Şimdi Ara

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
11.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.technopat.net/sosyal/konu/fx-6300-gtx770li-sistem-toplama.59496/page-2#post-368990

Konu bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Faradayy Kardeş beni de direkten döndürdün. İmzadaki Sistemi alıcaktım. İntel'e mi çevirelim? i3'de pek almak istemiyorum açıkçası. 2 Fiziksel 2 Sanal Çekirdek.

• FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Saçmalama imzandakini al..7850 yi ucurur o.
  • Fazla söze gerek kalmadı herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

@Faradayy Kardeş beni de direkten döndürdün. İmzadaki Sistemi alıcaktım. İntel'e mi çevirelim? i3'de pek almak istemiyorum açıkçası. 2 Fiziksel 2 Sanal Çekirdek.

Any i7 > k-model i5 > 8350 > non-k model i5 > 6300 > any i3 > Phenom II > 4300 > Athlon 750k/760k > A10 > A8 llano > Pentium > Celeron > Core duo hocam bence bu sılama çok net olmuş.6300+soğutucu alacaksın.bence i5-4440 al bütçe ayarlayınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Saçmalama imzandakini al..7850 yi ucurur o.

Tamamdır. 1-2 ay sonra alacağım. Teşekkürler

• Dün geçtim daha 8.1 e performans artışı hissediliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sacid1987

http://www.technopat.net/sosyal/konu/fx-6300-gtx770li-sistem-toplama.59496/page-2#post-368990

Konu bu

Bu konuyu gördüğüm iyi oldu. Technopat denen sitedeki boş insan kalabalığınıda görmüş olduk.

Adamın donanımları denemişliği yok hala konuşuyor ordan boş boş yapmaz diye. Ordaki cahil arkadaş ayarlarla oynadığımı söylüyor. Evet oynadım, 10 yıllık progamerım yıllarca turnuvalardan turnuvalara koşturduk durduk. Oyun için yapılması gereken,düzeltilmesi gereken en ince ayarları bilirim. Ben 4670K taktıktan sonra sisteme format bile atmadım.

Aynı sisteme aynı ayarlarla 4670K taktım. Hiçbir değişiklik yapmadan. Ayarlarda bi terslik olsa idi 4670K'dada yapardı bunu.
    Ayrıca ayarları bozacak kadar bilgisiz değilim. FX6300 ve GTX770'le ilk bf4'e girdiğimde zaten bütün ayarlar default ve sistem yeni formatlıydı.

Daha 1 gün önce alınmış FX6300'ü nasıl kullanılmaz hale getiriyorum 1 günde açıkcası çok merak ettim? Ayrıca bu darboğaz olayından sonra FX6300 ve m5a97'yi forum üzerinden sattım şuan alan arkadaşta haliyle düşük segment bir ekran kartıyla kullandığı içinde çok memnun ve sorunsuz kullanmakta olduğuna göre işlemci veya anakart nasıl kullanılmaz halde biri bana açıklasın bunu?
    Hadi onuda geçtim, o cahilin demesiyle FX6300'ü kullanılmaz hale getirdim diyelim. 4670K neden kullanılmaz hale gelmedi? Kullanıcı aynı kullanıcı...

Çok sakat var o sitede çok... Uzak durun derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

quote:

Konu bu

Bu konuyu gördüğüm iyi oldu. Technopat denen sitedeki boş insan kalabalığınıda görmüş olduk.

Adamın donanımları denemişliği yok hala konuşuyor ordan boş boş yapmaz diye. Ordaki cahil arkadaş ayarlarla oynadığımı söylüyor. Evet oynadım, 10 yıllık progamerım yıllarca turnuvalardan turnuvalara koşturduk durduk. Oyun için yapılması gereken,düzeltilmesi gereken en ince ayarları bilirim. Ben 4670K taktıktan sonra sisteme format bile atmadım.

Aynı sisteme aynı ayarlarla 4670K taktım. Hiçbir değişiklik yapmadan. Ayarlarda bi terslik olsa idi 4670K'dada yapardı bunu.
    Ayrıca ayarları bozacak kadar bilgisiz değilim. FX6300 ve GTX770'le ilk bf4'e girdiğimde zaten bütün ayarlar default ve sistem yeni formatlıydı.

