Şimdi Ara

fx 6300 oyun performansı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doomcry1000

quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

fx 6300 core i3 ü geçsin ondan sonra i5 3470 i geçsin adamlara bak bide utanmadan fx 6300 ün normaldede i5 3470 den üstün olduğunu söylüyorlar daha ne denilebilirki bunlara

i3 otursun oturduğu yerde 6300 e rakip olarak görülmez bile.6300 ü küçümsemeyin

NOT : (fan boy değilim)

küçümseyen yok zaten performansı mükemmlel ama sök tak yaptım soketi yamuldu sonrada soketleri yamulan oldu kırılan oldu. bu saatten sonraamd yi evime sokmam evime. fakir gibi gidip amd almayın gidin alın intel i5 3570 10 sene götürür sizi

10 sene mi Kardeşim anlıyorum işlemci pinlerin kırılmış acın var .
    Ama lütfen abartma. 4-5 yıl desen amenna ama 10 yıl yav dile kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: bayramtr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

fx 6300 core i3 ü geçsin ondan sonra i5 3470 i geçsin adamlara bak bide utanmadan fx 6300 ün normaldede i5 3470 den üstün olduğunu söylüyorlar daha ne denilebilirki bunlara

i3 otursun oturduğu yerde 6300 e rakip olarak görülmez bile.6300 ü küçümsemeyin

NOT : (fan boy değilim)

küçümseyen yok zaten performansı mükemmlel ama sök tak yaptım soketi yamuldu sonrada soketleri yamulan oldu kırılan oldu. bu saatten sonraamd yi evime sokmam evime. fakir gibi gidip amd almayın gidin alın intel i5 3570 10 sene götürür sizi

10 sene mi Kardeşim anlıyorum işlemci pinlerin kırılmış acın var .
    Ama lütfen abartma. 4-5 yıl desen amenna ama 10 yıl yav dile kolay

acımayla alakası yok bekliyodum amd den son dk golünü ve attı o golü ucuz etin yahnisi bu kadar olur i7 bile 5 sene sonra çöp baya abarttım 10 yıl :)

• fx 6300 alıyorum fakat aklıma bir soru daha takıldı eğer bu sene pc toplarsam gtx660 almayı düşünüyorum seneye idare eder mi etmez mi bilmiyorum ps4 düşündüm ama fiyatı henüz belli değil crysis 3 vb oyunlarıda oynamak istiyorum bazı yerlerde bulut sayasinde ps4 ün ps3 2 1 oyunlarını çalıştıracağı yazıyordu sizce ne yapmalıyım?
  • 1. ordada yazdım sadece merak ettim başka birşey aramana gerek yok
    2. fakir gibi gidip amd almayın demen bence çok abest birşey herkesin bir maddi durumu var seninki iyidir ama bir başkasınınki seninki kadar iyi olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 9 Temmuz 2013; 19:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

1. ordada yazdım sadece merak ettim başka birşey aramana gerek yok
    2. fakir gibi gidip amd almayın demen bence çok abest birşey herkesin bir maddi durumu var seninki iyidir ama bir başkasınınki seninki kadar iyi olmayabilir

yabancı ülkelerde bak bakayım hangi insan amd kullanıyor çoğu kişi deme bir tarafımla gülerim i7 almak varken neden 8350 alasın %50 performans farkı var aralarında gel gelelim Türkiyemizde insanların maddi durumu birinin iyiyse diğerinin kötü olabiliyor ama işlemciler arasında fazla fiyat farkı yok 8350 alacagına 200 - 300 fazla ver al adam gibi i5 3570k al bak keyfine. amd sadece yüksek hız koyarak kendini tatmin ediyor intelin rakibini bırak kendi rakibi olamacayak işlemciler çıkartıyolar

• quote:

quote:

yabancı ülkelerde bak bakayım hangi insan amd kullanıyor çoğu kişi deme bir tarafımla gülerim i7 almak varken neden 8350 alasın %50 performans farkı var aralarında gel gelelim Türkiyemizde insanların maddi durumu birinin iyiyse diğerinin kötü olabiliyor ama işlemciler arasında fazla fiyat farkı yok 8350 alacagına 200 - 300 fazla ver al adam gibi i5 3570k al bak keyfine. amd sadece yüksek hız koyarak kendini tatmin ediyor intelin rakibini bırak kendi rakibi olamacayak işlemciler çıkartıyolar

Forumda gerçekten işin cılkı çıkarılıyor. Sizin için söylemiyorum ama forumda amd manyakları var her bütçeye fx 6300,fx 8320,fx 8350 önerenler .
    Herkes zevkine,parasına ve kullanım ihtiyacına göre tercihini yapar.

