Şimdi Ara

FX 6300 / GTX 770 DARBOGAZ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
11.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halen şu konuya cevap yazan insanlar var bak kardeşim

battlefield 6 çekirdeğide kullanıyor 4,1 4,3 ghzlerde bu işlemci 3470in önüne geçer yani bu durumda 3470de battlefield için yeterli değil herkes amdden bahsediyorda kimse intelin kötü taraflarını söylemiyor adeta intele tapıyorsunuz

daha düne kadar ibmde görünce bende 1000 çekirdekli işlemci yaparım diyen intel değil miydi 8. çekirdeği bile seneye bıraktı
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Pekte umrumda deil

Donanim bilgisi ohrenmek isteyen dh ye gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

Halen şu konuya cevap yazan insanlar var bak kardeşim

battlefield 6 çekirdeğide kullanıyor 4,1 4,3 ghzlerde bu işlemci 3470in önüne geçer yani bu durumda 3470de battlefield için yeterli değil herkes amdden bahsediyorda kimse intelin kötü taraflarını söylemiyor adeta intele tapıyorsunuz

daha düne kadar ibmde görünce bende 1000 çekirdekli işlemci yaparım diyen intel değil miydi 8. çekirdeği bile seneye bıraktı

İntele taptığım yok. Adamların yaptığı işlemcilerin çekirdekleri AMD'ninkilerden güçlümü? Güçlü. Finish.
    4 Çekirdek İntel performansına AMD ancak 8 çekirdekte ulaşabiliyorsa mimariyi bir elden geçirmesi gerekir. Phenom mimarisinin çekirdekleri FX serisinden çok daha stabil ve güçlüydü. FX serisi kadar stabilitesi bozuk ama pazarlama harikası bir seri yok. Pazarlama kısmı bir gerçek. Koy çekirdekleri bas Ghz'i. Ne yaptık? İşlemci. TDP değerlerine bak birde. Gülerler adama.

Yıllardır stok fanla 4.2Ghz'de 3570K kullanmış biri olarak rakip firmaya baktığım zaman adamların fan yapmaktan bile aciz olduğunu görebilmekteyim. Bugün fx serisinden bir işlemci alan arkadaş 100TL'de fan parası bayılmak zorunda kalıyor. E intelle aynı paraya geliyor haberi yok.

GPU'dan yanada yüz kızartıcı durumdalar. Sözde 78xx serisi mantle destekliyordu. Nerede kaldı bu firmanın samimiyeti? AMD size samimi bir firma gibi gözüküyorsa bilmem ama, bana hiç samimi gelmiyor yaptıkları şeyler.
    Bugüne kadar çıkardıkları driverlar ortada. Fazla söze gerek yok. İntele tapıyor gibi gözüküyorsam heralde Nvidia'dan AMD ekran kartına geçmezdim. Ama yinede siz ister intel fanı olarak algılayın ister farklı birşey. Doğruya doğru, eğriye eğri bu işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faradayy -- 1 Mayıs 2014; 20:26:08 >

• quote:

Halen şu konuya cevap yazan insanlar var bak kardeşim

hocam elinde 6300 var mı? ozaman gir bf4 aç multiplayer.msi afterburner veya playclaw5 gibi program da yükle aç cpu ve gpu load oranlarını.çek bi video yada caps al bi kaçtane görelim.dar boğaz var mı yok mu.konuyu açan arkadaş faradaayy darboğazı görüntülerle ispatlamış.sen de koy ondan sonra konuşalım

• Yaw bırakın 6300 ile GTX770i, 6100 7870i bile adam akıllı kullanamıyor BF4 Multi için. Gpu kullanımı %50 ye kadar düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacid1987

http://www.technopat.net/sosyal/konu/fx-6300-gtx770li-sistem-toplama.59496/page-2#post-368990