Daha 1 gün önce alınmış FX6300'ü nasıl kullanılmaz hale getiriyorum 1 günde açıkcası çok merak ettim? Ayrıca bu darboğaz olayından sonra FX6300 ve m5a97'yi forum üzerinden sattım şuan alan arkadaşta haliyle düşük segment bir ekran kartıyla kullandığı içinde çok memnun ve sorunsuz kullanmakta olduğuna göre işlemci veya anakart nasıl kullanılmaz halde biri bana açıklasın bunu?
    Hadi onuda geçtim, o cahilin demesiyle FX6300'ü kullanılmaz hale getirdim diyelim. 4670K neden kullanılmaz hale gelmedi? Kullanıcı aynı kullanıcı...

hocam peki bunlara nediyorsun gamegpu.ru dan alınmış capsler.bunlara göre 780ti takılı sistemde fx-6300 cpu load oranları normal değerlerde.hatta fx-8350den daha iyi durumda.sitede testlere baktım gpu loadları bulamadım.o yüzden cpu loada göre yorum yapıyorum.dar boğaz olsa cpu loadun %90 ve üstü olması gerekmez mi?ben fx-8350ye ilk önce gtx 780 alacaktım.senin konunu gördükten sonra 770 almaya karar verdim.ama forumda bir arkadaş bunları paylaşmış.başka bir arkadaşta konu açmış 8350+780ti diye ve single player herhangi bir oyunda sıkıntı olmadığı söylemiş ve kendi testlerini koymuş.şimdi ben arada kaldım.hocam peki sen hiç single playerda deneme yapmışmıydın.çünkü koyduğun görüntüler multiplayerdan yanılmıyorsam
     FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: senju hashirama

quote:

quote:

Konu bu

hocam peki bunlara nediyorsun gamegpu.ru dan alınmış capsler.bunlara göre 780ti takılı sistemde fx-6300 cpu load oranları normal değerlerde.hatta fx-8350den daha iyi durumda.sitede testlere baktım gpu loadları bulamadım.o yüzden cpu loada göre yorum yapıyorum.dar boğaz olsa cpu loadun %90 ve üstü olması gerekmez mi?ben fx-8350ye ilk önce gtx 780 alacaktım.senin konunu gördükten sonra 770 almaya karar verdim.ama forumda bir arkadaş bunları paylaşmış.başka bir arkadaşta konu açmış 8350+780ti diye ve single player herhangi bir oyunda sıkıntı olmadığı söylemiş ve kendi testlerini koymuş.şimdi ben arada kaldım.hocam peki sen hiç single playerda deneme yapmışmıydın.çünkü koyduğun görüntüler multiplayerdan yanılmıyorsam

Alıntıları Göster
    İyide ben zaten singleplayer'da sorun yaşamadım ki önceki sayfalarda söyledim sorun yaşamadım diye. Görebilirsiniz ordada.

Tomb Raider 2013
    Batman Arkham Origin
    COD:Ghost Single Player
    BF4 Single Player
    Splinter Cell:Blacklist
    Assassin's Creed Black Flag
    Thief

Bütün bu single player oyunlarda denedim. Sadece Assassin's Creed Black Flag'de çok önemseymiycek bir miktarda darboğaz oldu. Oda bf4 gibi oynanmayacak düzeyde değildi tabi.
    Ama gel gelelimki bu oyunlar CPU'ya yük bindiren oyunlar değil.

Ne zaman cpuya yük bindiren bir oyuna girersen darboğaz olup olmadığını en iyi o zaman anlarsın.
    Çünkü cpu&gpu ancak multiplayer oyunlarda birbiriyle tam anlamda paralel çalışma sağlar.

Sonuca varırsak:
    CPU'ya yük bindirmeyen oyunlarda(singleplayer) zaten darboğaz çok zor yaşanan bir durum. CPU ya yük bindirmedikten sonra haliyle niye darboğaz yapsın ki? Yapmaz.
    Ama gel gelelim CPU'ya "Gel kardeş has gücünü göster bakalım" deyip Multiplayer bir oyun oynanmak istediğinde sıkıntılar baş göstericektir haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 1 Mayıs 2014; 17:43:11 >

• doğrudur hocam multiplayer için olduğu belirtmişsin ama okurken gözümden kaçmış.tabi bide capslere yoğunlaşınca heyecan yaptım:)hocam ben zaten multici değilim.yani o zaman gtx 780 alsam sorun yaşamam.bide tabi powerı değiştirmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senju hashirama -- 1 Mayıs 2014; 17:34:29 >
  • Beyler ayar düşürünce gpu kullanimi düşüyor yukselttince artiyo gpu kullanimi ne ayak?? Lowda oynamak istiyorum gpu kullanimi yerlerde islemciyi degismekle hatami ettim nedir:)