Mesela ben de eylülde sistem toplayacağım 2000 tl gibi bir bütçem olacak ama amd toplayasım hiç ama hiç yok . Bir fx 6300 f/p diyorum ama gözüm sürekli i5 lere kayıyo onlar daha cazip geliyor

Ne yazık ki intel-amd tezatlığı almış başını gidiyor böyle güzide bir forumda

• quote:

quote:

benim yazdıklarımla senin yazdıklarının hiç bir alakası yok ben sana bütçesi yetmeyenler olur diyorum sen hala 200-300 tl fazla ver diyorsun

• quote:

quote:

İ
    i7 820 FX8350'den %50 iyi ha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: umut2300

merhaba arkadaşlar fx 6300 almaya karar verdim ama bir yandanda i5 3470 düşünüyorum ekran akrtım gtx 660 sizce arasında çok fps farkı olur mu bazı testlerde işlemciler arasında fps farkı oluyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_77112721/tm.htm
  • Valla yine saçma sapan bir amd vs intel tartışması dönmüş burada. Yıl olmuş 2013 hala i3 ile oyuncu bilgisayarı kurulabileceğini zanneden intel fanboyları da doluşmuş, i3'e takabileceğin ekran kartının seviyesi ne bir defa, fx 6300 alıp OC ile HD 7970 bile kullanırsın, hadi hayırlı tıraşlar
  • 10 sene götürmez 10 sene öncenin işlemcisi şu an götürürmü sence?
  • Ben 6300 ü 7850 ile kullanıyorum her oyunu ultra-high ta rahat kaldırır highta kaldırdığı oyunlar Metro Last Light Metro 2033 Crysis 3 gibi gerisi ultra 6300 ü tavsiye ederim ama sana uyarım işlemciye bir de soğutucu al
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Arkadaşlar bu tartışmalar yersiz. Genel olarak güç konusunda i5 3470 ile FX 6300 birbirine çok yakın işlemcilerdir. Ancak 6 çekirdek desteklemeyen oyunlarda (ki şu anda piyasadaki oyunların büyük çoğunluğunda böyle bir destek söz konusu değil) terazi tek çekirdek gücü daha kuvvetli olan i5 3470'e dönüyor. Özellikle az çekirdek kullanan ve işlemciye yüklenen MMORPG türü veya Starcraft II tarzı oyunlarda fark açılıyor. Ancak şu gerçek unutulmasın sistem böyle gitmeyecek çekirdek destekleri arttıkça terazide FX 6300 kendini eşitleyecek ve az da olsa bir fark yaratacaktır.

Şu an i5 3470 alırsanız oyunların bir çoğunda FX 6300'den overclocklu olsa dahi daha iyi performans alacaksınız, buna kimse itiraz edemez. O yüzden mesela WoW oynuyorsanız veya herhangi bir MMORPG oyunuyorsanız ve sistemi o oyuna göre kuruyorsanız mutlaka Intel alın, ancak özellikle sabit bir oyun için sistem kurulmuyorsa ve gelecek oyunları da açar gibi düşünceleriniz varsa FX 6300 daha f/p bir işlemcidir.

Ne Intel'i ne de AMD'yi körü körüne savunun, araştırın öğrenin öyle yorum yazın.

