Şimdi Ara

FX 4100 + GTX 1050TI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki hocam şuan için bakarsak şu sisteme gidecek en iyi ekran kartı hangisi olur?

- AMD FX 4100 3.6ghz işlemci Çarpan kilidi açık OC yapılacak
    - Dark Freezer X94RD CPU Soğutucu

- ASUS M5A78L-M LX3 Anakart
    - 500W PSU 80+

- 16 gb (2x8) DDR3 1600 Mhz Ram

- Sandisk SSD
  • Evet fiyat olarak aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor.

Kararsız kaldım açıkçası.
  • O sisteme 16 gb ram net fazla gelir. Olay oyunsa 6gb yeterlidir olsun olsun 8gb. Fazlasinin yarari gorulmez fx 4100 ile.

Ekran karti acisindan islemci ne kadar o.c edilirse edilsin gtx 1050ti besleyemez. Ancak saglam o.c ile gtx 1050 ile harcanan paranin karsiligi cogu zaman alinir.

Eski bir q9550 kullanicisiyim (q9550=fx 4100). 2.8 ghzlik islemciyi 4 ghzde kullandigim donem oldu. Gtx 660'i besleyemedigi crysis 3 ve battlefield 4 multiplayer vardi sadece. Cok drop oluyordu. Bu eski quad core islemcilerin single core baz gucu cok dusuk malesef esas sorun buradan kaynaklaniyor. Ben 4 ghz'de asagi yukari i3 3220 ayarinda performans aliyordum. i3 4100u ise hic yakalayamadim. Daha sonra i7 3770k kullanmaya basladim gece ile gunduz kadar fark gordum.

Durum budur, benzer sistemi kullandigim icin yazmak istedim, iyi oyunlar & iyi sanslar o.c konusunda da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 12 Nisan 2018; 23:33:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Hocam ram olayı oyun için değil. Farklı kullanım amaçlı düşünmüştüm. Şuanda 8gb ram var ve 6,5 - 7 gb ram'in altına neredeyse hiç düşmüyorum. O yüzden yeni toplayacağım veya alacağım pc de minumum 16gb ram şart.

Bu sistem içinde en olmadı FX 8350 alayım diye düşündüm ama o da en azından ilerisi için çok iyi bir fikir olarak gelmedi.

Akşam arkadaşla şöyle bir sistem topladık,hem ilerisi için hem de iyi kötü oyun oynmak için.

- Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 AMD B350 Soket AM4 Micro ATX 64GB DDR4 Anakart
    - AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz Soket AM4+ 65W İşlemci Radeon RX VEGA 11 Grafik ile
    - Gskill Ripjaws V 16GB DDR4 3200Mhz RAM
    - Gamepower 500W 80+ Bronz Güç Kaynağı

Apu sistem daha önce kullanmadım, ne dir ne değildir bilmiyorum ama arkadaşım bu sistemin her ne kadar 1050TI kadar omasa da iyi kötü oyun oynatacağını ancak özellikle uygun bir fırsatta ekran kartı ile ileride çok daha iyi yükseltilebileceğini söyledi. Bakalım henüz karar vermedim ama mantıklı gelmedi desem yalan olur.

Not: Yardımcı olan herkese teşekkürler.

• barnesallen B kullanıcısına yanıt
    APU sistemler yakın zamanda ekran kartı almayı düşünmüyorsanız mantıklı oluyor genelde. Bunu da aklınızda bulundurun. (işlemci içinde iyi gpu birimi olduğundan işlemci fiyatı yükseliyor) Ama önceki seri APUlara göre işlemci gücü iyi görünüyor, i7 3770k ayarında gibi:
    http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-3770K-vs-AMD-Ryzen-5-2400G/1317vsm433194

bu da ekran kartı:
    https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-Vega-11-GPU.278628.0.html

Fena değil, gtx 750ti ayarında gibi duruyor.

Apu harici de fiyat araştırması yapmanızı tavsiye ederim ama ne tercih ederseniz edin her türlü fx 4100'e göre gece-gündüz gibi fark olur orası kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 13 Nisan 2018; 17:36:3 >

Hocam bence platform değişin..

Ya da çok para bağlamayı düşünmez iseniz rx 560 gibi bir kart alın özelikle AMD serilerinde AMD kartları daha kararlı oluyor..

Bunun yanında 1050 ti her oyunda dar boğaz yemiyor..ama pubg vs gibi oyunlarda oluyor..

Fiyat olarak bakarsanız rx 560 1050ti arasında çok fiyat farkı da yok bu yüzden ben mesela 1050 ti aldım...

Şuan benim aldığım Lp MSI 1050ti n11 de 953 TL kupon ile 913 TL ye geliyor bende hemen hemen bu fiyatlara aldım...

Rx 560 gibi bir kartı deneyin derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OyunaGelenAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam eski pc yi yenilemeyi askıya aldım. Hali hazırda kullandığım notebook var. 5-6 senelik ama biraz daha onunla idare edeyim.

Biraz para biriktirip sıfırdan sistem kurmak en mantıklısı olacak.
    bende doğru karar ama yine de bütçeyi toparlamaya bakın derin, dolar 6-7 seviyelerine gelince muhtemelen mümkün olmayacak :D
  • Parça parça almaya başlayayım en iyisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.