• Faradayy kullanıcısına yanıt
    Daha tartiscaktim ama
    Verdikleri cevaplar bos olunca hic ugrasmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Beyler ayar düşürünce gpu kullanimi düşüyor yukselttince artiyo gpu kullanimi ne ayak?? Lowda oynamak istiyorum gpu kullanimi yerlerde islemciyi degismekle hatami ettim nedir:)

Bu böyle işler bir sorun yok yani. Mantık yürütebilirsiniz. Low'da oynayacaksınız. Görüntüler kalitesiz haliyle. Ekran kartıda "Ahahahahah görüntüye bak Ben bu görüntü için fanımı bile döndürmem." diyor. Haliyle düşük kullanımda çalışıyor. Yani görüntü güzelleştikçe gpu kullanımıda artacaktır. Düştükçe, düşecektir. Sorun yok yani o konuda.

• En iyisini yapmışsınız boşverin hocam. Bir insan birşeyi görmek istemiyorsa, oraya kapatmışsa beynini ona dünyanın kanıtını sunun yine fayda etmez.
  • quote:

Beyler ayar düşürünce gpu kullanimi düşüyor yukselttince artiyo gpu kullanimi ne ayak?? Lowda oynamak istiyorum gpu kullanimi yerlerde islemciyi degismekle hatami ettim nedir:)

hocam sen oc yaptınmı?metin abi 52 ye danış derim.m5a97 bölümünün uzmanıdır.
  • quote:

quote:

Sattım ben FX6300 ve m5a97'yi ama elimdeyken yapmıştım oc. Kendisindende yardım aldım. Sağolsun çok yardımcı oldu metin abimiz. 4.4Ghz çektim. Fayda etmedi. Çekirdekler güçsüz olunca istersen 6ghz çek ne fayda...

• senju hashirama kullanıcısına yanıt
    metin abimle 2 bucuk saat boyunca o.c ile ugrastık allah razı olsun abimden cok sey ögretti..

@metin abi 52
  • quote:

quote:

quote:

Sattım ben FX6300 ve m5a97'yi ama elimdeyken yapmıştım oc. Kendisindende yardım aldım. Sağolsun çok yardımcı oldu metin abimiz. 4.4Ghz çektim. Fayda etmedi. Çekirdekler güçsüz olunca istersen 6ghz çek ne fayda...

bunların müsebbibi hep o 6300 fanboyları.2500tl bütçesi olan adamalara gtx780 aldırabilmek için 6300 tavsiye ederler.sonra otardan kaybolurlar.çoğu da 6300 kullanmaz yani.en düşüğünde 8320 vardır.

• quote:

quote:

quote:

ben sizin sorununuzu anladım genel bir cevap vereceğim
    söylediklerinizin çoğu doğru şuanki verilere göre ama bu 300 tll lik cpu 800 tl lik gpu olayı 1 yıl sonra bu zamanlar çözülecek yani bu şuanda sizin değil aslında dünyadaki donanım piyasasının sorunu.
    ayrıca test sonuçlarınızı tek bir oyun üzerinden nitelendiremezsiniz batfield 4 olarak.
    bakın sizin sorununuzun çözümünü aslında amd mantle ile ortadan kaldır dı ama bu sadece bir oyunla
    kalmamalı. en az 20 oyunda mantle olmaliki bir işe yarasın.
    bakın amd ye misilleme olarak dx 12 cvbı geldi nvidia dan %50 performans vaad ediyor ayrıca fermi kepler
    itibari ile nvidia kartlarda destekleyecekler.
    yani burada marka fanlığı yapmanın hiçbir kullanıcıya faydası yok .ihtiyacınıza kesenize göre donanım alın.
    fiyat /performan kriterini aklınızdan çıkarmayın.
    gitmişsin pahalı bir intel cpu su almışsın amd nin 300 tl lik cpu sundan daha iyi diyosun.
    tabi ki daha iyi olacak.
    yoksa forumlardaki herkes geyik yapıyor o zaman herkes gider pc mağazasına derki bana pahalı parçalardan
    sistem topla yada işte derki bana pahalı grafik kartı ver der

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.