gecmisti.eger bu sene de patlama yapamazsa besyoya gidip beden egitimi ogretmeni olacak. Cunku bu cocugun is bulmasi lazim. Gerekli imkanlari da yok ailesi zorlaniyor.

Velhasil kelam diyeceklerim bunlar. Kendi kuzenimde olanlar belli. Ingilteredeki bir altyapidaki cocugun durumu belli

İşte bu futbolun kültür, hayat tarzı haline gelmesiyle ekonomik şartların çok da bağlantısı olmayabiliyor.
    Pek çok kaliteli futbolcunun geçmişinde varoşlardan gelmiş olduğunu, çok zor şartlarda amatör kulüplerde mücadele ettiğini okuyoruz, o şartlara rağmen farkını ortaya koyan zaten kapılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haşmet babaoğlu ismini gördükten sonra okumaya gerek yok. Hehe yav hehe denilecek yazarımsı.
  • Evet Norveç,Finlandiya,Kanada dünyanın en gelişmiş ülkeleri.Durumlarını görüyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.