Şimdi Ara

FX 4100 + GTX 1050TI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Notebook'um artık yetmediği için ve evde kullanmadığım bir kasayı tekrar iş görür hale getirmek için bir güncelleme yapmayı düşünüyorum.

Şuanda ki mevcut parçalarım:
    - ASUS M5A78L-M LX3 Anakart
    - AMD FX 4100 3.6ghz işlemci Çarpan kilidi açık OC yapılabilir.
    - 8 gb (2x4) DDR3 1600 Mhz Ram
    - HD 3000 Onboard VGA

Ben bu sistemi şu parçaları ilave ederek yükseltmek istiyorum:
    - 16gb (2x8) DDR3 1600 MHZ Ram
    - GeForce GTX 1050 Ti
    - 500W PSU 80+
    - Dark Freezer X94RD CPU Soğutucu

Sormak istediğim şey şu ki forum sitelerinde okuduğum kadarıyla FX 4100 ile GeForce GTX 1050Ti'nin darboğaz yapacağından bahsedilmiş.
    İşlemciyi şuan için değiştirmeyi düşünmüyorum. Overclock yapmayı düşünüyorum.

Youtube ta bazı videolarda FX4100 ile GeForce GTX 1050Ti'nin kullanıldığını gördüm. Tam olarak teknik detaya hakim değilim ama darboğaz yapar mı? Overclock yapmak darboğaz sorununu çözer mi?

• eğer ac origins gibi yeni oyunları hedefliyosan, ne yazık ki fx 4100 performans olarak geri kalır, ekran kartı da toparlayamaz (çok iyi bi ekran kartı olsa da)

ben de fx 6300 kullanıyorum, r7 265 2 gb ddr5 ekran kartım var ekran kartı performansı iyi olsa da işlemci çok geride tutuyor, fx 4100 için de durum aynısı biraz daha kötüsü olacaktır muhtemelen
  • Hocam, aslında hedeflediğim şu veya bu oyun yok ya da illa ki şu fps veya yüksek ayar takıntımda.

Bayadır oyun dünyasından da uzağım. Notebookta düşük ayarlarda CS GO, The Long Dark ve Dirt 3 filan oynuyorum arasıra. Ama iyi kötü bir şeyler oynamayı düşünüyorum.

Aslında daha iyi bir makine toplayacaktım ama bu ay içinde yeni telefon aldım ve maalesef bütçe işlemciyi değiştirmeye yetmez.

Bu sisteme 1050TI almak parayı çöpe atmak mı olur?
  • barnesallen B kullanıcısına yanıt
    daha sonra başka bir sisteme takabilirsin nihayetinde ölü yatırım diyemem. ne olursa olsun güçlü bir kart, al bir kenarda dursun o anlamda

şu da var ki işlemciyi değiştirmen de zor çünkü kendimden bildiğim kadarıyla o işlemci am3 soket kullanıyor, yani o işlemcinin takıldığı anakartlar da genelde sadece am3 destekliyor

yani şimdi bu ekran kartını alırsın ama yarın öbürgün işlemci güncellemek istediğinde ne yazık ki yeni anakart alma gibi bir barajla karşılaşacaksın. yeni işlemcilerin gerektirdiği anakartlar da genelde ddr4 ram gerektiriyor ki bu da yeni ramler demek

o yüzden net bi tavsiye vermek güç. başka arkadaşlar da fikirlerini sunsun ondan sonra daha iyi bir görüş elde edebiliriz

mesela 16 gblık ram almayı düşünüyorsun fakat bunlar ddr3, yarın öbürgün yeni nesil bi işlemci almak istediğinde bunlar ölü yatırım olacaktır muhtemelen

hani işlemci anakart ve ddr4ler dahil genel bi upgrade yapacak bütçen olana kadar bekle dicem ama belki bu 1 yıl sürer o sürede de dolar iyice alır başını gider

buradan yola çıkarak eğer geleceğe yönelik çok bi planın yoksa şunları önerebilirim,

