Şimdi Ara

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
22
Favori
39.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende cooler master hyper 212 evo cpu soğutucu kullanıyorum. 1 saat Prime95 testinde scaklık 45 dereceyi geçmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Sen biostan AMP ve HPC modu enabled yapman lazım. Disabled yaparsan cpu güç tasarrufuna geçer, bu da stabil olmasını engeller. Benimde başıma gelmişti.

Benimde disable di yarin deneyecegim bakalim enable yapip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    Mutlaka değiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mutlaka değiştir.

Hocam dediniz gibi oldu valla :)

45 Dk prima testi yaptım sıkıntısız çalışıyor stabil şekilde ısınma var ama biraz 70-75 arasındaydı voltage düşürüp deneyeceğim yüksek voltage dan girmiştim

Hocam 4.5 ghz e çektim+voltage i bir tık düşürdüm 1.44 belki 1 tık daha düşürebilirim eğer 1 alt frekansta stabil çalışacaksa
    Şimdilik stabil şekilde çalışıyor ısıya ne diyorsunuz;

http://i.hizliresim.com/W0ZmLm.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 8 Mart 2017; 17:26:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

quote:

Mutlaka değiştir.

Hocam dediniz gibi oldu valla :)

45 Dk prima testi yaptım sıkıntısız çalışıyor stabil şekilde ısınma var ama biraz 70-75 arasındaydı voltage düşürüp deneyeceğim yüksek voltage dan girmiştim

Hocam 4.5 ghz e çektim+voltage i bir tık düşürdüm 1.44 belki 1 tık daha düşürebilirim eğer 1 alt frekansta stabil çalışacaksa
    Şimdilik stabil şekilde çalışıyor ısıya ne diyorsunuz;
    http://i.hizliresim.com/W0ZmLm.png

Dediğim gibi HPC ayarı önemli.Sizin CPU soğutucusu olarak ne kullanıyorsunuz?
    İşlemci sıcaklığını 66 derece idare eder ama bana göre fazla bir sıcaklık. Ben 4.5 ghzde en fazla 58 dereceyi görüyorum Prime95 testinde, oyunlarda sıcaklık daha da düşüyor tabiki.

BENİM BİOS OVERCLOCK AYARLARIM

4.5 GHz Stabil
    Anakart: MSI 970 GAMING
    İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Evo
    Hız: 4500 Mhz
    Çarpan: 22,5
    Fsb: 200
    Voltaj: 1.488
    Modlar: AMD Cool'n'Quite: Disabled / C1E Support: Disabled / SVM Mode: Disabled / AMD Turbo Core: Disabled /IOMMU Mode: Disabled / Core C6 State: Disabled / HPC Mode: Enabled
    Sıcaklık : Beklemede 15 - 25 derece arası 6 Çekirdek, %100 yük altında en fazla 45 derece
    Stabilite Testleri: Prime95 ile 1 saatte sıcaklık en fazla 58 dereceyi gördüm.

Benim bu overclock bilgilerimi ana sayfada yayınlarsanız sevininirm. Aynı sisteme sahip olanlara yardımcı olmuş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 11 Mart 2017; 17:51:12 >

• kara344 kullanıcısına yanıt
    1.488 voltaj çok fazla değil mi
    Bu voltajın altında stabil çalışmıyor mu mesela 1.4'de? Her işlemci farklıdır sizinki biraz takoz olabilir ama daha düşük voltajda da bir deneyin bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam son yorumumdaki overclock bios bilgilerimi görüyorsunuz size göre bir yanlış var mı ? Birde bir tık daha voltajı düşürdüğümde Prime95 testinde mavi ekran alıyorum. Ama oyunlarda çok fazla sıcaklık artmıyor.Prime95 testinde en fazla 58 dereceyi görüyorum, iyi bir sıcaklık değil mi ?
    Yanlış değil de acaba anakart ile ilgili bir özellik veya problem olabilir mi? Yani 1.488 voltajı her saniye veriyor mu işlemciye yoksa daha düşük mü veriyor? Cpu-z veya aida64 gibi programlarla bunu gözlemlemek gerek. MSI 970 anakartlarda voltaj dalgalanması yaşayanlar çoktu bu yüzden soruyorum, ayarlanan voltajın altındaki değerleri veriyordu bu anakartlar, konudaki anakartlar ise hep asus ve gigabyte. Stabil olmasına sizin adınıza sevindim sorun yoksa da kullanmaya devam edin ama ben anakartın işlemciye verdiği voltajın o kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum.

Bu işlemcinin 1.488 voltajla prime95'de en fazla 58 derece görmesi mümkün değil çünkü. Yanlışlık sizin tarafınızdan kaynaklanmıyor dediğim gibi anakartla ilgilidir. MSI tavsiye etmememin nedeni de tam olarak bundan kaynaklanıyor, 2013-2014 yıllarında sistem tavsiyesi verirken bu sorun ortaya çıktıktan sonra sistem toplayacaklara 970 chipset olarak asus/gigabyte/asrock almasını tavsiye etmiştim, msi 970 anakartlar gaming modelini bilmiyorum ama şimdiye kadar gördüklerim overclock konusunda sorunluydu. Siz biostan 1.488 ayarlamanıza rağmen muhtemelen daha düşük bir değer veriyordur.

