Şimdi Ara

FX 6300 den FX 8350'e geçmeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    990xa uc3 anakart
    FX 6300 işlemci
    8 GB DDR3 ram
    Rx 580 gigabayt gaming 8gb

İşlemcinin darboğaz yaptığını düşünüyorum.oyunlarda tam performans alamıyorum.Sizce FX 8350e terfi etmeye değer mi?Anakartima uygun en performanslı olan işlemci sanırım bu..bütçe dolayısıyla sistemi komple yenileyemiyorum şimdilik..Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Tesekkur ederim.

• 6 çekirdekten 8 çekirdeğe geçmek elbet performans artışı sağlar. darboğaz sorunu önemli oranda düzelir. ramlar düşük frekanslıysa veya tek modülse yükseltebilirsin.
  • Hocam değer mi değmez mi konusunda fikir belirtmeyeceğim. FX serileri oyunlarda genelde tek modül üzerinde darboğaz yaşıyor. Çoklu çekirdek olarak değil. Yani kısa bir örnek vermek gerekirse AC Odyssey'de fx-8350 ile fx 6300 1060 3gb ile test edildiğinde aynı fpsyi veriyorlar(1-2 fps fark var ama onu saymıyorum). Bunun en temel sebebi FX mimarisindeki tek çekirdek gücünün zayıf olması (fx 6xxx serisinde 3 modul 8xxx serisinde 4 modul var 2 çekirdek tek module tekabul ediyor. bu yüzden etrafta aslında fx 8xxxler gerçek 4 core + 4 thread 8 core değil diye tartışmalar döndü zamanında baya hala dönüyordur neyse bu kadar detaya gerek yok). Diyeceğimin özü şu ki FX ölmüştür cenaze namazı kılınmıştır. CPU-demanding oyunlarda ne kadar OC kapasitesi olsa da etkisi soru işaretidir. Tek modül-Tek çekirdek gücü daha yüksek işlemciler revaçtadır. Özellikle 8. nesil core i serisi ve ryzen 2. nesiller. Bundan şu çıkarılmasın; "bütün darboğazlar tek modul-tek çekirdek gücü yüzünden oluyordur" gibi bir şey demiyorum. Bundan dolayı da tabiki daha fazla modul/çekirdeğe sahip olmak bazı uygulamalarda/oyunlarda etki gösterir veya darboğaz engelleyebilir. Ben bu tür oyunları görmedim araştırmadım. Oyun oynayan biri olarak söylüyorum tek çekirdek-tek modul gücünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca cpu userbenchmark sitesinden bütün işlemcilerin tek çekirdek çoklu çekirdek performanslarını (aşağı yukarı) kıyaslayabilirsiniz.

• Selamlar 8350 guzel islemcidir tabi ikinci el alicaksan. Sifir alicaksan olmaz.
  • Arkadaşlar cevaplariniz için teşekkür ederim.maalesef bütçe sıkıntısından dolayı sistem kopmle yenileyemedigim icin şimdilik 2. El 8350 alacagim artık.performans olarak katkı olmasa da belki darboğaza bı faydası olur bı nebze
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.