Şimdi Ara

FX 6300 Stabil OC Değerleri Bu Konuda (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
22
Favori
39.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kral-18 kullanıcısına yanıt
    Biraz önce aldım soğutucuyu hocam işlemci fx6300 anakartım da msi g43 geldiğinde 4.4 ghz yi deneyeceğim yeterli benim için sıkıntısız olursa.
  • 1.425V, ratio=21, FSB=200 vererek 4.2 ghz yaptım.amd cool&quiet,c1e,eup2013'ü kapadım sadece bu ayarları yaptım çıktım ama hala voltajda dalgalanma oluyor 1.040 lara iniyor bazen nedeni ne olabilir atladığım bir ayar mı var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 28 Eylül 2016; 17:25:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

1.425V, ratio=21, FSB=200 vererek 4.2 ghz yaptım.amd cool&quiet,c1e,eup2013'ü kapadım sadece bu ayarları yaptım çıktım ama hala voltajda dalgalanma oluyor 1.040 lara iniyor bazen nedeni ne olabilir atladığım bir ayar mı var acaba?

Voltaj dalgalanması büyük ihtimal kullandığınız anakarttan kaynaklı, msi anakartları forumda tavsiye etmiyorum amd 970 chipset kullanan msi anakartları hiç tavsiye etmiyorum şahsen. Daha önce de msi anakartlarda benzer sorunları yaşayanlar olmuştu bilinen bir çözümü yok maalesef. Anakartın bios'unu güncelleyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Sanırım o yüzden,eldeki imkanlar ile kullanim o halde.Şimdi voltajı 1.35'e düşürdüm.Tam yükte 1.264 sabit cpu kullanımı %30 lara düşünce 0.900 lere iniyor voltaj normal herşey sanırım.Test yaptım Prime95 ile 45dk herhangi bir sorun çıkmadı sıcaklık değeri maksimum 57.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 29 Eylül 2016; 0:43:05 >
  • CPU NB voltage ve NB voltage ayarı var mı 4.2 ghz için,gerekli mi o kısımları ayarlamak?
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    o kısımlara dokunma sakın gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara344

o kısımlara dokunma sakın gerek yok.

neden ben 2200 nbde kullanıyorum voltaj otoda performansta önemli rol oynuyor
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Hiç bir önemi yok o ayarın. Ben işlemciyi 1.48 voltajla 4.5 ghz de stabil olarak kullanıyorum. Prime95 testini 2 saat boyunca yaptım sorun yok. Ayrıca senin yaptığın ayarı, konun ilk sayfasına bakarsan hiç kimse yapmamış. Gerek yok nb ile uğraşmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 9 Mart 2017; 2:1:44 >
  • quote:

Hiç bir önemi yok o ayarın. Ben işlemciyi 1.480 voltajla 4.5 ghz de stabil olarak kullanıyorum. Prime95 testini 2 saat boyunca yaptım sorun yok. Ayrıca senin yaptığın ayarı, konun ilk sayfasına bakarsan hiç kimse yapmamış. Gerek yok nb ile uğraşmaya.

Voltage cok degil mi hocam ?

Bende 4.4-4.5 arasi calistirmak istiyorum ama stabil olmuyor ugrasmadim 4.2 de biraktim ilersine yediremedim bir turlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    4.5 ghz için voltajı milim milim artırıp test ettim. Eğer 1.48 voltajının bir tık aşağısına düşürdüğümde Prime 95 testinde mavi ekran veriyor. Ama bu voltajdayken 1 saat Prime 95 testi yaptım hiç bir kasma donma yaşamadım. Battlefield 1, GTA V, Just Cause 3 gibi oyunlar da test ettim problem yok. Ortalama 60 fps alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 9 Mart 2017; 2:2:36 >
  • quote:

4.5 ghz için voltajı milim milim artırıp test ettim. Eğer 1.480 voltajının bir tık aşağısına düşürdüğümde Prime 95 testinde mavi ekran veriyor. Ama bu voltajdayken 1 saat Prime 95 testi yaptım hiç bir kasma donma yaşamadım. Battlefield 1, GTA V, Just Cause 3 gibi oyunlar da test ettim problem yok. Ortalama 60 fps alıyorum.

Watt tüketim değeri kaç olmuştur acaba ölçme şansınız oldu mu ?

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Nasıl bakıcam watt tüketim değerine ? cpu-z programındaki değeri mi diyorsunuz ?

• Arkadaşlar amd anakartlarda 70 derece limitini nasıl kapata bilirim? Cpu 70 dereceyi görünce otomatik işlemci çarpan kilidini düşürüyor
  • Eğer sen 70 dereceyi görüyorsan iyi bir cpu soğutucu al.
  • quote:

Eğer sen 70 dereceyi görüyorsan iyi bir cpu soğutucu al.

Yok 70 tam görmüyor 60 olan gibi çarpan kilidi düşmeleri başlıyor. Soğutucu Hyper 212X
  • Yahu ne yapsamda prime testinde 5.çekirdek 15-20 dak sonra hata veriyor. Yardımcı ola bilecek var mı?

4.4ghz şimdi 1.35V ve farklı voltaj ayarların denedim. Sonuç aynı

Cool'n'Quite=Always Disabled, Disabled, Core C6=Disabled, HPC=Disabled, APM=Auto, AMD Turbo Core=Disabled
  • quote:

Nasıl bakıcam watt tüketim değerine ? cpu-z programındaki değeri mi diyorsunuz ?

Yok hocam prizden anca anlasilir :)

Bende 4.4 ghz de 1.45 e sabitledim bakalim nasil olcak sizin gazinizla bu kadar yuksek voltage ciktim sogutucu cooler master evo 2.0 4.4 e hic stabil sabitlemedim baya ugrasmistim en son pes edip 4.2 de birakmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: MDV

Yahu ne yapsamda prime testinde 5.çekirdek 15-20 dak sonra hata veriyor. Yardımcı ola bilecek var mı?

4.4ghz şimdi 1.35V ve farklı voltaj ayarların denedim. Sonuç aynı

Cool'n'Quite=Always Disabled, Disabled, Core C6=Disabled, HPC=Disabled, APM=Auto, AMD Turbo Core=Disabled

1.35 voltage ile 4.4 ghz cok zor hocam illa hata verir

• Sen biostan HPC modu enabled yapman lazım. Disabled yaparsan cpu güç tasarrufuna geçer, bu da stabil olmasını engeller. Benimde başıma gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 9 Mart 2017; 2:5:22 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.