Konu bu

ben o siteyi guzel buluyorum ordada demisler dh forumu degil burasi diye , burada cok cahil kullanici ve bununla dogru orantili cok cahilce yorumlar var kisaca bu foruma bilgi fikir almaya gelen yanlis yapmis olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Concerve kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

http://www.technopat.net/sosyal/konu/fx-6300-gtx770li-sistem-toplama.59496/page-2#post-368990

Konu bu

ben o siteyi guzel buluyorum ordada demisler dh forumu degil burasi diye , burada cok cahil kullanici ve bununla dogru orantili cok cahilce yorumlar var kisaca bu foruma bilgi fikir almaya gelen yanlis yapmis olur

Güldürdün valla Sana başarılar dilerim teknopatta

• quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

Konu bu

• beyler artık neye göre gpu kullanımı diye soruyorum kendime..gördüm ki ögrendim ki kalite ne kadar artarsa gpu kullanımı o kadar artıyormuş düşersede o kadar düşüyor..ögrenmek iyi oldu benim için
  • sırf karalamak için açılmış iftira içerikli spam konu...
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Tabi ki öyle... Kalite düşünce fps artar, işlemciye binen yük artar, gpu'nun çok kasmasına gerek yok amaan köşeler yumuşak olmayıversin diye falan Çözünürlük yükseldikçe vs. bunlar değişiyor. Ancak burada kritik konu şu: hangi gpu'yu kullanıyorsun... Yüksek perf. gpu'larda yüksek kalitede düşük kullanımı kimse istemez. %99 kullanılmayıp %80 kullanılıyorsa senin o gpu, misal gt780Ti'nin performansı değil de gider gtx770 OC'un performansını vermiş olur. O nedenle adam gidip gtx780 Ti değil de gtx770 alıp oc yaparak kullanır ve aynı performasnı alır ki bir mantığı olsun yaptığı işin, aldığı performansın fps'nin. Eksik ve farklı durumlar da olabilir bu anlattığımda tabi açmak gerekirse ama uzatmayayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 1 Mayıs 2014; 22:51:23 >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    anladım hocam şu msi afterburnerı kurabilsem o.c yapacam karta :) ne kadar fps artışı olur bilemiyorum.
    Eksik kalan kısımlar şunlar üstte: Fps kısıtlaması olabilir bazı oyunlarda, bazı oyunlarda çok hafif gelebilir gpu'ya o nedenle gpu düşük kalabilir. Eğer gpu kullanımın %99 değil ise oc yapmanın pek getirisi olmaz. Karta göre verim de değişiyor.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Tam yüzde 99 olmuyor ultra ayarlarda ortalamasi 90in üzerinde hocam. O.c yapmaya gerek yok yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dene bakalım. gpu ve cpu ne bu arada ? Bahsettiğin oyun..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 1 Mayıs 2014; 23:15:55 >
  • 8350 gtx770 oyun tabiki bf4 denicemde degerler ne yapicam bilmiyorum hic.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    kaç çekirdeğin ne verdiği önemli değil intel yapıyorsa koysun 8 çekirdek bak amdnin anasını ağlattım desin niye demiyor

hangi fandan bahsediyorsun sen Allah aşkına ben stok fanla 4,3e kadar çekebildim her türlü oyunumuda saatlerce babalar paşalar gibi oynadım

ben amdnin multide ne durumda olduğunu tartışmıyorum ki sen kalkmışsın 3570k diyorsun 6300 diyorsun 6 çekirdeği war diye 4960x ile karşılaştır o zaman

ben segmentten yana konuşuyorum 6300ün intel karşılığı nedir i3ün üzeridir i5 in başlangıcıdır bunlar karşısında fp olarakta çok çok iyi bir yere sahip mi evet

bırak bassın ghzi sana göre ne war ki 40-50w fazla yakıyormuş onun yıllık yaktığını sen banyodan çıkınca 5 dakkada kurutma makinesine harcıyorsun ona niye laf etmiyorsun

amd yazılım anlamında nvidia ile boy ölçüşemez mantle eninde sonunda bi yerlere oturur bu işin sonucunda ise yine amd kazanır işlemci ihtiyacı azalınca arka plan programlarında kullanacağın daha fazla performans kalır