-mevcut 8 gb ram seni bayağı bir süre daha götürecektir,
    -gtx 1050ti yerine fx 4100 ile uyumlu ve darboğaz yapmayacak daha uygun fiyatlı bir ekran kartı (yaptığım araştırmalar bu işlemciyle şu ekran kartların iyi gittiğini söylüyor: RX 460, GTX 960, GTX 950, R9 270X)

diğer arkadaşların da görüşleri önemli tabii sadece bana bakma ben de sisteme çok hakim değilim kendi bilgilerim çapında bilgi vermeye çalişiyorum :)

• Hocam cevaplarınız için çok çok teşekkürler. Anakart ve işlemci işin içine girerse anladığım kadarıyla mebla baya bir fark edecek.

Örnek olarak yazdığınız ekran kartlarının arasında en iyisi sizce hangisi yani nasıl bir sıralama yapabiliriz.

Şöyle sorayım bu sistem tahmini ne kadar süre idare eder ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barnesallen -- 12 Nisan 2018; 1:36:8 >
  • 1050 Ti gerçekten iyi bir kart millet ismine ve konumlandırıldığı pozisyona bakarak kötü yada yetersiz kart muamelesi yapıyor ama alt yapı iyiyse gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Senin sistemine gelecek olursak 1050 Ti ın hakkını veremez gerek eski gerek yeni oyunlar olsun FX4100 hem eski hemde kötü bir işlemci. Kendi sistemimden örnek vereyim OC lu Ryzen 1600, 16GB 3000mhz ram, SSD ve orijinal windows kullanıyorum şu haliyle 1050 Ti ı dibine kadar sömürüyorum kartın gerçek performansı neyse onu alıyorum. Herhangi bir FX işlemci (8350 dahil) yada DDR3 1600mhz ram ile hiç bir şekilde 1050 Ti ın hakkını veremezsin ve istediğin performansı alamazsın. Bunun dışında windows da çok önemli artık windows güncellemeleri sistemlere ciddi performans sağlıyor son 1709 da gördük. Windows korsan/güncel değil, ramler tarihi eser ddr3, işlemci yetersiz, pc virüs yuvası ellenmemiş ayar kurcalanmamış sistem dosyası kalmamış sonra sistem kasıyor, performans alamıyorum alamazsın tabi

• Evet maalesef elimdeki sistem eski ama şuan çok üstüne de çıkamam.

Orijinal olma konusunda size katılıyorum. Pc nin içinde ki hem C sürücüm hem de D sürücüm SSD. Bilgisayarda Windows ya da Office fark etmez Crackli hiç bir program kullanmam. Ya parasını verip alırım ya da ya açık kaynak ya da ücretsiz. Sistemi en kötü hafta da bir image alır sıfırlarım ve sürekli temiz kullanırım. Bu tarz konularda biraz takıntılıyımdır. PC'yi multimedya haricinde iş içinde kullandığım için herhangi bir virüs ya da malware tahammülüm yok.
  • şu an çok ağır bir pcden (çok eski bi notebook) yazdığım için birkaç sekme açınca pc deliriyor, yarın kendi pc me geçince hepsini araştırıp daha detaylı fikirler sunarım

sözün özü ana kısıtlayıcı fx 4100. tabii bu demek değil ki çok kötü. en azından şu ana kadar çıkan oyunları iyi kötü açabileceğine eminim. fx 6300 ile aralarında öyle devasa bi fark yok ve henüz rahat oynayamadığım oyun olmadı. ama itiraf etmem gerek ki final fantasy xv ve ac origins oyunları darladı. oyunu öyle bir şekilde yapmışlar ki grafikleri ne kadar düşürürsen düşür, işlemci yükü değişmiyor. haliyle low da yapsam, medium da yapsam oyundaki kalabalık yerlerde 25-28 fps arası oynamak zorunda kaldım.

