Şimdi Ara

fx 4100 vs Pentium g3258 kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde şuan fx 4100 var. Hiç oc yapmadım soğutucu alıp oc yapmayı düşünüyordum ama bir baktım soğutucuya vereceğim fiyatı biraz daha aşarcak g3258 alabilirim. Ve o işlemci i7ye kafa tutuyor diyorlar. Ne diyorsunuz. Direk i5 4460 falan mı almalıyım yoksa g3258 oc ile idare edip i7 falan mı alayım bir müddet sonra.

• G3258 i7'ye mi kafa tutuyormuş. Haha Intel ancak gerizekalı olmalı ki bu işlemciyi 200 liraya satıyor.

İşin aslı bu işlemciyi OC sınırlarına ulaştırdığınızda ancak i3'ü geçersiniz. Bütçe yerindeyse i5 iyi bir çözümdür. Bu aşamada i7'ye gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iseminoglu

G3258 i7'ye mi kafa tutuyormuş. Haha Intel ancak gerizekalı olmalı ki bu işlemciyi 200 liraya satıyor.

İşin aslı bu işlemciyi OC sınırlarına ulaştırdığınızda ancak i3'ü geçersiniz. Bütçe yerindeyse i5 iyi bir çözümdür. Bu aşamada i7'ye gerek yok.

https://www.youtube.com/watch?v=lUlS5Q7tEJI

bende böyle videoların ve sanırım acemi donanımcıların yalancısıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: razorr8

quote:

Orijinalden alıntı: iseminoglu

G3258 i7'ye mi kafa tutuyormuş. Haha Intel ancak gerizekalı olmalı ki bu işlemciyi 200 liraya satıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=lUlS5Q7tEJI

bende böyle videoların ve sanırım acemi donanımcıların yalancısıyım.

Hocam videoları geçiniz kullandığınız ekran kartı ve oynadığınız oyunlar nelerdir ona göre yorumlayalım

• razorr8 kullanıcısına yanıt
    Kardeş G3258 750ti ile uyumlu çalışır. Darboğaz olmaz. Ama iş GTX 770/R9 280 üstü kartlara geldiği zaman o işlemci mal gibi kalır 4790K yoluna devam eder. G3258 ve 4790K karşılaştırırken minimum ekran kartıyla değil 4790K'nın harcı olan bir kart ile deneyin ve farkı görün. Aynı zamanda testi yapan kişinin güvenilirliğinden emin olun. Sonuçta oraya G3258 yazıp içine i5 4590 koyabilir.

Sorunuza gelecek olursak FX 4100'den G3258'e veya FX 6xxx serisine geçilmez. Fark hissetmezsiniz. Upgrade yapacaksanız hedefiniz i5 olmalı. Biraz daha para biriktirip i5 4460+H81'e geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iseminoglu -- 2 Temmuz 2015; 20:41:45 >
  • Benimde ekran kartım gtx 750 ti , ve i5 4460 düşünüyorum ama darboğaz sorunu falan yaşarmıyım diye şüphelerim var. Eğer pentium g3258 cidden oc yapılarak i5 i falan zorluyosa bendeki ekran kartıyla sıfır g3258 alıp onunla OC keyfi yaşamak isterim

Bu arada çoğu güncel oyunların içerisindeyim(ONLİNE) : bf4 , gta 5 , csgo , witcher 3 vs....

NOT : OC hiç yapmadım biraz da ona hevesim var. Eğer dediğim gibi çok fazla fark yaşatmıcaksa 500tl verip i5 almaktansa orta seviye bir anakart ve g3258 alıp oc yapıp bir süre kullanıp sonra direk i7 veya AMD yüksek serilere geçerim diye düşünüyorum.

DX12 büyük ihtimal AMD'yi baya yüceltecek , en azından amd'ye geçmeye fırsatım da olur fazla masraf yapmamış olurum.

Tek sorum : BU G3258 cidden oc yapınca okadar iyi performans sergiliyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razorr8 -- 2 Temmuz 2015; 20:51:25 >

• G3258 genel anlamda seri işlem yapabiliyor.

Oynadığınız oyuna göre tavsiyede bulunabiliriz.

Mesela ben CS:GO , LoL , Dying Light ve GTA V oynuyorum.

İşlemci @4.0 Ghz'de GTA V hariç hepsine yetiyor.

4.4 ve üzerinde de tüm oyunlara yeteceğini düşünüyorum.

Ama siz CS:GO ve LoL gibi oyunlar değil de BF falan oynuyorsanız 4100 kalsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boşa masraf edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTA 5 yetmiyorsa hiç almaya gerek yok ozaman 4100 oc'suz bile işimi görüyor. Herkese teşekkürle.i5 de karar kıldım
  • BF 3 ve 4 te çatlıyor o işlemci.

En kötü i5 gerekiyor fx 4100 de iyice vasatın altına düşmüş durumda, keza fx 6300 bile durumu zor kurtarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

BF 3 ve 4 te çatlıyor o işlemci.

En kötü i5 gerekiyor fx 4100 de iyice vasatın altına düşmüş durumda, keza fx 6300 bile durumu zor kurtarıyor.

BF3 64P Metro Medium +60 Ultra +30 altına inmedi nasıl çakılıyor
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ekran kartin cok giris seviyesi bir model darbogaz olmasi imkansiz e8500 de kullansan single vore gucu besler o islemciyi bi sorun yasaman muhtemel degil

Fx4100 oc edilirse guzel seyler olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 7 Temmuz 2015; 14:06:48 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hangi ekran kartı ile oynuyorsun bilmiyorum ama ben 280 ile 90 ile 120 FPS arası alıyorum. AA kapalı şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 7 Temmuz 2015; 13:35:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.