Haklı olabilirsiniz ama dediğim gibi Prime95 testinde aldığım sıcaklık değerleri doğru, resim atabilirim isterseniz. Cpu-z ile baktığımda sistem boşta işlemci sürekli olarak 1.488 voltajını gösteriyor.Sizden ricam şu kısa videoya bakmanızı istiyorum. Videoda adam voltaj verirken 1.480 voltajı için [+0,100000 V] olarak ayarlıyor. Ben ise 1.480 voltaj yapmak için [+0,160000 V] olarak ayarlamam gerekiyor. Bu farklılık neden kaynaklanıyor ?

Adamla aynı sisteme sahibiz ?
    https://www.youtube.com/watch?v=EQXQC5fmlH8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 11 Mart 2017; 18:43:15 >
    Konuya ekledim o zaman
    Videoyu çeken kişi bios'tan farklı bir ayar yapmış olabilir 0.10 artması için, msi anakartların bios'unu bilmediğim için tam nedenini bilmiyorum. 2. dakikada bir liste açmış oradan ayarlanıyor olabilir mi?

Öncelikle overclock değerlerimi konuya eklediğiniz için teşekkür ederim. Videoda 2. dakikadaki liste zaten oradan işlemciye voltaj veriliyor, orda birşey yapmadı açıp kapattı listeyi sadece. Birde bir şey farkettim videodaki bios menüsünde saatin oduğu kısmın hemen altında anakart versiyon yazıyor V 22.3 diye, benim biosta bu V 22.4 yazıyor acaba bu düzden farklı olabilir mi voltaj değerleri ?

Birde ben overclock yaparken CPU-NB voltajına hiç dokunmadım. Gerek yok dimi bu kısma voltaj vermeye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 11 Mart 2017; 19:58:23 >
  • Valla hocam sayenizde 1.44 volt ile 4.6 ghz e kadar çıkardım :)
    Hatta daha düşük voltaj ile bile çalışır bence denemem gerek 1 mod'u elledim sadece stabil çalışmaya başladı cidden ilginç :D
  • 1.44 voltaj ile 50 - 60 derece mumkun degildir. İslemci carpan kilidi asagi saliyor sizin haberiniz yok. Prime testine sokarken coretemp programiyla cekirdek kullanimlarina goz yetirin

• quote:

Valla hocam sayenizde 1.44 volt ile 4.6 ghz e kadar çıkardım :)
    Hatta daha düşük voltaj ile bile çalışır bence denemem gerek 1 mod'u elledim sadece stabil çalışmaya başladı cidden ilginç :D

Düşük voltaj verebilirsiniz, her anakartta voltaj değeri değişiyor. Benim MSI 970 Gamıng anakartta 4.5 ghz için 1.48 voltaj ile stabiliteyi yakaladım Prime95 testinde. Şöyle bir durum var Prime testinde sırasında görev yöneticisinden kaynak izleyicisini açıp işlemci çekirdek kullanımına bakarsanız eğer 2 veya 3 çekirdeği test sırasında kapattığını görürsünüz, anlamadım neden yapıyor bunu program ?
  • quote:

quote:

Valla hocam sayenizde 1.44 volt ile 4.6 ghz e kadar çıkardım :)

Düşük voltaj verebilirsiniz, her anakartta voltaj değeri değişiyor. Benim MSI 970 Gamıng anakartta 4.5 ghz için 1.48 voltaj ile stabiliteyi yakaladım Prime95 testinde. Şöyle bir durum var Prime testinde sırasında görev yöneticisinden kaynak izleyicisini açıp işlemci çekirdek kullanımına bakarsanız eğer 2 veya 3 çekirdeği test sırasında kapattığını görürsünüz, anlamadım neden yapıyor bunu program ?

Benimde anlatmak istediğim şey bu çokusu çekirdek kullanımına bakmadan stabil overclock yaptığını sanıyor

• Peki bu çekirdek çökmesinin önüne geçemezmiyiz. Birde İşlemciye voltaj verirken CPU-NB kısmına voltaj vermeye gerek var mı? Hiç kimse bahsetmemiş?
  • quote:

Peki bu çekirdek çökmesinin önüne geçemezmiyiz. Birde İşlemciye voltaj verirken CPU-NB kısmına voltaj vermeye gerek var mı? Hiç kimse bahsetmemiş?

Doğru voltaj ve ghz ayarını tutturunca çekirdeklerde bir sorun olmuyor. Benim bildiğim kadarı ile 4.4 ghz üzerinde cpu nb kısmınada voltaj vermek gerekli
  • Hiç o kısma voltaj vermemiştim neyse sonra denerim.

• Anakart: msi 970a G43 fan: zalman cnps10x Optima

Arkadaşlar bu o.c stabil olmuşmudur?Ana kartin o.c desteği buna yetermi?Önerebileceğiniz farkli ayar varmıdır anakart modeli için ?
  • Bu işlemci ve anakart bana kafayı yedirecek
    Fx6300 ve ud3p kullanıyorum işlemci 4.5 ghz'a kadar sorunsuz çıkıyor.Testi yapıp voltaj veriyorum 10 dakika sonra "ILLEGAL SUMOUT, possible hardware failure"diyip testi durduyor.Yahu abartmıyorum 1.48v'ye kadar çıktım test süresince en fazla 60 deceyi gördüm böyle hata verip kapanıyor.

Hadi hata yaptım dedim 4.2'ye indirdim sıckalık 45 derece 10 dakika sonra gene "ILLEGAL SUMOUT, possible hardware failure"
    Ne verir bu hatayı arkadaşlar çözüm var mı .Çeresiz 4.1'de kullanıyorum güç kaynagım 750W ocz fatality
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.