Fx6300 kullanicisiyim bisey sorucam yukte 60 dereceleri goruyor islemci stock fan ek fan almaya butce yetmedi zaten.yeterince astim ileride fan alicam ve hangisi daha sessiz be iyi sogutuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThroneTR

Ben 6300 ü 7850 ile kullanıyorum her oyunu ultra-high ta rahat kaldırır highta kaldırdığı oyunlar Metro Last Light Metro 2033 Crysis 3 gibi gerisi ultra 6300 ü tavsiye ederim ama sana uyarım işlemciye bir de soğutucu al

Bende isi 60 derecelerde geziyor ama baya sesli bi zamandan sonra alisiyor insan ama sirf bu ses yuzunden fan alicam

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraxes

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThroneTR

Ben 6300 ü 7850 ile kullanıyorum her oyunu ultra-high ta rahat kaldırır highta kaldırdığı oyunlar Metro Last Light Metro 2033 Crysis 3 gibi gerisi ultra 6300 ü tavsiye ederim ama sana uyarım işlemciye bir de soğutucu al

Bende isi 60 derecelerde geziyor ama baya sesli bi zamandan sonra alisiyor insan ama sirf bu ses yuzunden fan alicam

Cooler Master al

• testlere baktığımda bariz farklar gtx titan ile oluyor ben gtx 660 almayı planlıyorum yani 2-3 fps fark olur sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraxes

quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Arkadaşlar bu tartışmalar yersiz. Genel olarak güç konusunda i5 3470 ile FX 6300 birbirine çok yakın işlemcilerdir. Ancak 6 çekirdek desteklemeyen oyunlarda (ki şu anda piyasadaki oyunların büyük çoğunluğunda böyle bir destek söz konusu değil) terazi tek çekirdek gücü daha kuvvetli olan i5 3470'e dönüyor. Özellikle az çekirdek kullanan ve işlemciye yüklenen MMORPG türü veya Starcraft II tarzı oyunlarda fark açılıyor. Ancak şu gerçek unutulmasın sistem böyle gitmeyecek çekirdek destekleri arttıkça terazide FX 6300 kendini eşitleyecek ve az da olsa bir fark yaratacaktır.

Şu an i5 3470 alırsanız oyunların bir çoğunda FX 6300'den overclocklu olsa dahi daha iyi performans alacaksınız, buna kimse itiraz edemez. O yüzden mesela WoW oynuyorsanız veya herhangi bir MMORPG oyunuyorsanız ve sistemi o oyuna göre kuruyorsanız mutlaka Intel alın, ancak özellikle sabit bir oyun için sistem kurulmuyorsa ve gelecek oyunları da açar gibi düşünceleriniz varsa FX 6300 daha f/p bir işlemcidir.

Ne Intel'i ne de AMD'yi körü körüne savunun, araştırın öğrenin öyle yorum yazın.

Fx6300 kullanicisiyim bisey sorucam yukte 60 dereceleri goruyor islemci stock fan ek fan almaya butce yetmedi zaten.yeterince astim ileride fan alicam ve hangisi daha sessiz be iyi sogutuyor?

60 derece sınırda sayılır ama kullanılabilir bir derece. 65'i geçmemesine özen gösterin, gerekirse fan hızını arttırın.
    Havalar sıcakken parçalar da ısınması muhtemel

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut2300

yardım için teşekkürler fx 6300 yanında iyi bir fan alıcam

inşallah almamıssındır amd fx 6300 bu kadar dandik yapılan işlemci hayatımda görmedim hızlı olmasına hızlı geçen gün işlemciyi çıkartmam gerekti bir çıkardım birdaha takamadım işlemci yapışmış anakarta çıkardıktan sonra baktım bütün dişleri ya yamuldu ya kırıldı . bırak sen amd yi al inteli bak keyfine. düne kadar bende amd kullanıyordum ama artık amd işlemciyi bırak pc ye takmayı evime amd işlemcili bir parça giremez

İşlemciyi dikkatli kullanmamışsınız. Intel tarafında belki işlemciyi elinize almanız bu şekilde zor ama benzer şekilde davransaydınız Intel tarafında bir anakartı pekala elinize alırdınız. Intel tarafında da pinler anakartta çünkü.

• İşlemcileri oyun performansına göre sıralayalım (tomshardware.com)
    01. Sıra; Core İ5, Core İ7 (K serisi olan / olmayan Core İ5 ve İ7 işlemcilerin oyun performansları aynı seviyededir.)
    02. Sıra; Core İ3 3220 HT (55W), FX 8350, 6350, 4350 (125W)
    03. Sıra; FX 6300, 4300 (95W), Phenom II X4 965 (125W), Athlon II x4 640 (95W)
    04. Sıra; FX 6100, FX 4100
    05. Sıra; Pentium, Athlon II X3
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.