3470 olan bi arkadaş multi oynasın bakalım o resimdekinden ne kadar farklı sonuçlar çıkar ama kimse çıkıpta bu işlemcileri kötülemiyor üstelik daha pahalı çünkü intel

benimde amdden yana fanboyluğum yok açıkcası
    ama amd tü kaka iken intel niye baş tacı o çok mu kral işlemci üretiyor

birisi 78de diğeri 79da açıldı o gün bugündür savaşırlar kazanan hiç olmadı olmazda o yüzden kimseye b..k atmayın

• FX6xxx, FX8xxx FX4xxx serilerini niye Core i3 xxxx serileri ile kıyaslıyorsunuz? Core i3 xxxx serisi ofis için ne oyun nede HTPC için işe yaramaz... çöp...
  • quote:

kaç çekirdeğin ne verdiği önemli değil intel yapıyorsa koysun 8 çekirdek bak amdnin anasını ağlattım desin niye demiyor

hangi fandan bahsediyorsun sen Allah aşkına ben stok fanla 4,3e kadar çekebildim her türlü oyunumuda saatlerce babalar paşalar gibi oynadım

ben amdnin multide ne durumda olduğunu tartışmıyorum ki sen kalkmışsın 3570k diyorsun 6300 diyorsun 6 çekirdeği war diye 4960x ile karşılaştır o zaman

ben segmentten yana konuşuyorum 6300ün intel karşılığı nedir i3ün üzeridir i5 in başlangıcıdır bunlar karşısında fp olarakta çok çok iyi bir yere sahip mi evet

bırak bassın ghzi sana göre ne war ki 40-50w fazla yakıyormuş onun yıllık yaktığını sen banyodan çıkınca 5 dakkada kurutma makinesine harcıyorsun ona niye laf etmiyorsun

amd yazılım anlamında nvidia ile boy ölçüşemez mantle eninde sonunda bi yerlere oturur bu işin sonucunda ise yine amd kazanır işlemci ihtiyacı azalınca arka plan programlarında kullanacağın daha fazla performans kalır

3470 olan bi arkadaş multi oynasın bakalım o resimdekinden ne kadar farklı sonuçlar çıkar ama kimse çıkıpta bu işlemcileri kötülemiyor üstelik daha pahalı çünkü intel

benimde amdden yana fanboyluğum yok açıkcası
    ama amd tü kaka iken intel niye baş tacı o çok mu kral işlemci üretiyor

birisi 78de diğeri 79da açıldı o gün bugündür savaşırlar kazanan hiç olmadı olmazda o yüzden kimseye b..k atmayın

Hocam beni yanlış anlamışsınız. Ben FX6300 ile 3570K'yı veya başka bir intel işlemciyi karşılaştırmadım. Yukarda yazdıklarımı sizin bir önceki yazınızda yaptığınız karşılaştırmalar sebebiyle yazdım. Sizin yaptığınız karşılaştırmalarda doğru, benimkilerde doğru. Her iki firmanında +ları -leri var ancak bundan bahsetmiyoruz. Konunun amacıda bir karşılaştırma değil zaten. Keşke bu kadar yorumu yazmadan önce Konunun en başındaki "EN ÖNEMLİ NOT:" yorumumu okumuş olsaydınız. Çünkü bu yazdıklarınızın konuyla ilgisi/alakası pek yok.

Amd'nin stok fan sesinden bahsettim. Stok fanla oc potansiyelinden değil. Ben o sesi çekebilen çok az insan gördüm.
    3470 ile darboğaz yapar, yapmaz. Tartıştığımız şey buda değil.
    Tartıştığımız şey fanboyların öve öve bitiremediği (r9 290ı besler, titanı besler, cartı besler, curtu besler denilen) FX6300 işlemcisinin GTX770 ve segmentlerini kaldıramadığıdır. Konu hakkında daha alakalı yorumlar yapmanız için bunu belirtmek isterim size.

İyi forumlar dilerim...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.