tahminde bulunacak olursam normal sistem isteyen oyunlar bazında 2-3 yıl götürür. örneğin rise of tomb raider'ı açar, yeni çıkacak tomb raider oyununu da açacağını düşünüyorum. yani bu tarz hâlâ oyuncuları düşünen şirketlerin yaptığı optimizasyonlu oyunları 2-3 yıl daha açar. mesela rise of the tomb raider mükemmel bir oyun. grafikleri gerçekten büyüleyici, gel gör ki öyle ahım şahım sistem istemiyor. gta 5, witcher 3 gibi kült yapımlar için de aynısı geçerli. fx 4100 bu oyunların hâlâ altından kalkabilecek bi işlemci

ağır sistem isteyen oyunlarda ise şu an bile büyük sıkıntılar yaşar (en basitinden ac origins. fx 6300 4100 gibi işlemciler bu tarz oyunları artık kaldıramıyor.) bu tarz oyunların yoğunluğu ne kadar olur, sen bu oyunlara ne kadar ilgi duyarsın, burası sana kalmış bir konu. bir sonraki ac oyununu lowda 15 fpsde açar, örnek vermek gerekirse.

özetlemem gerekirse, grafik hastası değilsen 2-3 yıl daha oynarsın, bahsettiğim ağır oyunları da lowda oynayıver bişey olmaz.

bir başka özet ise genel kullanım olur. o konuda zaten diyecek pek bir şey yok. artık celeron, pentium 4 zamanlarında değiliz :D , haliyle en basit bir fx 4100 bile benzer ügçte bir ekran kartıyla yıllarca dizi film multitasking vs olarak yıllar yıllar götürür. ben daha 3 yıl öncesine kadar celeron e1500 (2 çekirdek 2.2 ghz) ve radeon hd 4550 (512 mb vram) kullanıyodum. 2008'de alınan bi pcye göre çok bile dayandı
    https://www.youtube.com/watch?v=UZaOUoy_HW0

niye bu oyunu örnek veriyorum dersen, averaj AAA oyunları bi 2-3 yıl daha bu oyun kadar sistem istemeye devam edecektir. ve gördüğün gibi de harika bir oyun. ama oyuncuyu düşünmeyen, ps4 pro gibi bir makineyi bile darlayacak kadar işi ileriye götüren ubisoft'un oyunları için aynısını söyleyemem. bu arada videoda kastığına bakma, zaten işlemci güçsüz, bir de işlemciye abanan bir işlem olan recordingi yapmış. üstelki bunları da high grafik ayarlarında yapmış. her şeyi geçtim pure hair denilen grafik özelliğini de açmış (bizzat 10 fps fark ettiriyor). yani bu oyunu aslında medium ayarlarda rahat 40 45 fpsde oynarsın benim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Nisan 2018; 2:6:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barnesallen

Evet maalesef elimdeki sistem eski ama şuan çok üstüne de çıkamam.

Orijinal olma konusunda size katılıyorum. Pc nin içinde ki hem C sürücüm hem de D sürücüm SSD. Bilgisayarda Windows ya da Office fark etmez Crackli hiç bir program kullanmam. Ya parasını verip alırım ya da ya açık kaynak ya da ücretsiz. Sistemi en kötü hafta da bir image alır sıfırlarım ve sürekli temiz kullanırım. Bu tarz konularda biraz takıntılıyımdır. PC'yi multimedya haricinde iş içinde kullandığım için herhangi bir virüs ya da malware tahammülüm yok.
    1050 Ti al geç diyecem de yerinde olsam 1000 liraya 1050 Ti alana kadar 2.elden temiz GTX970 alırım. Şimdi diyeceksin 1050 Ti darboğazdan bahsediyorsun 970 al diyorsun fazlası göz çıkarmaz sonuçta daha iyi ve güçlü bir kart ileride sistemi yenileyecek olursun elinde sağlam bir kart olur üstelik darboğaz da yapsa 1050 Ti dan fazla fps alacağın garanti.

• Yani şuanda ki duruma göre tahmini olarak beni 2-3 yıl daha low ayarlarla bile götürür.

hocam sormak istediğim bir şey daha var. Aşağı yukarı cebimden çıkacak benzer paraya youtube ta şöyle bir sistem toplamışlar. APU sistem deneyimim hiç olmadı.

Bu konuda fikriniz nedir?

Asus B350M-A Prime
    AMD Ryzen 5 2400G
    2x Crucial 8GB 2400MHz DDR4 Ram

Kasa için bütçem max 2000- 2200 TL
    Elimde ki monitör eski olduğu için bütçeyi birazda monitöre ayırıyorum. 18,5" 1366*768 aoc monitör var elimde, değiştirmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barnesallen -- 12 Nisan 2018; 2:20:27 >
    apu'yu genel olarak methetmiyolar ve ben apu teknolojisinden anlamıyorum :D öbür yandan kısa vadede (kısadan kasıt genelde yine 2-3 yıl) iş yapan bi bileşen oldugu söyleniyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=omR9FGTSpLI

performans fena değil tabii grafikler biraz daha düşürülebilir

monitör konusunda pek fikir sunamayacağım ama 1080 yerine 720pde kalmanız daha iyi olacaktır, sanırım
  • Hocam sizi baya yordum kusura bakmayın. Tekrar teşekkürler cevaplar için.

Monitör değiştirmesende olur diyorsunuz değil mi?
    yok est. ne yorulması, 2 gb ramli pc işte, alışmışız 8 gb ram'e o sekme senin bu sekme benim aşağısı da kesmeyince kasıyor kasım kasım

eğer şahsi olarak çok raahatsız etmiyosa monitör şimdilik kalabilir, ben de uzun 7 yıl boyunca 19 inç bi monitörle idare ettim. ama herhalde 300 400 liraya 24 inç monitörler bulunabiliyor öyle yok 1 ms yok zurt ms derdiniz yoksa öyle bir şey alabilirsiniz tabii ki geniş monitörün keyfi bi başka. benim gibi hem oyun hem de bol bol dizi film izleyecekseniz, ayrı bi tvniz yoksa alabilirsiniz pekala
  • Teşekkürler hocam. Ben biraz daha bakınayım.
  • Onboard olarak bu var.

FX 4100 + GTX 1050TI

• Buraya kadar gelmişsiniz, bir soru sormadan bırakmayalım. Arkadaşlar yardımcı oldu ama yine de soralım.

Hocam böyle bir güncelleme hakkında sizin fikriniz ne?
  • ssd ve ekran kariyla yola devam boşverin dengeyi dolar ucmus gitmis .......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle merhaba...

Bende de AMD apu 7870k var 2400 MHz DDR3 de beni ekran kartı almadan 2.5 yıl götürdü taki pubg oynayalım diye 1050ti almak zorunda bıraktı...

Peki ne oldu..

Slim kasa kullandığım için low profil MSI 1050 ti aldım 1 ay oldu memnunum.. ayrıca dar boğaz ve drop yeme sorunları oluyor..

İnsurgency oynarım ara sıra ondada drop yiyor ama dar boğaz sorunu öyle ahım şahım yok..

Başka oyunlarda denemedim peki neden.......

Pubg de yüksek ayarda oynarken 1080p de ne oldu sisteme aşırı yük bindi ve 300 watt PSU gümledi...

Pubg PC yaktı anlayacağınız...gece patlama sesi korkudan tavana vurdum...

Diyeceğim şu ki çok yükleniyor yeni PC günümüz oyunları..

O yüzden PSU 500 watt ve bronze sertifikalı olsun..

Ayrıca 500 watt PSU ile değiştim fazlaca dar boğaz gibi görünen kasılmalar kayboldu ama drop yeme devam ediyor..

900 TL ye aldım 1050ti PSU küçük diye ama şimdi bir de 150 TL ye incehesaptan uygun bir PSU aldım..

Masraf 1050 TL...

Platform değişme de yarar var çünkü ekran kartı daha güçlü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asig kullanıcısına yanıt
    Soruma cevap değil ama teşekkürler.
  • dün bahsettiğim ekran kartlarını inceledim de, gtx 1050tiden fiyat olarak pek de uzak değillermiş. herhalde 1050ti almak en garantisi olacaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.